Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeApr 11th 2011
     permalink
    A mnie już bolą jajniki jak na @... :confused: Jak jutro temp. spadnie to do widzenia łeee :sad:
    --
    • CommentAuthorsara32
    • CommentTimeApr 11th 2011 zmieniony
     permalink
    anna86 niestety nie pomogę Ci, bo termin okres śródcykliczny jest mi obcy mogę się jedynie domyślać o co chodzi, a nie chce już czytać nic w internecia bo chyba zaczynam popadać w małą paranoję, szukam u siebie różnych przyczyn niepowodzeń chociaż staram sie dopiero 3 miesiące, a wyniki badań są w jaknajlepszym porządku, ale tak to jest jak się chce dzidzię szybko. Pozostaje mi czekać cierpliwie. Mam nadzieję, że ktoś Ci pomoże.:bigsmile:
    hussy mam nadzieję, że temp nie spadnie przydałaby się jakaś ciąża na pocieszenie dla wszystkich, trzymam kciukasy:peace:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Mnie się dalej chce spać, ale to wynik nie spania w nocy... przez ząb... chyba mi go przewiało, bo był leczony kanałowo i nie ma prawa boleć :neutral:
    W każdym bądź razie mam przeczucie @owe. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTammy
     permalink
    Ja przeczucia @owego nie mialam, tempka też w zasadzie nie spdała, nawet w górę ciut poszła, a @ i tak przyszła :cry:
    Co nie zmienia faktu, że ciągle trzymam za was wszystkie kciuki i mam nadzieję, że wasze cykle będą szczęśliwsze :smile::peace:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Sara,dziękuje:smile: Tu jeszcze tyle osób jest w wielkim oczekiwaniu,więc liczę że jakaś fasolka będzie :bigsmile:

Tammy,ja miałam tak miesiąc temu.Dopiero 3 dnia @ temp. spadła. Teraz jest troszkę inaczej,bo te temp. tak skaczą raz wysoka raz niska:smile: A że jestem jeszcze laikiem w swoich obserwacjach także nawet nie wiem od kiedy moja fl się zaczęła:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    anaa86: Odnośnie cykli bezowulacyjnych to ja właśnie taki teraz mam, żeby było śmieszniej w 15d.c lekarz stwierdził owulację w 14.d.c na podstawie Płynu w Zatoce Douglasa. Płyn chyba musiał być mylący, bo ja do tej pory nie mam skoku, więc o owulacji nie mogło być mowy!!! i teraz moje pytanie, czy jeśli dostanę teraz okres, to będzie to okres śródcykliczny ( w czasie którego można zajść w ciążę)??? czy może nie dostanę okresu wogóle, bo miałam cykl bezowulacyjny i muszę się zgłosić po Duphaston??? ja już sama nic nie wiem ;( co mi radzicie???
    Jeśli @ nie poprzedzi wzrost temperatury to jak najbardziej jest to potencjalny czas płodny. przy bezowulacyjnych występuje krwawienie ale nazywa się śródcykliczne bo nie jet to "prawdziwy" okres (owulacyjny) Jak nie będzie krwawienia to możesz się zgłosić do lekarza by zobaczył co i jak ale wg mnie wywoływanie luteiną czy dupkiem to tak trochę na siłę i mieszanie hormonom "w głowie" ;) jak doktorek powie ze jest ok to może poczekaj?
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    dzięki Aguniu za odpowiedź! tyle tylko, że poza tym że mi się temperatura nie zgadza, to widze u siebie same oznaki drugiej fazy - biały, gęsty sluz, trądzik, szyjka twarda wysoko i prawie zamknięta, więc chyba jakims cudem zbliżam się do @?? a nie niestety do dni płodnych... wszystko to jest takie pomieszane, że ja już wiem, że nic nie wiem
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    U mnie też @ jeszcze nie ma, ale ja to dopiero 10 dfl i pewnie w tym tygodniu przyjdzie @...:confused:
    @ przyjdzie z momentem powrotu M, hahaha czeka aż wróci:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    U mnie przy bezowulacyjnym też tak było jakby była tylko 1wsza i 3cia faza cyklu gdzie pierwsza trwała zamiast drugiej i przyszło krwawienie planowo w 26dc (takie miałam cykle wtedy)
    --
    •  
      CommentAuthorASulek
     permalink
    Dziewczyny, zerknijcie proszę pod mój wykres, bo mam wątpliwości czy dobrze zinterpretowałam. To mój pierwszy porządny cykl z temp. z obserwacjami, i mam pewne wątpliwości co do tego skoku...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Basia,ma być fasolka a nie @ :jumping:

A gdzie Kitek się podział? Mam nadzieję,że wróci z dobrymi wieściami:bigsmile:

Asulek,chętnie bym pomogła ale niestety dopiero drugi cykl obserwacji i jestem zielona,a nie chcę Ci namieszać w głowie,albo zmylić:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Gdyby chociaż jedna mała oznaka, że to fasolka...tyle by oszczędziło myśli:jumping:, a tu tylko brzuch jak "piłka" jak na @:jumping:

Kitek pewnie szaleje z radości:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    hej dziewczyny , proszę o radę którą temperaturę uznac za "dzisiejszą". Mierzyłam o właściwej porze i wyszło mi 37 - ale przysnęłam z termometrem :shamed: i w sumie mierzyło się 10 min. No więc powtórzyłam mierzenie , planowo przez 5 min i wyszło 36,65 :shocked: wpisałam tą drugą ale sama nie wiem
    --
    •  
      CommentAuthorASulek
     permalink
    Dziewczyny, dziękuję za pomoc pod wykresem :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    u mnie oznak @ brak totalnie... za to ból zęba potworny :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Talinka zapisałaś się już do dentysty?? Szkoda tak cierpieć:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorASulek
     permalink
    asia_ ja się nie znam zupełnie... ale chyba wpisałabym tę drugą, skoro mierzysz zawsze przez 5 minut.

Dziewczyny, mam takie śmieszne bulgotanie w okolicy prawego jajnika, aż łaskocze :) Dobrze, że to teraz, a nie za kilka dni, bo już bym sobie coś wmawiała :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Basiu - jutro chyba pójdę - z bólem przyjmują bez zapisu. Boję się jednak, że na NFZ znów babka mi nic nie zdziała, a nie mam kasy na razie na prywatnego :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Talinka wiem coś o tym:confused: taaaka kasa prywatnie, a tak szczerze nie wiadomo za co!? Czy to w ogóle tyle warte!? :shocked:

U mnie dziś dużo śluzu...czyżby @ ...
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    jestem, jestem, miło mi, ze o mnie myślicie i pamiętacie:heartsabove:
    szanowna @ się nie pojawiła:cheer: liczę, że już tak zostanie, bo mnie dziś na wieczór piersi zaczęły od góry tak jakby piec, ciągnąć skóra, nie wiem, jak to określić:tongue: no chyba, że to objaw zbliżającej się @, co Wy koleżanki na to ??
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    ewer, miałaś dodatni test?
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
    • CommentTimeApr 12th 2011
     permalink
    Kitek, to super :clap: A zatestowałaś ponownie albo może betę robiłaś? I te piersi Cię piekły zwykle przed okresem czy teraz masz taką anomalię? ;)

Ja powinnam sobie wziąć coś na wstrzymanie. Okres przewidywany na piątek a ja strzeliłam sobie dziś kolejny test. O 4.30 tym razem bo mnie zbudziło wcześniej ;) Miałam wrażenie, że się pojawił cień cienia i rano jeszcze chciałam się przyjrzeć. A on sobie chyba w nocy reagował i jest już konkretna kreska :confused: Jak sobie robiłam bobo testy to jak nic nie było, to się nie zmieniało i przez tydzień. Ale w aptece wczoraj mi powiedzieli, że bobo test jest wycofany. Pani nie wiedziała dlaczego.
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    bobo testy często pokazywały 2 kreski a ciąży nie było - więc może to jest przyczyną wycofania lub wycofywania ich
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Tak - testy owulacyjne wychodziły mi pozytywne , mimo nie pękania pęcherzyka. Gin tłumaczyła mi że pik był , ale widocznie za słaby by pękł pęcherzyk, Ja mam dość duże pęcherzyki, nawet do 27mm .

Ja od wczoraj na clo .Gin zwiększyła mi dawkę do 1 tabletki dziennie,ale mam wrażenie że mam zawroty głowy , więc wrócę do 1/2 tabl- po takiej dawce czułam się dobrze ,no i była skuteczna, skoro udało mi się zajść w ciąże.

Pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Mareza, ja się podpytywałam dlaczego bo w tym cyklu raz testowałam bobo-testem i we wcześniejszych też. Albo wskazywały to czego nie powinny albo nie wskazywały tego, co powinny ;) Jedno albo drugie. Nie wiem czy wycofali jakąś serię czy wszystkie ale jeśli jakaś staraczka kupiła go sobie to może lepiej testować się czymś innym? Lubiłam je bo są wygodne, mają dobrą czułość i się nie odbarwiają nawet po długim czasie. A tu taki klops.

Ewer, uda się na pewno :smile:
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeApr 12th 2011 zmieniony
     permalink
    Kitek kciukasy za plusika :D A jaka masz temp.? Wykup konto wtedy bedziemy mogly podpatrywac postepy :P A ktory to dzien fl?
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    U mnie 11dfl. Jeśli dotrwam do 15 - powtórzę test :devil:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Talinka dotrwaj przynajmniej do 15 dfl, przekonałam się na własnym przykladzie, że wcześniej nie ma sensu robić testu bo @ jeszcze może przyjść. Ja teraz mam cel 18 dni wyższych temp i dopiero test. Trzymam kciuki:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Talinka ja też mam 11 dfl :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Sara - w grudniu test wyszedł mi w 12dfl (a prawdopodobne jest, że był to 9dfl, bo temp były niejednoznaczne i trochę przeze mnie naciągane)
    15dfl wybrałam dlatego, że moja lutealna trwa maxymalnie 14dni. Gdybym tego nie wiedziała - testowałabym najwcześniej w 17dfl :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Chrzanić 15dfl. Chyba się udało.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Talinka, czyżbyś zatestowała:bigsmile:???
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No pewnie :wink:
    Ale jest cień cienia.
    Ten górny test to owu - na dolnym zaznaczylam kreske... ale na zdjeciu dupnie to wyszlo - nawet po zwiekszeniu kontrastu....
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Ja testowałam w tym cyklu też w 11 dfl i też był plus :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Talinka: Chrzanić 15dfl. Chyba się udało.
    :rolling: trzymam mocno kciuki by można było wymazać za kilka dni ów "chyba"
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :devil:
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    talinka..gratulacje jeśli jesteś w ciąży.:)).trzymam kciuki..ja mam dziwny ten cykl..i nawet nie ma sensu testować,bo temp.spada..
    a jak u dentysty było??
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie byłam. To było zwykłe przewianie. Dzisiaj nic a nic nie boli.
    Pójdę się zapisać normalnie 25.04 (tak zapisują na kolejny miesiąc) - chyba, że zacznie boleć, to polecę od razu.
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    ej no nie złość się ten emotek :rolling: to naprawde radość bo super to zabrzmiało :)
    ale gratulować będę po 16fl :tooth:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Aga - przecież ja się nie złoszczę :D
    używam ":devil:" jako diabelskiego uśmiechu :jumping:
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Talinko trzymam kciuki i zycze by wszystko było dobrze.

Ja obiecalam sobie że w tym cyklu nie zatestuje wcześniej niz w 15 dniu fl. Zobaczymy czy wytrzymam???:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Talinka: Aga - przecież ja się nie złoszczę :D
    używam ":devil:" jako diabelskiego uśmiechu :jumping:
    ufffff ulżyło mi
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    :tongue:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Talinka zrób jutro z porannego moczu powinno być lepiej widać. Powodzenia:swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Czy to możliwe, teraz na teście owu wyszły mi dwie kreski czy raczej cos nie tak z testem? (Z tym, że jedna bledsza...)
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    basia zależy jak dużo bledsza...jeśli sporo to jest negatywny, a jeśli prawie taki sam to...hmmm...czasem kobietom w ciąży wychodzą pozytywne testy owu:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Kobietom w ciąży zawsze wychodzą pozytywne testy owu :smile: specjalnie sobie robiłam, żeby sprawdzić:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoraziza
     permalink
    Mnie w ciąży testy owu wychodziły negatywne :) więc to raczej nie reguła
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    agael77: Kobietom w ciąży zawsze wychodzą pozytywne testy owu
    NIE ZAWSZE!
    Talinko, postaraj się zachowac spokój i dystans. Kciuki trzymam
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Mnie TYLKO w ciąży wychodziły pozytywne:swingin: Ale prawda - powinnam napisać "chyba"
    Z tego, co wiem,HCG ma zbliżona budowę do LH si chyba dlatego testy owulacyjne wychodzą pozytywne:smile:
    A tak w ogóle - to z testami owu nie ma ŻADNEJ reguły:tooth:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.