Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthortechniczne
    • CommentTimeMay 12th 2011
     permalink
    Mnie złapał straszny ból podbrzusza , tak jak na przychodzacą @
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Fiufiu,:swingin: No tak,masz rację..

Anna,to był troszkę ponad 4 miesiąc starań :wink:

Kurczę,szczurzyca mi chodzi po klawiaturze i już wiadomość 30 minut piszę :crazy: ddddzfvccccccccccccccccccccvoooooooooooo8,j Oto jej dzieło:tooth: I tak co chwilę mam..
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Może ma cos ciekawego do napisania...może widzi u panci jakiś objaw...:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeMay 13th 2011
     permalink
    heloł
    jakoś nie rozumem tutaj na tym forum czepiania się słówek, no ale trudno, tak samo niektóre nie rozumieją moich skrótów myślowych- z resztą nie uważam swoich wpisów za encyklopedię wiedzy !!:peace:

Hussy i powtarzałaś test ?
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Dzisiaj dostałam biegunkę ,jak tylko wstałam na wymioty mnie brało, a w pracy zwracałam, okropnie się dzisiaj czuję. Właśnie Hussy robiłaś, trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie dziewczyny
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    To czekanie jest dobijające:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Basia, Ty już czekasz na testowanie, a ja dopiero na owulkę:boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMay 13th 2011 zmieniony
     permalink
    Husssy i cooo? Opuszczasz nas (czyt. zmieniasz na PRZYSZŁE MAMUSIE)??:crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Albo na @:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    No właśnie zrobiłam test,który utwierdził mnie w 100%:wink: Za pierwszym razem czekałam,aż ten drugi bladzioch się pojawi,a teraz wyskoczył od razu. Dwie krechy :bigsmile:

Basia,a u Ciebie kiedy spodziewana @ ?

Kitek,trzymam kciuki za Ciebie i za wszystkie staraczki:flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Hussy na ja dopiero 5-6 dfl. Podbrzusze ciągnie jak na @. I kłuje prawa strona jak na @.
    Hmm na ostatnim usg wyszło mi, że moja macica jest przesunięta i nie pomyslłam, żeby zapytać czy to coś utrudni...

Hussy, ale nie zostawisz nas co??:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Hussy, wielkie, ogromniaste gratki:flowers::hugging::flowers: ale masz fajnie:swingin: Basia ma rację teraz nas opuścisz, ale mam nadzieję, że i my niebawem do Ciebie dołączymy :crazy:

Basia, oby @ nie przyszła, a kysz, a kysz:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ostatnio coraz dluższe mam te cykle to móglby się na 9 miesięcy wydłużyć...:bigsmile:

Hussy gartuluję bardzo mocno i spokojnych 9-ciu życzę.
    A teraz poproszę o rozpowszechnienie swojego stanu:crazy: zaraź:whorship: zaraż:whorship:zaraź:whorship:
    I zdj brzuszka na poczatek:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    ja też się chętnie "tym" zarażę:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Dziękuję :bigsmile:

Basia,no pewnie że Was nie zostawię :smile: Będę z Wami cały czas.No i czekam aż dołączycie do mnie :bigsmile:

Trzymam kciuki,żeby @ nie przyszła.I za dobre wieści-koniecznie! :devil:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Hussy to piątek 13-tego okazał się dla Ciebie szczęśliwy. Strasznie się cieszę. GRATULACJE :cheer::clap::cheer::clap::cheer::clap:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Właśnie miałam to napisać:tooth: Dziękuję Sara:smile:
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Hussy "Gratuluję " dbaj o siebie i o maleństwo a , co twój na to, ?? I rodzinka ??
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Hussy, dla Ciebie 13 okazała się szczęśliwa:clap:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Techniczne,mój M. od kilku dni sam pytał czy dostałam okresu,i że trzeba zrobić test.Jak już zrobiłam pierwszy to namawiał do kolejnego żeby potwierdzić. Ale jak już powiedziałam że nie ma co liczyć na @ to bardzo się ucieszył,pierwszy raz widziałam go tak szczęśliwego.To dziś pewnie będzie skakał do góry :tongue:
    A co do rodziny.Myślę,że jeszcze za wcześnie.Chcę być pewna,że wszystko z fasolką jest i będzie dobrze:smile:

Kitek,oj tak.Nawet bym nie przypuszczała:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorcarottka
     permalink
    Gratulacje Hussy!:clap::clap::clap::clap::clap::clap:
    --
    • CommentAuthorsaphira676
     permalink
    czesc dziewczyny jestem tu nowa powiedzcie mi kiedy ja miałam dni płodne bo juz sama nie wiem, staram sie o dziecko od 3 miesiecyi mam nieregularne cykle
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Saphira,napisałam Ci już w innym temacie. Musisz zacząć się obserwować.Tu nie ma wróżek..
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Hussy, dużo szczescia tobie zyczę oraz wytwałości 9 miesiecy :-)
    •  
      CommentAuthorMamrotka
     permalink
    saphira676: kiedy ja miałam dni płodne bo juz sama nie wiem

No my też nie bardzo wiemy, obserwacje śluzu prowadzisz w szkocką kratkę, a szyjki wcale...
    Raz sobie mierzysz temperaturę o jednej godzinie, innym razem godzinę później, jeszcze innym 2 godziny później....

Twoj PTC to nie jest 36,6 - tak na początek.
    Wyklucz temperatury z: 14 dc (po co mierzysz temperaturęo 16:00?), 16 dc, 18 dc i 27 dc.

Zacznij prowadzić może systematyczniej obserwacje? Bo teraz to wiesz - na dwoje babka wróżyła i prawdę mówiąc smiało morzna rzec: od ostatniego dnia okresu po dziś dzień. Ani szczytu śluzu nie zaobserwowałaś, ani kiedy szyjka miała cechy "najbardziej płodne".
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    Hussy, skoro już potwierdzone, to serdeczne gratulacje:clap: Będziemy trzymać kciuki, aby wszystko poszło dobrze:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorDotia
     permalink
    Hej :cool: Ja właśnie jestem na rozdrożu, nie wiem czy już czas na dziecko czy jeszcze nie. Na razie ze względów zdrowotnych odkładam, we wtorek mam wizytę u gin i wszystko się okaże. Stres mnie bierze na samą myśl o staraniach, bo nie wiem czy jestem na to gotowa :crazy: Tymczasem podczytuję Was i próbuję wczuć się w emocje ;) Pozdrawiam i życzę powodzenia!
    •  
      CommentAuthorTrisha
    • CommentTimeMay 14th 2011
     permalink
    Dotiu, nie wiesz czy jest czas na dziecko ze wzgledow zdrowotnych czy taki ogolny strach?:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorDotia
     permalink
    Strach bo nie byłam gotowa żeby już się starać a ze względów zdrowotnych lekarze mówią - teraz albo nigdy :tongue: Tzn. musiałam odczekać kilka miesięcy od operacji macicy, we wtorek idę na drugą kontrolę i zobaczę co lekarz powie, albo jeszcze 3 miesiące odkładania albo zielone światło na staranka :crazy: Wy nie miałyście żadnych wątpliwości czy to już czas zacząć się starać?
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Dotia zawsze będziesz się zastanawiała, czy to już odpowiedni czas... Bo zawsze tak naprawdę znajdą się rzeczy, które mogą starania opóźnić...
    U mnie pierwotny plan był taki,że po ślubie(czerwiec ub.r.) i żebym przynajmniej rok przepracowała w nowej firmie(sierpień ub.r.). Jednak na początku ub.roku w mojej pracy rozpoczęły się pewne zmiany, które niekoniecznie były fajne. Zaczęłam myśleć - "kurcze jeśli pracodawca ma średnie podejście do pracownika, to czy ja muszę być na tyle lojalna,żeby czekać ten rok?" No i w kwietniu ub.r. zobaczyłam dwie kreski na teście... Los chciał jednak inaczej i nie dane mi było donosić ciążę...
    W każdym razie wątpliwości zawsze będą bo jeśli świadomie decydujesz się na dziecko to zawsze będziesz się zastanawiała, czy juz jesteś gotowa, czy może musisz jeszcze poczekać...
    Najlepiej mimo wszystko podejść do tematu na luzie, trochę na zasadzie szczęśliwego trafu... Cieszyć się z bliskości z mężem;) No i przyjąć z wielką radością wiadomość o Kruszynce pod sercem;)
    Aaaa no i nie zadręczać się zbytnio myślami o ew. gotowości;)
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Dotia ja takie watpliwosci to nawet przy drugim dziecku mialam, zawsze beda jakeis ALE, a to kasa a to praca a to jakies obawy. jesli lekarze podchodza do sprawy "teraz albo nigdy" to rozwaz sprawe bardzo dokladnie, tak zebys pozniej nie zalowala.
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Ja uwazam, ze chyba nigdy nie jest odpowiedni czas na starania. Gdybym racjonalnie myslala i analizowala, to Filipa nie bylo by dzisiaj na swiecie. Zawsze jest cos do zrobienia, osiagniecia, albo nieodpowiednia sytuacja materialna. Ale tak naprawde to wcale nie sa przeszkody.

Z mezem postanowilismy, ze pojdziemy na zywiol bez cisnienia i strachu. Bedzie teraz to dobrze, nie to trudno (choc wiem dobrze, ze gdybym jakis czas nie zachodzila w ciaze, to pojawilo by sie martwienie co jest nie tak i cisnienie). Potem stwierdzilam przed przyjaciolka, ze chyba nie chce jeszcze dziecka, ze chyba sie boje i nie jestem gotowa a na drugi dzien okazalo sie, ze jestem w ciazy :)))) Bylo to 3 miesiacach po slubie a dopiero co podjelam nowa prace a maz wlasciwie nie zarabial, bo w firmie slabo szlo. Rozumowo powinnam byla odkladac skutecznie. Ale jak zrobilam test ( w pracy wieczorem) to bylam najszczesliwsza kobieta na swiecie :)))

Zawsze czlowiek sobie poradzi, zwlaszcza jak juz sie jest postawionym przed faktem dokonanym :bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Wręcz przeciwnie, zawsze jest odpowiedni czas na starania, ze względu na racjonalne myślenie i analizowanie.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Amazonko o tak? zachecamy wiec do staran :wink:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nic prostszego.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    No właśnie miałam Amazonko zapytać... Podjęłaś decyzję o staraniach? (nie ja pierwsza zadaję CI to pytanie w ostatnim czasie)
    Czy może Twoja wypowiedź to kolejne teoretyzowanie?
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Jasne, we właściwym czasie. Sprawa kompletnie nieistotna dla Ciebie.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
    • CommentTimeMay 14th 2011 zmieniony
     permalink
    Amazonka: Sprawa kompletnie nieistotna dla Ciebie.

Owszem kompletnie nieistotna dla mnie sprawa dopóki nie zaczynasz wytaczać swoich teorii na wątkach dla starających się, przyszłych mam i mam rozpakowanych.

A tym bardziej nie rozumiem sensu Twojej wypowiedzi:
    Amazonka: Wręcz przeciwnie, zawsze jest odpowiedni czas na starania, ze względu na racjonalne myślenie i analizowanie.

bo ewidentnie zaprzeczasz sobie i sorry ale kolejny raz popisujesz się swoimi teoriami...
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie, jedno i drugie jest spójne ze sobą.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Jeśli dziewczyna pyta o wątpliwości związane ze staraniem się o dziecko, a Ty niczym Filip z konopi odpisujesz jej,że zawsze jest odpowiedni czas, a sama za chwilę piszesz,że jeśli chodzi o Ciebie to jeszcze nie bo dopiero w odpowiednim czasie, to sorry dla mnie to żadna spójność a tylko ewidentne w Twoim stylu teoretyzowanie...
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Jaheira w 100% się z Tobą zgadzam. Zawsze mnie irytowały niektóre wypowiedzi Amazonki a teraz jak jestem w ciąży i hormony mi buzują to aż mi się nóż w kieszeni otwiera jak czytam bzdety, które ona wypisuje, Alfa i Omega na 28 dni.
    --
    •  
      CommentAuthorKARKO
     permalink
    Ama... zastanawiam się, jak wiele razy musisz usłyszeć, że Twoje wypowiedzi sa nie na miejscu, żeby się nad nimi zastanowić...
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Mam dzis dzień wrogiego nastawienia do świata, a to świadczy o...@ :angry:
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Ja wróciłam z wrocławia, głowa mnie strasznie boli,
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    wiecie co, tez tak mialam, ale ktos mi poradzil, zebym olala wypowiedzi Amazonki, albo sie do tego przyzwyczaila. Ona juz tak ma i tego nie zmieni

W ogole pomijam jej pytania :))
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Trisha dla mnie Amazonka jest ekspertem we wszelkich interpretacjach dotyczących NPR jak i w ogóle NPR szeroko pojętemu... Tu z jej wiedzą trudno polemizować...
    Trudno mi pominąć natomiast niektóre pytania czy komentarze na wątkach dla mam przyszłych czy rozpakowanych... Zwłaszcza wtedy, kiedy oparte są one na czystej teorii a przekazane bez przemyślenia, często sugerujące nieodpowiedzialność użytkowniczek.
    Teoretyzować można np. w kwestii zasad NPR, ale na pewno nie wtedy, kiedy inna koleżanka pyta o DOŚWIADCZENIE w kwestii obaw dotyczących starań o dziecko...
    Ale to tylko jeden z wielu przykładów, akurat może z tych mniej "szkodliwych"
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    to raz, a po drugie czasem odnosze wrazenie, ze tu sie wylewa wszystko z serca a Amazona nagle wszystko pod analize i wykres podpina i to jest tez ni w 5 ni w 9
    --
  1.  permalink
    Jaheira: Trisha dla mnie Amazonka jest ekspertem we wszelkich interpretacjach dotyczących NPR jak i w ogóle NPR szeroko pojętemu... Tu z jej wiedzą trudno polemizować...Trudno mi pominąć natomiast niektóre pytania czy komentarze na wątkach dla mam przyszłych czy rozpakowanych... Zwłaszcza wtedy, kiedy oparte są one na czystej teorii a przekazane bez przemyślenia, często sugerujące nieodpowiedzialność użytkowniczek.Teoretyzować można np. w kwestii zasad NPR, ale na pewno nie wtedy, kiedy inna koleżanka pyta o DOŚWIADCZENIE w kwestii obaw dotyczących starań o dziecko...Ale to tylko jeden z wielu przykładów, akurat może z tych mniej "szkodliwych"

O i tu sie zgodze..! :)
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Techniczne, nie miałaś ochoty na spotkanie 28dni?
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
    • CommentTimeMay 15th 2011
     permalink
    Nie rozumiem, jakie spotkanie 28dni?? Mi dzisiaj temp wzrosła z 37,4 na 37,9
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.