Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
A jakie to ma znaczenie? Po co Ci wyliczenia?
bo wtedy najwieksze sa szanse... przed, w dzien owulacji i dzien po
Na przykład w diagnostyce niepłodności ogromne. Zresztą u starających się też. jakie to ma praktyczne znaczenie, w domu, na co dzień?
Ja ma regularne cykle, a owu w kilku cyklach potwierdzona usg, mam ok. 11-12 dni przed @. Tu nie ma reguły! ja sie nie da wyliczyc? jesli masz regularne cykle to wiesz ze owulacja nastepuje 14 dni przed @
2 dni przed @ to nie ma raczej żadnych szans... wiadomoze ze lepiej wspolzyc w dniach bliskich owulacji niz zalozmy 2 dni przed @.
A tak, gadza się. Raczej mówię o sytuacji gdy zaobserwowano conajmniej 3 wyższe temp. Chyba, że to nie @, a krwawienie śródcykliczne.
ja sie nie da wyliczyc? jesli masz regularne cykle to wiesz ze owulacja nastepuje 14 dni przed @. i USG to potwierdzilo. wiadomoze ze lepiej wspolzyc w dniach bliskich owulacji niz zalozmy 2 dni przed @. - zakladajac ze bardzo komus zalezy na zajsciu w ciaze. Ja bardzo chcialabym dlatego chwytam sie wszelkich metod. bo staramy sie nie od dzis.
co do owulacji to nie wiem czy sie rozumiemy... mniejsz ao to.. ja wiem co pisze moze jednak nie umiem tego wyrazic.. wiem kiedy mam ogulacje, bo czuje to... ale mniejsza o to.
Długość cykli nie ma nic wspólnego z długością fazy lutealnej. W cyklu trwającym 28 dni fl może trwać 14 dni i tak samo w cyklu 50dniowym fl może trwać 14 dni. tego co piszesz to u kazdej kobiety powinna wyjsc owulacja 14 dni przed spodziewana miesiaczka,ale nie wzielas pod u wage ze kobiety maja roznej dlugosci cykle wiec nie obstawalabym tak za tymi czternastoma dniami.
wcale mnie to nie dziwi, też kiedyś chodziłam do lekarza, który takie mądrości prawił... opieram sie tez na tym co mi lekarz powiedzial
niech wam bedzie... nie zamierzam tutaj prowadzic dyskusji na temat wiedzy. opieram sie tez na tym co mi lekarz powiedzial i potwierdzilo usg. powiedzcie, czy jakbym teraz zrobila test to jest szansa ze moze cos by z tego wyszlo...?
no i mialam monitorowanie cyklu... mialam robione usg 4 maja... a nastepnie 11 maja... i lekarz powiedzial ze owulacja nastapila jakies 2-3 dni temu i toby sie zgadzalo, bo w ten czas mialam objawy... bolal mnie (kul prawy jajnik) ten w ktorym bylo jajeczko.