Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthormotylica0
    • CommentTimeJun 15th 2011
     permalink
    Zacatecas, nie załamuj się, trzeba działać i to właśnie w takim dniu. ja wiem, ze się odechciewa ale najepszym lekarstwem jest działanie. Śmigajcie do androloga i na badania hormonów, i do urologa. Na pewno coś Wam doradzą. Nie załamuj się bo Twój mąż potrzebuje teraz od Ciebie bardzo dużo wsparcia.
    --
    •  
      CommentAuthorZacatecas
     permalink
    Dzieki dziewczyny, tak na prawde to nie mam nawet komu sie wyzalic. M. juz sie umowil ze specjalista, bedziemy dzialac.
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Zacatecas czy to bylo jednorazowe badanie? mowia ze jedne nie jest miarodajne. wiele zalezy od tego czy nasienie bylo do lab transportowane i po jakim czasie bnez wspolzycia zostalo pobrane. Niedawno przebyte choroby tez nie pozostaja bez wplywu. Nie martw sie na zapas. wiesz nam zaproponowano ivf bez szans na naturalne poczecie z takimi wynikami a niespelna 2tyg pozniej zaciazylam jak najbardziej naturalnie
    •  
      CommentAuthorZacatecas
     permalink
    M. bral przez dwa miesiace arginine, potem lekko byl przeziebiony, ale tylko przez chwile, a badanie bylo robione po 4 dniach od wspolzycia.
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Lekarze zalecają nawet 10 dni wstrzemięźliwości przed wykonaniem badania, a leki mogą mieć wpływ na jakość nasienia. Może nie jest tak źle:)) dobrze, że wizyta u specjalisty umówiona. Będzie dobrze:))
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    Martita jestes pewna z tymi 10dniami?? pierwsze slysze a troche sie o meskich problemach naczytalam i nasluchalam :/
    nam gin od nieplodnosci mowil ze 6 dni absytnencji to max bo inaczje wyniki przeklamane beda
    •  
      CommentAuthorZacatecas
    • CommentTimeJun 16th 2011
     permalink
    Nam lekarz mowil ze min 1 dni abstynencji, 3 dni idealnie, a 10 to max
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
    • CommentTimeJun 16th 2011 zmieniony
     permalink
    Sprawdziłam jak się przygotowac do badania (w necie) i zalecane jest 3-5 dni wstrzemięźliwości. O 10 nigdy nie słyszałam. My robilismy badanie w novum i invimedzie - w jednym i w drugim zalecano maksymalnie 5 dni.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Zacatecas, a na 3 m-ce przed badaniem nie przypominasz sobie żadnych problemów zdrowotnych męża? Może był jakiś antybiotyk grany?
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorZacatecas
     permalink
    Nie, wszystko bylo w porzadku, nawet i dieta, brak uzywek, witaminy. Ale rok temu mial robiona radigrafie i lekarz wypatrzyl na jadrach jakas zylke, ktora przechodzi zbyt blisko i moze nagrzewac. Mowil, ze jakby sie nie dalo lekami poprawic jakosc nasienia, to ja wytnie...
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    No to jakieś rozwiązanie jest. Za wcześnie więc na taaaakiego doła ;-). Powtórzcie badanie. Jak będzie kiepskie to uczepcie się żyłki. Powodzenia i głowa do góry!
    •  
      CommentAuthoraditi
     permalink
    Zacatecas - a to przeziębienie było z gorączką??? Nam gorączka ok. 38 st przez 2 dni bardzo zaszkodziła... Potem się poprawiło, choć gin i tak kręcił nosem, ale jednak było lepiej (prawie w normie)
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Witam wszystkie starające się:) dzisiaj (11dfl) wykonałam test ciążowy, jest to mój pierwszy cykl starań i nie robiłam sobie wielkich nadziei. Linia C pokazała się od razu natomiast linia T dopiero po 5 minutach i była słabiutka.... dopiero po jakiś następnych 15 minutach zrobiła się wyraźna (chociaż wtedy teoretycznie jest już wynik nie ważny) .... no i nie jestem pewna? pod wykresem mam zdjęcie testu będę wdzięczna za pomoc.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Marta powtórz za dwa dni jeszcze raz:wink:
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Powtórz i daj nam szybciutko znać, trzymam kciuki :-)
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    A u mnie dzisiaj wzrost temp
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    Dziękuję Wam bardzo:) jak tylko będę już wiedziała to się odezwę:)
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Nie jestem pewna tych 10 dni. To informacja, którą gdzieś wyczytałam tutaj na forum, ale nie mam potwierdzenia u lekarza. Tak więc mogę się mylić:)
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    marta 885 zerknęłam na Twój test pod wykresem moim zdaniem pozytywny na 100% ale i tak powtórz za 2 dni. Trzymam kciuki.:thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    10 dni to wg moich informacji za długo...
    wynik może byc przekłamany zwłaszcza jeśli idzie o ruch [po tylu dniach plemniki się rozleniwiają po prostu :wink: ]
    idealnie to 3 - 5 dni
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    dostałam przed chwilką plamienie
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    A ja właśnie wyczekuję. 27 dnień cyklu i już chopla powoli dostaję. Rano jeszcze się jakoś trzymałam, a teraz to już mam na zmainę bóle @ z zawrotami głowy. Innych objawów brak, a główka pracuje na wysokich obrotach.
    --
    •  
      CommentAuthorZacatecas
     permalink
    Oj przepraszam, sprawdzilam na stronie laboratorium i najlepszy czas na badanie nasienia to 2-7 dni od wspolzycia.
    Ale to w Meksyku, moze w Polsce mezczyzni sa bardziej wytrzymali :wink:
    • CommentAuthorEvelka30
     permalink
    Witam ! Jestem z wami od lutego (wtedy rozpoczeliśmy z m. starania) ale wcześniej tylko czytałam, obserwowałam , analizowałam a póżniej wszystko dopasowywałam do siebie (objawy ciążowe)! Dziś mam 12 dzień fl. i tak mnie maleciało na test więc zrobiłam w pracy ok godz 11. No i jestem prze szczęśliwa . Na teście wreszcie zobaczyłam dwie krechy:bigsmile: (trochę ciemniejsza kreska niż ta marty_885. Jestem w szoku:bigsmile: Jutro powtórzę test a jak się potwierdzi zorganizuje coś romantico i przekaze te cudowne wieści mojemu m. Tak się cieszę !!! :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    •  
      CommentAuthormarta_885
     permalink
    To gratulacje:)
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    ewelka30 piekne wieści, co parę dni pojawia się ktoś z plusem, i to jest dowód na to, że na każdego przyjdzie czas. SUPER GRATULACJE!!!
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    I ja dopisuję się do gratulacji :clap:
    --
    •  
      CommentAuthormarta2811
     permalink
    moje gratulacje Evelka30:cheer::clap:
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeJun 17th 2011
     permalink
    evelka :swingin::tooth:GRATULACJE
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    • CommentAuthorEvelka30
     permalink
    Dzięki dziewczyny za tak miłe przyjęcie! Ja już po porannym teście który tylko potwierdził wyniki testów wczorajszych :cheer:.
    Pozwolicie że będę tu teraz z wami jeszcze częściej bo jakoś tak mi dobrze z wami. Na stałe mieszkam w Oslo i jakoś mi tu tak samotnie troszeczkę (jeżeli chodzi o towarzystwo fajnych dziewczyn ). Dobra uciekam do pracy a póżniej odezwę sie i opowiem jak mój m. zareagował:crazy:. Trzymajcie się dziewczyny ciepło!
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Witam z rańca :-)i życzę miłego dnia
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Evelka30 koniecznie napisz co M na to :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Evelka, gratuluje :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorKasiaMW
     permalink
    GRATULACJE prosimy to na forum o fluidki ciążowe:):)
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Gratulacje:)))
    a u mnie @ przyszła:(
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Martitap, przepraszam,że pytam.Długo się staracie o drugie dzieciątko?
    --
    •  
      CommentAuthormartitap
     permalink
    Od jesieni liczyliśmy na szczęśliwy traf, teraz będzie drugi cykl, w którym się staramy:)
    --
    •  
      CommentAuthorsabi030281
     permalink
    Ewelka gratulacje
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Martitap, to w takim razie życzę Ci owocnych starań :smile:
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    ewelka..gratulacje..i też proszę o fluid ki ;) spokojnej ciąży..pozdrawiam..
    --
    •  
      CommentAuthorZacatecas
     permalink
    Evwlka, gratulacje i trzymaj sie cieplo tam na polnocy :smile:
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ale nudy nic sie nie dzieje...:sad:
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
    • CommentTimeJun 18th 2011
     permalink
    może to cisza przed burzą, która przyniesie wieści o nowych ciążach :>

Ewelka gratulacje:flowers: to kto następny w kolejce:cheer:
    --
    •  
      CommentAuthorMamrotka
     permalink
    Cześć dziewczyny - u mnie porąbanego cyklu ciąg dalszy @ nie ma... nie umiem nawet teoretycznie pi razy oko wyznaczyć Fl...i tak sobie czekam.... na @ i nie wiem kiedy się jej spodziewać.
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    każda z nas by chciała być następna w kolejce..np JA ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Mamrotka, może przez najbliższe kilka miesięcy nie musisz się spodziewać @:devil:

Ania Tobie też tego życzę, jak kolejnym starającym się również:swingin:
    --
    • CommentAuthorAjo
     permalink
    Dziewczyny dołączam do Was do starających się. :)
    --
    •  
      CommentAuthorshizu84
     permalink
    Witajcie :)

Jestem to nowa,ale ambitna do działania :) Przygotowuję się,a tym samym staram o dzidziusia. Choć wiele aspektów naszego życia trzeba poprawić, więc staranie nie jest szybkie i naglące.
    Pozdrawiam wszystkie Forumowiczki !
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Witajcie kobitki:tooth:
    Fajnie, że lista się wydłuża...chodź mam nadzieję, że nie na długo:wink: z tymi samymi osóbkami
    --
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeJun 19th 2011
     permalink
    Basia my tez sie doczekamy :kissing:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.