Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorlorry
    • CommentTimeAug 20th 2011
     permalink
    Nawet nie zdawalam sobie sprawy, ze to taka radosc. Mam ochote calemu swiatu oznajmic.... JESTEM W CIAZY. A z drugiej strony wielka obawa, ze moze mi sie przewidzialy te II kreski, a moze sobie uroilam, ale przciez mojemu mezowi by sie nie przewidzialo. Dziewczynki ja jestem zdania,ze natura robi dziwne figle i na kazda z nas przyjdzie czas dla nie ktorych predzej a nie ktore musza poczekac... Ja mam @ doslownie 3 razy w roku (mam straszna burze hormonow) i ciezko mi bylo dowiedziec sie kiedy wogole mam dni plodne, ale jak sie pracuje z miloscia nad dzieciatkiem to dni plodne sa tylko ulatwieniem.
    Ale mnie ponioslo:p sorrki za wymadrzanie sie. Wyrazilam tylko swoja opinie...
    I chcialam jeszcze dodac,ze pitaja wiem jak to jest w nl dlatego wsiadam w auto za niedlugo i na potwierdzenie ciazy jade do pl bo w nl mnie ciekawosc zje.
    • CommentAuthormonika3334
    • CommentTimeAug 20th 2011
     permalink
    lorry gratulacje
    •  
      CommentAuthorlapa
    • CommentTimeAug 21st 2011 zmieniony
     permalink
    igisowa: Stałe bywalczynie- kojarzycie może czy był tu wątek/ dyskusja/ tabelka na temat wieku staraczek i liczby cykli po których udało się

Hej a to nie jest ta lista z bazy wiedzy?

Tylko ona jakoś już dawno nieaktualizowana...
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
    • CommentTimeAug 21st 2011
     permalink
    dziękuję za odpowiedz :)
    powodzenia...:bigsmile:
    -- ,
  1.  permalink
    Hejka dziewczynki pierwszy cykl mam z obserwacją i nie wiem o co chodzi i czy temperaturki moje nie są jakieś dziwne możecie spojrzec ???
  2.  permalink
    A jakie miałyby być? Są książkowe.
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
    • CommentTimeAug 22nd 2011
     permalink
    halo... jest tu kto? ależ tu cisza nastała....
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja jestem, ale nie oficjalnie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Ja tez, ja tez;) Odliczam dni;)
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    tzn. nieoficjalnie się starasz :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
    • CommentTimeAug 22nd 2011 zmieniony
     permalink
    igisowa: Ja tez, ja tez;) Odliczam dni;)

Zaciskam kciuki za ciebie, bo dzisiejszy skok jest imponujący :thumbup:

A ja jestem na finiszu cyklu i wakacji.... zobaczymy co się skończy wcześniej:-)
    --
  3.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    U mnie tempka spadla wiec chyba powinnam nastawiac sie juz na@ :cry::cry::cry: Bol piersi mam niesamowity (piekacy) nigdy taki objawow przed@ nie mialam:cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Oby oby nam sie udało bo coś ucichła ta salwa plusików:) Może kolejka na nas czeka lapa:)
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    no nie wiem... u mnie piersi bolące jak na @ i wyszło kilka pryszczy jak na @, no ale cierpliwie czekam :-)))
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Starać to może jeszcze nie, ale do końca też nie uważamy. A nieoficjalnie cały czas tu jestem, podglądam i kibicuję:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    No w końcu odżyło nasze forum :smile:
    U mnie spodziewany spadek, ale i tak zadowolona jestem z konczącego się cyklu, bo takiego ładnego dawno nie miałam :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    czasem jednak trzeba to forum napędzać:-)))
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Witam Was dziewczyny? Jak minął weekend? U mnie sprzątanie jak pisałam, ale nie zrobiłam większości gdyż ta wstrętna @ dawała mi popalić
  4.  permalink
    A mi sie wszystkiego doechcialo..Takiego gnoja i niechec zlapalam ze nie chce mi sie nic robic.Chodze ciagle wkurzona,wszystko mnie drazni,nawet sama dla siebie jestem wkurzajaca....:neutral:To czekanie mnie do grobu wpedzi....
    --
  5.  permalink
    Hejka u mnie 20 dzień cyklu oby cyklu szczęśliwego :))) i oby posypały się na koniec wakacji same + a mi początkiem września :)))
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Życzę Wam tego z całego serca, no u mnie cykl do dupy się okazał z monitoringiem
    •  
      CommentAuthorGagatuŚ
     permalink
    Witam wszystkich :)
    Strasznie zazdroszczę tym które są już w ciąży..
    U mnie jak narazie nic.. 3 miesiące starań i jak na złość pojawia się na teście 1 kreska :sad:
  6.  permalink
    Gagatuś ja jest w połowie 8 cyklu starań .... mam nadzieję że już więcej ich nie będzie.... też już wiele razy napatrzyłam się na 1 kreskę :(( i wiem jakie to uczucie...
    •  
      CommentAuthorGagatuŚ
     permalink
    Nie mam jeszcze dziecka, ale nie sądziłam, że oczekiwanie na te 2 kreski będzie takie stresujące. Wiem, że to tylko 3 miesiące jednakże troszkę się zdołowałam. No cóż... tak łatwo się nie poddam :bigsmile: Zastanawia mnie tylko fakt czy zacząć mierzyć tempke czy iść na żywioł jak do tej pory bylo. Moja gin powiedziała, żebym nie mierzyła tempki ale jak was czytam to wy chyba wszystkie mierzycie..
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    GagatuŚ Moim zdaniem mierzenie temp. jest bardzo przydatne. Ja na przykład dowiedziałam się, że nie mam owulacji... I dzięki wykresom będę miała bardzo duuużo do powiedzenia mojej gin na wizycie :smile:
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Dni szybciej lecą jak się nie mierzy i nie odlicza- to na pewno:) jednak dzięki pomiarom więcej wiadomo co tam w organizmie się dzieje, czy można założyć, że owulacja się odbyła, czy można już robić wstępny test ciążowy itp:> Minusem jest na pewno skupienie uwagi na czekaniu- więc łatwiej zblokować psychicznie organizm pewno.

Przemyśl:)
    --
    •  
      CommentAuthorGagatuŚ
     permalink
    Tylko hm..nigdy nie mierzyłam tempki i nie wiem czy bym pamiętała o tym to po pierwsze a po drugie niewiele wiem o mierzeniu temp. muszę poczytać na ten temat w necie i chyba kolejny cykl zrobię z mierzonkiem. A najgorsze jest to że nigdy do końca nie wiem jak będę mieć @, ponieważ od czerwca nie biore tabletek antykoncepcyjnych, a lekarz powiedział, że do kilku miesięcy mogę mieć nieregularny :cry::cry:
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Ja miałam nieregularny po odstawieniu tabletek przez półtora roku. Ale właśnie dlatego warto zacząć mierzyć, żeby wiedzieć czy cykl się normuje czy nie. Mierzenie- o tej samej porze rano przed wstaniem z łóżka, co najmniej po 4h snu. Cały cykl tym samym termometrem, mierzona w miejscu ze śluzówką- oralnie (musisz doczytać o sposobie mierzenia), waginalnie, analnie, w jednym cyklu mierzona w tym samym miejscu. A pamięć- no cóż u mnie pamięta o tym telefon;)
    --
    •  
      CommentAuthormotylica0
     permalink
    Dziś 2 dzień cyklu, niestety poprzedni nie udany, może ten przyniesie to upragnione szczęście.
    --
     permalink
    dziewczyny mam pytanie.czy jak moja temp spada.czy moze to byc powod taki ze jak moj maz przychodzi spac miedzy czwarta i piata rono do lozka .to ja sie budze i pozniej juz tak do konca pozadnie zasnac nie moge.prosze o odpowiedz.dziekuje
    • CommentAuthorkasiamik
     permalink
    Czesc wam ,
    Gagatus - nic sie nie martw, jak odstawiłas anty to proponuje zrobic jeszcze badania hormonów, bo ja od 4lat po rzuceniu anty walcze z niedoczynnoscią tarczycy, pco a za tym idzie hirsutyzm, obona brzuszna, masakra a staram sie z mezem od prawie 6miesiecy, a do tego mam nieregularne cykle ze potrafie od kilku miesiecy miec @ co 12dni, wiec naprawde polecam bys sprawdzila badania hormonalne co te paskudne tabsy potrafia robic z ludzmi.
    • CommentAuthorkasiamik
     permalink
    A co domierzenia tempki to igiosiowa ma zupełna racje chocby dlatego że lekarz wtedy moze wiedziec co ci zapisac a czego nie, jak widzi co sie dzieje z twoi ogranizmem. Jest to troche meczace bo czy wstajesz do pracy czy masz wekeend do spania to i tak sie budzisz by mierzyc tempke a potem i tak juz nie spisz ale daje to wiecej info o twoi ciele. A wiaomo czym wiecej wiesz tym cuzjesz sie pewniejsza.
    pozdrawiam was
    •  
      CommentAuthorGagatuŚ
     permalink
    dziękuje za zainteresowanie i od jutra zacznę mierzyć tempkę. Jesteście super :bigsmile::bigsmile: A badania hormonów robi się z krwi czy jak?
    • CommentAuthorkasiamik
     permalink
    tak, mozesz poczytac badania hormonow głównie dla osob starajacych sie o dziecko. Tam bedzie wszystko wyjasnione co za ile i dlaczego. Nawet proponuje wejsc na forum o tematyce homonow albo badan czy cos teraz nie pamietam.
    Koncze i zycze powodzenia
    dobrej nocki
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    GagatuŚ, 28dni to serwis służący do nauki rozpoznawania płodności, w tym m.in. do starań. Nie po to założyłaś konto? Nie chcesz wiedzieć, kiedy jesteś płodna, a kiedy nie i kiedy przyjdzie @?
    Masz już odpowiedni termometr do tego celu?
    --
    •  
      CommentAuthorGagatuŚ
     permalink
    Amazonka jutro lece kupić termometr i zaczynam mierzenie :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Przed wyjściem z domu sprawdź, jakie masz do wyboru:
    ABC temperatury
    Jaki termometr
    Jaką metodę wybrać
    Dziś już możesz wpisać @, którą zaczęła bieżący cykl i dzisiejsze obserwacje śluzu. Na pewno coś czułaś w ciągu dnia.
    --
     permalink
    dziewczyny prosze przeczytajcie moja wiadomosc i powiedzcie mi czy tak moze byc jak pisalam.:cry:
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Jeszcze nigdy tak nie czekałam z utęsknieniem na @:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
    • CommentTimeAug 23rd 2011
     permalink
    monika rzeczywiście dziwne te Twoje temperatury, raz pod raz nad linią podstawową. Być może rzeczywiście to przez te drzemanie do pomiaru, ale raczej nikt Ci nie powie, że to na pewno przez to albo że na pewno nie przez to...
    --
  7.  permalink
    witam
    zaczynam nowy cykl i mam pytanie odnośnie wiesiołka czy jak zacznę go teraz uzywac to zwiększe szanse czy to musi być długo falowe branie go ????
    :confused:
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Kwestia indywidualna :-)
    --
    • CommentAuthoraneczkasz
     permalink
    Hej Dziewczyny,
    jestem tu nowa (od wczoraj na www.28) ponieważ staramy się o dziecko, a coś mi się poprzestawiało z cyklem. Dotychczas było wszystko "zegarkowo", owulacja 14 dnia. A tymczasem 21.08 (14 dc) byłam u gina na usg, pęcherzyki w dwóch janikach miały po 19 mm, niby gotowe do pęknięcia, ale śluzu brak. Dziś jest 16 dc, śluzu też brak, skoku temperatury nie było w tym czasie. Miałam wziąć od dziś Duphaston i to zrobiłam, choć nie wiem, czy słusznie. Cały czas tylko czuje kłucie/ ucisk w podbrzuszu. Mój wykres: http://28dni.pl/cycles/170263
    Jak to wszystko intepretować? Będę wdzięczna za pomoc.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    • CommentAuthoraneczkasz
     permalink
    Dziękuję. Już to czytałam i wiele innych artykułów na temat leku i mam mętlik w głowie. No i nie wiem, co się dzieje, że nie było owulacji, bo chyba nie było.
    •  
      CommentAuthormarysia23
     permalink
    witam ja juz nie moge doczekac sie konca cyklu mam ogromna nadzieje chociaz wiem ze moge sie bardzo rozczarowac ale poczkemay zobaczymy
    jak ja bym chciala zeby sie udalo
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    marysia23: jak ja bym chciala zeby sie udalo

... a która ze Staraczek by nie chciała...:wink:
    --
  8.  permalink
    Dziewczyny myslicie ze moge dzisiaj sprobowac zrobic test...?czy to bedzie za wczesnie?
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    RoxyEwa: Dziewczyny myslicie ze moge dzisiaj sprobowac zrobic test

Spróbować zawsze możesz... 9dzień fl to chyba trochę za wcześnie...
    --
  9.  permalink
    lapa: Spróbować zawsze możesz... 9dzień fl to chyba trochę za wcześnie...

Poczekam jeszcze,ale korci mnie ze szok...:D
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.