giga - wchodzisz w analize wykresu i tam masz linie niższych temperatur ( linie podstawową ) , wpisujesz tempke i zaznaczać żeby rysować poziom wyższy (+0,2)- klikasz na tak .
Witam w piątek co do tej linii poziomej - podstawowej to jest tak: najpierw musisz zaobserwować w siebie szczyt śluzu czyli ten najlepszy i kiedy jest go najwięcej, od tego dnia i wzrostu tempki odpisujesz 6 dni wstecz przeprowadzasz linię podstawową na wysokości najwyższej tempki spośród tych 6 tempek
zaznać tę drugą też , bedzie bardziej wyrazisty wykresik , jak w II fazie tempki będą sie utrzymywały ponad tę drugą linie , to hohohoho istnieje wtedy duża szansa
notes - powtórz test dla pewnosci jeszcze jutro albo za dwa dni. Ale czuje że mozemy Ci już gratulować nonono , niezły wysyp sie robi . Może i dla mnie 28 dni okaże się szczęśliwy .
mona i giga25 udostępniłam wam swój wykresik dodając was do moich przyjaciólek! możecie obejrzeć i pomóc w analizie, jeżeli zrobię test to dopiero po terminie @ czyli po poniedziałku! Nie chcę kolejnego rozczarowania - już to przerabiałam! Mam tylko nadzieję że ten nasilający się ból podbrzusza nie ma nic wspólnego z ciążą pozamacicznę! Dwa miesiące temu było u mnie takie podejrzenie, więc teraz bardzo się tego boję!
kobitki, jak wpisałam, żeby mi rysowało tą druga kreskę, to żadna tempka nie jest nad nią, czy to znaczy, że nie było owu???
baaaaaaaaaaaaaaaaardzo proszę, zajrzyjcie na mój wykresik (są udostępnione dla wszystkich) bo wydawało mi się, że miałam ładne pomiary a po dodaniu tych kresek mam chyba doła buuuuuu...
młoda_żonka-ja miałam podobnie jak zuza: program antywirusowy blokował mi animacje flashowe. Więc zerknij czy to nie to czasami. Też mi wykres znikał po wpisaniu tempki.
łooo nie było mne na forum tylko kilka godzin a tu juz 60 nieczytanych postow :) qrka no wiecie wy co ??:) Notesgratuluje ale tak po cichu zeby nie zapeszyc i zeby kreseczka nie znikła :) ale mysle ze nie zniknie :)) a mozesz udostepnic mi wykres?? chciałabym zobaczyc jak wyglada wykres ciazowy ??:)
Giga Ty sama ustalasz gdzie ma rysować się ta linia czyli wybierasz z 6 kolejnych temperatur przed skokiem owulacyjnym najwyższą i na jej poziomie zaznaczasz rysowanie linii. Czyli na przykład gdy masz tempki 36,4 36,3 36,35 itp, a potem skok na 36,7 to zaznaczasz w opcjach analizy wykresu tempkę 36,4 bo była najwyższa z sześciu przed skokiem.
Ale fajnie ciążowo się zrobiło. Kto następny przekaże nam radosne nowiny?
Hej! Dziewczyny znalazłam dzisiaj kartkę z moich notatek i tempek z lipca/ sierpnia ( cykl przed ślubem) Wprowadziłam go teraz do wykresu i zrobiło sie przejrzyście.... wydaje mi się ,ze nie miałam z tych stresów owulacji- lub miałam jakies zaburzenia......jak bedziecie miały chwilkę możecie wpaść i zerknąć??? I pomóc mi zanalizować ??? Na moje oko nie miałam owu.... a potem byłam w podrózy i przemierzałam w samochodzie pół Polski i chyba ze starankami się spóźniłam... tak mi się wydaje...już sama nie wiem....
Sorki za poematy moje -ale męzus w pracy więc się nudzę i tak wymyślam !!!
Agna, ja też miałam przesunięcie owulacji w ślubnym cyklu i wahania temp. Ślub wypadał akurat w do złudzenia dniu szczytu śluzu, ale organizm jeszcze przez tydzień się wahał, czy dopuścić do owulacji czy nie... Ponieważ odkładamy poczęcie, musieliśmy dłużej czekać na pierwszy raz. :-(
Obie się przydają. Niższa oznacza linię odgraniczającą (potrzebujesz tuż pod nią 6 temperatur, najlepiej kolejnych). Wyższa o 0,2 st. pokazuje, jakie powinny być 3 lub 4 wyższe temperatury - muszą znajdować się NAD wyższą linią - aby wyznaczyć czas niepłodności bezwzględnej. Możesz zobaczyć inne wykresy ciążowe., np. Leminki, Vali.
Bo jak wpisujesz dane to nie czekasz na załadowanie się choćby ramy wykresu - a tylko czekasz na pojawienie się kalendarza. Zgłaszałam ten problem już kiedyś - wyjściem jest chwilę poczekać na pojawienie się ramki wykresu graficznego. Inaczej nie wyskoczy okienko a przekieruje Cię na podstronę, z której nie wracasz do bieżącego cyklu po wpisaniu danych.