Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkachaw
    • CommentTimeMay 24th 2011
     permalink
    basia 87 a na co jest przywrotnik i krwawnik bo wiesiołek to wiem że na jakość śluzu, pozdrawiam
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
    • CommentTimeMay 25th 2011
     permalink
    przywrotnik,krwawnik i pokrzywa to czytałam że na drugi cykl po owulacji powinno się pić
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Dużo pisze o nim, że poprawia wygląd skóry, włosów, metabolizm itp. ale również reguluje cykl...zobaczymy co wyniknie w trakcie:wink: ale bynajmniej źle nie smakuje:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    mam jakiegoś doła, wszystko jest nie tak:cry:
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Kitek trzymaj się cieplutko, u nas także jakoś nie jest tak jak wcześnie, dobrze ze mamy pracę bo tak to by można byłoby wylądować w Lubiążu :-) .
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Kitek :hugging: Nie smutaj. Uśmiech i głowa do góry.

Isia,a mnie raz kuło,a raz nie.. Chyba to nie jest zasada,że jak się zbliżają dni płodne to ma koniecznie kłuć lewy/prawy jajnik ,albo oba naraz:wink: Ja co cykl miałam przeróżne objawy.I to nie jest powód do nie pokoju:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    dzięki dziewczyny:kissing: za dużo się nazbierało, ale jakoś to połapię i jakoś to będzie-mam nadzieję!

kłuje mnie jajnik z lewej strony od wczoraj, takim ciągłym bólem utrzymującym się przez dłuższy czas:devil:
    --
    • CommentAuthormisia2011
     permalink
    Zdesperowani brakiem potomstwa umówiliśmy się na pierwszą wizytę w Novum na marca.Żadne z nas nigdy nie leczyło się pod względem niepłodności.Pani doktor Lewicka po przeprowadzeniu badań ginekologicznych nie stwierdzila u mnie ciąży a ja już byłam w 3 tyg.Miałam robione wszystkie badania od podstaw m.in usg i pobieraną krew.Mój mąż też miał przeprowadzone badanie nasienia i pani doktor stwierdzila, że jest bardzo kiepsko , że jest mała ruchliwość plemników, choć wcześniej mąż robił sobie badania w Warszawie w innej klinice i było wszystko dobrze.Uważamy,że pani doktor chciała wyciągnąć od nas jak najwięcej pieniędzy i przypisać sobie to,że dzięki ich klinice mamy dziecko.Niemożliwe jest to ,że ona będąc lekarzem nie stwierdziła,że jestem w ciąży.A udało nam się naturalnie bez pomocy naciągaczy.Teraz nasz synek ma 7 miesięcy i jest okazem zdrowia ;-).Strzeszcie się przed tą kliniką.Połowa sukcesu to pozytywne myślenie.

Pozdrawiamy i życzymy małych krasnoludków!!! :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorJaheira
     permalink
    W 3 tyg to nie dziwię się,że lekarz przy badaniu ginekologicznym ciąży nie stwierdził...
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    misia2011: nie stwierdzila u mnie ciąży a ja już byłam w 3 tyg

Trzeci tydzień to zasadniczo czas, kiedy dochodzi dopiero do implantacji, możliwe, że jeszcze wówczas do niej nie doszło.
    misia2011: Mój mąż też miał przeprowadzone badanie nasienia i pani doktor stwierdzila, że jest bardzo kiepsko

Jakość nasienia zmienia się w zależności od wielu czynników (czas od ostatniego wytrysku, gorące kąpiele, ciasne spodnie itd. itp.).
    misia2011: Teraz nasz synek ma 7 miesięcy i jest okazem zdrowia ;-)

Wspaniale, gratuluję!
    misia2011: Połowa sukcesu to pozytywne myślenie.

To akurat prawda.

Proponuję przeniesienie posta i odpowiedzi do odpowiedniego działu (np. Starające się...)
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    hello dawno nie zaglądałam
    Hussy , jak Kitek też bym sobie po wymiotowała - trzymaj się
    Kitek nic się nie martw - przyjdzie czas ze wsadzisz nam tu całą armie skaczących z radości emionków
    Ja w piątek udaję sie do gin-a - walkę czas zacząc pod okiem specjalisty :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A ja jutro na usg "dowcipne":sad:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeMay 25th 2011 zmieniony
     permalink
    Czemu, Basiu, znowu dodałaś smutną minkę?
    Będzie dobrze! :wink: Trzymam kciuki!!
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Bo to badanie we mnie taką emocję wywołuję.
    Wiem, że będzie dobrze bo musi:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No!! I takie myślenie utrzymuj! :fingersear:
    --
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Ja na każdej wizycie mam Usg dowcipne. Na mnie to wrażenia nie robi, bardziej nie lubię badania na fotelu, jak z daleka dok. patrzy na moje rozkraczone nogi:shamed: i bada każąc się rozluźnic. Jak można się rozluźnić w takiej chwili???:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Asia trzymam Cię za słowo:bigsmile: i mam nadzieję, że nastąpi to za niecałe 2 tygodnie:devil::crazy::jumping::tooth:
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    a ja trafiłam na bardzo delikatnego gina..i to państwowo ;) zawsze słyszałam- proszę się rozluźnić..a ten jest naprawdę soft i nie słyszałam teraz tych słów ;) ja zawsze patrzyłam mężczyznom na dłonie-ten ma bardzo ładne..acha..no i usg mam zawsze dowcipne..jak wy to nazywacie..pozdrawiam..
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Basia, powodzenia na badaniu, na pewno wszystko będzie ok! Daj znać po wizycie co gin powiedział/a

ja w styczniu miałam robione badanie dowcipne i niby wszystko było ok, a ciąży jakoś nie widać:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Jak myślicie czy wiesiołek może wpływać na śluz zaraz na początku cyklu...??
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeMay 26th 2011
     permalink
    Basia, ja niestety nie pomogę, bo nigdy nie brałam wiesiołka, ale z chęcią poczytam, bo jak tym razem nie "zaskoczę", to może od przyszłego cyklu zacznę brać różnego typu wynalazki:fingersear:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja już po usg, zrobił zwykłe bo "chuda" jestem. Pęcherz gładki, endometrium i macica w porządku, jajowody czyste w lewym pęcherzyki wzrostowe 1-2 mm. Także jest dobrze:bigsmile:
    --
  1.  permalink
    witam proszę o mądre odp.do jakiego lekarza muszę się udać aby dowiedzieć się czy jestem płodny czy też nie
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Basia no i widzisz, teraz nic tylko zachodzić w ciążę:devil:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No - mówiłam! :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Basia,:clap: Ja już jutro na usg :wink: A na razie jadę po prezent dla Mamy i wieczorkiem będziemy świętować:wink:
    --
  2.  permalink
    zrób badania nasienia w klinice leczenie niepłodności lub przychodni. Niektóre kliniki mają konsultacje (na podstawie badań) w cenie tychże. Jeśli pytasz o specjalistę - androlog, ale myslę, że sens ma tylko wizyta u niego z wynikami nasienia.
    -- w roku 2012 urodzę zdrowe dzieciątko
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Tylko właśnie tej ciąży brak, chodź nic konkretnego na przeszkodzie nie stoi...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Hussy trzymam kciuki za ciebie:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Hussy, takiego USG to tylko pozazdrościć, bo Ty już masz pewność, że zobaczysz na nim fasolkę:cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorSayuri78
    • CommentTimeMay 26th 2011 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny, dzięki za odpowiedzi na moje pytanie. Dopiero je odkryłam, bo pytanie, które zadałam albo zostało przeklejone albo ja coś pokiełbasiłam i zapomniałam gdzie je napisałam. Ech... szkoda gadać!! Fiufiu - jesteś niesamowita :), szczerze się uśmiałam z "armii w koszarach" - masz wyobraźnie dziewczyno!!

Znowu Was dziewczyny pomęczę :D, bo wy Takie mądre i doświadczone jesteście... ;). Czy któraś z Was mogłaby swoim wprawnym i doświadczonym npr-okiem zerknąć na moje badania w notatkach przy wykresie?? Robiłam je w 4 i potem w 21 dc. Nie wiem czy przyrost jest prawidłowy i zastanawiam się czemu progesteron jest powyżej normy... (ja mam 22,9 ng/ml a normy u mnie w laboratorium w fazie lutealnej 1,5 - 20 ng/ml)?? Dzięki wielkie z góry.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Normy w labach są uśrednione ponoć.
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeMay 27th 2011
     permalink
    witam
    ja mam dziś wolne, a więc rozkoszuję się długim weekendem:swingin: na 11 idę do przedszkola na występ z okazji Dnia Matki i Ojca:cheer:
    jednie mój spokój zakłóca pan koszący trawę wykaszarką:jumping:
    miłego weekendu, który jest coraz bliżej:peace:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeMay 27th 2011 zmieniony
     permalink
    Kitek ale ci dobrze:smile:

I zazdraszczam ci święta:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    żebym się tylko w trakcie przedstawienia nie poryczała:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja mam jeszcze szansę obchodzić święto mamy w przyszłym roku:bigsmile: ale gino chce wprowadzić anty na uregulowanie cyklu i nie wiem czy się zgodzić...:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    A mój spokój zakłóca kogut sąsiada,od rana tylko swoje pieśni urządza :tongue: Normalnie czasami to czuje się jakbym była na wsi :jumping: Z jednej strony koguty i kury,z drugiej koń.. Swojskie klimaty:tongue:

Za ponad godzinkę jadę na usg.Mam nadzieję,że będzie mała kolejka.Mimo iż chodzę prywatnie to ostatnio czekałam dwie godziny,bo było MAŁE opóznienie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Hussy, czekam na wieści po wizycie:winkkiss:
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    hello , ja też mam wolne . U mnie spokójjj tylko ptaszki słychac . Byłam u bina i mam listę badań do zrobienia :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Asia, a jakie badania masz zrobić?

Przedstawienie było piękne! Aż mi się jednak łezka w oku zakręciła:bigsmile: dla takich chwil warto żyć!!!!!
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    A ja już wróciłam.
    7 tydzień i 1 dzień ciąży :bigsmile: Serduszko maleństwa bije. I wszystko jest dobrze . Troszkę pani gin. mnie zdenerwowała,bo jakby z lekką pretensją czemu podałam jej złą datę ostatniej @ .. Bo miałam być w 6 tygodniu,a jest 7.. Też nie miłe to było jak weszłam i powiedziałam,że przyszłam na usg,okresu nie mam od 3 tygodni i szybkie pytanie - to pani nie używała prezerwatyw?? - Na co odpowiedziałam,że to nie jest dla mnie żadne zaskoczenie i wiedziałam o tym...Eh :confused: Ostatnio miałam duuuuuuuużo milszą Kobietkę.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: Troszkę pani gin. mnie zdenerwowała,bo jakby z lekką pretensją czemu podałam jej złą datę ostatniej @ .. Bo miałam być w 6 tygodniu,a jest 7

Eeee... przecież ciąża może się szybciej rozwijać, a później zwolnić....
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ale pretensja była :wink: Aż mi się głupio zrobiło,tak jakbym Ją oszukała..
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A co jej odpowiedziałaś na ten zarzut? :devil:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Hussy olej głupią babę,najważniejsze,że z dzidzią wszystko ok. Znajdż dobrego lekarza, który Ci poprowadzi ciążę bo to bardzo ważne.:cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorFrances
     permalink
    Hussy pozwolę sobie włączyć się do dyskusji, bo kilka razy wcześniej już tu zajrzałam;) Dodam tylko, że to takie moje spostrzeżenie;) Prawdopodobnie i Ty i Pani doktor macie rację :) Pozwoliłam sobie zerknąć na Twój wykres, bo masz udostępniony;P Twoje dziecko prawdopodobnie JEST tydzień starsze;) A to dlatego, że w cyklu w którym zaszłaś w ciążę miałaś bardzo wcześnie owulację (wstępnie można powiedzieć koło 7-9 dc. (czyli 18 - 20.04) Troszkę się z analizą zamieszałaś, ale wiadomo u starających się nie to jest najważniejsze tylko efekt;) A tym samym jak podałaś Pani doktor, że Twój cykl zaczął się 12.04 to ona myślała pewnie, że owulację miałaś koło 25.04 (bo to jest ten teoretyczny 14ty dc.) i wtedy doszło do zapłodnienia, a Ty najwyraźniej (jak wynika z Twojego wykresu) miałaś ją tydzień wcześniej, dlatego Twój dzidziuś jest tydzień starszy niż by się "potocznie" wydawało;P Mam nadzieję, że Cię nie uraziłam;) Pozdrawiam i zdrówka życzę dla Ciebie i Malucha:)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Pięknie to wyjaśniłaś Hanny!! :wink:
    Niestety ginowie liczą ciążę wg OM i to jest tragiczne przy niestandardowych długościach cykli i innym dniu owulacji niż 14dc! :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    prawdę powiedziawszy wiek ciąży nie jest ważny, najważniejsze, że z fasolką wszystko ok:cheer: a prawda jest taka, że lekarze najczęściej ustalają ciążę wg schematu tych 14 dc do owulacji, a przecież często zdarza się, że ciążą jest o tydz starsza lub młodsza, właśnie wtedy kiedy owulka wystąpiła:peace: szkoda tylko, ze takie głupie komentarze i ton głosu można było usłyszeć od ginka, bo to to akurat ona powinna najlepiej wiedzieć, czemu tak jest !!

Hassy, cieszę się, że z fasolką wszystko w najlepszym porządku:clap: a ginką się nie przejmuj, bo Tobie to teraz najmniej potrzebne! może @ miała:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    kitek1981: prawdę powiedziawszy wiek ciąży nie jest ważny

ojjjj ważny czasem. u mnie pierwsza ciąża była ciągle o tydzień młodsza... no i skończyła sie poronieniem w 10tc
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.