Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKitek78
    • CommentTimeApr 7th 2008 zmieniony
     permalink
    Witajcie,
    napisze tutaj bo na forum o duphastonie cicho i głucho:) poczytałam o tym specyfiku, że może hamować owulkę... i tak sie zastanawiam: biorę duphaston od soboty, dwa razy dziennie a dziś miałam skok tempki hmmm miał on wpływ na owu czy nie... ? Wiem, że trudno stwierdzić czy owu była bez USG ale to są tylko moje takie dywagacje....
    --
  1.  permalink
    Ja raczej uwazam, ze w malej dawce nie hamuje owulacji, mi lekarz tez w piatek potwierdzil, ze jestem przed owu a juz wtedy ladnych kilka dni bralam dupka, zreszta Kitek zobacz jeszcze wykres Wilmy - tam ladnie widac, ze dupek jej nic nie zahamowal.
    •  
      CommentAuthorsusi
    • CommentTimeApr 7th 2008
     permalink
    Patrisha5, moje kondolencje :grouphug:

Blanka81, u mnie tez sie wlasnie skonczyl cykl z 11dfl i dla mnie tez to troche dziwne ale trzymamy sie w normie wiec wsio ok. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Susi dzieki za wsparcie:bigsmile: może to wpływ jakiego wiosennego przesilenia:wink:
    -- [*]
    •  
      CommentAuthorKitek78
     permalink
    mysiakrysia dzieki...
    --
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    Pat bardzo mi przykro, trzymaj się.

A ja dziś zaczynam nowy cykl, mam nadzieję że tym razem uda mi się systematycznie robić pomiary temperaturki :)
    •  
      CommentAuthorkelly1981
     permalink
    Patrishia moje kondolencję.Tak to już jest na tym świecie : jedni umierają a inni się rodzą.
    a JA ZROBIŁAM DZIŚ TEŚCIK I OKAZAŁO SIĘ MOIM OCZKOM PIĘKNE DWIE CZERWONE KRESECZKI.:cheer::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorEquidna33
     permalink
    Kelly GRATULACJE!!!!!!!!!
    •  
      CommentAuthorsusi
     permalink
    Ale super Kelly1981, ogromne Gratulacje !!!:cheer::cheer::cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorm2407
     permalink
    Witam Wszystkie staraczki bardzo gorąco.
    Na 28dni jestem od miesiąca i jest to mój pierwszy cykl, który obserwuje. Forum czytam codziennie aby zobaczyć czy udało się może komuś, zaciskając mocno kciuki za wszystkie dziewczyny.
    Pozdrawiam gorąco

Zapraszam pod mój wykres i czekam na opinie doświadczonych koleżanek :smile:
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Kelly - GRATULACJE!!!!!!! Oby każda z nas kiedyś mogła ujrzeć to co Ty.
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    Kelly gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    gratulacje kelly:cheer::clap:
    --
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    gratulacje kelly :D
    •  
      CommentAuthorMegB
    • CommentTimeApr 8th 2008
     permalink
    Kelly serdecznie gratuluje i trzymam kciuki :cheer:
    Patrisha szczere kondolencje. Trzymaj się dzielnie :grouphug:
    -- Serce im przeszkód ma więcej Tym zawsze kocha goręcej :))
    •  
      CommentAuthormysiakrysia
    • CommentTimeApr 8th 2008 zmieniony
     permalink
    A dzis Joanna78 tez zobaczyla plusik. ;-))
    •  
      CommentAuthorManaLoa
     permalink
    jak wiosna, to wiosna....:smile: zaraz nam wszystkim się wykresiki zazielenią...:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Witam wszystkie staraczki w ten wietrzny i pochmurny wtorek. I gdzie ta słoneczna wiosna, która była kilka dni temu? W taką pogode ,jak dziś,to aż sie nie chce z łózka wstawać. Młego dnia i samych podwójnych kresek na teście.:smile:
    •  
      CommentAuthorMegB
     permalink
    A ja wczoraj wreszcie widziałam bociana :crazy: Mam nadzieję, że to będzie dobry znak :jumping:
    •  
      CommentAuthorkelly1981
     permalink
    Dzięki wam kochane !!! Niema to jak wsparcie koleżanek .Czule się dzis fatalnie mam straszny ból głowy i mdłości. Fuuuuujjjjjjjjj. Ale za to jak się cieszę.:cheer::clap::crazy::jumping::peace::rolling::swingin::thumbup::tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Kelly nawet nie wiesz ile kobiet zazdrości Ci tych mdłości. Ciesz się i dbaj o siebie i swoje dzieciątko. powodzenia
    •  
      CommentAuthorpriscille
     permalink
    witajcie,

kelly gratulacje!!
    Jestem na 28 drugi cykl i jest to rowniez mój drugi cykl starań...czy można się dołączyć do was??
    •  
      CommentAuthorMegB
     permalink
    Serdecznie zapraszamy :cheer:
    •  
      CommentAuthorBlanka81
     permalink
    Kelly serdeczne gratulacje, tym bardziej, ze jestesmy rówieśniczkami:bigsmile: tym bardziej ci zazdroszczę i ide w twoje ślady:smile:
    -- [*]
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    m2407 witamy cię serdecznie w naszym gronie staraczkowym,ja osobiście życzę ci rychłego zafasolkowania :):wink:
    Kelly raz jeszcze serdecznie gratuluje twojej wiosenki upragnionej :hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorpriscille
     permalink
    bierzecie jakieś wspomagacze??
    •  
      CommentAuthorpriscille
     permalink
    ja jestem na castagnusie aletrze i wiesiołku no i witaminki...
    • CommentAuthormet
     permalink
    Witajcie,
    chyba czas najwyższy wpisać się na listę staraczek ;-)
    Staramy się od sierpnia 2007, właśnie finiszuję pierwszy cykl z bromkiem.
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    ja biorę clostilbegyt. Za 2 dni zaczynam 4 cykl i chciałabym, aby to był już ostatni. A jak nie bedzie to nie będe się załamywac tylko będę działać dalej.:smile:
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    Witamy, witamy:))

Ja ładuję wiesiołek, magnez, witaminę b6, kwas f, witaminę b11.
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    a ja sie dzis dowiedziałam ze moja kolezanka ma fasolke:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkelly1981
     permalink
    wiecie co jestem taka zmęczona jakbym tyrała cały dzień.A nic nierobiłam i spałam w dzień 3 godziny. tTo już chyba tak jest i będzie jak się ma fasolkę.A powiedzcie mi jak obliczyć ile ona może mieć ??
    --
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    kelly załóż kartę ciąży tu na 28 dni lub spróbuj: http://www.noworodek.pl/index.php?sm=3
    •  
      CommentAuthorMegB
    • CommentTimeApr 9th 2008
     permalink
    Witajcie dziewczęta w ten średnio wiosenny poranek :bigsmile:
    Mam do Was pytanko, może trochę głupie, ale wciąż jestem początkującą staraczką, więc mi wybaczcie:smile: Ale ciekawi mnie kwestia tych wspomagaczy. Ja biorę tylko kwas foliowy i nie wiem czy powinnam brać coś innego jeszcze, żeby sobie pomóc w zafasolkowaniu. Czy o tym decyduje lekarz czy powinnam sama zacząć coś zażywać?? Za 2 tyg. ide do ginka więc podpytam, ale i tak interesuje mnie Wasza opinia :bigsmile:
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    Ja od tego cyklu codziennie biorę 2 kapsułki oleju z wiesiołka :) Bierze się go chyba do połowy cyklu.
    •  
      CommentAuthorJagodka1
     permalink
    tak zgadza się,tylko do połowy:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorZosiaK
     permalink
    esia bezpieczniej jest chyba brać do pierwszych wyższych tempek ja tak robie
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Cześć dziewczyny. Czy u was też pruszy śnieg? Pogoda jest do kitu. Całe sczęście, że okres sie kończy i od jutra biorę przez 5 dni wspomagacz , a potem:shamed:
    Sama radość.:smile:
    •  
      CommentAuthorMegB
     permalink
    Cześć lama :bigsmile: U mnie na szczęście śniegu brak i nie przysyłaj go tu do mnie :wink: Owocnego :shamed:
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Dzięki MegB. śniegu Ci nie wyśle, ale trochę słoneczka mogę, bo jakoś tak niepozornia zaczyna sie przebijac przez chmurki. Co prawda śnieg nadal pada, ale da się przeżyć. mam nadzieje tylko ,że mój mąż nie będzie znowu chory w 'te dni" jak to było przez ostatnie 2 cykle. Najadłam sie tylko hormonów, a on nie miał ochoty na przytulanko w odpowiednich dniach:cry:. Teraz mu nie popuszczę. W końcu "do tanga trzeba dwojga" a on twierdzi, że chce miec dzieci. Niech sie trochę pomęczy, w koncu ja nie dla własnego widzi mi się wcinam te świństwa.
    •  
      CommentAuthorMegB
     permalink
    Oj wiem co czujesz w kwestii tej ochoty w odpowiednim momencie.... W takim razie życzę mężusiowi zdrówka i nieokiełznanych sił witalnych :wink::crazy:
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Najgorsze jest to, że on nie widzi żadnego problemu w tym temacie. Ręcę po prostu opadają.

DziękiMegB za słowa otuchy.
    •  
      CommentAuthorMegB
     permalink
    Mój facet też nie widzi w tym problemu. Z jednej strony by chciał, a z drugiej uważa, że mamy jeszcze czas...:neutral: Mnie się zdecydowanie bardziej spieszy :bigsmile:
  2.  permalink
    Hej Lama, tez mialam taki problem z mezem (jeszcze wtedy nie mezem) przez pare lat - nie umialam zrozumiec i jego brak checi do posiadania dzieci prowadzil mnie co kilka tygodni do zupelnego zalamania. A teraz mamy problem, bo jak on juz uznal, ze teraz to moze miec dzieci, to nie ma latwo. Zla jestem o to, ale czasu nie cofne. Cisnij swojego ile wlezie, bo czas jest bezwzgledny.
    •  
      CommentAuthorKarmelka
    • CommentTimeApr 9th 2008 zmieniony
     permalink
    moj maz za to ma fiola calkowitego na punkcie dziecka, bardzo chce, no i w "te dni" to on za mna biega, hehe;) no ale oboje mamy poludniowy temperament, wiec te staranka nam baaaardzo pasuja;) a u nas Dziewczynki, we Wroclawiu pieknie swieci sloneczko i zrobilo sie calkiem cieplutko:)))
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Tylko, że mój bardzo chce i chciał mieć dzieci i to od początku naszego małżenstwa i znajomości, ale nie rozumie, że nic nie bierze się z powietrza. Kilka miesiecy temu stwierdził, że takie bezskuteczne współżycie go zniechęca. Wiem ,że on też cierpi z tego powodu, chociaż udaje twardziela, ale nie wiem jak z nim rozmawiać. Wg niego stosunek raz na dwa tygodnie jest ok, a jak próbuję mu delikatnie dac do zrozumienia,że to zdecydowanie za mało to się obraża. i gadaj D... z panem. Nic tylko się poryczeć i to porządnie. A latka lecą i jak tak dalej bedzie to na wywiadówkę wybiore się z "balkonikiem" i sztuczną szczeką w kieszeni.
    I co ja biedna mam zrobić w takiej sytuacji?
  3.  permalink
    Hej to masz zdecydowanie problematycznego meza, jest wiekszym pesymista niz wiekszosc z nas kobiet.
    •  
      CommentAuthorMilena
    • CommentTimeApr 9th 2008 zmieniony
     permalink
    Musisz mu pokazać 28 dni...jak to funkcjomuje, kiedy są serduszka na innych wykresach (za przyzwoleniem, oczywiście)...moze mu to da do myslenia...samo sie nie zrobi ;)

Ja mojego biedaka kiedyś zaciągnęłam rano do wyra po joggingu...kazałam mu brac prysznic i na górę, bo warunki fizjologiczne się zmieniły...i co? zaszłam w ciążę ;)
    -- FRANEK, ZOSIA i ...
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Dzięki dziewczyny za wszelkie komentarze. Jakoś mi raźniej na sercu. mówiłam mu kiedys, że lekarz mówił ,że w te i te dni mamy działać, bo to są płodne dni, a on na to : no ty masz płodne dni? tłumaczyłam i tłumaczyłam ,ale i tak nie pojął, a na koniec chcąc zmienić temat powiedział, że lekarz nie będzie mu mówił kiedy ma to robić, bo on wie lepiej. I tak z tego lepiej to ostatnio zrobił sie prawie cały miesiąc bez. Rozumiem ,że wstaje przed 3 rano i wraca z pracy przed 17 jest zmęczony, ale w końcu małżenstwo nie polega tylko na tym, że ma wyprane, ugotowane, posprzątane. A mnie to się już nic z życia nie należy? Nawet małe bara bara z własnym mężem? Musze z nim porozmawiać o tym - najwyżej się pokłócimy na całego i będą ciche dni. Szczerze mówiąc to mam to gdzieś. Niech się w końcu określi o co mu chodzi, czy o prawdziwą rodzinę czy służącą.:cry:
    •  
      CommentAuthorsusi
     permalink
    Lama, Prawie caly miesiac bez??? No to jak Ty masz zajsc w ciaze?
    Moj M pracuje codziennie na nocki, wychodzi z domu o 19-tej a wraca o 6:30 rano i zawsze ma sile na... nawet jak jest zmeczony to i tak nie daje mi spokoju, jak mamy czasami przerwe jednego dnia to na nastepny twardo nadrabiamy.
    Pogadaj ze swoim M na spokojnie i mu wytlumacz, zycze powodzenia :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.