Zamowilam domowe testy plodnosci dla mezczyzn- wiem ze nie zastapi to porzadnego badania u lekarza, ale moj facet jest uparty i nie dalby sie zaciagnac do lekarza, wiec zawarlismy umowe, ze jak jego test wypadnie zle to idzie do lekarza na dokladne badanie spermy :) Pytalam w jakims tam watku czy ktos probowal je, ale wiekszosc dziewczyn nawet nie slyszala o takim czyms-wiec bedziemy krolikami doswiadczalnymi tzn. moj facet bedzie ;)
hej dziewczyny w piatek 13-tego to już drugi w tym roku !!!!!!!! Już odebrałam wyniki badań wątroba w normie wszystko ok!!!!! Morfologia trochę słaba zaraz idę do lekarza żeby obejrzał mi te wyniki.
Piłuj PIłuj tinkerbell tego swojego faceta niech też się zaangazuje ja swojego poprostu zapisałam na badanie i juz idziemy w przyszły piątek jest trochę przerażony tym wszystkim ale mu nagadałam żeby sie zachowywyał jak prawdziwy facet i że jakby co to mu pomogę
ja sobie sama zrobiłam prywatnie mam takie ulubione laboratorium gdzie robie zawsze analizy,a zrobiłam bo na ulotce tych proszków co mam brac jest napisane żeby lepiej zrobic, już jestem po wszystko wyszło wporzo
no wiem wiem tylko ze ja mam cykle po 40 dni i wiecej dletego pewnie owulacje bede miala w okolicach 30 dnia. Codziennie robie testy owulacyjne ale na razie nic
No tak to taka owulka w dniu 30 i tak już po ptakach mi lekarz powiedział że najpóźniej do 20 jak wystapi to mozna się zafasolkować bo potem może isę nie utrzymać już .
Jeżeli chodzi o prawdopodobieństwo utrzymania ciąży, nie ma znaczenia, w którym dniu cyklu wystąpi owulacja. Ważne jest za to, ile czasu mija od niej do końca cyklu, czyli początku @. I tak np. większe szanse utrzymania ciąży są w cyklu, w którym np. owulacja wystąpiła 35 dnia, a @ przyszła 50 dnia, niż np. w takim, w którym owulacja wystąpiła 15 dnia, a @ przyszła 22 dnia. W prawidłowym cyklu faza lutealna (faza wyższych temperatur) powinna trwać nie mniej niż 10 dni.
tak tak agi_s masz rację ja mówiłam z własnego przykłady mam cykle długości 28-29 dni więc jakby owulacja przyszła 22 dnia cylku ty było by już raczej niedobrze
moze i tak ale ja mam cykl regulowany duphastonem biorę go od 1,5 roku co miesiąc cykle miałam 28-29 dniowe i brak owulki jak odstawiałam duphadton no to @ nie miałam przez 3 miechy a czasami miałam normalnie więc przy tak rozregulowanym organiźmie jak mój niczego nie można byc pewnym
ciezko tak sie tutaj leczyc bo wszystko strasznie duzo kosztuje. Duphaston i orgametril przepisal mi wujek ginekolog z polski. A teraz powiedzial zebym na razie wszystko zostawila tak jak jest bo pewnie taka moja uroda (przed anty tez mialam nieregularne). Zobaczymy czy tez casagnus cos pomoze. Teraz mam tak naprawde 2 cykl staran o dziecko
Goniaaaa a w jakim sensie duphaston ci nie pomógł? w wyregulowaniu cykli? bo ja mam dosyć regularne po dupku raz czy 2 mi się zdarzyły wydłużone jeden 44 dni drugi 34 ale to takie pojedyncze przypadki a tak ogólnie to oki tak sie zastanawiam czy jak juz uda mi się zafasolkowac i urodze dzidzię to jest sens brać dupka bo wcale mi nie przeszkadzało w sumie że nie miałam @ przez 3 miechy hahahhahahahah:D