Acia20 najlepiej będzie, jak wpiszesz w wyszukiwarkę "u góry" hasełko "inseminacja" i wyskoczą Ci fora o tej tematyce :) pozdrawiam cieplutko :) powodzenia :)))
kasiakuzniki-gratulacje! dziewczyny, czy moze wiecie cos wiecej na temat oligozospermii? M ma bardzo ciezka: 1mln 600 tys na ml. lekarz stwierdzil, ze to ciezki przypadek i nawet na invitro sie nie nadaje bo minimum to 4 mln. Czy ktores M tez tak mial?
dzięki dziewczyny trzymajcie kciuki żeby wszystko wyło ok od wczoraj czyli dnia spodziewanej @ mam takie beżowe wydzieliny ale poleciałam do gin i mam dupka 3x1 zwolnienie i nakaz leżenia!oj jak ja nie lubię tak leżeć! ale dla dzidzi wszystko:):):) a wogóle czekam na powtórke bety ale coś lecą w kulki:D
jak masz nakaz leżenia to leż stanowczo . Ja tak mialam przy pierwszej ciąży ale dopiero od 7 m-ca. Leżała ze mną dziewczyna która była uziemiona od początku. Uważaj na siebie i trzymamy za dobre wieści
o daj spokój moja próbka została uszkodzona!! więc się nie dowiem bo teraz i tak leżę w domu więc spokój relaks a wyni bety to i tak tylko dla mnie dla spokoju i tak nic nie zmieni zrobię 12 jak będę jechała na kontrolę do gin tak o żeby kasa nie przepadła!!
kasiakuzniki to sie niestety czasem zdarza z przyczyn zawinionych bądź siła wyższa, ale kasy faktycznie szkoda żeby przepadła więc w dogodnym terminie wykorzystać trzeba
No ale wcześniej się wahaliśmy, a teraz jesteśmy na 100% zdecydowani. Powstrzymuje nas trochę sytuacja mieszkaniowa i ślub ( nie chce mieć dużego brzuszka)
No u mnie zaczął rosnąć brzuszek juz w 9-10 tygodniu. Tak powoli ale ja już widziałam różnicę, małż też wszystko zależy od kobiety kiedy zacznie być widać.
grzybica, albo bakteryjne zakażenie może? A jakiś nowości, które by uczulenie wywołały nie było? Typu majtki, kostium, kosmetyk? może kup jakieś globulki dostępne bez recepty póki co
Hejka Kochane :* dla przypomnienia od stycznia z mężem staramy się o dzidzie . Teraz jest na początku @ dokładnie 3 dzień cyklu i postanowiłam poważnie od tego miesiąca do tego podejść . Poszłam do apteki z mężem i kupiłam : -wiatamine B6 ( czytałam u kilku dziewczyn że ją też biorą ) -Castangus ( też czytałam o nim dużo pozytywnych komentarzy , że jest sprawdzony i wielu kobietą niby pomógł zobaczę jak to będzie u mnie , a mam też troszkę podwyższoną prolaktynę szczególnie po obciążeniu czyli hiperprolaktynemie czynną a ten lek niby obniża poziom tego hormonu) -Kwas foliowy co prawda biorę go już od stycznia -Oeparol-czyli olej z wiesiołka - też słyszałam że wielu kobietą pomógł bo działa lepiej na śluz
Mąż za tydzień idzie na badanie nasienia mam nadzieję że wszystko będzie dobrze . A ja miałam robione : TSH wynik 3 ,58 norma jest : 0,27-4,7 prolaktyna wynik 25,0ng norma jest : 2,8-29,2 kolejny raz prolaktyna 16,5ng/ml a po obciążeniu 173,2ng/ml czyli hiperprolaktynemia.
To chyba wszystko opisałam co jak na razie zrobiłam w kierunku starań . I tylko jak skończy się @ zacznę mierzyć temperaturę to będzie mój pierwszy cykl z temperaturą .
A ja jutro testuję jak @ nie przyjdzie. Spóźnia się już drugi dzień Trzymajcie kciuki dziewczyny za pozytywne testowanie Gratulacje dla wszystkich zafasolkowanych
Testowałam po południu i niestety wyszedł negatywnie :( @ nadal nie ma, to już trzeci dzień spóźnienia. Nie wiem czy jest sens powtarzać rano bo chyba jakby coś było to na teście powinno już być widać. owulacja była 13 dnia cyklu a dziś jest 29 dzień.
Isia, jeszcze może być zbyt wcześnie, żeby test z popołudniowego moczu wyszedł pozytywny. Powtórz rano, może pojutrze? Wtedy wynik będzie wiarygodniejszy:)
zależy jaki mocz i jaka czułość testu ja Robilam 11dfl a 27dc ale czułym testem też po południu ale z 6godzin nic nie piłam i siuśki były wartościowe:) spokojnie powtórz z rannego moczu zawsze bardziej wiarygodny :)powodzenia:)