Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthortechniczne
    • CommentTimeSep 21st 2011
     permalink
    U mnie to dopiero początek cyklu
    •  
      CommentAuthorMamrotka
     permalink
    Basiu ja jestem, jestem, zaglądam, ale w sumie pisać nie ma o czym ;)
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    ja też tu jestem:-) u mnie test ciążowy negatywny, temp.spada więc czekam na @ :sad:
    Poza tym odebrałam wyniki i mój progesteron 17,76 ng/ml w 23dc, przy normie 1,7-27,0 ng/ml :-) jakby @ przyszła dziś to jeszcze wyrobiłabym się do weekendu z innym hormonami, ale zobaczymy :confused:
    --
    • CommentAuthorolinder
     permalink
    też do was należe dziewczyny. w chwili obecnej przebieram nerwowo nogami pod stołem, bo 12.09 zaczął się nowy cykl ale po 2 dniach już się @ skończyła a wcześniej takie rzeczy się nie zdarzały, testy owulacyjne +, ale ciążowy z moczy -, a temperatura podwyższona ciągle. w przyszłym tygodniu idę do lekarza w 16dc.
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Ja również jestem ! :) zaczęłam nowy cykl i nie moge się doczekać jakie będą efekty :)
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Hej dziewczynki :) Jestem tutaj nowa ..

Ja np. staram się od 4 cykli i nic :( W tym miesiącu @ miałam od 9 września do 12 .. Obecnie jestem w 13 dc, kiedy mogę się spodziewać dni płodnych? Cykle mam co 29-32 dni :/

Pozdrawiam Wszystkie Kobitki na tym forum :*:*:*:*
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Mój również to 4 cykl , ale z wykresem 2. Zacznij prowadzić wykres, mierzyć temp, obserwować sluz i szyjke to będziesz wiedzieć kiedy masz dni płodne :) Bo takie wyliczanie kiedy ostatnia @ była nie ma sensu. Trzymam kciuki! :)
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Socha20: Tylko, że ja jestem tu nowa i nie bardzo wiem jak to robić :( Ja np. w tym miesiącu kupiłam test owulacyjny .. Nigdy wcześniej nie używałam. Może i on będzie pomocny? :)
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    W tym Ci nie pomogę ponieważ nigdy nie używałam testu owulacyjnego ale czytałam że często wprowadzają w błąd. Myśle że rozsądniej będzie jeśli zaczniesz mierzyć temp. Codziennie rano o tej samej porze bez wstawania z łóżka :)
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Socha20 : Spróbuję :) Dziękuję za radę :) A u Ciebie jak ze staraniami?
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorlapa
    • CommentTimeSep 21st 2011 zmieniony
     permalink
    Ashanti88, bardziej niż test owulacyjny pomocny będzie termomter i obserwacja śluzu. Załóż wykres i rozpocznij obserwację. Zacznij od ABC eksperta z bazy wiedzy:-)
    --
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Właśnie kończy mi się @ i będę dalej się obserwować i starać. Może w tym cyklu się uda :) Jestem pełna nadziei.
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    lapa: Dzięki ;) Powiem Ci tak : Ja prowadzę od lipca zeszyt, w którym zaspisuję wszystkie @, kiedy się przytualmy z mężem, jaki ślu, itp :) Czy to jest też skuteczne?
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Socha20: To życzę Ci aby był dzidziuś wkońcu :) Ja się pomału poddaję ...
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    Ashanti_88 zapraszam pod mój wykres. W tym cyklu robię testy owulacyjne (też pierwszy raz) i monitoring usg - zobaczymy na ile są wiarygodne.
    Zostawiłam też informację pod Twoim wykresem :)
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Nie poddawaj się, 4 cykle to naprawdę nie jest długo!
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    Ashanti_88 nie poddawaj się. Ja walczę od ponad 30 cykli - tj 7 razy dłużej niż Ty. I nie poddaję się, choć mam gorsze dni. Jeśli 88 to Twój rocznik to nie jest tak źle. Ja skończyłam już 31.
    W tym cyklu wyskoczył mi wirus akurat w okresie okołoowulacyjnym - biorę to za dobry omen :)
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    esteban: Zaraz zobaczę :) Kurczę, ja właśnie nie wiem, czy te testy owu są skuteczne .. :( Chociaż Gin. mi zalecił by je robić ..

Socha20: Ale z czasem nadzieje umiera w moim przypadku .. :( Inne dziewczyny, które nie chcą mieć dzieci zachodzą od razu :( A takie co chcą, to nie mogą ..
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    esteban ja też właśnie walczę z wirusem! Może to faktycznie jakiś dobry omen dla starających się! :)
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    esteban: Tak jestem rocznik 88 :) Każda ma inną psychikę i niektóre dziewczyny, takie jak ja wysiadają po paru cyklach starań ;(
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Ashanti na każdą z nas przyjdzie odpowiednia pora :) A załamanie się na pewno Ci nie pomoże, bądź pełna wiary i grzecznie czekaj :)
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Socha20: Ileż można? Ja sobie już wkręcam, że jestem bezpłodna itp .. :( Masakra ..
    -- , , ,
  1.  permalink
    Ashanti - ja używałam testów, najpierw "aptecznych", a potem kupowanych na Allegro (najtańsze). Co dziwne - zawodziły te droższe, ale czasem zdarzało się że i te pokazywały dwie krechy wtedy, kiedy trzeba (potwierdzane monitoringami). Według mojej ginki testy są tylko wspomagaczem, ale nie należy na nich polegać w 100%.

Ja się starałam a tak ze 20 cykli. Im dalej, tym było gorzej, ciężko jak diabli, ale nie można się poddawać.

Życzę Wam dziewczyny szybkiego zaciążenia!
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Ja po moim 1 cyklu byłam zdziwiona że nie zaszłam, myślałam że jeśli nigdy nie brałam żadnych tabletek anty itd to będzie łatwo, przecież tyle dziewczyn "wpada". Teraz już wiem że to nie jest takie łatwe i trzeba dużo cierpliwości :)
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    oj trzeba trzeba, a najważniejsze to aby się nie załamać, lub nie myśleć o tym że się chce zajść w ciążę, wtedy łatwiej zajść jeśli jest wszystko oki ze zdrowiem kobiety i partnera
    •  
      CommentAuthorHarleyQuinn
     permalink
    Oj tak. Tym bardziej, jak słyszałam stale od ginki, że cierpliwości, to nie jest takie hop-siup, że do dwóch lat się można starać spokojnie i bez stresu. Ale wiek już nie ten, żeby sobie bimbać przez kilka lat. Chociaż jak widać miała "baba" rację i cierpliwość się opłaciła...

Techniczne - dokładnie!
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    HarleyQuinn właśnie takie dziewczyny jak ty dają nam wiare że warto próbować i nie rezygnować! :) Gratuluje dziecka :)!
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    ashanti 88 jak tak się będziesz wkręcać to się psychicznie zablokujesz i wtedy bedzie problem. Jesteś młoda, dla swiętego spokoju zrób podstawowe badania może to cię uspokoi i korzystaj z seksu a ciaża pojawi sie w najmniej oczekiwanym momencie.
    Poza tym zawsze tak jest że te co nie chcą dziecka wpadają nawet stosując tabletki a te co chcą muszą cierpliwie czekać. Ja tez byłam niecierpliwa i się doczekałam, wiec Ty też się doczekasz. Powodzenia
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Pojawi się w jak najbardziej oczekiwanym momencie.
    --
  2.  permalink
    Dzięki Socha, warto! I powiem Wam coś jeszcze - warto ten czas wykorzystać na umacnianie więzi z naszymi facetami :bigsmile: To ciężki czas dla kobiet (szczególnie koniec cyklu), ale warto przy najmniejszym dołku się oderwać, iść z nim na spacer, na lody, na mniam, mniam gorącą czekoladę albo coś i gadać o dupie Maryni.
    •  
      CommentAuthorHarleyQuinn
     permalink
    Amazonka: Pojawi się w jak najbardziej oczekiwanym momencie.

Amazonka - w najmniej, chociaż wiem, co masz na myśli. Natomiast z każdym cyklem nadziei jest coraz mniej i w końcu ten plus potrafi być naprawdę dużym zaskoczeniem. Spodziewanym, ale zaskoczeniem.
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    sara32: Badania mam ok :) Kurczę, masakra z ciążą .. Zawsze myślałam, że jest to łatwe .. A tu co? :cry:

A takie pytanie mam do wszystkich dziewczyn ..
    Chodzi o to,żew tym cyklu po raz pierwszy miałam ból owulacyjny, taki jak przed każdą @ .. Czy były to dni płodne? Dodam, iż nie było śluzu i przytulaliśmy się z mężem .. Czy mogły to być dni płodne? Kiedys lekarz mi powiedział i czytałam na jednym z forum, że nie w każde dni płodne ten śluz wypływa na zewnątrz ..
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Boje się że przez tą chorobe będę miała zakłóconą temp w tym cyklu :((!
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    HarelyQuinn: Czyli jaka jest Twoja rada?
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Socha20: Nie smutaj się !! Nie wolno :( :* Inne dziewczyny jakoś umiem pocieszyc itp, a sobie wmawiam same najgorsze rzeczy :/
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Co za głupi wirus.. Męczy mnie już od 4 dni :(
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    Ashanti, jeśli masz dużo śluzu to może on być widoczny na zewnątrz w każdym momencie cyklu, natomiast ważna jest konsystencja/wygląd śluzu... śluz płodny będzie rozciągliwy, jak białko kurze :-)
    --
  3.  permalink
    Ashanti - odnośnie testów? Ja używałam, ale nie sugerowałam się nimi. Po prostu kochaliśmy się często po @ i tyle... Nic więcej zrobić chyba nie mogliśmy. Ashanti - i Ty się też nie smutaj! Sara Ci dobrze radzi - dla świętego spokoju możesz sobie zrobić podstawowe badania, ale na razie nie nakręcaj się, że coś jest nie tak!
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    Socha20: Boje się że przez tą chorobe będę miała zakłóconą temp w tym cyklu :((!

Zobacz co tutaj napisała Fretka_Flynn: http://forum.28dni.pl/discussion/1008/choroba-a-npr/#Item_12
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja nadal podziwiam Kobiety,które starają się po kilkanaście, kilkadziesiąt cykli i nic. Ja starałam się tylko 4,ale i tak tyle nerwów,płaczu i załamań,że łatwo można popaść w jakieś paranoje. Ciągle z partnerem się obwinialiśmy,że coś z Nami nie tak.. ,a wystarczyło odrobinę cierpliwości.
    Socha20: Ja po moim 1 cyklu byłam zdziwiona że nie zaszłam, myślałam że jeśli nigdy nie brałam żadnych tabletek anty itd to będzie łatwo, przecież tyle dziewczyn "wpada

Miałam tak samo.Zawsze myślałam,że wystarczy się kochać do końca i już się uda. Niestety. Moja koleżanka nie chce i nie chciała dzieci.Wpadła w wieku 18 lat,jednorazowa przygoda z byłym.Byli trzezwi i podobno uważali :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Dziękuje bardzo esteban :) Troszke mnie sprowadziłaś na ziemię, bałam się że to może być duży problem :)
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Ale dziewczynki jeśli miałam ból owulacyjny?
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    Socha20 głowa do góry. Może nawet uda Ci się zauważyć skok - w końcu jeszcze parę dni przed Tobą. Zdążysz się wychorować.
    Ja już go raczej nie zobaczę - a tyle optymizmu we mnie... jak nigdy :)
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Hussy mam nadzieje że mój 4 cykl też będzie tym szczęśliwym tak jak w twoim przypadku :)!
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Ashanti_88: Badania mam ok :) Kurczę, masakra z ciążą .. Zawsze myślałam, że jest to łatwe .. A tu co?

jak badania masz ok to będzie dobrze, możesz przebadać jeszcze partnera ale po 4 miesiącach staran to stanowczo za wcześnie.
    --
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Mam jeszcze takie pytanie. Myślicie że przyjmowanie leków może zakłócić owulacje?
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ashanti, każda kobieta ma inny śluz i u każdej wygląda inaczej. U mnie np. nigdy nie dostrzegłam tego "książkowego" .Zawsze był mleczno-wodnisty , ewentualnie przezroczysto-wodnisty,a czasem w ogóle go nie dostrzegałam.Wtedy bardzo pomagała mi mierzona temperatura.Mniej więcej mogłam określić kiedy zaczynała się faza wyższych temperatur. Co do bólu owulacyjnego. Mnie w dni płodne zawsze kuły jajniki(lewy,prawy,oba naraz-różnie),a czasami nic mi nie dolegało. Musisz zacząć się obserwować.Z temperaturą możesz zaczynać nawet od jutra.Wtedy będzie Ci dużo łatwiej.
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    HarleyQuinn: Badania podstawowe mam w normie .. Robiłam tydzień temu :) U nas z przytulaniem jest problem, bo męża prawie nie ma w domu. Pracuje jako kierowca i w miesiącu może z 3 razy się przytulamy :(

lapa: Czyli to nie prawda, że śluz płodny nie zawsze jest na zewnątrz?

Hussy: A Ty jak długo się starałaś?
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    Ashanti_88: Ale dziewczynki jeśli miałam ból owulacyjny?

Od kiedy masz ten ból?
    U mnie pojawił się w 8dc. Wczoraj czułam go nawet przy chodzeniu i siadaniu. Gin stwierdził, że mam prawo czuć, bo mam 2 pęcherzyki po 20mm w jednym jajniku i że lada chwila poczuję ulgę. Chyba jeszcze nie pękły bo czuję je non stop.
    A armia narwanych żołnierzy już na nie czeka :D
  4.  permalink
    Ashanti, to tym bardziej się nie martw - traficie w końcu, tylko jak go nie ma to może dłużej potrwa...
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.