giga25 tak naprawde to żadne objawy a pierwszy test wyszedł neg i nie chce sie rozczarować (chociaż ten pierwszy negatyw przyjełam nadzwyczaj dobrze) poczekam sobie jeszcze tydz moze przyjdzie @ a jak nie to małż ma w piątek imieninki to zrobie test w czwartek żeby jakby co dać mu słodki prezencik
Cześć dziewczyny, przepraszam, że sie nie przedstawiłam -też chcę mieć dzidziusia - w czerwcu już mi się prawie udało - był wykresik pozytywny i wielka radość, ale w 7tyg trafiłam do szpitala z podejżeniem ciąży pozamacicznej (może to głupio zabrzmi) ale naszczęście okazałko się że było to "tylko" poronienie - teraz muszę odczekać, ale startuje już od pazdziernika - STRASZNIE SIĘ BOJĘ - NIE CHCę TEGO PRZECHODZIć PO RAZ DRUGI!!!
stokrotka- życie idzie naprzód , wiem że to trdune , ale postaraj sie pozostawic złe wspomnienia za sobą i korzystać z każdego nadchodzącego dnia . myszorka - gratulacje , miałyśmy racje :)) Hura To teraz mozesz podpisać swój wykresik - jako ciążowy . Musze jeszcze na niego popatrzeć .
wierze Ci myszorko , mnie w takiej sytuacji tez trudnio było uwierzyc . A teraz zbierz te wszystkie objawy , o których pisałaś przedtem i wpisz je w temacie " pierwsze objawy ciąży " . Taką samą prośbę mam do eweli .
no proszę, wychodziłam z domu i były dwie nowe ciężarówki a teraz już trzy... szybko idzie co może oznaczać, że to zaraźliwe hihi (oby); gratuluję kolejnej przyszłej mamie;
stokrotko ja poroniłam w maju w 5 tyg. i też jest mi ciężko ale żeby nie zakłócac radości mam możemy o tym pogadać na forum o poronieniach (szukaj a znajdziesz)
wiem z własnego doświadczenia, że żadne słowa pocieszenia w takim momencie nie docierają a nawet pogarszają sprawę; nie mniej - gdziekolwiek jesteś alice jestem z tobą
giga25 wielki dzieki ze we mnie wierzysz (tzn w tą moją ciążę) a ja miałąm ochote na loda (bo wogule znowu jestem głodna) kupiłam sobie rożka chciałam wziąść orzechowego a przez prazypadek wziełam czekoladowego którego nienawidze ale co zjem (właśnie to robie)
a co do myszorki to poprostu RESPECT strasznie się cieszę rozsiewaj nam te wiruski
dziewczymy przepraszam ze nie pisalam ale bylam u rodzicow ogłosić tą radosną nowine, fluidki oczywiście rozsyłam dzięki za gratulacje, mam nadzieje że wrzesień okaże sie jeszcze dla niejednej szczesliwy
Hehehe cieszę się Twoim szczęściem ;) E tam chyba nie. Teraz to Maleństwo powinno być widoczne ale jeśli czujesz taką potrzebę to mierz temperaturę by kontrolować stężenie progesteronu (powinna się utrzymywać na podobnym poziomie +/- kilka kresek). Poproś ginkę KONIECZNIE o badania podstawowe wykonywane w ciąży, tzn skierowanie na badanie na przeciwciała toksoplazmozy, przeciwciała żółtaczki itp. Najprawdopodobniej sama Cię na badania wyśle bez pytania o zdanie ale piszę, żebyś wiedziała co powinnaś wykonać. Weź ze sobą wynik testu z krwi.
Ps - swoją drogą, tak głośno sobie myślę, że dziwne jest dla mnie to stwierdzenie ginki, że NA PEWNO w ciąży nie jesteś. Z tego co wiem we wczesnym stadium występuje charakterystyczne dla ciąży zasinienie warg sromowych mniejszych i macica zmienia swój kształt... Dowiedziałam się kiedyś od jednej kobiety właśnie, że to są pierwsze bardzo charakterystyczne oznaki wczesnej ciąży, które lekarz jest w stanie wykryć przed terminem miesiączki (czyli teoretycznie w krótszym terminie niż 14 dni licząc od chwili zapłodnienia).
myszorka ogromniaste gratulacje stokrotka wiem co czujesz i staraj sie nie myslec a tez przeżyłam poronienie dokladnie rok temu;bylo ciężko ale sie pozbierałam