Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorNatalaa
    • CommentTimeSep 5th 2011
     permalink
    BRAWO!
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Moje gratulację :-) cieszę się razem z Tobą
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Karinazosia gratuluję !!:flowers:
    Nowy tydzień i od razu takie wieści, oby takie super wieści były częściej:whorship:
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Gratuluję!!!:bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Super wieści!!!! Gratulacje :clap::clap::clap:
    --
  1.  permalink
    Gratulację ;))) ja mam 12 dzień fl dziś powinna przyjść @ ale jej nie ma temperaturka dalej się utrzymuje więc zrobiłam teścik ale chyba jakiś felerny bo nawet kreska która powinna być jest strasznie blada a tam gdzie ciążowa jest jakiś zeciek w odwrotną stronę jeżeli nie przyjdzie @ zrobię jeszcze jeden test w środę ;)
  2.  permalink
    arkada a jak tam Twoj teścik ???
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    21olcia1990: więc zrobiłam teścik ale chyba jakiś felerny bo nawet kreska która powinna być jest strasznie blada a tam gdzie ciążowa jest jakiś zeciek w odwrotną stronę

Ja w udanym cyklu miałam taki feralny test.. Zrobiłam go i NIC. Blado i tu i tu.. więc wpuściłam większą ilość kropelek moczu i się pojawiła się TA pierwsza kreska,a ta druga była rozlana po całej długości .. Wynik wpisałam jako wątpliwy.
    A może powinnaś powtórzyć jutro,ale z tego pierwszego porannego moczu?:wink:
    --
  3.  permalink
    No właśnie ja też musiałam dokropić bo ta pierwsza bardzo powoli się pojawiała i jest bladziochem .... hmmm... jutro boję się że jeszcze może znów nie pokaże nic więc muszę wytrzymać do środy :D oby pokazały się ładnie dwie :)
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    21olcia1990: arkada a jak tam Twoj teścik ???

test negatywny, troszkę mi przykro myślałam ze lepiej to zniosę:( czekam na @ w takim razie i będziemy z mężem starać się w drugim cyklu intensywniej:shamed:
    •  
      CommentAuthorMinia85
    • CommentTimeSep 5th 2011 zmieniony
     permalink
    Hej dziewczyny :bigsmile: Mam 8-miesięcznego syka i mamy w planach powiększenie rodzinki. W tym momencie nie mam jeszcze odwagi, więc liczę na "szczęśliwy traf", a poważne starania zaczniemy za kilka miesięcy. Będę tu do Was zaglądać :smile:
    --
  4.  permalink
    oj a mierzysz temperaturkę ??? bo jeszcze może nie wszystko stracone ... nie zawsze pierwszy test to od razu pozytyw u mnie dziś tak jak pisalam jakiś dziwny felerny test chociaż można z niego odczytać że ciązy nie ma ale temperaturka mi się ładnie trzyma więc nadzieję mam :)
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    Nie nie mierzę, może sporadycznie ale to się nie liczy;) olcia dlaczego chcesz czekać do środy, zrób sobie jutro rano teścik!:bigsmile:
  5.  permalink
    A boję się że jeszcze nie pokaże jak patrzyłam po cyklach dziewczyn to nie które miały do 14 dnia nawet minusy a póżniej plusiki chociaż widziałam już w 10dniu fl plusa ale chyba wolę żyć nadzieją i poczekać do środy pod warunkiem że @ nie przyjdzie do tej pory ...
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Arkada, a Ty byś chciała, żeby w 21 dc wyszedł Ci pozytywny test?
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Kaonashi: Arkada, a Ty byś chciała, żeby w 21 dc wyszedł Ci pozytywny test?

Wow, nawet nie spojrzałam, że dopiero 21dc :shocked:
    --
  6.  permalink
    Ja tez nie wiedziałam że w 21 aaaa to dużo dużo za szybko.... a ja juz myślałam że ja za szybko zrobiłam :)
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Arkada, wróciłam jeszcze do naszej rozmowy sprzed kilku dni na "Clo i inne leki". Nie możesz liczyc lutealnej od dnia zastrzyku, bo nie wiesz kiedy była owulacja. A mogła byc nawet po skoku temperatury.Obserwacji nie prowadzisz więc nie masz szans wyłapac 1szego dnia fl. Na test na 100% za wcześnie. Jedyna informacja jaką dziś uzyskałaś to taka, że kolejny test nie będzie zafałszowany pozastrzykową pozostałością hcg.
    -- „Milcz - wydarła ze spienionych warg hrabina - jeśli nie chcesz, bym wyszła wobec ciebie ze złoconych ram mego dobrego wychowania! ”
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    ok. wszystko się zgadza tylko w 10dc. miałam owulację potwierdzoną monitoringiem, gin stwierdziła że jest jajeczko, tegoż samego dnia przepisałam mi zastrzyk który powinien spowodować ze owe jajeczko pęknie, wykonałam go ok. 23.00,

Hmmm czyli kiedy zrobić kolejny test doradźcie mi proszę?
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    arkada: ok. wszystko się zgadza tylko w 10dc. miałam owulację potwierdzoną monitoringiem, gin stwierdziła że jest jajeczko, tegoż samego dnia przepisałam mi zastrzyk który powinien spowodować ze owe jajeczko pęknie, wykonałam go ok. 23.00,

O owulacji mówimy kiedy pęcherzyk pękł więc u Ciebie był potwierdzony pęcherzyk dominujący, a nie owulacja. Nie chce mi się grzebac za ulotkami w necie, ale z tego co pamiętam to po zastrzyku pęcherzyk powinien pęknąc w przedziale 24 - 72 h. Mogę się lekko mylic, jak jesteś ciekawa to poczytaj ulotkę. W każdym razie to nie jest tak, ze wbijasz igłę i za 5 minut jest owu. Pamiętasz jakiego rozmiaru był ten pęcherzyk na monitoringu?
    Ps. jajeczko nie pęka :wink:
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    Gin nie mówiła o rozmiarach a sama też nie pytałam wiec.... Ok. chyba czas poczytać na temat cykli a nie bazować na przypuszczeniach:wink: Hmm myślę aby też zmobilizować się zacząc mierzyc temperaturę, ale to już od nowego cyklu zacznę.
    Kaonashi wiec kiedy zrobić test?
    :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Nie wiem :bigsmile:, ale co mi tam mogę sobie pogdybac. Skoro w czwartek późnym wieczorem zrobiłaś zastrzyk to przyjmując najdłuższy czas oczekiwania na owu, lutealną liczyłabym od poniedziałku czyli jej 12 dzień wypadłby 9.09 - możesz wtedy spróbowac, ale to też może byc za wcześnie na test z moczu. Chyba, zę pokonasz strach do igieł i pójdziesz sobie tego dnia na betę.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Kaonashi: Nie chce mi się grzebac za ulotkami w necie, ale z tego co pamiętam to po zastrzyku pęcherzyk powinien pęknąc w przedziale 24 - 72 h.

mi coś świta, że do 36 godzin maksymalnie pęka
    przynajmniej po Pregnylu, nie wiem jak po innych :wink:

ARKADA jeśli zastrzyk przyjęłaś w 10 dc ok 23 to pęcherzyk mógł pęknać najpóźniej w 12 d.c
    więc dzisiaj masz 9 dzień fazy lutealnej [albo nawet i 7 albo 8] bo nie wiadomo kiedy był skok temp więc wg mnie też za wcześniej na test
    --
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    Hmm, a z matematyki byłam kiedyś orłem :shocked: haha

Dla mnie Twoje obliczenia to nadzieja ze jeszcze nie wszystko stracone w tym cyklu, ;) a dzięki wymianie zdań na forum na przyszłośc będe wiedziec o co pytac na wizycie:bigsmile:

igła?:shocked: może się przełamie, mam traumę do igieł po przeżyciu bardzo poważnej operacji 2 lata temu, na rehabilitacji kłuli mnie wówczas po kilkanaście razy dziennie, miałam gęstą krew do tego niskie ciśnienie, i z reguły krew nigdy nie leciała, wyobraźcie sobie jak moje ręce wyglądały:sad:.

Poczekam sobie spokojnie na zwykły teścik:cool:
  7.  permalink
    a więc widzisz Arkada masz jeszcze duze szanse na plusika :))
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    arkada: i z reguły krew nigdy nie leciała, wyobraźcie sobie jak moje ręce wyglądały.

skąd ja to znam - to u mnie norma przy każdych badaniach krwi... a znaleźć żyłę? to GRANICZY z CUDEM! :surprised:
    --
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    Jeśli ma to jakieś znaczenie,
    Pamiętam na drugi dzień po zastrzyku Ovi byłam bardzo rozgrzana, miałam uderzenia gorąca, i tak przez 2 dni więc pewnie w tych momentach pękał.

Talinka, podobno dobrze przed pobraniem krwi wypić litr wody mineralnej na jej rozrzedzenie, tak mi pielęgniarka powiedziała ostatnio, bo też nie leciała więc i siniak na pół ręki został na pamiątkę :neutral:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    TEORKA: mi coś świta, że do 36 godzin maksymalnie pęka

Możliwe :wink:
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    U mnie to nie jest problem z gęstością krwi, a z samymi żyłami. :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Arkada wykorzystaj końcówkę cyklu (o ile to końcówka a nie początek ;-)) na naukę jakieś metody i zmierz się z obserwacją. To Ci wiele rozjaśni.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    u mnie nie dość, że żył nie widać [często gęsto pielęgniarki wkłuwają się "na ślepo" i bywa, że trafiają za 5 - 7 razem :smile: ] to jeszcze też coś mam z krwią i 1 na 3 oddania krwi kończą się krwotokiem z ręki nie do zatamowania a krew sika jak z armaty a potem na ręce piękny krwiak :wink:
    i jakoś mimo tego nie boję się oddawać krwi do badania bo nie ma w tym nic strasznego przecież to ani nie bolesne ani nic :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    Kaonashi: na naukę jakieś metody

co masz na myśli? o mierzeniu temp. własnie czytam na pokrewnym forum jak, kiedy, gdzie, w czyim towarzystwie:bigsmile:

Teorka ,,przecież to ani nie bolesne ani nic,,

Mnie to boli, a jeszcze bardziej sama świadomość ze ,,daje w żyłę,,
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Mam na myśli wybór i naukę konkretnej metody obserwacji, ale nie na podstawie forumowych porad.
    np. Metoda Rotzera
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    ok.haha do tej pory myślałam że metoda jest tylko jedna :wink:
    •  
      CommentAuthorLa_Liszka
     permalink
    Pewnie to nie będzie ostatnie zaskoczenie ;-).
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    Całe życie się uczymy, jestem pełna optymizmu, opinie tutaj są dla mnie cenne. :peace:

News z ulotki - ovitrelle działa po 24-36h
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    arkada: News z ulotki - ovitrelle działa po 24-36h

no czyli tak samo jak Pregnyl
    --
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    A mi gin zasugerowała ze mamy działać w przedziale po 24-28h, ze to będzie najlepszy moment
    •  
      CommentAuthorAnderka
     permalink
    Ja już 8 cykli się staram i dziś przyszła @. W zasadzie od rana plamienie. Zawsze było brunatnie i skrzepowo dziś plamienie takie jasno czerwone. Do dziś rana byłam pewna , że chyba się udało. Mimo, ze przerobiłam przez te miesiące chyba wszystkie objawy ciązowe to w tym cyklu były zupełnie inne i nieśmiało myślałam, że w końcu się udało. No cóż zobaczę jak jutro moja @ się zachowa. Smutno mi bardzo a i zła jestem, ze mój organizm tak ze mną poigrywa. :cry::cry::cry: dzisiejszy test ,,-".
    -- ,
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    cześć dziewczyny przyłącze się do starających bo widzę że coraz mniej nas tu jest:)ja się staram od ponad roku. Mam PCO:/ od następnego cyklu miałam brać CLO ale okazało się że mój M ma problem ze swoim "sprzętem"i prawdopodobnie będzie miał zabieg:(jestem załamana:(
    --
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    czego dotyczy ten zabieg? Z jakiego rejonu Polski pochodzisz?
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    prawdopodobnie stulejka pochodzę z Wrocławia
    --
    •  
      CommentAuthorMrsCreme
     permalink
    Mimik, we Wrocławiu są dobrzy lekarze, w razie czego mogę ze spokojem poradzić mojego :) Nie załamuj się! Przecież to drobny zabieg, fakt, będziecie pewnie musieli odczekać cykl (albo i trzy) ale to nie koniec świata i do w dodatku jest wyleczalne!
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    no ja wiem że to drobny zabieg ale myślałam że zaczniemy od tego cyklu z CLO a tu zawsze coś. Jeszcze moja bratowa szwagierka kuzynka kuzyna żona wszyscy naokoło są w ciąży i to mnie trochę przytłacza bo też pragnę zostać już mamą:(zawsze pod górkę.ale jak coś to napisz jak się nazywa Twój lekarz:)dzieki
    --
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    mimik: Jeszcze moja bratowa szwagierka kuzynka kuzyna żona wszyscy naokoło są w ciąży i to mnie trochę przytłacza bo też pragnę zostać już mamą:(

wiem co czujesz, wokół mnie też same ciężarne, i ciągle ich przybywa, jak grzyby po deszczu, o moich problemach wie tylko mama i tata, reszta non stop lamentuje kiedy doczeka się wnuka, prawnuka, siostrzeńca, kiedy zostanie ciocią i tym podobne ble ble ble. Nie przejmuj się większośc z nas ma takie problemy, krótkotrwałe, długotrwałe, ale zawsze. Ciąża nie jest na zawołanie i ubolewam że nie jest zaraźliwa :bigsmile:, ale......... są na forum dziewczyny które zachodzą w ciąże mimo wszelorakich zaburzeń itp. i to mnie nastawia sympatycznie i optymistycznie:cool:
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    ja też tak mam, że rodzina gada tylko kiedy będziemy mieli dziecko itd., bo to już odpowiedni wiek , długo jesteśmy po ślubie itd....:(
    -- ,
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    jak długo jesteście po ślubie jeśli można spytac? mi to już gadali (,, gadali" musicie domniemać ze jestem z południa;)))) o dziecku jak tylko dowiedzieli się o zaręczynach:crazy: mam bardzo dużą rodzinę wiec jak tylko była jakaś grubsza rodzinna imprezka takich pytań ,,kiedy?????,, miałam z kilkanaście;)
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    my jesteśmy ze sobą już 9 lat a po ślubie 5 lat więc już teraz non stop słyszę, że powinniśmy mieć już dziecko, ble ble ble... zwłaszcza, że ja już mam 32 lata... :shocked:
    też pochodzę z południa :):bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    ja mam prawie 27lat, niby dużo, niby nie, zależy.... chyba zależy od wyników;) jestem z Krakowa a Ty?:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    pochodzę z Andrychowa, studiowałam w Krakowie :)
    -- ,
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.