oooo widzę, że zaczyna się tu coś dziać gratuluję nawet bladej drugiej kreski Hussy jaka szkoda, ze @ jednak przyszła, walcz dalej i nie poddawaj się!
u mnie @ nadal brak, zakupiłam test i jutro rano robię, no jestem ciekawa co wyjdzie tym razem?! piersi raczej mnie nie bolą, ani w trakcie owu ani na @
Może ktoś zerknąć na mój wykres i coś o tym powiedzieć bo według mnie owulki nie było a temperatury teraz rosną. Zwykle mam cykle około 40-41 dni. Pozdrawiam wszystkie staraczki:)
Jak poznać,że nie było owulacji? Ja myślę,że mogłam nie mieć w poprzednim cyklu,bo nie miałam żadnych objawów zbliżających się dni płodnych. A dziś od 2 w nocy tak mnie bolą jajniki,że 3 Ibuprofeny wzięłam..
U mnie chyba też nic z tego. Cały dzień boli mnie podbrzusze, zupełnie tak jak na @. Co prawda nigdy wcześniej takich wyprzedzających bóli nie miałam a @ przewidziana na piątek ale każdy cykl jest inny Grunt to działać dalej ;) I nie poddawać się dziewczyny. Oczekiwanie jest trudne ale przynajmniej starania są przyjemne ;)
Talinka, to pewnie w sobotę już dwie grubaśne krechy będą
Czy ktoś myśli jeszcze podobnie jak Stokrotka508, która analizowała mój wykres http://28dni.pl/cycles/current , że skok miałam 27DC i że może jednak jestem w ciąży. Czy silny stres może aż tak bardzo namieszać??
talinko,jeśli możesz wpisz mnie też..jeszcze się nie wpisałam,ale jak już to się stanie to może prędszej coś się stanie dobrego ;) no i przede wszystkim wielkie gratulacje..zaraź nas wszystkie.. miasto-wpisz sierpc,cykl-5 pozdrawiam i gratulacje...i spokojnej ciąży..trzymam kciuki,.,
Hey dziewczyny, 15 .04 powinnam dostać @ , jak narazie żadnych objawów jak co miesiąc. Katar mam od tygodnia i dzisiaj dostałam małe plamienie koloru brązowego ale taki jasny , nie wiem co się dzieje .
Przepraszam że sie wtrącę ale Afrodyciu na jakiej podstawie mówicie że 28dc był skok? Nie ma poprzedzających 6ciu niższych, następne też są "zębate" Wg mnie wzrost temp jest dopiero w 37dc i poprzedza go 6niższych temperatur
a ja mam pytanie jestem teraz w 10dc chce jutro iść zrobić hormony a konkretnie estradiol i tu moje pytanie czy na pewno to dobry dzień cyklu i czy jeszcze powinnam jakieś hormony zrobić w tym czasie??
kasiakuzniki estradiol najlepiej zbadać w 3dc no i ewentualnie na 2 dni przed owu, ale do tego to chyba monitoring potrzebny...A dlaczego estradiol akurat chcesz zrobić?
bo w sumie tak wyczytałam żeby zrobić estradiol 11,12dc;/ a chciałam zrobić badania na początku cyklu ale niestety nie miałam auta a mieszkam za Wrocławiem i nie miałam jak zrobić tych wyników no i chciałam zrobić teraz następne te które się robi w innych fc, chyba jeszcze muszę poczytać;/
W sumie można zbadać...tylko nie bardzo wiem po co? Miałaś wcześniej badany estradiol i wyszło coś nie tak? Jeśli już tak bardzo chcesz badać hormony to lepiej LH i FSH, ew progesteron, no nie wiem może prolaktyna? Ewentualnie hormony tarczycy? Ale myślę, że jeśli wcześniej nie miałaś żadnych problemów z hormonami i nie masz żadnych objawów ich niedoboru lub nadmiaru to szkoda pieniędzy, bo jesteś młodziutka i dopiero rozpoczeliście starania. No ale ja lekarzem nie jestem
Badanie stężenia estradiolu wykonuje się w 3dc (razem z FSH) w celu oszacowania rezerwy jajnikowej, w późnej fazie pęcherzykowej (na kilka dni przed spodziewaną owulacją) w celu oceny dynamiki dojrzewania pęcherzyków oraz po owulacji w celu oceny czynności ciałka żółtego. W monitorowaniu owulacji (szczególnie w cyklach stymulowanych gonadotropinami) powtarzanie badania estradiolu w połączeniu z USG umożliwia ocenę rozwoju pęcherzyków a także określenie optymalnego momentu do podania leków zawierających gonadotropinę kosmówkową (hcg) w celu wywołania pęknięcia pęcherzyka (pęcherzyków).
to wyczytałam i chyba dam sobie spokój teraz zrobię następnym razem wszystko od początku:)