Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeApr 20th 2011
     permalink
    ASulek, szkoda, jakoś dla tej drugiej tury też nie za szczęśliwie się dzieje:cry:

Jade zmiana obrazka widzę :> oby przyniósł szczęście:boogie:

Julitka, no zobaczymy czy @ się jutro pojawi!

Marta powodzenia podczas staranek:peace:

Hussy, uda nam się uda! i ja poszłam po rozum do głowy, w sumie to mnie mąż sprowadził na ziemię i tego cyklu sobie nie odpuszczam:jumping:
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    no a ja bezowulacyjny cykl jak na razie..a już miałam nadzieję,że mi się spóźnia, @.i nawet testować chciałam,ale tom sprowadził mnie na ziemię :(( za co mu dziękuję,bo niepotrzebnie wymyślałabym) dziś boli mnie brzuch,czułam się fatalnie z tym ciśnieniem..żeby to mieć najwięcej 110 skurczowe..a pulsu 100..e tam,już mi się nie chce nic..wpisałam 5 cykl,bo od kwietnia zeszłego roku idziemy na całość ale leitowo,bez badań,i obliczeń..a teraz dopiero liczę..pozdrawiam kobietki.
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    W tym cyklu jakos mniej bolesnie to przechodze... poprostu wiedzialam ze sie nie uda, ale mialam nadzieje ze sie myle... no ale coz matka natura sie nie spieszy... Walczymy dalej i nigdy sie nie poddamy... :) A moze by tak wszystkie wspomagacze odstawic?? i wtedy by sie udalo?? hmmm...
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeApr 21st 2011
     permalink
    Jade ja jadę bez żadnych wspomagaczy i też jakoś klops:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMamrotka
    • CommentTimeApr 22nd 2011
     permalink
    Witajcie w ten piękny słoneczny dzień :)
    Ja dziś zmieniłam kategorię wykresu ze Starającej na Szczęśliwy Traf - czyli cykl na pełnym luzie będzie.
    Bez termometru - tylko szyjka i śluz i bez spinania się w okresie około owulkowym. Taki wyluzowany świąteczny.
    --
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    Witam i ja. Tempka spadła więc @ będzie lada moment. Mamy zielone światło od wszelkich lekarzy (gin, stom, edndo) i bierzemy się do działań. Mam tylko ogromną obawę, że jak się nie uda prze 4 miesiące to zacznę fiksować, a 40 cykli to bym już chyba w ogóle nie dała rady. Podziwiam Was dziewczyny, Waszą wiarę, wytrwałość.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Witaj Motylica :smile: Ja kwiecień/maj będę miała 5 miesiąc starań :wink:
    Także od razu Ci radzę nie nastawaj się że po pierwszym razie MUSI się udać. Wszystko na spokojnie,najlepiej o tym nie myśleć i na pewno się uda.
    A fiksować zaczniesz po pierwszym cyklu jak przyjdzie @ :tooth:
    Witaj w Gronie Staraczek :clap:
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Hussy ma rację, fiksacji dostaniesz przed pierwszą @ w czasie starań :wink: Ja jestem właśnie w czwartym cyklu starań i teraz chyba przestałam fiksować. Dobrze znaleźć sobie jakieś inne zajęcie a nie tylko siedzieć i ekscytować się każdym drobnym kujnięciem w jajniku :wink: Powodzenia! :thumbup:
    •  
      CommentAuthortechniczne
    • CommentTimeApr 23rd 2011
     permalink
    Kiedy Wielka Noc nastanie
    Życzę Wam na Zmartwychwstanie
    dużo szczęścia i radości,
    Które niechaj zawsze gości
    w dobrym sercu, w jasnej duszy
    i niechaj wszystkie żale zagłuszy.

Smacznego jajeczka Wielkanocnego,
    dużego zająca czekoladowego,
    zdrowia niezawodnego, wielu radości
    i przez całe Święta samej wesołości.
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Również dołączam się do życzeń Wielkanocnych:bigsmile: Oby było dużo kurczaczków w następnych/bieżących cyklach :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeApr 23rd 2011 zmieniony
     permalink
    Na stole święcone, a obok baranek, koszyczek pełny barwnych pisanek i tak znamienne w polskim krajobrazie w bukiecie srebrzyste, wiosenne bazie. Zielony barwinek, fiołki i żonkile barwami stroją uroczyste chwile. W dom polski wiosna wchodzi na spotkanie, gdy wielkanocne na stole śniadanie.

WESOLYCH SWIAT!!! :D
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Święta Wielkanocne są pełne radości, nadziei i miłości. Życzę Wam i sobie abyśmy się szybko znalazły "przy nadzieji".:heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Dziewczyny , ja się załamałam tym ,że nie mogę zajść w ciąże , to już moja trzecia załamka , ostatnią miałam w październiku, po prostu ryczeć mi się chce, nie mam na nic ochoty nawet nie czuję że Święta ,a w dodatku jeszcze jutro jedziemy do rodzinki gdzie moja kuzynka jest w ciąży a rozwiązanie ma już w czerwcu.Źle się dzisiaj czuję z tym wszystkim :-( zamiast się cieszyć ,że się spotka z rodziną przy stole to ja ryczę ,nawet ta pogoda mnie nie cieszy gdzie jest pięknie u nas .
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    techniczne - głowa do góry w końcu każda z nas się doczeka. Poczytaj sobie wpisy na tym forum sprzed kilku lat, wiele dziewczyn się starało, załamywało i w końcu się doczekały bo mają suwaczki z dzieciaczkami. Niestety u niektórych musi to trochę potrwać innym się udaje szybko. Robiłaś podstawowe badania?
    --
    •  
      CommentAuthoruni
     permalink
    Witajcie dziewczyny, na wstepie wszystkiego najlepszego z okazji swiat wielkanocnych - wlasnego 'jajka' przede wszystkim;)
    Dzisiaj zdecydowalam sie dolaczyc do waszego grona:)

technicznebardzo przykro jest czytac Twoj post.. najgorzej jak sie nazbiera ta zlosc i rozczarowanie, ze tak naprawde chocbysmy nie wiem jak chcialy to nie wiele od nas zalezy...
    Główka do góry, trzymam kciuki za Twoja 'produkcję'.. przyjdzie czas i na Ciebie:) a teraz przytulam:)
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    ________________ (▒█)
    ______█_█_█_█____ஜ(█▒)
    ____█_________█(▒█ஜ
    ___█___________█___ஜ(█▒)
    __█_____________(▒█ஜ
    _█_e$$$$e__♥♥♥♥_█__ஜ(█▒)
    █_$$$$$$$_♥♥♥♥♥♥█_ஜ
    █_$$$$$$$$♥♥♥♥♥♥♥█ஜ(█▒)
    █_$$$$$$$$$_♥♥♥ஜ █
    ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓_
    _▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓___
    ___▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓____
    ____▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓_____
    _____▓▓▓▓▓▓▓▓______
    …..\\///……\\//..\/..\\//…..\\///…
    \\\\////....\\\////....\\\\\/////....\\\////
    …..\\///……\\//..\/..\\//…..\\///…

Aby zwycięstwo dobra nad złem
    i życia nad śmiercią,
    było przesłaniem nadchodzących Świąt Wielkanocnych,
    stało się źródłem
    radości i nadziei.

Niech czas wielkanocny
    utrzyma nasze marzenia w mocy
    a wszystkie nasze życzenia
    aby okazały się do spełnienia ...
    aby nie zabrakło nam
    wzajemnej życzliwości ...
    abyśmy przez życie kroczyli
    w ludzkiej godności
    a niech symbol Boskiego Odrodzenia będzie dla nas - celem do spełnienia.
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Hej, wszystkim staraczkom i nie tylko życzę wiary, nadziei i miłości nie tylko od święta. Kiedyś nam się na pewno uda!
    • CommentAuthorRafaello3
    • CommentTimeApr 24th 2011
     permalink
    Don't give up... jak śpiewa Peter Gabriel... może komuś się przyda... Warsztaty dr Preeti Agrawal (doktor nauk medycznych, specjalista II stopnia z ginekologii i położnictwa. Obszarem jej zainteresowań jest medycyna holistyczna i psychosomatyczna. prowadzi we Wrocławiu Szkołę Świadomego Macieżyństwa... Słyszeliśmy bardzo dobre opinie... może komuś się przyda... www.preetigin.pl
  1.  permalink
    Cześć dziewczyny :* Na początku wszystkim Smacznego jajeczka i wesołego Alleluja :)
    DO mnie okres przyszedł 4 dni temu (zawsze trwał 7dni) a teraz dwa pierwsze dni normalny okres ból brzucha :( a wczoraj trzeci dzień i praktycznie okresu brak w nocy całkiem nic a dziś jak narazie leciutkie plamienie też prawie nic ... we wtorek mam badanie prolaktyny a w środę pójdę z wynikami do ginekologa . W takich momentach zawsze pojawia się nadzieja że może jednak się udało chociaż z drugiej strony mówie sobie że pewnie sobie tylko wmawiam :(
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kitek,dziękuję za życzenia.Nie wiem czemu,nie mogę Ci odpisać :sad: Również życzę Spokojnych I Wesołych Świąt:smile: Trzymam za Ciebie mocno kciuki.
    Techniczne,znam Twój ból.Sama przechodzę przez to co miesiąc,chociaż sobie wmawiam żeby się AŻ tak nie przejmować.. to i tak są łzy,rozczarowanie. Mam wizytę u ginekologa w następnym tygodniu(o ile znajdzie się miejsce) i może otrzeźwieje trochę :confused: Miałam nadzieję,że chociaż w ten czas Świąteczny odpuszczę z obserwacjami - przegrałam :sad:
    Julitka,też to przerabiałam.. złudne nadzieje.Okres trwał 2 dni i myśli.. a może jednak? Niestety.. Zawsze jest to samo - Nadzieja i rozczarowanie. Coś czuję,że w tym miesiącu to będę dopiero załamana.. Aż się odechciewa wszystkiego:sad:
    --
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    Mam nadzieję, że mimo wszystko przy kolejnej @ nie sfiksuję. Należę do tych mało cierpliwych i jak coś postanowię to chciałabym widzieć natychmiastowy efekt. Tłumaczę sobie, że z dziećmi to nie tak szybko i łatwo jak się co niektórym wydaje. Boję się jedynie jak zareaguję jeśli zobaczę @ w sierpniu... Łatwo mówić, żeby o tym nie myśleć, a przecież już nasza obecność tutaj nie pozwala nie myśleć ;) Ja mam sporo zajęć, praca na etacie plus własna działalność i jeszcze 3 x w tygodniu zajęcia z tańca, ale to chyba mi nie pomoże. Byle nie zfiksować ;) Czego wszystkim starąjcym się bardzo życzę.
    --
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeApr 25th 2011
     permalink
    Ja zmienilam prace i bede zajeta 6 dni w tyg. :) do 8.00 wieczorem :P ja osobiscie troche wyluzowalam ale nie da sie nie myslec ... a moze? Zycze wiecej cierpliwosci :)
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    No ja też zmieniłam właśnie pracę i się przeprowadzam więc mam w głowie co innego. I dobrze bo już widzę, że wyluzowałam.
    Wszystkiego dobrego dla Was dziewczyny :smile:
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    ciekawe ile przybędzie powielkanocnych fasolek?! oby jak najwięcej:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeApr 26th 2011
     permalink
    Zycze Wam kochane staraczki
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    dzięki ja tak samo życzę fasolek
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    tak ja również tego Ci Jade życzę:)
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    pod tym pięknym zdjęciem i ja się podpisuję!
    trzymam kciuki za staraczki :cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Zdjęcie sama słodycz:bigsmile: Haha,Jade jesteś nie możliwa:bigsmile::clap:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Dziewczyny, sama w to nie wierzę DWIE KRESKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SZOK
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    GRATULACJE!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Sara32 gratulacje :flowers:
    oby coraz więcej takich wieści:whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Sara,gratuluje :bigsmile: Pierwsza po wielkanocna fasolka:clap:
    Długo się starałaś?:smile:
    --
  2.  permalink
    Ja też przyłączam się do gratulacji :))) oby takich wiadomości było więcej :) też bym chciała tak napisać :) ale u mnie teraz rozpocznie się 5 miesiąc starań oby udany
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Jade śliczne te fasolki : ) Sara gratulacje : )
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    hussy powiem tak, pierwszy miesiąc starań ciąża biochemiczna, drugi odpuszczony na badania, trzeci pełen nadzieji ale nieudany i obecny czwarty szcześliwy ale duże zaskoczenie, bo współzyłam tylko dwa razy w 10 i 11 dc, ale wspomagalam się wiesiolkiem przez 10 dni i piłam codziennie 1,5 l wody mineralnej no i śluz się polepszył i jakoś plemniki dały radę. Jestem dobrej myśli ale wiem, ze na tym etapie wszystko się może zdarzyć bo już jedno poronienie za mną 2 lata temu.
    Dziękuję za gratulację, trzymam za Was kciuki.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeApr 26th 2011 zmieniony
     permalink
    Sara,to tym bardziej gratuluje i trzymaj się tam cieplutko :smile::flowers:
    Jakieś "ciekawe" objawy Cię meczą?:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Kiedy był szczyt śluzu i skok?
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    aż z ciekawości poszłam zobaczyć na swój wykres kiedy u mnie pojawiło się pierwsze serduszko:jumping: mam nadzieję, że u pozostałych starajacych się też cykl zakończy się takim pozytywnym SZOKIEM:swingin:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    hussy piersi jedynie mnie bolą od czterech dni ale nie jakoś bardzo, i mam wzdęty brzuch ale to są również objawy @ jak i ciąży, póki co nic więcej.
    amazonka skok temp był 13 lub 14 dc, szczyt śluzu nie wiem bo nie zwróciłam na to uwagi, szczyt szyjki chyba 13dc ale nie jestem pewna bo był to mój pierwszy miesiąc z szyjką i raz jest wysoko raz nisko i już zgłupiałam. Teraz jest bardzo wysoko bo nie mogę do niej dosięgnąć.
    --
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    sara32, gratulacje. Jade piękne fasolki, obyśmy się takich słodziaków szybko doczekały ;)
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    OK, to serca były precyzyjne. Bez zaskoczenia, jeśli chodzi o ich czas.
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    amazonka czy serca były precyzyjne trudno powiedzieć,z perspektywy czasu wycelowane idealnie ale z perspektywy mojego poprzedniego cyklu, w którym skok był 18dc serca w 10 i 11dc nic by nie dały.
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Sara32 najważniejszy jest pozytywny wynik i Ty taki uzyskałaś:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorJuhasek87
     permalink
    <strong>Sara32</strong> gratuluje;))
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    GRATULACJE OBY JAK NAJWIĘCEJ TAKICH WIEŚCI:):):):):bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Moje gratulacje :-) sara32
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Sara, nie sądzisz chyba, że każdy cykl musi być identyczny? ;-)
    12dc mogłaś już wiedzieć, że były celne, a po skoku to już na 100%.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Dokładnie:wink: Ja obserwuję się 3 cykl i u mnie jak do tej pory każdy przebiegał inaczej :wink: I na początku też byłam zielona i myślałam,że już po pierwszym następny będzie taki sam,a tu niespodzianka.

Co to znaczy ciąża biochemiczna?
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeApr 26th 2011 zmieniony
     permalink
    Badanie ciążowe potwierdza, a następnie przychodzi @ i po wszystkim zaraz na początku:sad:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.