Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    hejo;)
    jestem nowa ,weszłam na tą stronkę z ciekawości czy i ja nie jestem w stanie blogoslawionym?;p

moje objawy to:
    -powiekszone i bardzo bolace piersi
    -zaokraglony dziwnie brzuszek
    -czeste siku
    -dziwny brazowy plyn ktory wydziela sie z mojej pochwy;(
    -gdy sie kochamy na koniec czasem leci mi krew a tak w dzien wogole!
    -brak okresu
    -dziwne zapachy z okolic intymnych

blagam pomozcie;(((((((:cry:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeApr 27th 2011
     permalink
    nawiedzona - my tu nie wróżymy ciąży :wink:
    zrób test :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMelodie
     permalink
    Najbardziej podoba mi się ten ostatni objaw :tongue: Ale nie słyszałam nigdy, żeby był objawem ciąży :cool:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Czasem mnie to zastanawia.. Skoro leci Ci krew po stosunku,i masz te dziwne zapachy z okolic intymnych czemu nie przejdziesz się do lekarza? Może to jakaś infekcja?
    Po za tym nie napisałaś czy spóznia Ci się okres,czy może jesteś przed.. Takie objawy mogą być ciążowe i mogą być owulacyjne albo nadchodzącego okresu.

Jade,wołaj jamnika będziemy wróżyć:crazy::jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorwitasia
     permalink
    Hejki!

mam pytanko kobietki. Przy cyklu bezowulacyjnym mogę sie spodziewać w miarę normalnej długości cyklu???
    Bo póki co temperaturka delikatnie rośnie a dziś 27dc.
    -- "Jedną z najstarszych ludzkich potrzeb jest mieć kogoś, kto zastanawia się, gdzie jesteśmy kiedy nie wracamy wieczorem do domu." M.Mead.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Skąd wiesz, że cykl jest bezowulacyjny, skoro się nie skończył?
    Owulacja ma prawo wystąpić później.
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    dziewczyny pomóżcie mi w analizie wykresu, bo ja już całkiem głupieje, co i jak, a sama do końca jeszcze wszystkiego nie wiem:whorship::whorship::whorship:
    za pomoc z góry dziękuję:grouphug::kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja właśnie byłam u ginekologa.Niestety Doktor stwierdziła,że mam małą grzybicę i żółtawy śluz w szyjce.. Kupiłam już tabletki dopochwowe (kuracja około tygodnia)
    Niby na zewnątrz ten śluz jest ok,a tu taka kiszka:sad:
    W następnym cyklu,w połowie mam iść na badanie USG i ogólne sprawdzenie narządów. Mam nadzieję,że chociaż to będzie pozytywne. Nie liczę już na fasolkę w tym cyklu.. przy takim śluzie..

Pani ginekolog normalnie przecudowna:heart: Nawet mnie podbudowała tym,że 4 miesiąc starań to bardzo baaardzo wcześnie.. ale i tak rozpacz pewnie będzie jak nadejdzie @ :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Hussy:hugging: mnie też gino powiedział, że dopiero jestem na samym początku starań :sad: i żebym się nie przejmowała.
    Ja też mam w planach "dowcipne" usg w celu skontrolowania narzadow, ale opóźni sie o miesiąc bo gino pojechał do sanatorium, a pod koniec maja wybieram sie na monitoring owulacji (juz jestem ciekawa jak sprawa wygląda):devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeApr 27th 2011 zmieniony
     permalink
    no 4 miesiąc to pryszcz :wink:
    Ofc. życzę Wam, byście nie czekały tyle, co niektóre z nas,weteranek :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    jak się nie czeka to wydaje się że ciąża to "hop siup" . A to schody , góry i doliny . W ostatnim cyklu nie miałam żadnych objawów @ a ta przyszła :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Jade fasolek za mało:wink: dla każdej musi być CO NAJMNIEJ po jednej:wink:
    Zdjęcie pierwsza klasa:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Mam takie pytanie.Zapomniałam zapytać u lekarza. Mam przepisane dwa leki dopochwowo(Lactovaginal i Pimafucin) Ten drugi zaczynam brać od dziś przez trzy dni,następnie Lactovaginal przez cztery dni. Czy przez ten tydzień,podczas brania leków wstrzymać się od stosunków?

Asia,ja miesiąc temu też cisza,zero objawów,ale i tak przyszła:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Myślę, że najlepiej by było, żeby Twój eM nie podłapał grzybka. No właśnie - jego nie badaliście? Gin tego nie sugerował? Hmmm...
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Hussy raczej bez przytulania : ( Czasem dla M dają tabletki ale nie zawsze
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    meza to chyba clotrimazolem mozna by potraktowac
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    AniaM: meza to chyba clotrimazolem mozna by potraktowac

dokładnie. jak mnie swędziało tam na dole, to mojego R. smarowałam clotri, żebyśmy się nie zarażali wzajemnie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorwitasia
     permalink
    Amazonko - miałam monitoring codziennie i pęchęrzyk zaczął się zmniejszać. Oczywiście można myśleć o ewentualnym cudzie, ale raczej w takich kategoriach lekarka sugerowała możliwość pęknięcia zmniejszającego się pęcherzyka.
    -- "Jedną z najstarszych ludzkich potrzeb jest mieć kogoś, kto zastanawia się, gdzie jesteśmy kiedy nie wracamy wieczorem do domu." M.Mead.
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Mnie gino zabronił przytulasków w trakcie grzybicy:sad:. A odnośnie leczenia eMa to w przypadku nawracającej grzybicy...
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Cześć dziewczyny! Dawno nie zaglądałam, bo urwanie głowy w pracy miałam przeokropne! Jak wiecie staram się 2 cykl. Śmiałam się do męża, że dzień spodziewanej @ to akurat moje urodziny i może dostanę dodatkowy prezent w postaci 2 kresek na teście. I wiecie co? Dzisiaj obchodzę 26 urodziny. Po powrocie z restauracji zaciągnęłam męża do sklepu po testy. Na piewszym druga kreska wyszła blada, więc zrobiłam kolejne dwa. Też pozytywne!!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    Jutro postaram się dostać do lekarza. Najlepszy prezent urodzinowy! :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    BRAWO, BRAWO, BRAWO!
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Jeszcze nie wierzę :bigsmile: Jutro zrobię kolejny test i postaram się wepchnąć do lekarza. Boję się tylko, że nawet nie zrobią mi bety bo mieszkam w UK a tutaj do trzeciego miesiąca ciąży nie uważają. Czytałam, że niektórzy nie robią bety, bo "skoro testy są pozytywne to jest Pani w ciąży":neutral: A najlepsze jest to, że podczas całej ciąży ma się tylko uwaga! 2 usg!
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja betę robiłam w 1 ciąży i po co... była ładna, a i tak poroniłam...
    Teraz nie zrobiłam i mam nadzieję na szczęśliwe rozwiązanie w grudniu :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Talinka nie strasz tylko trzymaj kciuki:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Nie straszę :wink:
    I oczywiście, że trzymam kciuki! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    carottka masz fuksa że bedziesz mieć 2 usg mi w Irlandii w podstawowej opiece przysługuje tylko JEDNO, po 12tyg i jak tam nie ma żadnych zastrzeżeń to tyle...ale nie martw sie, oni wielu badań nie robią bo to i tak nic nie daje, na początku ciąży niewiele można zdziałać, możesz sie faszerować luteiną i mieć piękną betę a co ma być to i tak bedzie. Powiem tylko że prawie wszystkie znajome mają już za sobą ciąże tutaj a żadna sie nie skarży, mimo wątpliwości na początku
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    mam nadzieje że moje dzidzi pokaże co ma między nogami na tym usg bo jak nie to bede czekać do porodu pewnie;(
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Lecia - dzięki za słowa otuchy. Mam pytanie, czy coś oprócz kwasu foliowego powinnam jeszcze brac? Pozdrawiam!
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Carrotko kwas foliowy wystarczy, no i dobrze sie odzywiaj

aha i ja jestem zdania ze usg polowkowe jest jednak bardzo istotne, czesto moze uraotwac zycie i zdrowie dziecka i warto wydac kazda kase zeby takowe zrobic u dobrego specjalisty (u mojego synka wlasnie na polowkowym wykryto wade i gdyby nie wczesna diagnoza nie wiadomo czy by dzisiaj byl zdrowym chlopczykiem)
    • CommentAuthoradda78
    • CommentTimeApr 28th 2011
     permalink
    carottka..gratulacje..a ja mam dopiero urodziny w listopadzie,eM też :( to może sobie wyproszę prezent na imieniny ;) haha..a tak na serio dziś znów się mi śnił ginekolog..mówił- u pani się nic nie zagnieździło..często śni mi się porodówka,jak obserwuję rodzące..pewnie dlatego że podświadomie bym już chciała mieć swoje..
    pozdrówki..
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ja też sobie wyprosiłam prezent na urodziny :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    To gratulować :)
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    carottka, mareza gratuluję i wszystkiego dobrego na ten piękny czas:hugging:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeApr 28th 2011 zmieniony
     permalink
    a mnie głowa tak rozbolała, że aż ledwo mogę wytrzymać, to raczej od pogody, bo jakoś tak burzowo na dworze:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    dzisiaj moje dwie koleżanki urodziły dużych, ciężkich, zdrowych chłopców :cheer::clap:
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Gratulacje dziewczyny :bigsmile:

Ja mam zupełnie jak Hussy, co cykl to co innego. Grunt, że zawsze tyle samo dni trwa :wink:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Gratulacje dla Zafasolkowanych :bigsmile:

Talinko,no właśnie byłam tak roztrzepana,że nawet nie zapytałam o jakiś lek dla M. no i o tym czy można współżyć podczas brania leków. M. troszkę nie zadowolony z tego powodu,ale co zrobić.Podstawa to być zdrowym.

Isia,ja mogę powiedzieć z czystym sumieniem,że mam na prawdę "normalny" cykl teraz. Ale fakt faktem były 3 obserwowane i każdy inny i w każdym inne/przeróżne objawy.Może następny też będzie inny?:tongue:
    --
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Gratulacje dla zaciązonych staraczek!!!!

Widać warto mieć nadzieję, i mocno wierzyć.

U mnie już 5 dfl. owulacja potwierdzona monitoringiem, pozostaje cierpliwie czekać.

Dokucza mi tylko zle samopoczucie, i zastanawiam się czy to skutek luteiny. Chciałabym spr poziom progesteronu, czy nie ejstem "przeładowana", może orientujecie się kiedy najlepiej wykonać. ?

Powodzenia dla reszty staraczek :)
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
    • CommentTimeApr 29th 2011
     permalink
    czesc dziewczyny. ja już po wizycie u lekarza :bigsmile: Pani doktor stwierdziła, ze skoro 4 testy wyszly pozytywne to jestem w ciazy. Bety sprawdzac nie beda bo dobrze sie czuje. czekam teraz na wyznaczenie terminu wizyty u midwife.
    Pozdrawiam i szczescia zycze staraczkom!
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    carottko jeszcze troche poczekasz na to spotkanie z midwife, ja mam dopiero w 13t3d!! jak dla mnie troche późno, bo żadnych badań z krwi mi jeszcze nie robili...ale ja zrobiłam sobie wszystko w grudniu przed ciążą, wiec jestem spokojna
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    a co to midwife??hussy..mi się kiedyś tez to przytrafiło..i gin również nie mówił o leczeniu eM,ale w ulotce przeczytałam( miałam clotrimazolum)że jednak nie wolno serduchować bez gumki..ale leczenie wspominam okropnie..wytrzymałam tylko 2 tabletki,po których była poprawa,i na szczęście dostałam 3 dnia @..trzymam kciuki,żebyś się szybko wyleczyła..
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Anna,U mnie już drugi dzień brania leków.Z rana budzę się z totalnym wodospadem.. a w środku czuje jakby się lało,mimo iż na zewnątrz suchutko. Nie wiem tylko co dalej. Biorę przez tydzień leki,a potem ? Dalsza kuracja,czy kolejna wizyta aby ocenić stan ? W sumie kolejną wizytę mam w połowie następnego cyklu,także może poczekać.. Ze stosunkami całkowicie się wstrzymać czy dalej próbować,ale przed sprawdzić stan zdrowia M. ?
    Bez sensu będzie takie leczenie w kółko.. Lepiej raz a dobrze.
    Co o tym myślicie?
    --
    •  
      CommentAuthorSabakuma
     permalink
    Carrotka gratuluję prezentu urodzinowego, 2 tygodnie temu taki sam miałam. Hussy odpuść teraz serduszkowanie, wylecz się taka moja rada,
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    aniu, midwife to położna, opiekuje sie kobietami w ciąży, w czasie i po porodzie. W Irlandii i Anglii to ona prowadzi ciąże, ciąża uważana jest za stan normalny i nie wymaga lekarza, jeśli już to lekarz pojawia sie w razie komplikacji
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeApr 29th 2011 zmieniony
     permalink
    witam
    jakoś nie mam cierpliwości w tym cyklu, czy się udało chciałabym wiedzieć już, już JUŻ :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Kitek mamy ten sam dzien cyklu:bigsmile: tez bym już chciała wiedziec już :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    to wszystko będzie u nas jasne w tym samym czasie, a to jeszcze tyle dłuuuuugich dni:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Kochane moje - cierpliwości! Ja nawet nie miałam czasu myśleć o zbliżającej się @ bo miałam sajgon w pracy. Nie liczcie tak dni i zrelaksujcie się:smile::wink: Trzymam mocno kciuki!
    --
    •  
      CommentAuthorwitasia
     permalink
    Tak jest chyba najlepiej, mieć coś absorbującego do roboty i nie mieć czasu na wynajdywanie sobie dziwnych objawów. Niestety jak przychodzi co do czego to człowiek nie umie się czasem na niczym skupić :)
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeApr 30th 2011
     permalink
    jak patrzę na ten swój wykres, to mi się wydaje, że nic teraz nie będzie!
    nawet mi się właśnie śniło, że mam bezowulacyjny cykl:cry:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.