Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeApr 8th 2011
     permalink
    Techniczne,czemu tak uważasz?
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Od roku próbujemy , badania oki , nie zabezpieczamy się, z moimi temperaturami coś w tym cyklu inaczej, jakoś moje nastawienie jest takie że myślę iż nie uda nam się, a tak bardzo pragniemy :-)jak każda z nas na tym forum . Nawet nie wiem czy była u mnie owulacja , z termometra bioself wynika że miałam dni płodne ale jak sie patrze na wykres to sama zgłupiałam
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Techniczne,niestety to nie jest tak hop siup.. ,ale jeśli badania są w porządku,staracie się,zaczynasz się obserwować to nic innego jak po prostu czekać aż się pewnego dnia na teście dwie kreseczki pokażą:smile:
    Było już pisane bardzo dużo na ten temat.Są pary,które starają się miesiącami,czasem rok,dwa lata i nic mimo iż wszystko w porządku,a są też takie pary,które przy pierwszych podejściach już świętują :wink:
    Co do temperatur.Jesteś zapewne w pierwszym cyklu obserwacji? Ja obserwuję się drugi cykl i temp. różnią się bardzo,ale nie martwię się oto,po to się obserwuję by na przyszłość nie pisać "jeszcze nigdy tak nie miałam,że.."
    A,że już idzie 4 miesiąc starań to w każdym miesiącu miałam inne objawy przed @ , w tym także (coś za spokojnie :tongue:) Nie nakręcam się już,nawet nie liczę który to dzień cyklu,bo nie chcę zwariować:jumping:
    Także nie ma o co się martwić.Głowa do góry!
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    To się inaczej nazywa blokada psychiczna :-) Tak naprawdę to masz rację, pierwszy cykl obserwacji i początki , jak na razie nie mogę dojść z tym śluzem itd... Ja w niedziele jadę do kuzynki na odwiedzimy ma synka w wieku 2 latka i niedawno urodziła , a jest o dwa dni starsza ode mnie czyli w kwietnia 17 wybije mi 26 latek :-) . a ona już dwójki się dorobiła, hehe. Mykam się kąpac bo jutro do Wrocławia na zajęcia muszę jechać i oczywiście jakieś malutkie prezenty dla maluchów zrobić, chociaż nie mam żadnego pomysłu. Później zajrzę tutaj
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Na jakiej podstawie stawiasz taką diagnozę?
    Pierwszy wykres to dopiero początek. Zacznij od nauki, potem go zinterpretuj. Może nie jest taki zły?
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    To byłby cud jakby się udało wszystkim hehehe:bigsmile:. To czekanie jest dobijające:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    ciekawe jak to nam wszystkim wyjdzie przy tym podejściu :whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Basia, Tobie już niedługo czekania zostało:boogie:
    --
    • CommentAuthorjustys83
     permalink
    Cześć Dziewczyny :) Jestem "nowa" więc mam nadzieję, że trafiłam w dobre miejsce :)
    Od ponad roku staramy się o maleństwo, ale bez skutku. Od kilku miesięcy przed miesiączką pojawia się brunatne plamienie, które trwa 3-4 dni,a następnie przychodzi skąpa i krótka miesiączka. Dodam, że cykle mam nieregularne od 28 d0 32 dni. Od 3 cykli zażywam luteinę i nic się nie zmienia. Mam problem z wyliczeniem dni płodnych. Mój gin mówi mi, że pierwszy dzień plamienia (chodzi o wydzielinę brunatną przed "normalnym" krwawieniem) mam zaliczyć do pierwszego dnia cyklu, z kolei gdzieś wyczytałam, że tak naprawdę brązowa wydzielina, to pozostałość z poprzedniego cyklu i nowy cykl zaczyna się z chwilą pojawienia się krwawienia. Czy jesteście mi wstanie coś poradzić? z góry dziękuję :)
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    z tego co wiem plamienia to ostatni dzien poprzedniego cyklu... ale nie jestem lekarzem. :peace:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthormartitap
    • CommentTimeApr 9th 2011
     permalink
    Potwierdzam, plamienia zalicza się do poprzedniego cyklu. Pierwszy dzień krwawienia to pierwszy dzień cyklu :wink:
    Talinko, czyżby... :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Witam dziewczyny

Jestem po wczorajszej wizyciu u mojej gin. Potwierdziła słowa lekarza z wtorku, że wszystko samoistnie sie oczysci, że najprawdopodobniej nie doszło nawet do zagniezdzenia. Zebym nie myslała o tym jak o poronieniu, tylko jako o spóźnionej miesiączce bo zwraiuję innaczej. Uswiadamiała mnie że 20% zapłdonień tak sie właśnie kończy z nieznanych nam przyczyn.
    Już w 4 dniu krawienia mam brać clo 1x1 , później luteina od 16 dc. Jak najbardziej mamy działać juz po krwawieniu.
    Dała mi znowu nadzieje na pozytywne myślenie, choc mam pewne obawy. Jednak takie przezycie na zawsze bedzie juz wzbudzać wątpliwości.

Talinko a ty po zabiegu tez juz możesz działać???

Powodzenia dla nas staraczek.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ewer,trzymam kciuki.Teraz na pewno się uda i będziesz miała ślicznego bobasa:smile:

Basia,to ja czekam właśnie aż wysyp mam się tu zrobi:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    witam
    ciekawie by było, gdyby wszystkim się udało:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    ja mam jutro pierwszy dzień spodziewanej @ i chyba od razu zatestuję, bo nie wiem, czy wytrzymam dłużej:crazy: już dziś mnie kusiło, ale jakoś się przemogłam, ale dłużej chyba nie dam rady:updown: oby jutro było pozytywnie:whorship:

za pozostałe oczekujące trzymam kciuki:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Od którego dnia mogę mniej więcej ustalić swoją fl ? Głowie się i nie mam bladego pojęcia:confused:
    Kitek,no to trzymam kciukasy:tooth: Oby się udało.
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    a ja chodzę i warczę-współczuję mojemu M.:fierce:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    techniczne: Od roku próbujemy

ja zaszłam po 3 latach
    --
    • CommentAuthorjustys83
     permalink
    Jade, Martitap - dziękuję za podpowiedź :) Wynika z tego, że powinnam zastanowić się nad zmianą lekarza... Zastanawia mnie również to, że jeszcze nie skierowała mnie na jakiekolwiek badania, mimo tego, że od 15miesięcy próbujemy i nic...
    Pozdrawiam
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ewer: Talinko a ty po zabiegu tez juz możesz działać???

Ginka stwierdzła tylko, że ona by odczekała 6 miesięcy. Ale powiedziała to tak jakby dawała mi wolną ręke. Poza tym jeśli teraz nie zajdę - to starania wznawiamy w lutym 2012 :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kitek,pisz jak z jutrzejszym wynikiem(mam nadzieję,że dwa + + )
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Przywitam się i ja :wink:
    O maluszka staramy się od niedawna ale z mojej strony z ogromną niecierpliwością :wink: Jesteśmy właściwie w drugim cyklu starań tak na poważnie czyli z wyliczaniem dnia owulacji, testami owulacyjnymi i wszystkimi tymi cudami techniki, które można zakupić :tongue: Pierwszy mały sukces za nami - ciąża biochemiczna. Bo tak się właśnie nauczyłam ją traktować. Jak raz już ciąża była to znaczy, że jest ok i pewnie jeszcze będzie :thumbup:
    Niestety chyba jak i każda prawie staraczka dostaję fiksacji na punkcie objawów, przedwcześnie robionych testów ciążowych (tak jak dziś zrobiony w 21 dniu z 27 dniowego cyklu). Cierpliwość nie jest moją cechą. Chciałabym dziecko już teraz natychmiast ;)

Trzymam kciuki za wszystkie staraczki :smile:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Cześć Isia :bigsmile:

Troszkę cierpliwości i mniej obsesyjnego myślenia o tym:jumping: A zobaczysz,że się uda.
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Hussy na pewno dam znać-moja chwila prawdy już za parę godzin:crazy::crazy::crazy::crazy:

Isia witaj i powodzenia życzę:thumbup:

idę spać, do jutra
    --
    •  
      CommentAuthorTammy
    • CommentTimeApr 10th 2011
     permalink
    Kitek, powodzenia!!! Trzymam kciuki za dwie grube krechy :smile:
    Ja też miałam dzisiaj testować, ale chyba jeszcze troszkę poczekam :wink:
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    witam
    i niestety dooopa, jedna krecha:cry::cry::cry::cry:
    dzięki dziewczyny za kciuki:kissing::kissing::kissing::kissing::kissing::kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Kitek nie ma @ jest nadzieja...także jeszcze nic straconego...:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Basia:hugging: niby tak, ale wiesz, jakoś tak ciężko mi już tak myśleć, chociaż w ciąży z synkiem pierwszy test wyszedł mi negatywny, no ale tamten robiłam parę dni przed spodziewaną @
    ehhhhhh:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kitek,dokładnie.Dopóki nie ma @ cały czas jest nadzieja.. a może?:bigsmile:
    Basiu,a jak u Ciebie się sprawy mają?:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Hussy dziękuję :grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Hussy no ja 32 dc, ale jak widać po wykresie to się przedłuży, dopiero 9dfl, poczekam do środy na @:wink:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    A ja chyba przegapiłam owulację, dziś 14dc i skok temp, nigdy tak wcześnie nie był, chyba, że temp zakłócona bo nie mierzyłam o 6.30 tak jak w tygodniu i wczoraj troszkę zabalowałam. Zobaczymy jaka będzie jutro. Ale śluzu brak, szyjka wysoko czy otwarta to nie wiem bo badam ją pierwszy raz.

dziewczyny mam pytanie czy przy cyklach bezowulacyjnych temp też wzrasta i utrzymuje się na wyższym poziomie do okresu???
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    sara ja byłam pewna, że mam cykl bezowulacyjny bo dosyć długo nie było skoku, a teraz 9 dzień mam już podwyższoną temperaturę i 32 dc i już sama nie wiem...
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Właśnie poszperalam w internecie i wyczytałam, że przy cyklach bezowulacyjnych nie ma skoku temp i temp jest na stałym poziomie. te cykle bezowulacyjne są zazwyczaj któtsze ok 23 dni. Tyle mądrego wyczytałam. Czyli dobry znak, że mnie to nie dotyczy, bo skok mam zawsze raz wcześniej raz póxniej ale jest. W przyszłym miesiącu zaczynam zabawe z testami owulacyjnymi bo nie mogę jakoś wstrzelić się w owulację.
    basia87 czyli owulacja była tylko później miałam tak w zeszłym miesiącu. skok był 18 dc
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    O to i mnie pocieszyłaś:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    sara32: Właśnie poszperalam w internecie i wyczytałam, że przy cyklach bezowulacyjnych nie ma skoku temp i temp jest na stałym poziomie. te cykle bezowulacyjne są zazwyczaj któtsze ok 23 dni

Gdzie to wyczytałaś? To nie są prawdziwe informacje.
    Poczytaj o LUF.
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    qrcze, to może ja też za wcześnie test zrobiłam, bo skok miałam dość późno w 16 dc, to może @ nie przyjdzie jednak :whorship::whorship::whorship::whorship::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja już nie wiem kiedy miałam skok,kiedy co i jak..Jak patrze na ten swój wykres to śmiać mi się chce:jumping: Temperatury skaczą jak chcą.. Na początku cyklu niby miałam jakiś skok,potem sześć niższych a potem to już bałagan:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
    • CommentTimeApr 10th 2011 zmieniony
     permalink
    dziewczyny ja też sie obawiałam cykli bezowulacyjnych i też o nich czytałam. Zgadzam sie z luczynką, przy takich cyklach skok może wystąpić i tempka może sie prawidłaowo utrzymywać do @. dzieje sie tak jak pęcherzyk nie peknie albo nie pęknie do końca. Temperatura nie jest tu wyznacznikiem. Może warto pokusić sie o monitoring?
    Widziałam też wykresy tu na 28dni gdzie skok była a właśnie monitoring potwierdził że pęcherzyk nie pękł i jest torbiel
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    To ja sie wypowiem odnośnie cykli bezowulacyjnych. Miałam monitorowane przez usg cykle, pecherzyki dojrzewały do 25 mm ale nie pękały, a oczywiście tempka skoczyła i sluzik był płodny. Także niestety ale mimo skoku i sluzu może cykl być bezowulacyjny.
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    luczynka jak widać w internecie mnóstwo cennych informacji ale też i stek bzdur. Poczytałam o LUF i trochę sie przeraziłam i dalej już nie czytałam bo zaczynam mieć powoli dość moich wszystkich obserwacji, temperatur, śluzu, szyjki itp. Mam pytanie do Ciebie, czy są jakieś objawy tego LUF oprócz niemożności zajścia w ciąże nie wiem może coś jest wtedy nie tak w badaniach, hormonach ???
    --
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Saro, wydaje mi się, że tylko USG może pokazać LUF, aczkolwiek może się mylę, nie mam wielkiej wiedzy na ten temat.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    śpię dziś na stoj.ąco.... no MEGA mi sennie!!
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka,co tam ukrywasz? Przyznaj się !:tooth::swingin:

Czy to dziś przypadkiem ciśnienie nie spadło troszkę?:wink: Ja zazwyczaj mam bóle głowy przy spadku. Mam nadzieję,że u Ciebie okaże się to co myślę:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Minusa :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    dziś @ się nie pojawiła:jumping:
    miłej nocki i całego przyszłego tygodnia
    dobranoc:grouphug:
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
    • CommentTimeApr 11th 2011
     permalink
    Kitek, trzymam kciuki żeby nie przyszła przez najbliższe kilka miesięcy :thumbup:

Mój M też mi mówi, żebym się tak nie przejmowała ale do mnie nie nie dociera :crazy:

Trzeba wytrwałym być. Moja siostra właśnie zaszła w ciążę po roku starań. Uda się nam wszystkim

:cheer:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kitek,no ja nadal trzymam kciukasy mocno :bigsmile: Także czekam na dobre wieści:peace:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    A u mnie dziś temp 37, czyli wczorajsza 37 nie była zakłócona tylko owulacja chyba była wcześniej, o ile była w ogóle. Okaże się za 2 tygodnie. Zastanawiam się czy w maju nie skusić się na monitoring, tylko nie chce aby mój lekarz pomyslał, że jestem jakąś hipochondryczką, badania mam wszystkie super w normie, staram się 3 miesiące i chce monitoring. Sama nie wiem. Powinni wymyśleć jakieś witaminy po ktorych człowiek byłby bardziej cierpliwy i wyluzowany:boogie:
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Odnośnie cykli bezowulacyjnych to ja właśnie taki teraz mam, żeby było śmieszniej w 15d.c lekarz stwierdził owulację w 14.d.c na podstawie Płynu w Zatoce Douglasa. Płyn chyba musiał być mylący, bo ja do tej pory nie mam skoku, więc o owulacji nie mogło być mowy!!! i teraz moje pytanie, czy jeśli dostanę teraz okres, to będzie to okres śródcykliczny ( w czasie którego można zajść w ciążę)??? czy może nie dostanę okresu wogóle, bo miałam cykl bezowulacyjny i muszę się zgłosić po Duphaston??? ja już sama nic nie wiem ;( co mi radzicie???
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.