Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthorsylwanka
    • CommentTimeMay 19th 2011
     permalink
    hej jestem tu nowa:)
    • CommentAuthorsylwanka
     permalink
    właśnie się rozglądam
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorsabi030281
     permalink
    Basiu szybkiego powrotu do zdrowia:smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Basiu, 11 dni temu odczuwałam to samo, wiem co czujesz:hugging::hugging::hugging:

za jutro testujące trzymam mocniutko kciuki! niech się jeszcze komuś uda:whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeMay 20th 2011 zmieniony
     permalink
    Basia zdrowiej szybciutko :grouphug:
    GRATULACJE anaa86 :swingin::thumbup::clap::tooth:
    sylwanka witamy serdecznie :peace:
    Techniczne dalej trzymam kciuki :winkkiss:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthortechniczne
    • CommentTimeMay 20th 2011
     permalink
    U mnie test negatywny, pozdrawiam
    • CommentAuthorkaja87
     permalink
    u mnie temperatura zmalala... 37,5 ;( czyli wszystko jasne
    •  
      CommentAuthoranaa86
     permalink
    Kaja jakiego Ty termometru używasz??? wiem, że temperatura to sprawa indywidualna, ale te Twoje wartości są meeeega wysokie :) może zmień termometr na ten z dwoma miejscami po przecinku, albo rtęciowy, bo te z jednym miejscem nie dają pełnego obrazu. Na testowanie na prawdę warto poczekać :)
    Jeszcze raz dziękuję za Gratki :*
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    W sumie to AŻ tak Ci nie spadła.. a z tego co się orientuję to masz jeszcze dwa dni do @ ?
    --
    • CommentAuthorkaja87
     permalink
    tak, mam jeszcze dwa dni do @ w niedziele ma sie pokazac... hm... uzywam termometru rteciowego. ale juz czuje ze sie ten dzien zbliza... pobrzusze troche mnie pobolewa, do tego te plamienia... nie no ja juz sie poddalam w tym cyklu... wiem ze nie ma szans, czuje to... moze uda sie za jakis czas... hehehe karty dobrze mi wroza i widza ciaze... a nawet pierwszego chlopca... hahahhahaha zycie pokaze ;)
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    czemu nie zaznaczasz tych plamień na wykresie? :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    u mnie też tempka poszła w dół, czyli nic z tego, dziś pewnie przywitam sie z @
    basia dużo zdrówka życzę
    techniczne trzymam kciuki za jutro
    a reszta uszy do góry i działamy dalej
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    kaja...wróżysz z tarota tak na serio??ja kiedyś miałam poradę wróżki przez neta..na szczęście się nic nie sprawdziło..chociaż kto wie co by było gdybym posłuchała wtedy kart..no ale to,że w ciąże zajdę w zimę i będę miała córeczkę się nie sprawdziło :( chociaż z 2 strony zima przede mną ;) następna,ale jednak :) pozdrawiam dziewczyny..
    --
    •  
      CommentAuthorMamrotka
     permalink
    Cześc dziewczyny! :)

dzis zaczełam nowy, pełen nadziei cykl :)
    --
    • CommentAuthorAnginka
     permalink
    Cześć staraczki na tym forum jestem nowa i postanowiłam się podpiąć do staraczek ponieważ staramy się z mężem o dzidziusia już 7 miesiąc i nic :( myślałam że może w tym miesiącu się udało i mąż dawał mi nadzieję a ty ta cholerna @ przyszła a objawy miałam podobne do wczesnej ciąży kłucie i pobolewanie w podbrzuszu,przeczucie jakieś(głupie) że w ciąży jestem,zgaga około 5 rano, a potem pobolewanie i swędzenie piersi no i d..a bo @ przyszła a nigdy wcześniej nie miałam przed @ jakiś objawów ze strony piersi.Tak prawdę mówiąc jestem pełna podziwu dla was staraczek,skąd wy bierzecie tyle pokładów energii i nadziei? Moja już się ulotniła i widzę teraz wszystko w czarnych kolorach choć mój mąż cały czas mnie pociesza i stara się o mój dobry humor i cały czas stara się mi nadziei dodać że uda nam się a jak nie to on i tak ja mu wystarczam i że potrzebuje mnie choć wiem że jego wielkim marzeniem jest mieć dzidziusia bo jak raz mi się spóźnił @ o tydzień czasu kilka miesięcy temu i mu powiedziałam że może się udało ale nic pewnego to tak się ucieszył jak małe dziecko z zabawki,ale niestety potem przyszła @ i po uciesze(choć może to było mikro poronienie gdyż pracowałam w tym okresie bardzo ciężko) a dodam że nie podejrzewałam nic że mogę być w ciąży a pracę miałam stojącą z elementami noszenia ciężkich rzeczy.Powiedziałam ostatnio mojemu mężowi że ja się poddaję i nie mam siły już się dłużej starać a moja psycha padła, bo mieszkamy z dziewczyną i jej mężem i ona była w drugim miesiącu ciąży i zdecydowali na aborcję,a ja do mego męża mówię czemu życie jest nie fair i tak okrutne?bo tam gdzie naprawdę potrzebuje się i pragnie dzidziusia to go nie ma,a tam gdzie go nie chcą i zabijają to się pojawia tam fasolka.Normalnie aż płakać mi się chcę,jestem załamana,pozdrawiam.
    :cry:
    --
    • CommentAuthorAnginka
     permalink
    zapomniałam dodać że mam jedno dziecko ale to nie jest mojego męża, i miałam je zanim poznałam mego męża,bo mój syn jest z poprzedniego związku(ale nie małżeńskiego), ale chciałabym też mieć z moim mężem dzidziusia bo wiem że to jest jego i moim marzeniem,mimo iż mnie pociesza że to nic jak nie będziemy mieć więcej dzieci bo mamy Igora.Miło z jego strony że traktuje mojego syna jak swoje dziecko ale mimo to i tak chce mieć dzidziusia a tu nic z tego nie wychodzi.
    --
    • CommentAuthorkaja87
     permalink
    Anginka, wiecej wiary... kiedys ktos mi powiedzial ze trzeba iwrzyc ze sie uda... ale nie czekac... wiem latwo mowic, sama sie niecierpliwie. no coz, ja tez sie poddalam co bedzie to bedzie chcialabym teraz, ale nie udaje sie. wiem ze bede miala dzidziusia, ale widocznie jeszcze nie teraz.. jak Bog da to bedzie nic sama nie przyspiesze. ;) Wiec i napewno Tobie sie uda ;)

Jesli chodzi i karty, to nie ja stawiam tylko bylam przypadkiem u kogos kto sie tym zajmuje. milo uslyszec ze cos sie ulozy.. ale wszystko oparte jest na wierze i nie ma co liczyc ze dzidzius spadnie z nieba.

damy rade ;))
    • CommentAuthorAnginka
     permalink
    Dzięki kaja87 ale my się cały czas staramy cykl w cykl i nic,czasem mam wrażenie że to z moim M jest coś nie teges,i jak tak dalej pójdzie to go wygonie na badania bo ja jak miałam w marcu przegląd to lekarka mi powiedziała że ze mną oki i że może mój mąż powinien się zbadać.Z resztą wcale bym się nie zdziwiła gdyby coś z nim było by nie w porządku bo on się urodził swoim rodzicom dopiero 2,5 roku po ich ślubie,gdzie starania zaczęły się niedużo po zawarciu małżeństwa.
    Dzięki dodałaś mi otuchy w sumie musi nam się kiedyś udać :))
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ANGINKA bardzo możliwe, że skoro Ty jesteś płodna i masz już jedno dziecko to może być coś nie tak u Twojego męża...
    ale niekoniecznie musi tak być..
    poza tym starania trwające 7 mscy to na prawdę nie powód jeszcze do nerwów i paniki
    do 12 mscy jest norma [u zdrowych i płodnych par] więc spokojnie :wink:

niejedna by Ci tutaj napisała, że staracie się nie JUŻ 7 MSCY tylko DOPIERO 7 MSCY :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Niekótrzy lekarze dają nawet 2 lata. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Niekótrzy lekarze dają nawet 2 lata. :wink:

dawali...
    teraz już WHO znacznie skróciło ten czas no chyba, że jeszcze jacyś lekarze o tym nie wiedzą to może i tyle dają :wink::wink::wink::wink::wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    O! Rzeczywiście. Własnie doczytałam.
    Co nie zmienia faktu, że ja zaszłam po 3 latach starań i bez leczenia :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Talinka: Co nie zmienia faktu, że ja zaszłam po 3 latach starań i bez leczenia :wink:

no bo normy normami a życie życiem :wink::wink::wink::wink:
    u Ciebie to najprawdopodobniej ta blokada słynna była [ u mnie chyba też chociaż ja w to jakoś nie wierzyłam nigdy... ] bo nawet dwa razy w ciągu paru miesięcy zaszłaś jak Ci coś puściło..
    co prawda smutne to bo jednego Aniołka teraz masz ale wiesz o co mi chodziło.... :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Teraz to mi się płodność rozszalała po poronieniu - to dość powszechne. Wcześniej - dokładnie - blokada psychiczna.
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Podobno zostały przeprowadzone badania, które wskazują,że zajście w kolejną ciążę do pół roku po poronieniu znacząco zwiększa szansę na jej utrzymanie... Nie wiem na ile to prawda, ale mi ta informacja bardzo pomagała psychicznie na początku tej ciąży.
    Talinko może i dla Ciebie to info będzie pomocne ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Jaheira: zajście w kolejną ciążę do pół roku po poronieniu znacząco zwiększa szansę na jej utrzymanie

:crazy: no to żeś mnie podniosła na duchu! bo ginka mówiła, że by odczekała własnie pół roku... i jak byłam na wizycie to też mówiła, że trochę szybko...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    ja też zawsze słyszałam, że najlepiej właśnie od razu [jeśli można bo wiadomo że czasami lekarze absolutnie nie pozwalają z jakiś tam przyczyn...]
    moja koleżanka dostala zielone światło od razu ale się bała i czekali pół roku
    i teraz już chyba 15 cykl staraniowy mija i nic......
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeMay 20th 2011 zmieniony
     permalink
    i ta ciąża na razie, odpukać, rozwija się zupełnie inaczej niż poprzednia. pęcherzyk był z 4x większy na usg w 6 tc (w poprzedniej ciąży byłam w 5tc) - biło już serduszko, był zarodek...
    nudności miałam o wiele gorsze, prowadzące do wymiotów. No ogólnie czuję się bardziej ciążowo :wink:

także, tfu tfu - myślę, że będzie OK :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    Talinko no widzisz mój gin od razu powiedział,że po 3 m-cach możemy się starać... Wiadomo,że trzeba było odczekać bo obie jesteśmy po zabiegu.Inaczej jest po poronieniu samoistnym- wtedy można od razu...
    Widać lekarze nie mają jednego stanowiska w tej sprawie i zresztą różne źródła różnie podają... Ja tu już widziałam parę wykresów ciążowych krótko po poronieniu szczęśliwie zakończonych... Zresztą niedługo też zasilę to grono;)

Talinko wiadomo,że na początku jest najgorzej- sama przez to przeszłam... Jednak już niedługo będzie koniec pierwszego trymestru i na pewno odetchniesz;) A potem to sama się nie spostrzeżesz jak Ci ciąża między palcami przeleci:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Testu ciążowego nie wyrzuciłam jak robiłam, zostawiłam w łazience ( od 6 do 17:00 ) przyjechałam i zobaczyłam jedna gruba kreska a druga tak jak ostatnio ) hmmmm
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Techniczne, nie rozumiem, chodzi Ci o to, że się druga pojawiła później czy jak? To możliwe i, niestety, nie musi oznaczać ciąży.
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    zgadza się, wiem o tym, tylko tak napisałam Wam :-)
    •  
      CommentAuthormarta2811
     permalink
    ja jestem w pierwszym cyklu po poronieniu samoistnym (5tc 3d) i dzis zobazylam plusika
    •  
      CommentAuthorAgunia05
     permalink
    Gratulacje :)
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeMay 21st 2011
     permalink
    Marta, gratuluję serdecznie:flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    ale tu pustki!
    no i dziś test owulacyjny pozytywny, było serduszko rano, ale chyba jeszcze przyserduszkuję wieczorkiem :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    ale czuję kłucie w lewym jajniku już od jakieś godzinki ciągle, więc pewnie to owulka :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    kitek pleminiki sie odnawiaja co 48-72 godz. to tak od razu serducho za serduchem to nie wiem czy to cos da :wink: ale probowac przyjemnie :tooth:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Witam Was, w Książu było super, byliśmy u znajomych na grilu , nadal nie mam @
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    to co radzicie?
    żal mi tego ominąć:jumping::crazy:
    --
  1.  permalink
    Gratulacje dla wszystkich przyszłych mam. Mam pytanko jak myślicie czy w moim przypadku problemem z zajściem nie może być też nawracający torbiel?? czy któraś z was też tak miała ostatnio znów bolą mnie jajniki dziś prawy boli a lewy kuje :(:cry:
  2.  permalink
    Jade skąd wiesz,że plemniki odmawiają się co 48-72h??
  3.  permalink
    kornelinko ja myślę,że tylko lekarz może Ci odpowiedzieć na to pytanie. Torbiele rozmieszczają się w różnych miejcach, są różnej wielkości...mogą mieć wpływ na problemy z zajściem w ciążę,ale nie muszą...
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Pojedynczy plemnik dojrzewa ok. 70 DNI.
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    ehhh czyli i tak już co miało być to będzie?!
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    jajnik cały czas boli:devil:
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
    • CommentTimeMay 22nd 2011
     permalink
    witam z rańca , mnie brzuch boli takie głupie uczucie mam ze mi leci , a tu nie mam
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Dziewczyny a czy po wykresie wiadomo kiedy np było jajeczkowanie?
    •  
      CommentAuthorluczynka
     permalink
    Po wykresie widać, kiedy był płodny czas, nie da się precyzyjnie określić kiedy było jajeczkowanie.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.