Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormloda_zonka
    • CommentTimeSep 18th 2006 zmieniony
     permalink
    mam napisane Prolaktyna 9,54 ng/mL niby mieści się w normie 3.34-26.72 i lekarz też stwierdził że dobrze ale ja słyszałam że najlepiej mieć 15
    •  
      CommentAuthormonawmona
    • CommentTimeSep 18th 2006
     permalink
    a masz podane normy w wyniku ? Bo jak ja robiłam to norma była 5-35 ng/ml i z tego wynikałoby że masz w normie . Ale nie wiem jakie sa normy w laboratorium , którym robiłas .
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    Przeważnie mówią że najlepszy wynik to pośrodkowy . ale ja uważam że norma to norma . Zwłaszcza że Twój wynik nie znajduje się w pobliżu ani dolnej ani górnej granicy normy. Więc wg mnie ok.
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    PRL 3-15 ng/ml wynik idealny
    15-20 ng/ml wynik dobry
    (leczenie tylko w wąsko wybranych przypadkach)
    20-25 ng/ml łagodna hiperprolaktynemia
    > 25 ng/ml hiperprolaktynemia
    -- Prosimy o glosy na Hipp nr 7809
  1.  permalink
    norma 3.34-26.72 a to normy nie są takie same w każdym labo?
  2.  permalink
    no to w takiem razie mam nadzieje że wszystko ok
    wielkie dzięki
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    Cieszę się że pomogłam...:tooth:

A ja jeszcze godzinkę i do domciu....:crazy:
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    no to muszę sprawdzić czy się faktycznie kiedyś nie zarejestrowałam; obyś ladybird miała rację; zeszycik to nie to samo co profesjonalny program a na wejście do 28 dni też muszę czekać :cry:...........................już sprawdziłam - nie mają mnie w bazie... a czy po wejściu na FF nie ma tam jakiegoś maila kontaktowego, żeby się dowiedzieć czy jest szansa, żeby się kiedyś zarejestrować?

Jagoda - a przez ile cykli miałaś te plamienia i i czy potem miałaś normalną @, tzn. za jednym zamachem? I czy fakt, że masz za mało progesterony był oparty na badaniach czy twój lekarz założył to z góry?
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    A nie ma tam działu Contact?
    --
    • CommentAuthoragast
     permalink
    Właśnie przypadkowo odkryłam to forum i nawet widzę koleżankę z innego :) Mam nadzieje ze i ja niebawem bedę mogła się zapisać do staraczek. Jak narazie bardziej chyba pasuję do tych co odkładają na później;) Pozdrawiam serdecznie wszystkie starające się.
    •  
      CommentAuthorRosa
     permalink
    :bigsmile:hello a ja za 35 min bede afro :P:rasta: hihi bedzie odlot wybralam na kolor wlosow czerwien z ceinkimi pasemkami czarnego odcienia :boogie: ciekawa jestem efektu :wink:pozdrawiam i zycze milego wieczoru
    •  
      CommentAuthorPaulaC
     permalink
    Agast czy Ty to Ty?????? :wink:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Agast, masz zamiar używać 28dni?
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    owszem jest ale bez namiarów; jest sporo najczęściej zadawanych pytań i odpowiedzi ale maila do nich nie znalazłam
    •  
      CommentAuthoragna29
     permalink
    Witajcie! Dostałam zaproszonko od Damazego! Powoli się zapoznaję i uzupełniam....ale dzisiaj aż się popłakałam ze złości! Męża wysyłają w delegacje od 21 do 25 września- a ja mam akurat owu ok. 23/24 wrzesnia! I same powiedzcie ........ :-(((((( :cry: :cry: :cry: :cry:

BRAK SłóW!
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie ma maila, ale jest formularz do kontaktu: http://www.fertilityfriend.com/supportemail.html
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Złośliwość okoliczności, na które starające się nie mają wpływu...
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    ja sią normalnie przy tobie Amazonko czuję głupia :shamed: siedziałam chyba ze dwie godziny nad FF próbując znaleźć tego maila a ty - proszę - myk myk i masz i jeszcze dajesz mi gotowca; jakiś ciemnogród ze mnie :sad:

dzięki ci bardzo dobra kobieto; Bóg ci w dzieciach wynagrodzi jak się na nie zdecydujesz :wink:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Giga, hi hi, niech Ci wyjdzie na zdrowie i przyślą wyczerpującą odpowiedź z FF. :-) Cała tajemnica to słowo "support".
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    agna, stresik ci może owu przesunie, a jak nie to przyjdzie nastepne owu, nie martw się, to tylko 5 dni, na pewno dacie czadu przed i może żołnierzyki swoje przeczekają
    •  
      CommentAuthoragna29
     permalink
    :sad:
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    i po przyjeżdzie M z delegacji też koniecznie przytulanko :) .
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthoragna29
     permalink
    A teraz jak działa ten wykres - narazie bładzę ! Tempkę wiem jak zapisywać....ale jak obserwację sluzu???

Kuurcze niby łatwe ...czy ktoś mi może udostępnić swój wykres bym mogła zerknąc i się trochę poduczyć :-) :tongue:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Objawy śluzu są w zakładce. Popatrz wyżej, jak wpisujesz temp. Tam masz śluz, szyjkę i wyniki testów. Góra okna pop-up.
    Znajdź sobie przyjaciółkę. Dodaj ją i możesz oglądać wykresy zazwyczaj.
    --
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    niektóre dziewczyny udostępniają wykresy wszystkim użytkowniczkok, np ja :) ,możesz zobaczyć
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    BTW: ja też miałam problem z wpisaniem śluzu na początku. Zakładki nie rzucają się w oczy.
    --
    •  
      CommentAuthorjagoda
     permalink
    giga25, ja te plamienia miałam od 4 cykli, teraz w 5 cyklu biorę luteinę. Ja wcześniej miałam problemy z hormonami, moja lekarka teraz nie robiła mi żadnych badań, w celu "usunięcia" tych plamień biorę luteinę, zaczęłam 1 dzień po owu, przez 13 dni, a po odstawieniu po 2 dniach powinnam dostać normalną @, no chyba że już nie dostanę przez 9 miesięcy:)) zobaczymy jak będzie.
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    no to czas na wizytę u gina... będzie jeszcze przed owu więc jest szansa, że ten cykl uratuję!!! chyba, że M znowu nie będzie... życzę ci Jagoda powodzenia :thumbup: oj jak baaaaaaaaaaaaaaaaardzo już chciałabym zaciążyć; jak sobie pomyślę, że gdyby nie poronienie to miałabym już pięciomiesięczne maleństwo w sobie to mnie normalnie bierze :cry:

i do tego wszędzie widzę ciężarne, szwagierka właśnie dorobiła się bliźniaków, w jej rodzinie 2 laski są w ciąży, koleżanka ze studiów lada chwila rodzi i nawet sąsiadka na działce ma już pokaźny brzuszek... wiecie jak ciężko obracać się w takim towarzystwie i nie pokazać po sobie jak to boli, jak strasznie im zazdroszczę :sad: pewnie, że życzę im jak najlepiej ale...
    • CommentAuthorAsia77
     permalink
    czesc dziewczyny wieczorową porą :bigsmile: jestem padnieta, to byl zwariowany dzien i jutro powtorka z rozrywki :angry: chyba zaraz pojde spac :wink:
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    agna29 a kiedy dostałaś to zaproszonko od Damazego i kiedy o nie prosiłaś? Bo nie wiem czy już mam być nachalna wobec tutejszych władz wyższych czy jeszcze grzecznie poczekac :smile:
    • CommentAuthoragast
     permalink
    Paula- ja to ja :)

Amazonko- chciałabym zaglądać czasem jeśli oczywiście nie macie nic przeciwko temu :cool:
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    dzień dobry
    --
    •  
      CommentAuthoragna29
     permalink
    Giga czekałam chyba z dwa tygodnie na zaproszonko .....

a teraz obra wiadomość :bigsmile: :bigsmile: :bigsmile: :bigsmile:

odwołali delegację męzusia coś tamnie wypaliło ............:bigsmile:
    •  
      CommentAuthoragna29
     permalink
    JESTEM W SIÓDMYM NIEBIE- BO CZY NAWET JAK W TYM CYKLU SIĘ NIE UDA TO PRZYNAJMNIEJ BĘDZIEMY SIĘ STARAC WE WŁĄŚCIWE DNI I CYKL MI NIE UCIEKNIE JEDEN ;-) :bigsmile:
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    Witam :bigsmile:
    no to super agna :cheer:
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    może to znak z góry ? Pan Bóg odwołał delegację żeby dzidzia się poczęła :hugging:
    --
  3.  permalink
    witajcie laseczki
    u mnie 32dc tempka 36,8 i nadal nic ani objawów ani @ zobaczymy co to się będzie działo dalej
    •  
      CommentAuthorzuza
    • CommentTimeSep 19th 2006
     permalink
    zrób test i ptrzestań się mordować a i my jesteśmy ciekawe
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
     permalink
    czesc dziewczyny u mnie dalej maraton cyklowy (55dc), wykres mojej tempki to góry i doliny, no ale cóż cierpliwość to zacna cecha więc muszę jakoś wytrzymac
    młoda trzymam za ciebie kciuki:bigsmile:
    --
    • CommentAuthorewa_
     permalink
    eh dziewczyny moja kolezanka jest po 2 poronieniach w 7 tygodniu prawie poronila ale jej poddrzymali ciaze hormonami teraz jest w 20 tygodniu i wyszedl jej pozytywny test na zespol dawna i martwi sie ale okropna wiadomosc
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    a dlaczego robiła ten test ? późny wiek ? czy były jakieś podejrzenia ?
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    W jakim wieku jest koleżanka?
    --
  4.  permalink
    ewa to straszne bardzo współczuje koleżance :sad:
    zuza może jutro zrobie teścik ale cgyba wiesz że ja poprostu nie chce się rozczarować
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    no tak nadzieja zawsze się tli....
    --
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    nie mogę sobie nawet wyobrazic co może czuć przyszła matka słysząc taką wiadomość, po co wogóle są te wszystkie choroby
    --
    • CommentAuthorewa_
     permalink
    ma 32 lata zrbila z cikawosci boi sie jak kazda urodzic chore dziecko moj lekarz powiedzial ze ciazy mozna pomuc ale jak sie porania to moze lepiej bo znaczy ze plud jest chory i organizm ludzki poznaje to i go sam wyrzuca biedna dziewczyna a co do wieku mam tez 3 kolezanki co urodzily piekne dzieciaczki w wieku 40 lat bo wczesniej tez nie fasolkowaly bez powodu oh moze to nie sprawdzi sie ten test mysle caly czs o niej
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    Ewo - moja koleżanka opowiadała o swojej siostrze , której lekarz na poczatku ciaży powiedział , ze dziecko bedzie miało duze wodogłowie i ze ma sie zastanowic , czy chce urodzic , czy nie . Ona jednak stwierdziła , że donosi ciąże i urodzi dziecko . I okazało sie , ze urodziła zdrowego chłopczyka z 10 punktami Apgar . Tak wiec , moze i ten test okaze się pomyłką . Sama wielokrotnie zastanawiałam sie jakbym ja sie czuła , gdybym dostała taką wiadomość . To straszne , ale dzieci z zespołem Downa to także nasze dzieci , potrzebują więcej troski i opieki , ale potrafia wynagrodzić to nieskonczoną wielką miłością .
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    moja położna opowiadała że przychodziła na patronaż do dziecka z downem, do rodziców nie docierało że dziecko jest chore, cały czas powtarzali że taka jego uroda ( wiadomo że dziecko z downem wygląda inaczej po urodzeniu niz zdrowe dziecko) nie dopuszczali mysli że ma downa, nie chcieli w to uwierzyć...
    --
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    i kolejny dzien pracy dobiega końca.....:clap::swingin:
    •  
      CommentAuthorPaulaC
     permalink
    Agna to super, że odwołali mężowi delegację. :smile: Będziecie mogli działać w odpowiednim czasie.

Ewa strasznie mi przykro z powodu Twojej znajomej. :sad:
    Może ten test faktycznie się myli!
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.