Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorZacatecas
    • CommentTimeMay 4th 2011
     permalink
    Anna, juz za siedem dni? to szczesciara jestes. Jak mam skok temp najwczesniej 18 dnia cyklu, sluz plodny dopiero od 14 dc, wiec czeka mnie zwykle 2 tygodnie na rozmyslania w stylu: czy warto czy nie warto... pzdr
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMay 5th 2011
     permalink
    Oj dziewczyny to u mnie jeszcze później bo grubo po 20 dc skok dopiero:sad:. No właśnie, a teraz zbytnio nie wiem co mam myśleć o swoim cyklu, czy coś jest nie tak czy właściwego skoku jeszcze nie było...
    --
    •  
      CommentAuthorMamrotka
     permalink
    Dobry :)
    Cóz tam dziewczęta słychać w ten piękny dzień ? :)

U mnie wczoraj na 80% była owulka i teraz pozostaje mi najgorszy czas oczekiwania.
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeMay 5th 2011 zmieniony
     permalink
    hejka
    mnie dziś boli jajnik z lewej strony, ale nie wiem na co:updown:
    temp rośnie, to może teraz coś się dzieje
    rano po pierwszym sikaniu miałam trochę tego gęstszego, rozciągliwego i śliskiego śluzu, teraz znów susza, a od jakieś godziny 10 boli mnie lewy jajnik, czy to może teraz zacząć się owulka przy zamkniętej, ale miękkiej szyjce?
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    A mi temp. ładnie spada z dnia na dzień pomalutku :wink: Jak jutro spadnie na dobre,to znów kolejna próba Nas czeka eh:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Hussy, nie martw się, u mnie pewnie będzie podobny koniec, temp rośnie, ale pewnie na koniec spadnie z wysoka, bo przy zamkniętej trochę miękkiej szyjce wątpię, żeby doszło do owulacji teraz !! więc pewnie ponowne podejście mnie czeka również:peace:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    nerwowa się już robię to znak zbliżającej się @:angry:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMay 6th 2011
     permalink
    Coś ostatnio Jade nie widać :sad: ciekawe co u niej?
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    witam :)
    Basia masz rację, Jade dawno nie było!
    Z resztą wszystkie dziewczyny jakoś się wyciszyły i siedzą cichutko nic się nie odzywając:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeMay 6th 2011 zmieniony
     permalink
    Jestem, jestem tylko po zmianie pracy na nic nie mam czasu ale od poniedzialku nowy grafik bede konczyc 0 3.30 a nie 8mej wieczorem :)
    U mnie relax do tej pory... ale jak zwykle im blizej konca tym wieksza nadzieja :jumping:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    • CommentAuthorewer
     permalink
    Witam

U mnie znów mnóstwo watpliwości, a po dzisiejszych testach jeszcze więcej.
    Po samoistnym poronieniu, potwierdzina owulacja, oczywiście cykl z clo i luteiną. 13 dc endo 14 mm!!!
    owulacja jedynie przesuneła sie o 2 dni. Czułam sie dobrze, i raczej nie obserwowałam objawów ciązowych, zresztą po luteinie tym bardziej.

Jedynie od środy zaczełam czuc piersi, brzuch zaczął boleć jak na @, zrobiłam testy, oczywiście negatywne.
    Dziś zobaczyłam jakis cien cienia, a ponieważ miałam watpliwość czy odstawić luteinę 28 dc czy 30dc skoro owulka przesuneła się o 2 dni. Więc zrobiłam bęte i wynik 3,69.!!! Jest nadzieja i czekamy
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    ja się melduję i cały czas was czytam : ) tyle tu informacji że nie ma się w co wbić : ) pozdrawiam wszystkie na lub za kręcone : ) ja w tym cyklu wyluzowałam z mierzeniem więc nawet nie wiem dokładnie kiedy był skok , mam 18 dc więc do @ jeszcze jakieś 10 dni " niewiedzy":wink:
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    co myslicie o moim wykresie
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeMay 6th 2011 zmieniony
     permalink
    może słyszałyście :)
    z dedykacją dla wszystkich mam: obecnych, starających się i spodziewających swojej kruszynki w najbliższym czasie i tych, które mają w sobie dwa serca a może więcej :boogie:

http://www.youtube.com/watch?v=2XDmimpyhRA
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
    • CommentTimeMay 7th 2011
     permalink
    Ewer, oby było dobrze :peace:

Ja nadal zachowuję spokój. Aż się nie mogę sobie nadziwić :rolling: Może to wiosna tak działa uspokajająco na nas?
    • CommentAuthoradda78
    • CommentTimeMay 7th 2011 zmieniony
     permalink
    witam staraczki,
    no niestety do szczęścia mi daleko..jak zerkniecie na moje wykresiki,to się wyjaśni dlaczego..ale kochać się można i w dni niepłodne dla przyjemności ;) a potem w dni owu dla przyjemności zabarwionej nadzieją..pozdrawiam wszystkie..
    jade-a czym się zajmujesz jeśli można wiedzieć..
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMay 8th 2011
     permalink
    Kurcze totalnie nie wiem co się w tym cyklu u mnie dzieje...czy zapowiada się bardzo długi cykl czy tym razem jest bezowulacyjny skoro skoku nie ma...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Basia, mam tak samo, spójrz na mój wykres, no ale dziś mnie piersi bolą, więc może jednak @ już się zbliża?!
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ale u ciebie ładnie tempka w górze, a u mnie nie ma wyraźnie wyższych temperatur to i fazy lutealnej nie mam kiedy zaznaczyć. Dziś boli mnie podbrzusze, a szczególnie lewa strona...może tez na @...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    U mnie na razie nic nie wskazuje na @ :bigsmile: Czekam cierpliwie.Jutro może zatestuje:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeMay 8th 2011 zmieniony
     permalink
    Hussy dobre "czekam cierpliwie-jutro zatestuje":swingin:
    mnie też kusi, żeby jutro testować:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Powodzenia Wam życzę dziewczyny :-) aby nie nadeszła @
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    moja teściowa wczoraj mnie na L4 wysyłała z pracy, bo jak ja mam zajść w ciążę, jak ja taka zestresowana jestem, mam odpocząć, zrelaksować się:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    A ja ciekawam czy @ jutro przyjdzie czy nie? :wink: Pewnie przyjdzie. Cieszę się, że w tym miesiącu udało mi się nie głupieć. daję sobie spokój z testami owulacyjnymi i bardzo wnikliwym obserwowaniem swojego organizmu. Teraz to będzie szczęśliwy traf :devil:
    Dziewczynki, trzymam kciuki za pomyślne testowanie :smile:
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Isia, a ja sobie planuję, ze jak tym razem się nie uda, to w następnym spróbuję z testami owulacyjnymi:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeMay 9th 2011
     permalink
    witajcie :)
    u mnie temperaturka zaczyna lecieć w dół, więc pewnie nie trzeba będzie testować:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    U mnie dziś był skok, ale nie wiem czy wczorajszy wypad w góry mógł mieć wpływ na temperaturę:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    U mnie nadal nic.Dziś kupiłam test i jutro przed pracą testujemy:wink:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    hussy - powodzenia trzymam kciuki !!!
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Hussy trzymam :thumbup:
    --
    • CommentAuthorrenax
     permalink
    Witam, jestem nowa i potrzebuję Waszej porady. Już wczesniej pisałam , ale najbardziej interesuje mnie ta temperatura . Ten cykl miałam stymulowany przez clo od 2 do 5 dc. W 13 dc podany pregnyl, pęcherzyk miał wtedy 19mm. i dtąd zaczełam starania . Teraz jes 24dc na test jeszcze za wczesnie chyba ?
    Ale chciałam zapytac czy temp 37 ( bo taka powinna się utrzymywać w wiekszości ) to temp mierzona w pochwie czy pod językiem ? Bo jednak te temperatury się różnią . Nie wiem co o tym myslec bo w pochwie mam 37,2 a pod jezykiem 36,7.
    Choć przed owulacją jak kiedys mierzyłam to zawsze była 35,9- 36,00. Czy jest szansa na ciążę ? Poradzcie proszę:)
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Renax, poziom temperatur jest indywidualny dla każdej kobiety. Możesz mieć w trzeciej fazie 37,0, ale i 36,6 albo i 37,2. Dlatego mierzyć trzeba (wersja dla początkujących) przez cały cykl, w jednym miejscu i o tej samej porze, po min. trzygodzinnym odpoczynku, a najlepiej po śnie nocnym, przed wstaniem (!).

Jeśli chodzi o różnice między pomiarami w różnych miejscach, to jest to rzecz normalna. Choćby dlatego, że pochwą nie oddychasz, więc nie chłodzi jej powietrze :wink:.

Moim zdaniem na test jest jeszcze zbyt wcześnie, poczekaj do terminu przewidywanej miesiączki, w Twoim wypadku to pewnie będzie jakoś 28-29 dc.

A szansa na ciążę jest, dopóki nie ma miesiączki :smile:. Powodzenia!
    --
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Cześć dziewczyny!! dawno nie pisałam, ale w sumie nie było o czym. Mam pytanie, jestem w 5 dniu FL i dzisiaj nosiłam ciężkie stoły z krzesłami. teoretycznie mogę być w ciąży, czy mogłam sobie zaszkodzić dzwiganiem cieżkich rzeczy w tak wczesnej fazie??? Proszę odpowiedzcie, czy przez to dzidzia może sie nie zagnieżdzić???? Martwię się :( dodam, że teraz pobolewa mnie brzuch od wysiłku
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Tak wcześnie to raczej nie. Zagnieżdżenie następuje około 7-9dfl.
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    @ nie przyszła ale czuję, że jutro będzie. Brzuch boli i kłuje jak na okres. Nie przejmuję się. Kiedyś się uda.
    Hussy, trzymam mocno kciuki :peace:
    Kitek, mnie testy owulacyjne zaczęły wnerwiać :wink: Są takie restrykcyjne, codziennie o tej samej porze, maksymalnie do 20. No w pracy przecież nie będę ich robić. Poza tym godzinę przed nic nie można pić, dwie godziny przed ograniczać płyny. Mi to przeszkadzało. Choć muszę stwierdzić, że wychodziły u mnie pozytywne właśnie wtedy, kiedy miałam ból owulacyjny. Uznałam więc, że daruję sobie testy. W najbliższych miesiącach chcę się wyluzować :cool: Ale może Tobie jakoś pomogą złapać moment owulacji :smile:
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    podpisuję się pod Isią , mnie też wnerwiały i już ich nie kupuję . Jak opanujesz temperaturę i wygląd śluzu to jak by robiła test :)
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Raczej precyzyjniej niż test.
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
    • CommentTimeMay 9th 2011 zmieniony
     permalink
    U mnie lepsze były obserwacje śluzu, temperatury, ból owulacyjny, lekka zmiana cery, włosów, samopoczucia. Nie dało się nie zauważyć owulacji. Testy mówią tylko, że owulacja będzie prawdopodobnie za 24-36 godzin przy założeniu, że dobrze się test zinterpretuje i ma się dobry a nie badziewny. A za dobre testy trzeba też zapłacić. Mnie wnerwiały te tanie. Doszłam do wniosku, ze szkoda pieniędzy. Momentami czułam się sterroryzowana przez testy owulacyjne :wink:
    Poza tym lato idzie, weź tu nie pij przez dwie godziny :wink:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Raczej nie dało się jej zauważyć.
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    Isia chyba miała na myśli takie różne objawy okołoowulacyjne : )
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeMay 10th 2011
     permalink
    Hussy, Basia trzymam za Was kciuki:peace:
    i za pozostałe oczywiście też:cheer:

ja już z tego cyklu odpadłam, bo wieczorem @ przyszła, dwa dni wcześniej, chociaż napięcia z opóźnienia mi odpuściła:jumping: jest mi trochę przykro, no ale cóż, trzeba będzie działać dalej:tooth: w tym cyklu pobawię się z testami owulacyjnymi, a może akurat pomogą! no zobaczymy!
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMay 10th 2011 zmieniony
     permalink
    Kitek :hugging:
    U mnie jednak wczoraj był skok bo dziś też powyżej 37 tempka :smile: ale jakoś w cuda nie wierze:wink:

Hussy no nie trzymaj nas w takim napieciu:wink:
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    to już 10 m-ca starań o maleństwo :-( moja kuzynka za niedługo rozwiązanie ma (córcie będzie miała) ma ona 37 lat i to jest jej pierwsze dziecko, starali się ponad 8 lat i leczyli się i w końcu udało im się .mam nadzieję że ja tak nie będę długo czekać, ostatnio tak myślałam że jak w ciągu 2 lat nie będziemy mieć to adopcja
    •  
      CommentAuthorMamrotka
     permalink
    Witajcie Dziewczyny!

Ale dziś piękny, ciepły słoneczny dzień - aż chce się żyć :)
    Idzie lato!!!! HURA!!!

Jak tam nastroje wszystkich na finiszu cyklu???
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    ja jakos mam nastawienie negatywne i czuję że się nie uda w tym cyklu znowu
  1.  permalink
    techniczne: ja jakos mam nastawienie negatywne i czuję że się nie uda w tym cyklu znowu

Nie ma co sie negatywnie nastawiac;)Moze nie powiem nic nowego,ale wylozowac sie trzeba,wyjechac na jakies wakacje albo cus ;)
    Z reszta patrzac na Twoj cykl to dopiero poczatek fazy lutealnej to nie ma co gdybac;)
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    No więc.. Nie zrobiłam dziś testu,ponieważ zaspałam i śpieszyłam się do pracy.Natomiast poświęciłam już mimo wszystko 5 minut i zmierzyłam temp. 37,45 .. Okresu nadal jak nie było tak nie ma.Całą noc czułam pulsujące jajniki,a nawet ciut poniżej,zgaga całą noc i z rana. Ale nie daję się zwariować-przynajmniej się staram:tongue:
    Jutro mam wolne także test robię na 100%

Kitek,przykro mi.Ale nie poddawaj się i próbuj dalej:hugging:.Ja też miałam nie dawno taki cykl,pełne napięcie a tu dwa dni wcześniej.. I straszny zawód. Teraz w sumie też się obawiam,że może nic z tego nie być.Ale dopóki nie ma @ jest nadzieja.

A dzień cudowny.Cieplutko a nawet gorąco,chyba się poopalam troszkę.W końcu do jutra jeszcze tyle godzin:tongue::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMamrotka
     permalink
    Hussy - to ja odpalam kciuki za OCZYWISTY widok 2 wypasionych krech jutro o poranku :)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Ja również :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorMamrotka
     permalink
    Talinko - lubię oglądać ten Twój najnowszy suwaczek i wykres. Dajesz mi nadzieję.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.