Paula testy robi się z moczu, pojawiają się najpierw jedna kreseczka i słabsza druga, albo jej nie ma -wtedy test jest negatywny, a plusowy jest wtedy gdy kreseczki są takiego samego natężenia lub kreska testowa jest nawet mocniejsza od kontrolnej, no i można działać
pozytywny test (tylko 2 takie same kreski) oznacza, że owulacja odbędzie się 24 do 36 godzin później. Wzrost jest po owulacji. W czasie owulacji temperatura zazwyczaj spada ale nie u wszystkich dziewczyn, u niektórych pozostaje na normalnym poziomie. Może spaść w przeddzień owulacji i następnie w dzień owulacji lekko wzrosnąć do poziomu pozostałych, by następnego dnia (już po owulacji) wzrosła wyżej niż pozostałe temperatury.
PaulaC zachęcam żebyś zajrzała na sklep.starania.pl - ceny są różne zależnie od ilości testów, w sklepie się rozejrzysz i będziesz wiedziała. W aptece 5 testów kosztuje od 30 do 50 zł (zależy od firmy) więc będziesz miała porównanie.
Cześć kobietki! Jajeszcze przed kawą ale po śniadanku! Muszę przerobić czytankę z moim pierwszakiem więc kawa po dla uspokojenia nerwów! Jeszcze mam labę do jutra i wracam do mojego kołchozu!
wszystko od słodkiego po słone, jak kiedyś byłam laborantką to rano musiałam WSZYSTKIEGO spróbować zeby ocenić czy produkcja przebiegła prawidłowo i wyprodukowała zgodnie z recepturą.
no właśnie laski jak tam wasze @ u mnie tempka 36,8 a mam do was ekspertki pytanie czy jesli 20dc (36,1) przutulanko było wieczorem (dzień wcześniej 36,6) a potem tempka utrzymywała się na tym poziomie (23dc rano przytulanko) a teraz 26dc i tempka stopniowo urosła do 36,8 czy jest możliwe zafasolkowanie? i wogule czy tempka rośnie stopniowo czy z dnia na dzień
To wszystko zależy jak długi masz cykl. U mnie owulacja wypada ok 15 dnia cykly i od 16 tempka jest ok 37 i tak urzymuje się dzień przed @ spada na 36. i coś wtedy wiem że z zafasolkowania nici. Jeżeli u Ciebie po dniu spodziewanej @ tempka będzie nadal wysoka tzn. że jest możliwość. Niestety nie ma standardowego wykresiku wszystko zależy od indywidualnego organizmu. Najlepiej jak by Ci doktorek powiedział jak to jest u Ciebie. pozdrowionka
U mnie w tej chwili jest 24 dc i tempka 37,1. Zazwyczaj mam cykl 26 dniowy więc niedługo się dowiem. Ale w tym miesiącu nie liczę na zafasolkowanie bo chyba przeoczyłam owu. Poza ty mężuś mi się rozchorował i przytulanka w tym dniu nie było Al w przyszłym będzie insema więc może wtedy .....
magg u mnie nijako, @ brak, brzuch też nie boli, jutro wizyta u gina więc zobaczę co i jak, ale na fasolkę nie liczę bo dwa zrobione testy i same -, chce juz rozpoczac kolejne starania, wiec chyba bede musiala jakies tabletki na wywolanie
Jeszcze nie miałam więc dokładnie nie wiem. ale z tego co mi lekarz mówił to tylko po wstrzyknieciu trzeba poleżeć z pół godzinki a potem się oszczędzać. Dużo odpoczywać i nie dzwigać przez kilka dni. Tyle wiem może któraś juz miała to wie lepiej...
o hello dzis 13-go a ja mam taki dobry humorr choc noc mialam nie zabardzo i nawet troszku przespalam mierzenie temp. to znaczy najpierw obudzialam sie szybciej a potem przespalam ;) hihiwidac czeka mnie nakrecony dzien bo jakos nie umiem sie skupic na niczym ??
p.s niewiem kto wkleil tu link do gry luxsor ale moj m :) nie jest z tego zadowolony bo komp. non stop okupuje i bije coraz to kolejne rekordy !? niewiem czy duzo czy nie ale udalo mi sie zdobyc 3,140,000 dla mnie to sukces :) hej kto gra jeszcze w te gre pochwalcie sie rekordami ?? niewiem czemu ale caly czas moj coraz to lepszy winki wpisuje sie na imie ania :)??