Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    lama to jak najbardziej czas zacząć serduszkowanie:wink:

ciasteczko każde fluidki się przydadzą:crazy:
    •  
      CommentAuthorlama
    • CommentTimeApr 15th 2008
     permalink
    ja tam przyjmuję od wszystkich. Może od mamusiek okażą się skuteczne? Ciasteczko dziękuje.:smile:
    •  
      CommentAuthorEquidna33
     permalink
    alexi0-GRATULACJE!!!!
    ciasteczko1984-ja tam żadnymi fluidkami nie pogardzę ;P
  2.  permalink
    No to ja Wam tez przesyłam takie dzieciaczkowe

:rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow:

--
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Piękne!!!! Wielkie dzieki raz jeszcze.:jumping:
  3.  permalink
    łapiemy wszystkie tu obecne:crazy::crazy::crazy:
    •  
      CommentAuthorEquidna33
     permalink
    ciasteczko-dzięki śliczne za dzieciaczkowe fluidki :) może i ja się załapałam :smile:
    •  
      CommentAuthorKarmelka
     permalink
    wow!! ile fluidkow, to jeszcze i ja sie zalapie ! :-)
  4.  permalink
    wystarczy dla wszystkich:wink:
    •  
      CommentAuthorizza
     permalink
    A ja fluidki dubeltowe a co ;D
    :rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow:
    :rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow:
    •  
      CommentAuthoralexi0
     permalink
    dobre emocje dla was ode mnie:rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::rainbow::heartsabove::heartsabove::heartsabove:
    --
    •  
      CommentAuthorKarmelka
     permalink
    cmok cmok cmok :) kochane jestescie !!:bigsmile:
    •  
      CommentAuthoradaja78
     permalink
    Ale fajowe fluidki a teraz własnie bardzo mi sie przydadza ;) Miłej nocki i wesołej i slonecznej środy!!!:cheer:
    --
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    a mnie smutno, nie lubię zostawać sama w domu :neutral: mam nadzieję że szybko usnę. A jutro może moja temperaturka coś się ruszy.
    No i alexi0 - gratulacje :bigsmile:
  5.  permalink
    no zafluidkowało się nam tu:wink:
    a jak ładnie, kolorowo:clap::clap::clap:
    •  
      CommentAuthorMegB
    • CommentTimeApr 16th 2008
     permalink
    Kurcze ale się zafluidowało wczoraj :bigsmile:
    Spróbuje coś załapać, może jeszcze nie wszystkie fluidki rozchwytane :tongue:
    -- Serce im przeszkód ma więcej Tym zawsze kocha goręcej :))
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Hej dziewczyny! A dla mnie coś jeszcze zostało z tych fluidków? Mogą być dubeltowe, ja sie ucieszę.
    Temperaturę już wprowadziłam i czekam na rady.:wink:
  6.  permalink
    ja znikam do piątku, bo dziś myjemy ściany, a jutro malujemy mój pokoik, więc dostępu do kompa nie będzie aż do piątku:sad:
    nadrobie to i wrzuce zdjęcia z efektem koncowym:wink:
    do zobaczenia:swingin:
    •  
      CommentAuthorlarkaa
     permalink
    Witam wszystkie kobietki, od dawna Was obserwuję, ale dopiero teraz opłaciłam konto i mogę popisać.
    Miałam się starać po ślubie (lub 2 miesiące przed)(mam go za 3,5 miesiąca), ale ostatnio byłam u kilka lekarzy, którzy mnie postraszyli, że dzieciaczków mieć nie będę bez leczenia, ja płakałam, że to już koniec, a luby strzelił gola :) Zobaczymy co z tego będzie, bo poszlam do kolejnego już lekarza i potwierdził u mnie wczoraj odbytą owulację, a skoku temperatury wciąż nie ma. Będę wdzięczna jak któraś z kobietek praktykujących te metody dłużej szepnie mi jakieś słówko, bo mimo, iż dużo czytam i szukam po googlach to zawsze to co innego jak ktoś doświaczony sam coś od siebie dorzuci :)
    --
    •  
      CommentAuthorMegB
     permalink
    Witaj w naszych skromnych progach :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    larkaa witaj wśród nas:wink:. niestety nie pomogę Ci w kwestii temperatury, bo sama niewiele wiem i ucze sie do starszych stażem koleżanek z forum.
    •  
      CommentAuthorlarkaa
     permalink
    A dobra tam, zamiast zastanawiać się nad możliwościami to poprostu zaczekam na rozwój wykresowej sytuacji :)
    Amazonka "nakrzyczała" i zmobilizuję się w końcu i pójdę po jakąś porządną lekturkę. Polecacie jakąś metodę konkretnie czy jest to obojętne? Uczyłam się takiej jednej u padni z poradni rodzinnej, ale za nic w świecie nie wiem jak ona się nazywała.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie nakrzyczałam. Bez znajomości metody nie ma NPR.
    Każda ze współczesnych metod objawowo-termicznych jest skuteczna.

Najlepsze i dostępne podręczniki:
    Sztuka planowania rodziny
    Sztuka naturalnego planowania rodziny

Masz kontakt z panią z poradni?
    --
    •  
      CommentAuthorlarkaa
     permalink
    O, przeszukałam pół szafy, znalazłam materiały i pisze "metoda objawowo - termiczna wg Teresy Kramarek".
    Zostac przy tym i pogłebiać wiedzę z jej książek, czy lepiej przerzucić się na te Amazonko, które wskazałaś?
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    No to masz pewne informacje. Tylko korzystać.

Wydaje mi się, że obie drogi są dobre:
    - możesz przypomnieć sobie metodę Kramarek,
    - możesz nauczyć się od nowa innej.

Nie wiem, czy jej książka wyczerpująco opisuje sytuacje nietypowe, okres poporodowy i inne, ale podstawy zawiera na pewno. Jeśli po przeczytaniu będziesz miała pytania, to zaznacz pod wykresem metodę i zwróć się do ekspertów.
    --
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    A co tu tak cicho????? nikogo nie ma?
    •  
      CommentAuthorEmiwaW84
     permalink
    Ej dziewczynki mam problem dziś zmierzyłam sobie temperature dwoma termometrami, elektrycznym (nowym, którego teraz używam) i rtęciowym (stary, który używałam w zeszłym miesiącu) pomiar był w tym samym miejscu na elek. było 36.3 a na rteciowym 36,9 czy może być aż taka rozbierzność?? czy nie zaburzał by wyglądu wykresu, niech któraś zerknie na mój cykl.
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Emiwa niestety nie znam się na tym.:sad:
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Emiwa, taka rozbierznosc w pomiarach jak dla mnie swiadczy, ze albo ktorys z termometrow jest popsuty albo zle mierzylas. Taka roznica jest jak dla mnie absolutnie nieakceptowalna. Cykl musisz skonczyc uzywajac tego samego termometru (no chyba ze sie stlucze, w pralce wypierze czy w psi pysk trafi). Nowy, od nowego cyklu.
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Cześć Kobiałki!
    Się tu porobiło widzę :/, ale trudno. Jak zwykle wszystkim bez wyjątków życzę powodzenia w staraniach!
    I pobieram porcję fluidów dla siebie.
    -- ad. "piosenka na dziś" - LISTA TU: http://wiki.28dni.pl/forumowa_piosenka_na_dzis_-_lista
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    Hej, zauważyłyscie , ze teraz w anallizie cyklu nie mozna zaznaczyc owulacji?? a ja bym chciala! bo prawdopodobnie jutro bedzie skok, a ja wiem, ze owu byla wczoraj i chcialabym to odnotowac!! :shocked:
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthorMamadusi
     permalink
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Smieszko, ja tez mam wybrana metode angielska i tez oznaczenie owulacji zniknelo :confused:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Całe szczęście. Owulację można zaznaczać tylko po monitoringu. Inaczej to oznaczenie jest palcem po wodzie pisane.
    --
    •  
      CommentAuthorlarkaa
     permalink
    ja dziś uderzyłam do Empiku (największego w mieście) i żadnych książek npr tam nie mieli :) skorzystam za to ze stronki podanej przez Amazonke (mam nadzieję że wiarygodna!) i jutro sobie zamówię Josef Rötzer'a :)
    --
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    idę spać, bo jutro rano trzeba się podnieść z łóżka. Mąż już śpi, więc cdn staranek jutro wieczorem.
    Miłej nocy.pa:tongue:
    •  
      CommentAuthorKonwalijka
     permalink
    Amazonko, ale Smieszce chodzi dokladnie o takie zaznaczenie, PO MONITORINGU.
    •  
      CommentAuthorlarkaa
    • CommentTimeApr 17th 2008
     permalink
    ja mierzę też rtęciowym owulacyjnym - 5 minut
    i w ogóle bezsens - co to znaczy, jak owulacja była, mineły 3 dni i nie ma skoku temperatury? Progesteron padł?
    --
    •  
      CommentAuthorZosiaK
    • CommentTimeApr 17th 2008 zmieniony
     permalink
    esia 5 minutek leżenia z termomentrem wystarczy, ja biorę 2 kapsułki na dobe do połowy cyklu. pozdrawiam
    •  
      CommentAuthoresia11
     permalink
    Hmm to ja mierzę 3 minutki. Dziś mierzyłam 3 min i bylo 36.2, a zaraz 5 min i było 36,15
    I nic już nie rozumiem :/
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    Hej, dostalam odpowiedz od Damazego w sprawie opcji zaznaczania owu w metodzie angielskiej po monitoringu i byc moze sie to zmieni to znaczy napisal, ze widza potrzebe takiej opcji :)
    Larkaa, ja tez tak mam to znaczy skok jest 3/4 dni po owulacji, amazonka odeslala mnie na ten link, ktory moze ci wyjasnic przyczyny: http://wiki.28dni.pl/wiki:abc_owulacji. Mozesz tez zajrzec na moje 2 ostatnie wykresy :)
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeApr 17th 2008 zmieniony
     permalink
    Info o czasie mierzenia termometrem rtęciowym jest w ABC temperatury.

Wiedza leży obok. Wystarczy sięgnąć.
    --
    •  
      CommentAuthorlarkaa
     permalink
    smieszka i tak się gubie :) bo 3 dni temu miałam już stwierdzoną owulacje na USG (ktora mogla być defakto 3 dni temu, może 4, może więcej nie wiem), dziś rano znowu mnie kłuli to zobaczymy jak mi badanka hormonkowe wyjdą :)
    --
    •  
      CommentAuthorsmieszka48
     permalink
    Ja tez wiem z monitoringu, ze owu miala 14-go, a dopiero dzisiaj odnotowalam lekki skok. To drugi moj cykl monitorowany i w tym poprzednim bylo podobnie faktyczny skok dopiero na 4 dzien po owu. To zalezy od stezenia hormonow u ciebie.. wiec te badania moga cie uspokoic :)
    -- smieszka
    •  
      CommentAuthorlarkaa
     permalink
    Okej, dziękuje śmieszko :)
    --
    •  
      CommentAuthorkodama
     permalink
    Cześć Wam!
    Na początek dnia udanych starań :)

i mam pytanie czy słyszałyście może o siemieniu lnianym w tabletkach? :)
    -- ad. "piosenka na dziś" - LISTA TU: http://wiki.28dni.pl/forumowa_piosenka_na_dzis_-_lista
    •  
      CommentAuthorMegB
     permalink
    larkaa trzymam kciuki za dobre wyniki :grouphug:
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Ja też się już melduję. Co prawda za jakieś 2 godz idę się zapisać do szkoły dla emigrantów( jak ją znajdę). Trzymajcie kciukasy!!!:smile:
    •  
      CommentAuthorMegB
     permalink
    lama za Ciebie zawsze trzymamy kciuki :bigsmile::thumbup:
    •  
      CommentAuthorlama
     permalink
    Dzieki MegB. Muszę jeszcze trochę ogarnąć mieszkanie, bo nie lubie wracać do bałaganu.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.