Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeAug 23rd 2011
     permalink
    To byłby jeden z najwcześniejszych plusów.
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Amazonka: To byłby jeden z najwcześniejszych plusów.

Noo :) Tak jak u mnie :wink: chociaż u mnie był cień i go nie zaznaczałam na wykresie. :wink:
    --
  1.  permalink
    Amazonka: To byłby jeden z najwcześniejszych plusów.--

Zawsze bylam inna:bigsmile::bigsmile: hehehehe:crazy:
    --
  2.  permalink
    Talinka: Noo :) Tak jak u mnie chociaż u mnie był cień i go nie zaznaczałam na wykresie.

A od czego to zalezy...?Bo gdzies widzialam wykres gdzie wczesniej wychodzil test ciazowy....8 albo 9 dfl...
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Po pierwsze z porannego moczu.
    A zależy głównie od 2 rzeczy : rodzaju testu i ilości bHcg - czyli daty zagnieżdżenia.
    --
  3.  permalink
    Talinka: A zależy głównie od 2 rzeczy : rodzaju testu i ilości bHcg - czyli daty zagnieżdżenia.

Rozumiem czyli teroretycznie gdyby u mnie wczoraj byla implantacja to ile trzeba odczekac?
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    ok 5-7 dni :)
    Oczywiście to wsztystko zależy od kobiety.
    --
  4.  permalink
    Talinka: ok 5-7 dni :)Oczywiście to wsztystko zależy od kobiety.

Dzieki Talinka:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    ja tez chyba jutro się już skuszę na teścik;)
    --
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    No w 12 dfl to już może wyjść :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Byłam dziś u endo-ginekologa...:angry: (nieprzyjemny facet)...ale...powiedział, żebym nie traciła czasu i nie odkładała starań:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Basiu to nie ma co mieć średnio zadowolonego emotikonka tylko trzeba brać się do roboty! :D
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeAug 23rd 2011 zmieniony
     permalink
    Wynika z tego, że to już 3 czy 4 całkowicie odmienna rada...ale co mi tam, myślę, że organizm sam zadecyduje...ewentualnie 5 września nowy ginekolog...:bigsmile:
    --
  5.  permalink
    Dziewczyny przy sprawdzaniu szyjki wyciagnelam troche rozowego sluzu :((( Szyjka wysoko i w srodku strasznie ciasno ledwo moglam ja sprawdzic....Jednak chyba idzie @ :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Ewa, jeszcze nic nie jest na pewno. Jeśli Ty i Julka (lapa) dołaczycie do mnie z nowymi cyklami, to chyba wszystkie razem będziemy miały niestarankowe (ze względu na brak plemników w okresie płodnym) cykle :sad:
    Aczkolwiek nadal trzymam kciuki, żeby chociaż Wam się udało :wink:
    --
  6.  permalink
    _K_i_n_g_a_: Ewa, jeszcze nic nie jest na pewno. Jeśli Ty i Julka (lapa) dołaczycie do mnie z nowymi cyklami, to chyba wszystkie razem będziemy miały niestarankowe (ze względu na brak plemników w okresie płodnym) cykle Aczkolwiek nadal trzymam kciuki, żeby chociaż Wam się udało

U mnie staranka byly jak najbardziejw okresie plodnym :wink: Pytanie tylko czy dotrwaly do owulki??:neutral:
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
    • CommentTimeAug 23rd 2011 zmieniony
     permalink
    Ale ja przecież pisałam o ewentualnych Waszych następnych cyklach :smile: Z tego, co pisałaś Twego małża nie będzie, Julka też w rozjazdach, no i ja też z powrotem w związku na dużą odległość...
    --
    • CommentAuthorŁezunia
    • CommentTimeAug 24th 2011
     permalink
    Dzień dobry wszystkim.
    Od kilku dni nic mi się nie chce ale zmuszam się żeby coś zrobić, wstaję zmęczona chociaż śpię osiem godzin - przy otwartym oknie, ciągle bym spała... wczoraj wstałam po kolejnym z rzędu śnie że jestem w ciąży (nawet jeszcze skoku nie miałam - ważność konta mi się skończyła ale obserwuję się i zapisuję to gdzie indziej), również miałam zawroty głowy (nowe jakieś objawy) i oczywiście mdłości chociaż mniejsze niż w poprzednie dni i prawie nie wymiotowałam. Mam nadzieję że dzisiaj będzie lepszy dzień. Życzę wszystkim przyjemnego dnia.
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    _K_i_n_g_a_: Ewa, jeszcze nic nie jest na pewno. Jeśli Ty i Julka (lapa) dołaczycie do mnie z nowymi cyklami, to chyba wszystkie razem będziemy miały niestarankowe (ze względu na brak plemników w okresie płodnym) cykle

No u mnie wrześniowy cykl to na bank będzie niestarankowy :-(...

a tymczasem czekam na plusika u Igisowy:-)
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    lapa: No u mnie wrześniowy cykl to na bank będzie niestarankowy :-(...

u mnie też wrzesień i może październik :(
    -- ,
    •  
      CommentAuthorigisowa
    • CommentTimeAug 24th 2011 zmieniony
     permalink
    No ja też czekam:) jutro kolejne podejście:D
    Lapa Twoja temp tez czeka na testowanie:D
    --
  7.  permalink
    _K_i_n_g_a_: Ale ja przecież pisałam o ewentualnych Waszych następnych cyklach Z tego, co pisałaś Twego małża nie będzie, Julka też w rozjazdach, no i ja też z powrotem w związku na dużą odległość...

Moj maz zjezdza 17stego wrzesnia:wink: bedzie bedzie:wink:

Zaczelam plamic wiec idzie @@@@ :cry::cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Przykro mi Ewa, ale przynajmniej są szanse w następnym cyklu :smile: żeby tylko małż zdążył przed owulką :smile:
    U mnie może jakieś szanse też są, jeśli owulacja wystąpi w okolicy weekendu... Zastanawiamy się jednak nad zawieszeniem starań na kilka miesięcy ze względu na planowanie ślubu, żeby nie trzeba było go potem przekładać... :confused:
    --
  8.  permalink
    _K_i_n_g_a_: Przykro mi Ewa, ale przynajmniej są szanse w następnym cyklu żeby tylko małż zdążył przed owulką U mnie może jakieś szanse też są, jeśli owulacja wystąpi w okolicy weekendu... Zastanawiamy się jednak nad zawieszeniem starań na kilka miesięcy ze względu na planowanie ślubu, żeby nie trzeba było go potem przekładać...

A czemu przekladac....?Ze wzgledu na ciaze...?
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Tak. Jakby nam się udało w obecnym cyklu to termin porodu miałabym w okolicy planowanej daty ślubu. Do piątego miesiąca ciąży to jeszcze to sobie wyobrażam, ale wesele na późniejszym etapie byłoby mocno męczące - tak myślę :smile:
    --
  9.  permalink
    Noo w sumie, ja bralam slub w trzecim miesiacu to troche ciezko bylo bo dmlosci i lozysko przodujace mialam nie wolno mi bylo tanczyc jednka milo wspominam slub. W maju bylismy na weselu siostry meza to ona sie chajtala w 7 meisiacu i dala rade:)) no ale jak piszesz ze wteyd wypadalaby data porodu to zawsze mozna przyspieszyc hehe:tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Łezunia,podczas obserwacji co miesiąc będziesz miała zapewne jakieś inne,nowe objawy :wink: Jak się człowiek nie obserwuje to wszystko wydaje się takie normalne,a potem.. Nawet ból głowy sobie można wkręcić :wink::wink:
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    Hussy ja sobie nie wmawiam ciąży bo wiem że nie jestem - wiem po wykresie jak nawet skoku nie miałam, po prostu cosik hormony mi się rozregulowały. Mdłości mam od miesiąca, wymioty też mam a ich nie wywołuję, do tego bóle podbrzusza też co chwila. Po prostu wiem że nie jestem, ale te sny mnie wkurzają. Wczoraj ten sen był tak realistyczny że przez 5 minut po przebudzeniu zastanawiałam się czy to był sen czy jawa? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Miałam kiedyś tak samo z tymi snami :bigsmile: Jak poznałam A. to miesiąc po byciu razem śniło mi się,że trzymałam dziecko na rękach,potem kilka miesięcy pózniej kolejny sen z kolejnym dzieckiem.. I też wstałam i poczułam taką pustkę i tęsknotę za tym dzieckiem. Sen okazał się jakiś proroczy :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Hussy: I też wstałam i poczułam taką pustkę i tęsknotę za tym dzieckiem.

Oj ja tez mialam taki sen z rok temu jakoś. Najpierw jeden że byłam w ciąży zaawansowanej- ze wszystkimi detalami, uczuciem posiadania brzucha, smerania w brzuchu, głaskaniem sie po nim itp. I taka straszna pustka po obudzeniu i samotność. Ciężkie. Potem kolejny, że mam dwójkę dzieci i one się bawią w pokoju a ja robię obiad i poczucie takiej normalności i spełnienia:)
    Ehhhh
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    Zastanawiamy się jednak nad zawieszeniem starań na kilka miesięcy ze względu na planowanie ślubu, żeby nie trzeba było go potem przekładać...
    My mieliśmy taki plan: próbować teraz 3 cykle, jeśli się nie uda to odpuścić do lata przyszłego roku bo ślub i wesele w październiku, Na szczęście udało się teraz, więc na własnym weselu jeśli wszystko będzie ok będę już miała półrocznego maluszka :]
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    No ja przez parę dni pod rząd miałam takie sny, dzisiaj na szczęście obyło się bez snów ale i tak wstałam zmęczona... No cóż mam nadzieję że okażą się prorocze... :):):)
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    buuuu, chyba mi się nie udało zajść tym cyklu....:cry:
    -- ,
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    Hej, jestem tu dosyć nowa i zupełnie zielona. Mam pytanko, czy witamina B6 może opuźnić miesiączkę. Biorę chyba od początku czyklu, albo od jakiegoś 10 dnia i teraz nie dostałam miesiączki, myślałam w niedzielę, że już będzie, bo mnie brzuch bolał i temperatura spadła, ale potem wzrosla, brzuch przestał boleć jak na okres. No i nie wiem co jest. Nie wiem co o tym myśleć. Lekarz jak u niego byłam jakiś czas temu, powiedzial, że u mnie są marne szanse, żebym naturalnie zaszła w ciążę, więc to pewnie nie ciąża, zwłaszcza, że testy owulacyjne pokazywały, że nie ma owulacji. Ogólnie mam endometriozę (miałam operację rok temu), zrosty, jajowody zmienione pozapalnie, poskręcane, wydłużone, macicę gdzieś przemieszczoną przez zrosty. Jeden wielki bałagan w brzuchu. No i gin powiedział, że marne szanse i mam się postarać od następnego cyklu z monitoringiem a potem już tylko inseminacja. A ja nie dostałam miesiączki, więc jak mam sie starać?
    pozdrawiam i proszę napiszcie co o tym myślicie
    --
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    Odpisałam pod wykresem, ale zapomniałam dodać, żebyś się tak nie przejmowała testami owulacyjnymi, bo nie u wszystkich wychodzą, co nie musi oznaczać braku owulacji (poczytaj w wątku o testach owulacyjnych). Pozdrawiam!
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    endodar, widziałam Twój wykres, wygląda obiecująco... :smile: wit. B6 w połączeniu z magnezem może wydłużyć fazę lutealną.
    Zrób test i wszystko będzie jasne :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
    • CommentTimeAug 25th 2011
     permalink
    Dzień Dobry staraczki, jakieś newsy? Ja właśnie zaczynam kolejny cylk starań...dziesiąty...:confused: choć w tym cyklu ciężko będzie to nazwać staraniami :cry:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Lapa powodzenia w kolejnym, kciuki już są:) A u mnie dziś w 13dfl teścik bobo pozytywny:)))))))):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorjotka76
     permalink
    Hej dziewczyny, mam do was pytanie. Jak często trzeba się kochać z facetem, żeby zajść w ciążę? Tak dzień w dzień to chyba za często, bo plemniki też muszą dojrzeć. My wczoraj zrobiliśmy sobie jeden dzień przerwy, a potem znowu staranko:)))
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    igisowa: A u mnie dziś w 13dfl teścik bobo pozytywny:))))))))

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    igisowa GRATULACJE :flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    jotka76: Hej dziewczyny, mam do was pytanie. Jak często trzeba się kochać z facetem, żeby zajść w ciążę?

na to reguły to raczej nie ma :bigsmile:
    ale warto dać sobie jeden dzień przerwy na zregenerowanie się plemników :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorTrisha
     permalink
    Zajsc w ciaze mozna kochajac sie tylko raz podczas cyklu tylko w odpowiednim momencie. Mysle, ze na poczatek to najlepiej kochac sie wtedy kiedy naprawde sie ma na to ochote, bo jak sie kocha kiedy trzeba albo tylko w celu prokreacyjnym, to latwo z seksu zrobic mechanizm i nawet facet traci checi :)
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Tez cały raz trwa dobrych parę dni do wyboru. Ochota jest też dodatkowym objawem płodności.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Igisowa, gratulacje :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
     permalink
    Dzięki dziołchy:) teraz odliczanie do wizyty u gin:)))))
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Igisiowa, gratulacje!!!
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAlly1381
     permalink
    Ode mnie również gratulacje!!!!
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    igisiowa..gratuluję...spokojnej ciąży życzę... :) pozdrawiam i....prześlij fluidki poprzez łącza ;)
    --
    •  
      CommentAuthorGagatuŚ
    • CommentTimeAug 25th 2011 zmieniony
     permalink
    Witam :smile:
    Gratuluje kolejnej przyszłej mamusi :)
    Ja ze zrobieniem testu muszę poczekać przynajmniej do 31 sierpnia, kiedy to ma przyjść @ (chociaż mam nadzieje, że jej nie będzie ). Termometr już zamówiony na Allegro, wiec od przyszłego cyklu zaczynam mierzenie.
    Pozdrawiam :bigsmile:
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.