Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeApr 4th 2011
     permalink
    W połowie dnia też się pogoda popsuła.. a teraz to już leje okropnie,oczywiście ze spacerku wyszły nici :surprised:

Kitek,to będzie najbardziej oczekujący tydzień w takim razie:tooth: Życzę z całego serca + + Ile chętnych od razu się zrobiło,hihi:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja też mam tydzień do końca cyklu...ehh ale ten jakis taki beznadziejny i te leki dopochwowe mnie dobijają...leje się ze mnie jak nie wiem z czego:shamed::shocked::sad:
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Widzę, że zguba się znalazła... Wydra, dlaczego zmieniłaś notatkę?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mój będzie trwał jeszcze około 10 dni, chyba że.... :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeApr 5th 2011
     permalink
    Talinka :swingin:
    Zapowiada się kolejny słoneczny dzień :cheer:
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Witam Dziewczyny
    Powtarzałam bete , zaniepokoil mnie ostry bol lewego jajnika w zeszly czawrtek, i brak dzidzi na usg , choc mogło byc jeszcze za wcześnie.
    Mam wyniki
    Beta z soboty 580 mlu/ml
    Beta z poniedziałku 240 mlu/ml

Jestem załamana. Spadek jest znaczny. Nie wiem co mam robić, czy czekac do piatku kiedy to mam wizyte u gin, czy pokazać sie u niej jutro, choc pewnie nie będzie zadowolona ze robiłam bete bo to dla niej jak to mówi nie sa miarodajne wyniki. Nic mnie nie boli, nie mam plamien,czuje piersi.
    Nie wiem co dalej mam robić :(
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Koniecznie do gina jak najszybciej.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    leć do gina ewer!!!
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Idę dzis go gin , ale nie mojego. Nie czekam. Jestem przerazona- czy może byc jeszcze dobrze:(
    --
  1.  permalink
    Hejka ja też się zapisuje na zarażenie ++ mi jeszcze do końca cyklu zostało jakieś 14 dni ale mam nadzieję że nie przyjdzie @ :))) trzymam za was kciuki i powodzenia ;)
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    ewer bardzo dobrze robisz, idź od razu do lekarza, nie ma co zwlekać, wyniki faktycznie niepokojące, trzymam kciuki, aby się wszystko dobrze ułożyło, ale pamiętaj, TY tu jesteś teraz najważniejsza !!!!!!!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    ewer wyniki fatalne, nie wróżą one dobrze. Moim zdaniem za chwilę dostaniesz @. Życzę Ci,żeby wynik okazał się błędem z laboratorium.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ewer,trzymaj się.Mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze..
    --
    •  
      CommentAuthorTammy
     permalink
    Trzymaj się mocno ewerku. Co by się nie działo, jesteśmy z Tobą
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Jestem po wizycie.
    Endometrium złuszcze się - w piatek miało 16mm dzis tylko 12mm. Krew za macicą. Wszystko wskazuje na samoistne poronienie. Kazał czekac do końca tygodnia na krawienie, jesli sie nie pojawi to w poniedziałek mam sie z nim kontaktować.

Nie rozumiem tego świata....Jak ktos bardzo chce miec dziecko i oddac mu wszystko co tylko ma-- to sie nie udaje. Zaś tzw. wpadki robia wszytko by ciazy nie utrzymać - i co - rodza zdrowe dzieci, które wychowuja się póżniej w patologicznych rodzinach , sa bite i ... eh szkoda pisać.
    Raz w moim życiu przekonałam się że nie ma sprawiedliwości na świacie, teraz po raz drugi.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ewer,strasznie mi przykro.Miałam jeszcze nadzieję że wszystko będzie dobrze:sad: Trzymaj się kochana..
    To fakt,sprawiedliwości na tym świecie nie ma.. Aż mi się smutno zrobiło..
    --
    •  
      CommentAuthorTammy
     permalink
    :sad:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ewer - przykro mi... 1,5 miesiąca temu przeżywałam to samo....
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    ewer, trzymaj się. Czasem trudnow to uwierzyć, wiem. Ale jednak WIERZĘ, pomimo tego, jak mi też ciężko, że WSZYSTKO MA JAKIŚ SENS...
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    ewer strasznie mi przykro , już kiedyś pisałam chyba na tym wątku, że moja koleżanka była w podobnej sytuacji jak Ty, tylko beta nie skoczyła jej do 500 tylko po ok 50 spadła i przyszła @. Szczęściem w nieszczęściu jest to, że po takiej ciąży biochemicznej można od razu zacząć kolejne starania.
    A dla pozostałych staraczek polecam Oeparol-wiesiołek, działa na mnie rewelacyjnie, śluz książkowy i w takiej ilości, że bez problemu go moge zinterpretować.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja od następnego cyklu zaopatruję się we wszystkie potrzebne wiesiołki,witaminy.I koniecznie wizyta u ginekologa. Sara,zazdroszczę.Sama chciałabym mieć taki książkowy śluz,ale niestety u mnie bardzo ciężko czasem rozpoznać. Jest na receptę,czy dostanę go w każdej aptece?
    --
    • CommentAuthorkarlaa842
     permalink
    ewer strasznie mi przykro, moja koleżanka była w podobnej sytuacji jak ty, ale wszystko dobrze się skończyło po trzech miesiącach ponownie zaszła w ciąże i wczoraj urodziła ślicznego syneczka:) Pozdrawiam
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Hussy - Oeparol jest bez recepty, jest jeszcze Oeparol femina, niby to samo wzbogacone o kwasy omega, ale ja mam lepszy efekt bo zwykłym oeparolu. Pij dużo wody bo sam wiesiołek to za mało, a woda to podstawa. Powodzenia daj znac jak się sprawdzi wiesioł:peace:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    ewer, przykro mi:hugging: nie poddawaj się i próbuj dalej, kiedyś musi się udać, a jak by dzidzia miała być chora, niepełnosprawna itp, to może lepiej teraz, ze się stało co się stało, bo jak któraś tu już pięknie napisała "dzieci też mają prawo mieć normalne życie, bez takiego przykrego bagażu..." wiem, że to się łatwo pisze, sama też bym pewnie to przeżywała, no ale, na pewno jesteś rozsądną osobą i kiedyś to zrozumiesz i się z tym zgodzisz !!!

a dziś moja kumpela z pracy, która się miała starać o dzidzię za jakieś pół roku już zaciążyła:boogie: to będzie jej drugie dzieciątko, a o pierwsze starali się prawie 2 lata, a teraz nawet się do tego nie przykładali i już jest:jumping::rolling:
    --
    • CommentAuthorewer
    • CommentTimeApr 6th 2011
     permalink
    Ja to wszystko niby wiem, rozumiem, uważam się raczej za "twardą " osobę , ale gdy osobiście się to przeżywa, rozum za dużo nie zdziała skoro tak bardzo boli serce. Ja naprawdę długo czekałam na ta kruszynkę, wiele przykrości w ciągu ostatnich dwóch lat mnie spotkało , ta kruszynka znów była dla mnie sensem życia- a kolejne niepowodzenie sprawia że coraz trudniej jest mi sobie samej przetłumaczyć że będzie dobrze tylko trzeba wierzyć.

Muszę to po-prostu przeżyć (dobrze że jest mój M) i pewnie znowu będę żyć co miesięcznymi nadziejami.

Życzę wszystkim wytrwałości i powodzenia.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ewer jest mi bardzo przykro:cry: wiem że na nic tu moje słowa pocieszenia, ale jestem z tobą całym :heartbounce:, trzymaj się kochana:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Zobaczysz ewer, że teraz uda się raz dwa i uda się donosić ciążę :kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    Talinka masz rację, mi po takim poronieniu udało się od razu, tj w kolejnym cyklu.
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Dlatego ja mam TAK OGROMNĄ nadzieję, że uda mi się teraz. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka, trzymam za Ciebie mocno kciuki :bigsmile: Może za chwilę Nam oznajmisz dobrą nowinę. Chociaż teraz na @ czeka sporo Kobitek,także.. Oby,oby.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Jeszcze 8 dni w najgorszym wypadku... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcoma
     permalink
    ever... jak "Cię" czytam to aż ściska... (tym bardziej że sama przeżywałam podobnie...) ech starsznie wykańczające jest to comiesięczne "manie" nadziei. trzymajmy się dziewczyny (jakoś). żeby tak można było mniej chcieć...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinko,mogłabyś zerknąć na mój wykres? Link do wykresu jest w profilu. Tak dla wiadomości co tam się dzieje,bo ja dopiero 2 cykl się obserwuję i ciężko mi samej wywnioskować czy jest w miarę normalny czy nie :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeApr 6th 2011 zmieniony
     permalink
    No więc tak:
    Wg mnie wczoraj miałaś skok. Szczyt śluzu byłby 4.04. (wg metody angielskiej).
    Jak na moje oko - wszystko jest OK.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Dziękuje :smile:
    --
    • CommentAuthorkarlaa842
     permalink
    Hej dziewczyny:) Jestem nową użytkowniczką forum:wink: Od stycznia staramy się z mężem o dzidziusia na razie bez pomyślności:( Ponad dwa tygodnie temu odwiedziłam swojego ginekologa aby przebadac sie czy napewno jest wszystko ok. W związku z częstymi infekcjami dróg moczowych zlecił badanie na obecnośc bakterii coli i kazał zgłosic sie na wizytę w 13, 14 dniu cyklu( czyli podczas owulacji). I właśnie wróciłam od ginekologa: bakterii coli na szczęście nie ma, choc lekarz tłumaczył, że często jej obecnośc sprawia, że pojawiają się problemy z zajściem w ciąże. Okazało się również, że owulacji też nie ma:(. Lekarz zlecił badania hormonalne: prolaktyna, estradiol, progesteron i androstendion. Badania mam zrobic 20 dnia cyklu i tego samego dnia mam pojawic się na wizycie. Stwierdził również, że najprawdopodobniej trzeba będzie włączyc leczenie hormonalne:(. Nie jestem za bardzo obeznana w tym temacie:neutral: I może któras z Was moglaby mi odpowiedziec na pytanie z czym wiąże sie leczenie hormonalne???? Co mi grozi jeśli to leczenie hormonalne nie przyniesie rezultatu????
    • CommentAuthoranitunka
     permalink
    Witam jestem tu pierwszy raz i mam problem żeby zajść w ciąze już o 6 misięcy lekarz mało co mi pomaga a jak każdej dziewczynie tutaj zależy żeby być w ciąży co mam robić jakieś tabletki brać ???
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Ewer Trzymaj się mocno, jesteś silna!
    ja miałam dzisiaj iść na drugi monitoring po Lameccie zobaczyć czy będę mieć jutro owulację. Okazało się, że jest widoczny płyn w zatoce Dauglasa i jestem już PO owulacji! Zgłupiałam... temperatury praktycznie na jednym poziomie, wszystko mi się już pomieszało. Mogłaby któraś z Was do mnie zerknąć i jakoś mi pomóc zinterpretować ten wykres? byłabym wdzięczna
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
    • CommentTimeApr 7th 2011
     permalink
    karlaa, na jakiej podstawie lekarz stwierdził, że owulacja powinna być akurat dzisiaj? Leczenie hormonalne będzie uzależnione od wyników badań i diagnozy lekarza. Trudno odpowiedzieć na Twoje pytania nie wiedząc, co konkretnie Ci dolega. Całkiem możliwe, że owulacja przed Tobą. Jakiej długości masz cykle?

anitunka, 6 miesięcy to jeszcze nie powód do zmartwień. Standardowo lekarze zlecają badania po roku a nawet dwóch latach bezowocnych starań. A co do lekarza - powiedział coś konkretnego, dlaczego nic nie robi? Być może daje Wam czas na naturalne zaciążenie. Jeśli nie masz zaufania do swojego lekarza, nie jesteś zadowolona to koniecznie zmień:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeApr 7th 2011 zmieniony
     permalink
    A u mnie chyba się @ zbliża bo mam taki apetyt, że szok i to na takie wybrane specyficzne produkty...a oprócz tego włączył się we mnie agresor:devil:
    --
  2.  permalink
    Witajcie :)
    Dziękuję bardzo za podpowiedź :)
    Znam trochę swój organizm i powiem że miesiączka spóźnia mi się 2 dni co od ponad 6 miesięcy się nie zdarzyło a w dodatku nie mam nabrzmiałych i obolałych piersi ale nie chce zapeszać bo wiem że stres ma wpływ na przesunięcie a mam go ostatnio w nadmiarze :( poczekam jeszcze trochę bo juz mam dośc robienia testów itp. :(
    Pozdrawiam Was gorąco i życzę powodzenia :)
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Basia, ja też dziś zła jak osa, ciekawe czy to na zbliżającą się @ ?! qrcze jakoś już się smutno nastrajam, nie chcę niedzieli i nie chcę @:cry:
    --
    • CommentAuthorkarlaa842
     permalink
    [quote=martitap], Cykle mam 28- dniowe. Dziś mierzyłam temp i robiłam test owulacyjny. Temp 37,0 (od wczoraj wzrasta), a na teście owulacynym (bobo plan) pojawiła się mało widoczna blado różowa kreseczka:bigsmile: U lekarz byłam w 13 dniu cyklu (tak kazał przyjśc). Cóż może masz racje, że owulacja moze przede mna:)
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    basia_87: A u mnie chyba się @ zbliża bo mam taki apetyt, że szok i to na takie wybrane specyficzne produkty...a oprócz tego włączył się we mnie agreso

to tez oznaki ciazy :tooth: (jak zawsze na dwoje babka wrozyla) wiec oby fasolka nie @. My chcemy grac w "zielone" :thumbup:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
  3.  permalink
    Hejka dziewczyny ja byłam wczoraj u ginekologa i przy robieniu usg powiedziała że mam kurcze wiem że to głupie ale zapomniałam dokladnie ale podajże szyjke macicy równej długości z trzonem nawet jakoś to nazwała pytałam czy będę mieć problemy z zajściem w ciąże powiedziała że z samym zajściem nie więc jak już w domu byłam to się trochę przestraszyłam że może później być coś nie tak ??? na razie dała mi skierowanie na badanie tarczycy i z tym mam do niej wrócić wtedy popytam dokładniej a któraś z was miała coś podobnego ??a nadal kazała brać kwas foliowy a dla tych ktorzy nie czytali staramy się z mężem o dzidzie od początku roku.
    •  
      CommentAuthortechniczne
    • CommentTimeApr 8th 2011
     permalink
    Dziewczyny mogłbyście popatrzeć na mój wykres , i czy jest wszystko oki
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Basia,:jumping: Ja też mam agresor włączony od paru dobrych dni..Czasem aż szkoda mi mojego M. że musi to znosić,ale to jest silniejsze ode mnie.
    Wczoraj na wieczór stłukłam mu jeszcze termometr.. Bo czułam się fatalnie i chciałam sprawdzić czy mam gorączkę.. no i sprawdziłam:tooth:
    A wczoraj miałam ochotę na śledzika:crazy: @ powoli kroczy w moją stronę
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja mam APETYT ogromniasty :wink:
    Wczoraj wieczorem bylo mi niedobrze i miałam cień na teście w 6dfl :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ciekawie się robi :jumping:
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Ja już straciłam nadzieję że zajdę w ciążę
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.