a masz podane normy w wyniku ? Bo jak ja robiłam to norma była 5-35 ng/ml i z tego wynikałoby że masz w normie . Ale nie wiem jakie sa normy w laboratorium , którym robiłas .
Przeważnie mówią że najlepszy wynik to pośrodkowy . ale ja uważam że norma to norma . Zwłaszcza że Twój wynik nie znajduje się w pobliżu ani dolnej ani górnej granicy normy. Więc wg mnie ok.
PRL 3-15 ng/ml wynik idealny 15-20 ng/ml wynik dobry (leczenie tylko w wąsko wybranych przypadkach) 20-25 ng/ml łagodna hiperprolaktynemia > 25 ng/ml hiperprolaktynemia
no to muszę sprawdzić czy się faktycznie kiedyś nie zarejestrowałam; obyś ladybird miała rację; zeszycik to nie to samo co profesjonalny program a na wejście do 28 dni też muszę czekać ...........................już sprawdziłam - nie mają mnie w bazie... a czy po wejściu na FF nie ma tam jakiegoś maila kontaktowego, żeby się dowiedzieć czy jest szansa, żeby się kiedyś zarejestrować?
Jagoda - a przez ile cykli miałaś te plamienia i i czy potem miałaś normalną @, tzn. za jednym zamachem? I czy fakt, że masz za mało progesterony był oparty na badaniach czy twój lekarz założył to z góry?
Właśnie przypadkowo odkryłam to forum i nawet widzę koleżankę z innego :) Mam nadzieje ze i ja niebawem bedę mogła się zapisać do staraczek. Jak narazie bardziej chyba pasuję do tych co odkładają na później;) Pozdrawiam serdecznie wszystkie starające się.
hello a ja za 35 min bede afro :P hihi bedzie odlot wybralam na kolor wlosow czerwien z ceinkimi pasemkami czarnego odcienia ciekawa jestem efektu pozdrawiam i zycze milego wieczoru
Witajcie! Dostałam zaproszonko od Damazego! Powoli się zapoznaję i uzupełniam....ale dzisiaj aż się popłakałam ze złości! Męża wysyłają w delegacje od 21 do 25 września- a ja mam akurat owu ok. 23/24 wrzesnia! I same powiedzcie ........ :-((((((
ja sią normalnie przy tobie Amazonko czuję głupia siedziałam chyba ze dwie godziny nad FF próbując znaleźć tego maila a ty - proszę - myk myk i masz i jeszcze dajesz mi gotowca; jakiś ciemnogród ze mnie
dzięki ci bardzo dobra kobieto; Bóg ci w dzieciach wynagrodzi jak się na nie zdecydujesz
agna, stresik ci może owu przesunie, a jak nie to przyjdzie nastepne owu, nie martw się, to tylko 5 dni, na pewno dacie czadu przed i może żołnierzyki swoje przeczekają
Objawy śluzu są w zakładce. Popatrz wyżej, jak wpisujesz temp. Tam masz śluz, szyjkę i wyniki testów. Góra okna pop-up. Znajdź sobie przyjaciółkę. Dodaj ją i możesz oglądać wykresy zazwyczaj.
giga25, ja te plamienia miałam od 4 cykli, teraz w 5 cyklu biorę luteinę. Ja wcześniej miałam problemy z hormonami, moja lekarka teraz nie robiła mi żadnych badań, w celu "usunięcia" tych plamień biorę luteinę, zaczęłam 1 dzień po owu, przez 13 dni, a po odstawieniu po 2 dniach powinnam dostać normalną @, no chyba że już nie dostanę przez 9 miesięcy:)) zobaczymy jak będzie.
no to czas na wizytę u gina... będzie jeszcze przed owu więc jest szansa, że ten cykl uratuję!!! chyba, że M znowu nie będzie... życzę ci Jagoda powodzenia oj jak baaaaaaaaaaaaaaaaardzo już chciałabym zaciążyć; jak sobie pomyślę, że gdyby nie poronienie to miałabym już pięciomiesięczne maleństwo w sobie to mnie normalnie bierze
i do tego wszędzie widzę ciężarne, szwagierka właśnie dorobiła się bliźniaków, w jej rodzinie 2 laski są w ciąży, koleżanka ze studiów lada chwila rodzi i nawet sąsiadka na działce ma już pokaźny brzuszek... wiecie jak ciężko obracać się w takim towarzystwie i nie pokazać po sobie jak to boli, jak strasznie im zazdroszczę pewnie, że życzę im jak najlepiej ale...
agna29 a kiedy dostałaś to zaproszonko od Damazego i kiedy o nie prosiłaś? Bo nie wiem czy już mam być nachalna wobec tutejszych władz wyższych czy jeszcze grzecznie poczekac
czesc dziewczyny u mnie dalej maraton cyklowy (55dc), wykres mojej tempki to góry i doliny, no ale cóż cierpliwość to zacna cecha więc muszę jakoś wytrzymac młoda trzymam za ciebie kciuki
eh dziewczyny moja kolezanka jest po 2 poronieniach w 7 tygodniu prawie poronila ale jej poddrzymali ciaze hormonami teraz jest w 20 tygodniu i wyszedl jej pozytywny test na zespol dawna i martwi sie ale okropna wiadomosc
ma 32 lata zrbila z cikawosci boi sie jak kazda urodzic chore dziecko moj lekarz powiedzial ze ciazy mozna pomuc ale jak sie porania to moze lepiej bo znaczy ze plud jest chory i organizm ludzki poznaje to i go sam wyrzuca biedna dziewczyna a co do wieku mam tez 3 kolezanki co urodzily piekne dzieciaczki w wieku 40 lat bo wczesniej tez nie fasolkowaly bez powodu oh moze to nie sprawdzi sie ten test mysle caly czs o niej
Ewo - moja koleżanka opowiadała o swojej siostrze , której lekarz na poczatku ciaży powiedział , ze dziecko bedzie miało duze wodogłowie i ze ma sie zastanowic , czy chce urodzic , czy nie . Ona jednak stwierdziła , że donosi ciąże i urodzi dziecko . I okazało sie , ze urodziła zdrowego chłopczyka z 10 punktami Apgar . Tak wiec , moze i ten test okaze się pomyłką . Sama wielokrotnie zastanawiałam sie jakbym ja sie czuła , gdybym dostała taką wiadomość . To straszne , ale dzieci z zespołem Downa to także nasze dzieci , potrzebują więcej troski i opieki , ale potrafia wynagrodzić to nieskonczoną wielką miłością .
moja położna opowiadała że przychodziła na patronaż do dziecka z downem, do rodziców nie docierało że dziecko jest chore, cały czas powtarzali że taka jego uroda ( wiadomo że dziecko z downem wygląda inaczej po urodzeniu niz zdrowe dziecko) nie dopuszczali mysli że ma downa, nie chcieli w to uwierzyć...