Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    Witam, jestem na forum nowa! Od ponad roku staramy się z mężem o drugie dziecko. znamy NPR gdyż od samego początku naszego małżeństwa tylko te metody wchodziły w grę. O pierwsze dziecko staraliśmy się ok5 miesięcy. teraz mija już ponad rok i nic. Jestem załamana, co cykl to dosłownie już głupieję do tej pory bez błędnie określałam sobie czas niepłodny, płodny itd, a kiedy zaczęliśmy się starac dosłownie zwariowałam. cykle mam dośc regularne 29-30 dni chociaż zdarzył mi się ostatnio 37 dniowy co jak na mnie to fenomen. Kupiłam testy owulacyjne, ale apteczne cały czas pokazywały że mam non stop owu, a teraz kupiłam w drogerii i w zeszłym cyklu pięknie pokazał dwie kreseczki niestety z powodu choroby męża nie mogliśmy się starac. Wprawdzie zrobiłam tylko jeden ale podejrzewałam, że jest blisko owulacja bo śluz miałam już parę dni rozciągliwy jak białko jaja kurzego:wink: więc zrobiłam tak dla próby. Teraz mam 11 dc. i postanowiłam zrobic notatki z tym forum. Bardzo bym chciała za klika dni ujrzec dwie piękne grube krechy na teśce owulacyjnym a za 3 tyg ujrzec dwie piękne kreski na teście ciążowym...bardzo bardzo bym chciała:neutral:
    Mam nadzieję, że będę mogła dzielic się z Wami na tym forum moimi obserwacjami. pozdrawiam i gratuluje dziewczynom którym się udało:neutral:
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
    • CommentTimeMar 24th 2011
     permalink
    witam:):) i życzę samych sukcesów:):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorcinnamonki
     permalink
    Jade qrczę, oblukałam Twój wykres - trzymam cholernie mocno ściśnięte łapy!!!
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Jade,tyle już czasu się staraliście więc trzymam kciuki za te długie oczekiwania i za pozytywny wynik.
    mam nadzieje,że u Ciebie będzie dobra nowina :flowers:

Stokrotka,witam:smile: Trzymam kciuki:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMar 24th 2011 zmieniony
     permalink
    Jade pierwsza ty musisz zafasolkować :whorship: bym mogła brać z ciebie przykład :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMar 25th 2011
     permalink
    Ciekawe czy w tym cyklu będzie u mnie w ogóle owulacja...:shocked:
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Dziewczyny dziś robiłam kolejna betę- wynik 38,58 poprzednia ze środy 15,81 chyba przyrost jest za mały - jak sadzicie. Macie jakieś doświadczenia.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ewer, ja mam taką informację: W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. Ja w 35dc miałam 1012 betę...ale wiem, że moga być mniejsze wartości. Tlyko ten przyrost musi być...
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    ponad 50% Ci wzrosla moze miejmy nadzieje ze bedzie wszystko ok
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kasiakuzniki: ponad 50% Ci wzrosla moze miejmy nadzieje ze bedzie wszystko ok

z tego co ja widzę, to ponad 100% :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    wlasnie he he
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Jestem własnie po wizycie u gina.
    Trochę mnie uspokoiła że HCG raczej w normie widełki są bardzo szerokie wieć jak najbardziej w normie sie miesczę. Endo prawie 14.50 mm- jak najbardziej ciążowe, widać ciałko złóte 27 mm. Zat. douglasa bez cech płynu.
    Jesli jutro nie przyjdzie @( a nie przyjdzie @ wredna) to od niedzieli luteina dopochwowo 2 razy dziennie. W piątek 01.04 mam się zgłosić by szukac mojej dzidzi w macicy. Powiedziała że 3, 4 najblizsze dni są decydujace- wieć wszystko odkładam i odpoczywam.
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    super wiesci teraz odpoczywaj ja trzymam kciuki
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    super :)
    --
    •  
      CommentAuthorwitasia
     permalink
    Super ewer - teraz spokojnie - trzymam kciuki!
    -- "Jedną z najstarszych ludzkich potrzeb jest mieć kogoś, kto zastanawia się, gdzie jesteśmy kiedy nie wracamy wieczorem do domu." M.Mead.
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    ewer, no to trzymamy kciuki, żeby @ nie przyszła, no i coraz większego przyrostu bety życzę:cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Basiu, ja też robiłam testy i powiem Ci, że w okresie tzw płodnym zrób dwa albo i trzy razy. Ja miałam jeden dzień taki, że rano (koło 10tej) wyszły dwie grube krechy, a wieczorem (koło 18tej) już zupełnie nic, więc raz dziennie może być za mało...To jest pik LH, więc może trwać króciutko
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    zupełnie nic oznacza, że wyszła tylko jedna - kontrolna.
    --
  2.  permalink
    Hanny, tzn, że równie dobrze można nie trafic z testem na plik LH. ??? Na ulotce wyraźnie jest napisane aby robic test po południu tyle, że 2- godz. przed nic nie pic. Ja od wczoraj robię testy na razie oba negatywne ale liczę, że plik nastąpi w sobotę bądź niedzielę... tak się bynajmniej zapowiada:wink:
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    No można nie trafić, jak przeoczysz kilka dni;P Po prostu ten pik to może być kilka godzin. U niektórych kobiet pik LH pojawia się i znika, a u niektórych powoli wzrasta (wychodzą wówczas "wątpliwe"), by przez chwilę pokazać szczyt (czyli dwie grube krechy). Dlatego właśnie ja bym robiła dwa razy dziennie w czasie kiedy "potencjalnie powinnien wystąpić" lub gdy rano wychodzi wątpliwy.
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Co u Jade? Testowałaś dzisiaj?
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    ja robiułam test owulacyjny tylko raz ale czytałam że nie należy go robić zaraz po przebudzeniu bo może wyjść fałszywie pozytywny, że aktywnośc fizyczna i sex podwyższa poziom LH i też może być fałszywy i że generalnie lepiej robić po południu a wcześniej 3 godz nie pić
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    No ja robiłam ok 10 i po 20 i ostatnio wychodziły dwie kreski, ale jedna niewiele bledsza, a dziś wyszła już tylko jedna...:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Basiu może pik LH jeszcze przd Tobą...rób dalej i zobaczysz pod koniec co z tego będzie:)
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
    • CommentTimeMar 26th 2011
     permalink
    A ja rano dostałam @ :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    A ja mam dola ze nic z tego :cry: po raz 9ty boli brzuch na @ a biust juz nic nie boli (czasem przy mocniejszym dotyku) no i pewnie niedlugo od poczatku cala zabawa :cry:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Jade,głowa do góry :flowers: Jej.. taką miałam nadzieję,że napiszesz co innego.Może jeszcze nie wszystko stracone? Trzymam mocno kciuki.
    Carottka,przykro mi..
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Jade :grouphug: będziemy starać się dalej, ja nie czuję żebym owulację miała w tym cyku
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    dziewczyny jak myślicie którą temp powinnam wpisać "
    temp mierzona godz przed czasem 36.7 ale nie było 2godz snu bo się pociłam w nocy i w ogóle rodzice pojechali na Małysza a mieszkamy w domku i noc miałam taka strasznie czujna wsłuchiwałam się w piec itp.. a od 5do7spalam i temp jest 37 czyli wpisuje jako zakłócona ta wyższą!?
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    zerknęłam KASIA na twój wykres. Nie zmienia to niczego, obojętne, którą wpiszesz. Zakłóć którąkolwiek i nie ma to znaczenia specjalnego.
    Tak czy siak - może być zakłócona po tem co opisujesz, więc zaznacz zakłócenie, ale ta niższa itak mieści sie na poziomie wyższych, więc nie ma problemu
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    A u mnie dziś 30 dc, @brak, objawów brak i przeczucia brak. Pozostaje mi czekać i rozkoszować się weekendem. :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    Jade - dopóki @ nie przyjdzie, jest nadzieja:wink:
    Ja się niestety dziś z moją pożegnałam (a trwała długo) - od dwóch dni miałam dziwne brązowe plamienia (nigdy wcześniej takich nie było), wczoraj z domieszką krwi, a dziś test negatywny i coraz normalniejsza @:cry: Wykupiłam już sobie abonament i wklepałam cały cykl, uznany za właśnie zakończony. Nie wiem, czy dobrze zaznaczyłam fazę lutealną (dziwnie wydłużona chyba przez przyjmowaną luteinę - zazwyczaj trwała ok.14 dni). Miałam jakby dwa skoki tempki, przy czym w najważniejszych dniach była zakłócona, więc nie wiem do końca, jak to interpretować. Jeśli ktoś kompetentny mógłby zerknąć na wykres (1-z luteiną) i coś pomóc to zapraszam:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Tres, skok zawsze jest jeden. Dzięki wybranej metodzie wiesz, kiedy on wystąpił.
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    witam :)
    teraz przez zmianę czasu na letni będzie kłopot z mierzeniem temp, nie techniczny, a czasowy:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Kitku zerknij tutaj ZMIANA CZASU A CO Z WYKRESEM
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeMar 27th 2011
     permalink
    AniaM dziękuję za linka:grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    sara32 - fajnie, że tak bezstresowo podchodzisz, też bym tak chciała Powodzenia!! :wink::smile:
    --
    •  
      CommentAuthorgosia_cz
     permalink
    W piątek mam dostać @, ale mam nadzieje ze jej nie będzie :))))
    -- The future starts today, not tomorrow
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Skoro tego pragniesz to i ja ci tego życzę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMar 28th 2011
     permalink
    Ale cisza:confused:
    Hallo dziewczyny co tam u was?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nuuuda :wink:
    Pogoda nie dopisuje :sad:
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Za chwile koniec @ i starania ruszaja pelna para :D wkoncu kiedys musi sie udac :D...
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja się już nie staram i nie łudzę (no może troszkę w głębi:wink:) co będzie to będzie, a może właśnie w taki sposób sie uda:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Jade,jesteś na prawdę silna,podziwiam Cię. I trzymam kciuki żeby się udało.. w końcu MUSI się udać:bigsmile:
    Basia,ja też od tego cyklu całkowicie zmieniłam nastawienie co do ciągłego śledzenia i patrzenia,że o boże boli mnie pierś,chyba to ciąża. Po prostu co ma być to będzie!:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Hehe zobaczymy co będzie z moim nastawieniem jak @ przyjdzie:confused:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    A u mnie dziś 32 dc i @ przyszła. Dobrze, że nie zrobiłam testu to zaoszczędzone pieniądze wydam na podpaski:bigsmile: Przez 14 dni miałam temp 37 czekałam do 18 wyższych temp na test, ale się nie doczekałam, cóż chyba tak miało być.
    Nowy cykl nr 3 rozpoczynam z nowym planem:
    1) Od dziś przed 2 tygodnie dużo wody min
    2) Od dziś wiesiołek na poprawę sluzu bo ostatnio miałam go jak na lekarstwo
    3) Sex w dni płodne CODZIENNIE (bo co drugi dzień jak na razie się nie sprawdziło)
    4) Spróbuje badać szyjkę (wcześniej tego nie robiłam)
    5) I najważniejsze POZYTYWNE NASTAWIENIE, idzie wiosna i wszystko budzi się do zycia, może wreszcie we mnie się coś obudzi :bigsmile:
    Powodzenia dla wszystkich staraczek na nowy tydzień:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorwitasia
     permalink
    No proszę jaki plan naprawczy ;)
    A u mnie dla odmiany piękna wiosna - kto chce troszkę słoneczka??

Jestem w fazie czekania, blllee, 24dc, temperatura wacha się 0,1-0,2 góra i dół. Ale reszta objawów niestety wskazuje na zbliżającą się @. Troszkę jakby wcześniej.

Ja się nie umiem tak całkiem odciąć od nakręcania. Ale myślę, że jest to bezpieczny poziom, który kontroluje i wzajemnie się lubimy :)
    -- "Jedną z najstarszych ludzkich potrzeb jest mieć kogoś, kto zastanawia się, gdzie jesteśmy kiedy nie wracamy wieczorem do domu." M.Mead.
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja, podobnie jak w cyklu zaciążonym, nie zamierzam zaznaczać serc na wykresie. Notuję je w kalendarzu - to pomaga nie myśleć, że mogło się udać, bo nie pamiętam kiedy współżyłam :wink:
    Temp. będę mierzyć, ale tylko do skoku :wink: nie wiem czy będę śluz badać - od czasu do czasu pewnie tak :wink:
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    U mnie dziewczyny O.K.

Samopoczucie naprawde dobre, czasami pobolewa brzuch, strasznie jestem senna spię okolo 15 godz ( w tym przed i po południowe spanko).
    Staram się nie mysleć cały czas i odganiać czarne mysli. Czekam do piątku, kiedy to mam wizytę u gin i mam nadziję że zobacze moją kruszynkę . W czwartek zrobię bete - zobaczymy na jakim poziomie i jak przyrasta .

Ciekawa jestem czy reszta dziewczyn w pierwszej ciąży też tak wariuje jak ja.
    Pozdrawiam staraczki i życzę powodzenia. Trzeba mysleć pozytywnie.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka,ja mierzę cały czas,śluz też i zaznaczam serduszka ale bez większego "podniecenia" tak po prostu jakbym codziennie miała coś do zapisania i to wszystko.Nie liczę już który to dzień cyklu ani nie patrzę że boli mnie to czy mi nie dobrze.Już mam dość tego nakręcania :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.