Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeAug 25th 2011
     permalink
    Nawet obecnej, nie przyszłej.
    --
    •  
      CommentAuthorigisowa
    • CommentTimeAug 25th 2011 zmieniony
     permalink
    Dzięki za wszystkie ciepłe słowa:)
    Mam do Was pytanie- skoro wizytę u gin mam wyznaczoną już na 1.09- za tydzień, to czy mam iść na betę? Badanie mogę zrobić jutro pierwsze (wynik pn) i drugie w pn (wynik wt). Od wyniku 2 bety do lekarza dzielić będzie już tylko 2 dni. Sama nie wiem.
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Igisowa, zrób bete... będziesz spokojnieszja:-)))
    --
  1.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    A u mnie wczoraj bylo plamienie dzisiaj juz brunatne...Nie wiem o co chodzi....:cry:Juz by mogl sie skonczyc ten cholerny cykl...
    --
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Hej dziewczyny. U mnie sporo zamieszania w życiu prywatnym, dużo stresów. Mam ogromną nadzieję, że się udało i będzie plusik. Tak bardzo tego pragnę
    -- [url
    • CommentAuthormonika3334
     permalink
    Czesc wszystkim.ROXYEWA u mnie tez sie wlasnie pojawilo leciutkie plamienie tak jak u ciebie.Jak przyszlam z pracy to az maz zauwazyl ze cos nie tak jest ze mna.Wiecie co az sie poplakalam :cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry::cry:mialam taka nadzieje ze sie uda.
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    Karinazosia, życzę spełnienia marzenia :wink: Zaraz nadejdzie jeden z najcudowniejszych dni Twojego życia, więc nic dziwnego, że to stresujący czas :smile: Będzie dobrze, trzymaj się :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Monika,spokojnie. Nie każdemu udaje się od razu :wink: Nie ma co się od razu załamywać i wylewać łzy :wink: Zostaw je na ten dzień,w którym się pojawią dwa plusy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    gratulacje dla wszystkich dziewczyn, którym się udało. :)
    monisia nie martw się, przeciętna para stara się rok. ja też na początku się nastawiałam na to, że się szybko uda. trzeba być cierpliwym. i wytrwałym w staraniach :wink: zobaczysz, doczekasz się maleństwa tak jak wszystkie dziewczyny.

a ja czekam na @. powinna być dziś ale nie ma. test zrobiłam sobie rano i wyszedł negatywny więc pewnie @ się spóźnia bo to 12 dfl. więc coś już powinno być widać.
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    Zrobiłam pierwszy w życiu test i wyszedł pozytywny. Jestem w szoku póki co. Nie spodziewałam sie tego. Jestem zielona i nie wiem co teraz, kiedy iść do gina, no i co robić, czy przestać brać B6? Dzisiaj jest 4 dzień po terminie spodziewanej miesiączki, mogę iść już w środę 31, bo akurat wteda mam wizytę.

gratulacje igisowa:):):)
    i pozdrowienia dla wszystkich Was!:)
    --
    • CommentAuthorendodar
     permalink
    Aha, no i nie martwcie sie dziewczyny, którym sie nie udało, bo skoro mi sie udało za 1 razem przy zaawansowanej endometriozie i poskręcanych jajowodach, dużych zrostach, no i ogólnym bałaganie w brzuchu, to nie ma rzeczy niemożliwych i wszystkim Wam sie uda.:)
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    dzięki za otuchę i gratuluję "+" !!! powodzenia :) !!!
    -- ,
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    Cześć dziewczyny, ja zaczełam się starać dopiero podczas tego cyklu.. bez badania temperatur itp;p jestem teraz w 32 dniu cyklu (ostatni cykl mial 37, a reszta to na Evrze byla). Planuję wykonać test za 5 dni, jeśli @ się nie pojawi.. Na co liczę ;p Czy Wy też miałyście na początku nudności, bóle jak przed @, bóle głowy, uderzenia gorąca i senność? Może jest to wywyłane rozchwianiem hormonów po zaprzestaniu Evry...?
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    Cześć dziewczyny, ja zaczełam się starać dopiero podczas tego cyklu.. bez badania temperatur itp;p jestem teraz w 32 dniu cyklu (ostatni cykl mial 37, a reszta to na Evrze byla). Planuję wykonać test za 5 dni, jeśli @ się nie pojawi.. Na co liczę ;p Czy Wy też miałyście na początku nudności, bóle jak przed @, bóle głowy, uderzenia gorąca i senność? Może jest to wywyłane rozchwianiem hormonów po zaprzestaniu Evry...?
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    przy takiej pogodzie to ja bez ciąży mam dokładnie takie objawy :)
    powodzenia i tak jak Ewa napisała - niepotrzebnie zakładałaś nowy wątek... trzeba się było wpisać do staraczek...
  2.  permalink
    martooś: Cześć dziewczyny, ja zaczełam się starać dopiero podczas tego cyklu.. bez badania temperatur itp;p jestem teraz w 32 dniu cyklu (ostatni cykl mial 37, a reszta to na Evrze byla). Planuję wykonać test za 5 dni, jeśli @ się nie pojawi.. Na co liczę ;p Czy Wy też miałyście na początku nudności, bóle jak przed @, bóle głowy, uderzenia gorąca i senność? Może jest to wywyłane rozchwianiem hormonów po zaprzestaniu Evry...?

Tak objawy moga swiadczyc o @ jak i o ciazy wiec trzeba czekac...
    --
    • CommentAuthormargaritka
     permalink
    Hejka :) Jestem nowiuśka ;) od roku mniej więcej staramy się o dzidziusia ale jakoś bezskutecznie. Od 2 miesięcy zaczęłam monitorować cykl, mierzyć temperaturę i obserwować co się ze mną dzieje :) No i się pokićkało wszystko!!!! Moje w miarę regularne cykle 27-29 dniowe zapomniały chyba kiedy powinien nastawać ich koniec... Ostatni cykl trwał 36 dni :( zrobiłam 3 testy i oczywiście nic. Ogólnie cały tamten cykl był jakiś przestraszny, jak z piekła rodem, od 13-14 dnia miałam przeraźliwe bóle brzucha i podwyższoną temperaturę, później w 17 dniu pojawiły się strzępki krwi w śluzie a kolejnego dnia brązowe delikatne plamienie, na forach naczytałam się, że to może być plamienie implantacyjne więc żyłam nadzieją... 20 dnia przeraźliwy ból jajnika. A w dniu spodziewanej @ pieczenie w krzyżu i złapało mnie przeziębienie a na ustach wyskoczyła oprycha. Załamana czekałam robiąc te cholerne testy ;) aż w 36 dniu okres, bezbolesny, jak marzenie... :/ No a teraz kolejny cykl już trwa 23 dni, wczoraj przy samym podnieceniu pojawiła mi się nie wiadomo skąd krew w śluzie a dziś miałam lekkie plamienia różowawo - czerwone. Robiłam testy owu i niby była w zeszły pn/wt kiedy to było przytulanko. Czekam więc znowu ;) Myślicie, że tabletki typu Pregnacare Conception mogły coś namieszać? Bo biorę je właśnie 2 miesiąc...
    Trochę się rozpisałam :) Pozdrawiam Was wszystkie i gratuluję Tym, którym się udało :)
    •  
      CommentAuthorlapa
    • CommentTimeAug 25th 2011 zmieniony
     permalink
    Ale się dzieczęta rozbrykały :jumping: Wygląda na to, że każdy plusik generuje kolejny a to dodaje otuchy :bigsmile:
    Gratulacje endodar :clap:

martooś: Może jest to wywyłane rozchwianiem hormonów po zaprzestaniu Evry...?

Martooś, ja tak miałam w pierwszych cyklach po anty...ale nie ma co do tego reguły, mogą to być równeż objawy @ :wink:
    --
  3.  permalink
    A ja to juz zaraz ide spac:tongue:
    --
  4.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    To ja dzisiaj pierwsza widze:wink: Dzisiaj mam sluz normalny be zplamien i tempka podskoczyla....:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
    • CommentTimeAug 26th 2011
     permalink
    I tak trzymać RoxyEwa :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    kurcze..aja zauważyłam że zły termometr mam..bo pokazuje tylko liczby dziesiętne..;/ czy taki nadaje się do kontroli cyklu?
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    martooś, miejsca po przecinku są ważne bo pozwalają wychwycić wahania temp. :-) więc chyba lepiej zmienic termometr :-)
    --
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    hmm, dzieki lapa, mam kupic 'termometr owulacyjny', czy jaki jest najlepszy?
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    a jak się ma dostać @, to jakoś 2 dni przed spada tempka?
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeAug 26th 2011 zmieniony
     permalink
    Z ta tempką to różnie bywa, mnie np. spada w dniu @, ale są też dziewczyny, którym spada już w trakcie @. Najlepszym i popularnym termometrem jest microlife mt16c2
    --
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    można go dostać normalnie w aptekach?
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    w najnormalniejszych aptekach :-)
    --
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    tego z dwiema kreskami po przecinku trudno dostać w aptece- prędzej znajdziesz w necie
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja zamawiałam przez internet i z przesyłką zapłaciłam nie całe 20 zł, u nas w żadnej aptece nie było:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    a ja kupiłam w normalnej aptece z a 16 zeta... nawet nie wiedziałam że to microlife, tylko poprosiłam o termometr z dwa miejscami po przecinku:-) pewnie zależy od apteki...
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    lapa, u mnie na pewno nie będzie starań we wrześniu i być może nawet nie w październiku :(
    -- ,
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    .. dziś od rana mnie mdli ;/ pobiegłam w pracy do WC, ale jestem na czczo więc nic nie poszło.. :( Cycki w ogóle nie bolą, mam wrażenie jakby ktoś mi tam watę powsadzał tylko .. tempka 36,8 ciagle, bóle brzucha jak przed @ oraz ból głowy od 4 dni- to moj 33 dzien cyklu (cykle nieregularne, 11 dni od owulki)..jak dostanę @ to chyba zapiszę się do psychiatry ;p albo od razu poproszę by zamknęli mnie w klinice :tongue:
    •  
      CommentAuthormarysia23
    • CommentTimeAug 26th 2011 zmieniony
     permalink
    dzien dobry

a ja chyba jutro zrobie test

...no chyba ze dzisiaj dostane @ bo czuje sie strasznie @owo;/
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    powodzenia marysiu :) to będzie parę dni przed planowaną @, czy już po terminie?
    •  
      CommentAuthormarysia23
     permalink
    owu mialam 11dc wiec @ powinna przyjsc 14 dni po owu
    co mi wczoraj dopiero dziewczyny uswiadomily czyli wczoraj
    dzisiaj 15dzien fl wiec jesli dzis nie przyjdzie @ jutro zrobie
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Marysia,a skąd wiesz że owulacja była dokładnie 11 dc ?
    --
    •  
      CommentAuthormarysia23
     permalink
    mialam monitoring robiony
    stymulacje clo i monitoring
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    no to trzymam kciuki :)
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Aaa, no to teraz czekać :bigsmile: i życzę powodzenia.
    --
  5.  permalink
    Pojechalam przed chwila do apteki i kupilam 2 testy. Dzisiejszy negatyw wiec juz sie nie ludze ze to ciaza.Raczej test juz by wykryl...ehhh:cry:
    --
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    RoxyEwa- ja bym proponowała powtórzyć test za 3 dni.
  6.  permalink
    Zrobie w niedziele i bedzie jasna sytuacja...
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Roxy,a może skusisz się na betę? :wink:
    --
  7.  permalink
    Hussy: Roxy,a może skusisz się na betę?

Nie wiesz...Raz,ze mam 15km do miasta i nie pojade tak daleko smaochodem bez kwitow, dwa szkoda mi pieniedzy.Wole kupic test z a7 zl i zrobic go dwa dni pozniej,juz tyle wytrzymalam ze nic mnie nie zbawi,naprawde.
    --
    •  
      CommentAuthorasia_
     permalink
    czekamy Ewcia na wieści :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorJade
    • CommentTimeAug 27th 2011 zmieniony
     permalink
    Moje kochane staraczki mam nadzieje ze napisze do Was w poniedzielek ze mnie nie wywialo i nie odplynelam nigdzie :shocked: Jak od 16 cykli przychodzi @ i zyje, to i huragan przetrwam :wink::grouphug:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
  8.  permalink
    Czesc Lasencje!
    U mnie dalej spokojny zygzak hehe:tongue:matko kochana i badz tu cierpliwa,z testem zaczekam tyle poczekalam ze naprawde mnie nie zbawi....:bigsmile:
    --
    • CommentAuthoraisha1
    • CommentTimeAug 27th 2011
     permalink
    Witam Panie:) mam pytanie z innej kategorii ale mam nadzieję że ktoś mi odpowie. Od 8 dni mam temp ok 37 st.celcjusza. Czy myślicie że jestem w ciązy? udostępniłam wykres zaglądnijcie prosze:) czekam na odp
    • CommentAuthoraisha1
    • CommentTimeAug 27th 2011
     permalink
    co myślicie o tym?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.