Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    aisha1: co myślicie o tym?

Po pierwsze nie pisz wiadomosci pod wiadomoscia jak ktos bedzie mial chwile to napisze.Na gorze po prawej stronie Twojej wypowiedzi sa funkcje miedzy innymi ''zmien'' klikasz na to i dopisujesz to czego zapomnialas napisac....
    --
    • CommentAuthoraisha1
    • CommentTimeAug 27th 2011
     permalink
    ok dzięki
    • CommentAuthormonika3334
     permalink
    Czesc dziewczyny a ja zaczynam nowy cykl.Wlasnie w nocy dostalam@ bardzo silna jest.Ale ja nie zalamuje sie .Wiem ze przyjdzie czas i bedzie dzieciatko.Ewa trzymam kciuki zeby test u Ciebie wyszedl pozytywny.
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    Cześć dziewczyny :)
    Strasznie mocne mam skurcze..tak jak przy @ :( sio sio sio sio!
    czy po 13 dniach od owulacji mogę wykonać test?
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeAug 27th 2011 zmieniony
     permalink
    martooś: czy po 13 dniach od owulacji mogę wykonać test?

myśle, że spokojnie można
    jeśli faktycznie owulacja była 13 dni temu bo patrząc na Twój wykres nie można być tego pewnym :wink::wink::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Jade: Moje kochane staraczki mam nadzieje ze napisze do Was w poniedzielek ze mnie nie wywialo i nie odplynelam nigdzie Jak od 16 cykli przychodzi @ i zyje, to i huragan przetrwam

Jade trzymaj się mocno!!!! Złap się czegoś i nie puszczaj bo kto nam tu będzie otuchy dodawał?!!!
    --
    •  
      CommentAuthorjotka76
     permalink
    Życzę wszystkim staraczkom miłego i spokojnego weekendu:))) Trzeba korzystać z pięknej pogody, my wybieramy się jutro do Krakowa na wycieczkę. Ostatnio coś za dużo siedzimy w domu. Pozdrawiam.
  2.  permalink
    Wiecie co dziewczynki wydaję się że skoro przez 7 miesiecy nic się nie udało to bez pomocy lekarza się nie uda :(((
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    21olcia1990: Wiecie co dziewczynki wydaję się że skoro przez 7 miesiecy nic się nie udało to bez pomocy lekarza się nie uda :(((

A co konkretnie masz na mysli mówiąc "pomoc lekarza?
    ja bym się tu reguł nie dopatrywała...
    --
  3.  permalink
    lapa: A co konkretnie masz na mysli mówiąc "pomoc lekarza?ja bym się tu reguł nie dopatrywała...

Kolezance zapewne chodzilo o to,ze jesli przez pol roku regularnego wspolzycia nie ma ciazy to jest podstawa sadzic ze moze byc jakas przeszkoda. Faktycznie teraz z roku skrocili do 6 miesiecy czas oczekiwania na ciaze. Roznie ztym bywa,ale wiekszos cproblemow wychodiz przypadkiem wiec radze zrobic badania hormonalne i udac sie do gina...
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    RoxyEwa: Faktycznie teraz z roku skrocili do 6 miesiecy czas oczekiwania na ciaze

Ooo....a mnie nikt, nic nie srócił....rok, nieprzerwanych, naturalnych starań to minimum, żeby mógł zająć się tym lekarz, no ale mniejsza o to.
    Będę sie jednka upierać, że nie ma tutaj reguły. Owszem, badania zawsze warto zrobić ale jak się okaże że wszystko jest w porządku wtedy najczęściej lekarze sugerują blokady psychiczne, stres i wiele innych mniej zdefiniowanych przyczyn:-( z którymi o wiele ciężej poradzić sobie samemu.
    Poza tym 7msc to wcale nie jest tak długo...wiem, że chciałoby się od razu, za pierwszym no może drugim razem, ale nie każdemu jest to dane. Nie wszystkie marzenia spełniają się od razu, czasem trzeba troche poczekać:-))
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Mnie też ostatnio powiedzieli rok, i dodał, że jak poroniłam po tym roku starań to znów muszę zacząć od nowa bo tamten rok już się nie liczy...ehh:confused: zweryfikuję to u innego lekarza:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Basiu, mnie lekarz też zalecił rok liczyć od nowa po poronieniu :-(
    --
    • CommentAuthordaga282
     permalink
    RoxyEwa: Faktycznie teraz z roku skrocili do 6 miesiecy czas oczekiwania na ciaze.
    Kto skrócił? Proszę o żródło. WHO zwiększyła czas do 2 lat.
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Według WHO (cytuję)
    "Regularne współżycie (2 – 4 razy w tygodniu) przez rok bez żadnego zabezpieczenia (czyli bez stosowania środków antykoncepcyjnych), powinno zakończyć się ciążą"

Chociaż przeczytałam do końca artykuł WHO i znalazłam jeszcze to
    "Młodsze, które z racji wieku mają większą łatwość zajścia w ciążę, mogą próbować jeszcze rok. Ale po dwóch latach bezskutecznego starania się o dziecko czas przyjrzeć się sprawie bliżej"

Więc pół na pewno nie.

Rok lub MOŻNA dwa:wink:
    --
    • CommentAuthorSkiti
     permalink
    Melduje sie! :cool:
    2 cykl staran, 1 na 28dni.
    Zapraszam pod wykres i chętnie przeczytam komentarze.
    • CommentAuthorSkiti
     permalink
    Gin mnie uświadomił co do statystyk zajscia w ciąże:
    w 1 cyklu- 25%
    po 6 cyklach - 60%
    po roku - 80% (pozostałe 20%-można zacząć sprawdzać czy coś jest nie tak)
    po 2 latach - 90% (pozostałe 10% - leczenie)
  4.  permalink
    Czesc Dziewczyny!
    Zrobilam test z porannego moczy i mega bladzioch ze podejrzewam,ze to jednak nie jest pozytyw. Jade do gina bo cos jest nie tak...Zaznaczylam na wykresie watpliwy,bo dla mnie taki jest po wizycie u lekarza sie wyjasni....
    --
    • CommentAuthorsara32
    • CommentTimeAug 28th 2011
     permalink
    basia_87: Mnie też ostatnio powiedzieli rok, i dodał, że jak poroniłam po tym roku starań to znów muszę zacząć od nowa bo tamten rok już się nie liczy...ehh zweryfikuję to u innego lekarza

Ale również to nie oznacza że o kolejną ciążę bedziesz się starać rok.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeAug 28th 2011 zmieniony
     permalink
    Tak wiem, że może udać się wcześniej. Może to poronienie faktycznie było przypadkowe albo coś jest nie tak skoro rok starań się tak zakończył...chociaż by powiedzieli czy mogę coś zrobić na własną rękę żeby to sobie ułatwić...
    Nie jestem też zadowolona z gina do którego chodziłam, chociażby dlatego, że do tej pory twierdzi że normą są cykle 28 dniowe...
    --
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    Dzis rana pokazala się 1 WIELKA CZERWONA KRECHA ;/ .. No nic-teraz jak nie dostane @, to zrobimy test 1 wrzesnia. A jak dostane @, biore się do roboty z tempkami i obserwacja sama siebie. Maz powiedział,ze przynajmniej będzie więcej 'starania sie' ;)
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    martooś: Maz powiedział,ze przynajmniej będzie więcej 'starania sie' ;)

I tego należy się trzymać :)
    --
  5.  permalink
    Dziewczyny ratujcie okropna pleśniawka mi sie w ustach zrobila. Boli policzek od wewnatrz az promieniuje do dziasla smaruje Amolem ,ale nic nie pomaga:sad:Nie moge jesc,mowic,pic bo bol niesamowity.
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Mimo dobrych wyników badań dużo par ma problemy z zajściem w ciąże i może to być spowodowane "blokadą psychiczną". Czy uważacie, że powinno się skorzystać z porady psychologa aby się "odblokować"?:confused:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeAug 28th 2011 zmieniony
     permalink
    zuzia wydaje mi się, że tak. Skoro wyniki badań są w porządku to pewnie kwestia blokady.
    W przypadkach kiedy pragnienie dziecka staje się obsesją na pewno taka pomoc by się przydała
    --
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    no i pojawiło się plamienie..;/
    szkoda,że zmarnowałam poranny test ;p
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    na afty/pleśniawki polecam smarowanie gencjaną (u córy pomogło doskonale) - patyczek do uszu moczysz w gencjanie i dokładnie smarujesz miejsce zmienione... i tak kilka razy dziennie...
  6.  permalink
    anne76: na afty/pleśniawki polecam smarowanie gencjaną (u córy pomogło doskonale) - patyczek do uszu moczysz w gencjanie i dokładnie smarujesz miejsce zmienione... i tak kilka razy dziennie...

kurcze nie wiem czy mam piochtanine a Aftin moze byc?
    --
    •  
      CommentAuthorKlNGA
     permalink
    RoxyEwa: a Aftin moze byc?

Przecież Aftin jest właśnie na afty, więc na pewno może być :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoranne76
     permalink
    może być aftin tylko ponoć ma słabsze działanie...
    piochtanina to inna nazwa gencjany? czy jakiś lek zawierający fiolet?
    mnie dla Młodej lekarz polecił zwykłą gencjanę na wodzie...
  7.  permalink
    Jeszcze tydzień i ciekawe jak zakończy się 8 cykl starań oby + byłabym taka szczęśliwa :) Zapraszam pod mój wykres i dziękuję z góry za wskazówki :)
  8.  permalink
    anne76: piochtanina to inna nazwa gencjany? czy jakiś lek zawierający fiolet? mnie dla Młodej lekarz polecił zwykłą gencjanę na wodzie...

Piochtanina jest na roztwoze wodnym i spirytusowym...Czytalam i to jest chyba to samo,ak to jest plyn zawierajacy fiolet:) Dostalam dobry zel i powoli puszcza,nazywa sie SACHOL .Spuchla mi prawa czesc buzi:(
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
    • CommentTimeAug 29th 2011
     permalink
    Hallo, dziewczyny co tam u Was słychać? :smile:
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    U mnie ciężko- powrót do pracy po wakacjach:-( do tego jest zimno!!!
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
    • CommentTimeAug 29th 2011 zmieniony
     permalink
    A ja jeszcze przed urlopikiem :) 1 września jedziemy sobie z mężem na 5-6 dni nad morze, a co tam :smile: A jutro wizyta u gin. ciekawe co mi powie...
  9.  permalink
    A u mnie zaczyna powolutku kończyć się cykl mam nadzieję że będzie z + :) Dzisiaj już chyba posiedzę w domku i wezmę się za porządki , mąż planuje jakiś milutki wieczorek we dwoje co prawda u nas w mieszkaniu ale też może być miło :) Miłego popołudnia dziewczynki :*
  10.  permalink
    Gdzieś czytałam , że seks po owulacji może przeszkodzić , zaszkodzić przy zagnieżdżaniu w ewentualnej ciąży o której jeszcze nie wiemy a pragniemy jej bardzo . Mam nadzieję , że nie jest tak źle i że to mit , ale i tak się troszkę przestraszyłam a co wy o tym sądzicie ??
    •  
      CommentAuthorJade
     permalink
    Hello staraczki i po huraganie... Nie było tak zle jak zapowiadali :bigsmile:
    -- "My thoughts are nothing like your thoughts," says the Lord. "And my ways are far beyond anything you could imagine."
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Jade: i po huraganie... Nie było tak zle jak zapowiadali

I całe szczęście :swingin:
    --
  11.  permalink
    Ten huragan który przechodził prze Nowy York ?? a teraz idzie do Kanady ??
  12.  permalink
    Dziewczyny czy, ktoras podobnie jak ja ciagnie ta nieszczesna fl tak dlugo jak ja?:confused: Czuje sie juz zmeczona tym cyklemi jakas wscieklosc mnie ogarnia....:angry:
    --
  13.  permalink
    Roxy niech ciągnie się jak najdłużej :))) oby to był rozwijający się dzidziuś :):* 3mam kciuki :)
  14.  permalink
    21olcia1990: Roxy niech ciągnie się jak najdłużej :))) oby to był rozwijający się dzidziuś :):* 3mam kciuki :)

A mi sie wydaje ze to niestety nie ciaza...:sad:Co tu gdybac poczekam jeszcze az fl przekroczy 18 dni iw tedy pomysle co dalej...Nie bede si enakrecac i dzialac pochopnie bo jak zaczynam za dlugo myslec ze to musi byc ciaza to zaczyna mi odbijaac....Wole sie milo zaskoczyc niz niemilo roczarowac jak to mowi moj mezulek:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
    • CommentTimeAug 29th 2011 zmieniony
     permalink
    RoxyEwa: Dziewczyny czy, ktoras podobnie jak ja ciagnie ta nieszczesna fl tak dlugo jak ja?

niestety u mnie...ale u mnie to na pewno nie ciąża...:(
    -- ,
  15.  permalink
    No to witaj w klubie:confused:
    --
  16.  permalink
    Oby nie długo posypały się plusiki i obym była jednym z nich :D
    •  
      CommentAuthormonika1046
    • CommentTimeAug 30th 2011
     permalink
    No właśnie! :smile:
  17.  permalink
    Mi jeszcze zostało 6 dni do końca cyklu jeżeli @ nie przyjdzie to tak za 10 dni zrobię test ktoś jest w podobnej sytuacji znaczy mniej więcej kończy się tak samo cykl jak mi i czeka na + :))??
    •  
      CommentAuthormarysia23
    • CommentTimeAug 30th 2011
     permalink
    ja w niedziele mialam bladziocha
    wczoraj kropla zywej krwi w nocy druga a tak po za tym czysto...
    juz nie wiem co myslec
  18.  permalink
    pewnie dzidzia widząc po Twoim wykresie zrob drugi test z porannego moczu :)
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.