Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeApr 30th 2011
     permalink
    Kitek,głowa do góry.. a może jednak się uda?:devil:
    Ja jeszcze kilka dni się muszę przecierpieć,ale dużej nadziei nie mam.
    Carrotka,łatwo jest pisać komuś komu się udało :> A My tylko czekamy na jakiś objaw żeby zacząć sobie wmawiać i robić nadzieje:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    dobrze, że wybywamy dziś na działkę, to zajmę się sianiem, grill itd:tongue:
    jak pogoda dopisze, to jutro też wyskoczymy na popołudnie, a w poniedziałek i wtorek pracuję normalnie, nie mam długiego weekendu! to już 4 dni miną, a dalej znów praca, więc jakoś może zleci, najgorsze jest to siedzenie, czekanie i nawet jak na swój wykres patrzę, to fiksuję:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorwitasia
     permalink
    Hej dziewczyny!!

Mam prośbę o spojrzenie na mój ostatni wykres - właśnie trwający. Jakieś komentarze. co myślicie??? Wg lekarki (monitoring) cykl bezowulacyjny bo pęcherzyk się zaczął zmniejszać.
    Mnie troszkę zastanawia przedłużanie się cyklu, nie wiem kiedy mogę się spodziewać @.
    Będę wdzięczna za komentarze.
    -- "Jedną z najstarszych ludzkich potrzeb jest mieć kogoś, kto zastanawia się, gdzie jesteśmy kiedy nie wracamy wieczorem do domu." M.Mead.
    •  
      CommentAuthoraguncia
     permalink
    czesc!:wink:
    mam prosbe do bardziej doswiadczonych dziewczyn: moglaby ktoras z was zerknac na moj wykres?
    patrze i patrze i sie zastanawiam... w 17dc zaobserwowalam przejrzysty i rozciagliwy sluz, 18dc juz ani sladu po nim; zrobilo sie sucho i lepko. czy wg was szykuje sie do skoku? od wczoraj temperatura lekko sie podniosla. mozna juz z tego cos wywnioskowac?
    z gory dziekuje tym, ktore poswieca mi chwile uwagi :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    hussy.ja bym ci radziła kolejną wizytę..no i bez serduchowań niestety :( lecia,dzięki za wyjaśnienia..ciekawa praktyka swoją drogą..kitek..poczytaj wyżej co mi się śniło ;) ja też już nawet nie patrzę.gratuluję pomysłu z działką...też wczoraj wsadziłam kwiatki i warzywka..
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    A ja dziś zostałam zaproszona na grilla do znajomych także mam nadzieję,że chociaż na chwilę opuszczą mnie myśli:tongue:

Aguncia,to tylko obserwowałaś śluz dwa dni,że jednego był płodny drugiego już nie? A wcześniej ? U mnie jest cały czas baaaaardzo mokro,czuję wodospad wewnątrz :tongue: a skok miałam i od tygodnia wysokie temp.
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Hussy, wiem wiem :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormareza
     permalink
    ja śluzu nie mogłam zaobserwować ponieważ brałam luteinę dopochwowo i po prostu ze mnie leciało ale luteiną ;/
    --
    •  
      CommentAuthorMamrotka
    • CommentTimeMay 1st 2011
     permalink
    Sara32 gratulacje !!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorMamrotka
     permalink
    carottka - gratulacje!!!!!!

Rajuśku co tu się dzieje??? Parę dni mnie nie było a tu sypią się ciąże jak z rękawa! Cudowne wieści dziewczyny!!!!
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Wszystkim mamusiom szczerze gratuluję i zazdroszcze!!!! :)
    Mam natomiast inne pytanie. Właśnie zaczęły mi się dni płodne, wszystko byłoby jasne gdyby nie to, że od jutra zaczynam pracę na zmiany. Co drugi tydzień będę wstawać o 4.30, a co drugi o 8.30. jak mam mierzyć temperaturę? czy odejmować lub dodawać jakieś wartości czy wpisywać ją jako zakłóconą?
    --
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Ja osobiście bym wpisywała taką jaka jest na termometrze dodając notatkę o której godz mierzona - zobaczysz po jakimś czasie jak to wygląda "optycznie" czy Twój organizm mocno reaguje na zmiany czasowe czy nie
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeMay 2nd 2011
     permalink
    witam kochane staraczki :kissing:
    jak Wam mija majowy, przedłużony weekend ?
    jakoś tak ucichło na forum, czyżby wszystkie gdzieś wyjechały?

jakoś mi źle na serduszku, jakoś ten mój wykres taki mało optymistyczny:cry:
    --
    • CommentAuthorKOKO11
     permalink
    Witam, po raz pierwszy piszę na forum ale już w sumie nie wiem co mam myśleć: przez 10 lat żyłam z mężczyzną przez jakieś 3 lata przestaliśmy się zabezpieczać ( niezawsze liczyłąm dni ) i nic ciąży nie było.. tak pewnie miało być..rozstaliśmy się..teraz od 5 lat żyje z kimś i też tak od 2 lat staramy się liczę dni, robiłam badania na tarczycę .. brałam luteinę 50 i nic :(..miałam dwa razy ( u różnych lekarzy ) robionę USG i według tego 14 mam owulację. Zaznaczę ,że mam cykle 27-30 dni trwają około 7 dni . Miewam lakkie bólę w podbrzuszu między 12-14 dniem i nadal nie mogę zajść w ciąże. Jestem już załamana i nie wiem co mam o tym myśleć może ktoś z Was ma dla mnie jakąś mądrą radę..dodam ,że ostatnio lekarz przy USG powiedział mi,że moje pęcherzyki mogą nie dojrzewać ( chyba nie do końca rozumiem ). Czy to jest momen na badania płodności koszt około 600 zł :( KPL...liczę ,że coś moądrego mi doradzicie...pozdrawiam

p.s.
    jeszcze dodam ,że robienie testów owulacyjnych wychodzą negatywnie
    :cry:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kitek,ja majowy ogólnie w domu spędziłam.Byłam z M. u znajomych na grillu,jutro mam gości także pomalutku. A jak Tobie mija weekend?
    Nie smuć się Kitku.Trzeba mieć nadzieję.Ja to mam jakąś masakrę(nie wiem czy po tych lekach?) ale ciągle czuje wodospad wewnątrz no i śluz wodnisty i przezroczysty. Zapisuję go jako zakłócony.A do @ 6 dni..
    Kitek,może mało optymistyczny,ale będzie efekt? Trzymam za Ciebie kciuki cały czas.Bardzo bym chciała żeby Ci się udało. I oczywiście wszystkim Staraczkom :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Hussy, ja też bym chciała, ale my sobie możemy chcieć:wink: jakoś teraz nie mogę odciąć się od tych objawów, tym bardziej, że poprzednim razem wykres wyglądał bardziej obiecująco, ale w sumie nic z niego nie było, tylko, że jak patrzę na te wykresy u innych szczęśliwie zakończone, to mój nawet koło tamtych nie leżał:confused: ajjjj tam, najwyżej będę działać dalej, w końcu musi się kiedyś udać, niektóre tyleeeeee cykli się starają i w końcu się udaje:devil: tylko to uczucie w środku jest mało przyjemne, jak się czeka:jumping:
    a u mnie weekend minął tak jak lubię, czyli na działce przekopując i siejąc, dziś jeszcze kupiłam kwiatki na balkon i pare na rabatki, ale poczekam, czy przyjdzie ten mróz o którym mówią, bo szkoda, żeby się zmarnowały, a dziś byłam w pracy, z resztą jutro też:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kitek,dokładnie.Trzeba walczyć :wink:
    U mnie teraz ostatnie dni i znów wariactwo.Męczy mnie to już.. I zła jestem na siebie,bo sobie wmawiam żeby się tak nie spinać a to samo ciągle:confused:
    Mam nadzieję,że nie będzie jednak mrozu :confused: nie cierpię zimna..
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    ja mam tak samo, ale nie tylko my tak mamy, jest nas więcej, takich krejzolek:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorsapphire1989
    • CommentTimeMay 2nd 2011 zmieniony
     permalink
    Właśnie wpadłam na fajny artykuł na www.dzieci.pl :smile::smile: Nie miałam pojęcia,że soja i żółtka jajek mogą mieć coś wspólnego z próbami leczenia niepłodności :wink::wink::wink: Zobaczcie same :tongue::tongue:
    • CommentTimeMay 3rd 2011
     permalink
    sapphire, najlepsze stwierdzenie z tego artykułu w komentarzach, że jajka - to w nich jest życie:rolling:

szkoda, że pogoda się psuje, ale ja i tak już w pracy, więc mi to wsio ryba:jumping:

Amazonka, dzięki za pomoc w interpretacji wykresu:grouphug::heartsabove::hugging::kissing:
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Hej, czytałam ten artykuł. Czy to była zwykła mieszanka oleju sojowego i żółtek? Jakoś to mało prawdopodobne...
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    hejka
    na koniec dnia mnie głowa rozbolała, niezły koniec dnia:angry:
    a tu znów ciiiiiiisza:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Oj cisza cisza i chwile napięcia u niektórych kobitek :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    u mnie jeszcze tydzień niepewności:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A ja nie wiem nawet ile u mnie będzie to trwało, ale myślę, że maksymalnie 2 tygodnie :sad:
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Kitek, spokojnie, tydzień to sporo czasu, szkoda żebyś cały czas spędziła denerwując się :smile:
    Ja w tym cyklu na szczęście nie mam żadnych objawów. Przynajmniej nic mnie nie boli i czuję się lepiej. Do dnia wielkiej prawdy jeszcze 6 dni i nie korci mnie wcale żeby robić sobie wcześniej testy. Cud! :rolling:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Basia,ta diebelska emotka mnie przeraża :crazy: :tongue:
    Kitek,to już na półmetku jesteś.Oby tym szczęśliwym.

Dziś w ogóle taka pogoda,spać się chce i człowiek chodzi nie przytomny.Nie wiem jak Wam,ale mi się dziś nic nie chce:wink:
    Jeszcze jakby tego było mało zaczął padać deszcz ze śniegiem..
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    ja się kimnęłam po 18, myślę sobie, może jakiś senny objaw, ale mąż teraz kima to chyba jednak pogoda:jumping: no i głowa mi pęka, więc to raczej przez pogodę, chmury u nas też jakieś takie burzowo-deszczowe, ale na razie nic nie pada!
    Isiadam radę, właśnie do mnie dotarło, ze to już tylko tydzień:swingin:
    Hussy, a czemu :devil: Cię przeraża?!
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kitek,bo Basia napisała,że chwila napięcia u niektórych kobitek i taka diebelska minka :tooth:
    Widzę,że u Ciebie już zbliża się wariactwo objawowe? Hehe:tooth: Ja to mam od kilku dni. Ale nie mam nawet na co liczyć :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja raczej miałam na myśli że to tyle musi trwać w napięciu i ogarnia mnie diabelska złość, że to musi być w niepewności aż do @:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Hussy, bo praktycznie nic nie czuję, to chociaż sobie o senności pomyślałam, dziś jakieś tylko napiecia w podbrzuszu, ale co miesiąc mam tam jakieś dziwne bóle, bąbelki itp, że tego już nie biorę tak pod uwagę:tongue:
    tak się ochłodziło na dworze, ze i w mieszkaniu mam koste, siedzę właśnie pod kocykiem, bo zimno niemiłosierne:angry:
    --
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    Ja też zaliczam spadek humoru, nie dość że koniec weekendu, to od 3 dni robię testy owu i nic z nich nie wychodzi, wrrr. Kompletny brak cierpliwości.
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Motylico, nie martw się, może jutro będzie ten dzień:boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    nie wiem jak Wy, ale ja idę spać, stosunkowo udanej i owocnej nocki:fierce:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeMay 4th 2011
     permalink
    wczoraj żegnałam stary, a dziś witam nowy dzień :)
    u mnie dziś przymroziło, rano było -2 na termometrze na dworze, mam nadzieję, że się znów rozpogodzi, bo w sumie szok termiczny można przy tej pogodzie przeżyć:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    U mnie też zimno,a zaraz muszę jechać pozałatwiać parę spraw.. Jak pomyślę o tym zimnie to się odechciewa wszystkiego :tongue:

Miłego dnia Wam życzę :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorMamrotka
     permalink
    Dzień Dobry..... Witam w maju.... gdy musiałam rano skrobać szyby w aucie...masakra jakaś!

Apeluję o więcej słońca i + 20 stopni na termometrze za oknem!

;)
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeMay 4th 2011 zmieniony
     permalink
    Mamrotka, podpisuję się pod Twoim apelem, obiema rękami, a nawet nogami:rolling:
    --
    •  
      CommentAuthorlecia_28
     permalink
    Cześć dziewczyny a ja sie dzisiaj dowiedziałam że moja koleżanka jest w ciąży:) starali sie z mężem półtora roku,mają już 4 letniego synka, od początku tego roku odpuścili i ona znalazla prace którą bardzo polubiła i chieli odłożyć dziecko na conajmniej rok, a tu klaps, pod koniec stycznia poczatkiem lutego zaszła. Ma termin jeszcze przedemną:) i jak to nie mówić o blokadzie psychicznej jak tyle przypadków sie słyszy...
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    No to odkładali czy nie?
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Trzymam mocno kciuki!
    --
  1.  permalink
    Dziewczyny czy 2 testy 3 dni po spodziewanej @ mogą się mylić robione o 14 stej?
    Może mi pomożecie bo staram się z mężem już 7 cykl i nic :(
    Więc powiem może od początku w lutym miałam wywoływany okres luteiną bo zatrzymał mi się okres przez stres i złą dietę po braniu luteiny dostałam okres 30 Marca zawsze miałam cykle 28-30 dniowe dziś jest już 4.05 a ja okresu dalej nie mam jest to mój 35 dzień cyklu,czuję się trochę inaczej jak przed @ mam śluz ciągnący się mleczny ,od trzech dni mierzę temperaturę,mam 36,8 wiem że to nie ma raczej znaczenia bo nie wiem jaką miałam wcześniej.
    Testy nic nie pokazują :(
    Na BetaHCG nie mam na razie jak iść.
    Czy jest jeszcze szansa na fasolkę?:(
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Pragnąca,test najlepiej robić z porannego moczu.Jeśli nadal nie dostałaś okresu to najlepiej jest zrobić test z krwi,który da Ci 100%-ową odpowiedz czy jesteś w ciąży czy nie.
    --
    •  
      CommentAuthorEfiaa
     permalink
    Cześć, dziewczyny! To mój 19 dc, a od 11 mam brunatne i lekko krwiste plamienia oraz ból podbrzusza (czasem jajników). Dodam, że @ trwała 2 dni (co dla mnie nienormalne), a wcześniej w poprzednim cyklu brałam clo do inseminacji. Nie wiem, co się dzieje, bo standardowe bóle owulacyjne mam wcześniej i krócej. U lekarza będę dopiero w poniedziałek, ale już mnie skręca z niepokoju... Doradźcie coś...
  2.  permalink
    efiaa
    takie zachowanie organizmu może wynikać z przyjętych leków a być może owulacji.
    Poczekaj spokojnie jak rozwija się cykl.

Też mam do dziewczyn pytanie :D
    Też jestem staraczką i tak jest mi ciężko dziś na serduszku.
    Dziś jest 29 dc, 12 dzień fazy lutealnej, temperatura nadal podwyższona. Szyjka twarda ale jakby schowana w rozpulchnionej pochwie, do tego chyba otwarta. Do czego zmierzam. Dziś pokazało się troszeczkę zabarwionego na brązowo rozciągliwego śluzu. Z testowaniem czekam na jakieś opóźnienie (najprędzej w sobotę), ale boję się, że jest to zapowiedź okresu.
    Czy ktoś może mi coś więcej powiedzieć?
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Tylko test z krwi prawdę Ci powie.
    --
  3.  permalink
    fiufiuwiem, że tylko test z krwi, ale sęk w tym, że praca uniemożliwia mi udanie się laboratorium :(
    Nie wiem... obawiam się kolejnego rozczarowania albo szukam jakiegoś pocieszenia...
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    a ja w nocy dostałam @..czyli za 7 dni zaczynamy na nowo..tabula rasa
    --
  4.  permalink
    anna nowy cykl, nowa szansa i nowe nadzieje :)
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Powiem Ci tak: moja znajoma dopiero w piątym miesiącu zorientowała się, że jest w ciąży, bo miała regularne krwawienia w terminach przewidywanej miesiączki. Jej córka sama ma dziś dzieci.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.