ja znów o dzieciach długo nie myślałam najpierw chciałam skończyć studia, co mi się udało , znaleźć pracę trochę się ustatkowac i w zeszłym roku tak pomyśleliśmy że może zaczniemy się starać ale cały czas na luzie jestem jak nie będzie to trudno będziemy próbowac do skutu ale bez ciśnienia
ooo kochana ja to do lekarza to latam od 3 lat regularnie a ostatnio zmieniłam lekarza miałam monitoring owulacji i stwierdził brak niestety i biorę teraz clostilbegyt
ja to pierwszy raz pomyślałam o dziecku w wieku jakichś 16 lat... ale to był chwilowy "przebłysk" :p wtedy to jeszcze nawet nie współżyłam :D taką większą chcicę mam od około roku..
Ja to powiem szczerze ze jak miałm 18, 19 lat to nawet nie lubiłam dzieci, bałam się ich trochę bo nie wiedziałam jak z nimi rozmawiać i o czym, ale to z wiekiem sie zmienia widac bo teraz chcę miec dzidzię ale mysle że to duzy wpływ mojego faceta kocham go bardzo i chce mieć z nim dziecko, taki " produkt" naszej miłości, ogólnie to się zastanawiam czasami czy dam rade bo to wielka odpowiedzialność wydac na świat małego człowieczka i zająć się nim wychowac, zastanawiam sie czy jestem gotowa
no pewnie ze kazda ma watpliwosci bo to jednak zmienia twoje zycie juz na zawsze, ale taka jest prawda ze nigdy nie jest dobry moment na dziecko. Paula to wspolczuje ze takie masz problemy ale nie martw sie moze ten nowy lekarz cos poradzi.
niezle ceny a w sumie to i tak ci nie gwrantuje tych dni plodnych i trzeba bardzo duzo cykli obserwacyjnych zeby takie cudo moglo ci powiedziec kiedy masz dni plodne
Gonia, testery cyklu nie są środkami anty. Skąd taki dziwaczny pomysł?
Na 28dni są użytkowniczki testerów. Najlepiej samemu się przekonać, jak się sprawdzają. Okres płodności muszą wyznaczać już w pierwszym obserwowanym cyklu.
Gonia, ani tabletki, ani prezerwatywy w wieku szkolnym nie były Ci potrzebne. :-( Nie będą Ci też potrzebne po urodzeniu dziecka. Pewnie w tym roku też będę na wyścigach.
Ja brałam pixy anty długi czas i nic mi po nich nie było w sensie takim o czym piszą na ulotce, ale mi najpierw lekarka zrobiła mase badań zanim przepisała coś i czułam się fantastycznie i nie utyłam może jakieś 3 kg przez 4 lata brania