tak awansowałam na specjalistę ds Jakości i teraz jem ( a mamy tego niemało) kiedy chcę a nie kiedy muszę , jak zafasolkuję to dopiero będę sobie dogadzać
zuza babypat właśnie zastanawiam się czy nie zrobić testu ale ten pierwszy 31dc nie wykazał ciąży więc teraz się obawiam dziś to mój 35dc więc nie wiem jedyne rzeczy co mi się dzieją to takie delikatne zawroty głowy nie wiem ale może jutro rano???poradzcie mi cos bo ja sama nie wiem
Widzę, że objawów ciążowych coraz więcej. Heh, ja w pierwszej ciąży nie zauważyłam nic szczególnego. Dopiero jak mi się @ zaczeła spóźniać i piersi bolały i były twarde i ciężkie, a kawa, którą wypiłam podziałała na mnie jak adrenalina, stwierdziłam, że czas zrobić test i zobaczyłam II .Szok był totalny bo sobie odpuściłam wszelkie obserwacje. Za to w poprzednich cyklach co miesiąc mi było niedobrze i piersi oglądałam i inne ciążowe objawy miałam. Jak się czegoś tak bardzo chce to takie są efekty.
no własnie tak to jest z tymi pierwszymi objawami ciąży , niestety czasami sie nakręcamy niepotrzebnie . . Lepiej czasem mniej wiedziec i czekać na @ a jak sie spóżnia to wtedy dopiero o objawach myśleć , ale tak łatwo to nie ma . Dopowiem jeszcze do mojej historyjki napisanej wcześniej , że kiedy MM nie potwierdzał moich przypuszczeń , to byłam bardzo rozczarowana i troszke zła na niego , że to on źle obserwuje . Ale widać , że MM ma czasem racje i dobrze że przynajmniej On stoi twardo na ziemi . mala_mi - udostępnisz mi swój wykresik ?
młoda żonka zrób rano test chociaż będziesz miała pewność, w tym dniu cyklu wynik powinien byc wiarygodny, przy pierwszej ciąży zrobiłam test w dniu przewidywanej @ i wyszedł negatywny ale jak zrobiłam parę dni później to okazało się że jestem w ciąży więc jeszcze nie wiadomo, a może będzie ładny prezencik na weekend ?
test najlepiej zrobić z porannego moczu , chyba że wolisz zrobić badanie bety w laboratorium . Ale na sikańca , to dzisiaj juz chyba troszke za późno. Dla pewności domowy zrób jutro .
Mona ano tak to jest jak się czegoś bardzo pragnie. Ja pewnie znowu będę u siebie zauważać objawy, których nie ma, a potem mi przykro bedzie jak @ przyjdzie.
ooo hoooo sie dzialo podczas mojej nieobecnosci :) MYSZORKA jeszcze raz wielkie gratulacje wiedzialam ze tak bedzie innym przyszlaym mama wszystkiego naj najlepszego :)
czesc dziewczyny w koncu chwilka wolnego czasu wiec pisze co u mnie, samopoczucie nawet, troszke mnie mdli, siku mi się cześciej chce, poza tym tak dziwnie jakoś mnie podbrzusze boli, mam nadzieje ze wszystko ok, bo to sa raczej tak jakby male skurcze, nie wiem jak to nazwac, czy któraś juz tak miała
jeszcze zobacze bo nie chciałabym robić testu przy moim mężu bo w razie czego chciałabym żeby to była niespodzianka więc raczej zrobię go po weekendzie a w wekend zajmę się moimi zwierzątkami i mężusiem bo jedziemy do szwagra i szwagierki na imieninki będzie super
jejq ile tu przybywa tych postoof szybko :P ja narazie nie mam o czym pisac bo mam @ i nie staramy sie narazie :P ale byłabym wdzieczna gdyby mnie ktos przygarnął do grona swoich przyjaciolek zebym mogla sobie poogladac te wykresy bo w sumie z mierzeniem temeratury tpo ja sie dopiero osfajam i jest to moj pierwszy cykl :)
młoda_żonko i kfiatuszku- dodałam was do listy moich przyjaciółek , licze także na udostępnienie wykresiku z Waszej strony . Młoda _żonko masz juz stronke , loguj sie i uzupełniaj wykresik
uffffffffffffff już po 14, ale fajnie. jeszcze chwilka i do domku gotować obiadek dla m. zastanawiam sie tylko co by upichcic, najlepiej szybko i bezstresowo. macie jakieś propozycje?
a ja już drugi dzień z góry gotuję zupke jarzynowa z brokułami i mięskiem - mmmm pycha , wczoraj zjedliśmy z MM cały garnek i zabrakło na dziś . MM też posmakowało , więc dzisiaj powtórka , takze na jego zamówienie
Witam dziewczyny, chwilowo mnie nie było, ale nie wiem co się dzieje! zaczęłam źle się czuć, zjadłam śniadanko, wypiłam kawkę (tylko troche - taka sobie) i tak mnie zemdliło że szok spędziłam w toalecie ok. godziny, dostałam strasznej biegunku - normalnie żółta woda ze mnie leciała !!! Tak mnie wymęczyło, że musiałam się troszkę położyć! A na śniadanko była tylko bułeczka z serkiem - więc nie mogła mi zaszkodzić! Pozatym boli mnie to podbrzusze z prawej strony, miałam wrażenie, że przechodzi mi aż na nogę! Teraz już wszystko ok! Niewiem, może to objaw zbliżającej się @!!! Ale wcześniej tak nie miałam!
ha ha ha mój MM stwierdził że po porodzie stałam się wyjątkowo seksowna ( i dziękuje położnikowi że tak "ładnie" mnie pozszywał) , mógłby codziennie albo dwa razy dziennie i jak twierdzi teraz to jest dopiero jazda ech a po ostrygach co by to było , nie chcę próbować bo i tak codziennie muszę sie od niego odganiać jak od natretnej muchy z jednej strony to dobrze że go pociągam jeszcze bardziej niż przed slubem ( 7 lat stażu ) a z drugiej ech...
nie wiem - termin @ mam na poniedziałek! Ale boję się rozczarować jak w poprzednich cyklach więc może troszkę dłużej poczekam, tym bardziej że miałam ostatnio nieregularne cykle wspomagane Luteiną!
hmmmm afrodyzjak - nam chyba niepotrzebny bo nie widzimy się codziennie więc delektujemy sie sobą jak tylko mamy okazję. kupie najwyżej redbula albo tigera żeby wzmocnić M
dzieki kochane dziewczyny za wszystko ja zaraz mam zajecia daje korki z angola i siedze dziennie oprocz normalnej pracy 3 godzinki, wiec ide przygotowac wieczorkiem do Was zajrze
IWA ja czytałam, że jednym z objawów wczesnej ciąży może byc właśnie biegunka, bo organizm pozbywa się wszystkich zalegających paskudztw więc trzymam kciuki