Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeSep 21st 2011
     permalink
    Socha20: Myślicie że przyjmowanie leków może zakłócić owulacje?

Jak ja brałam silne antybiotyki przez dwa miesiące (jeden na nerki,drugi na krążenie) to zauważyłam okropne pogorszenie jakości śluzu,no i jakieś infekcje miałam.Ale czy ma to coś związek z owulacją-nie wiem .
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Socha20 : U mnie może też będzie 4 cykl szczęśliwy , kto wie ;)

Hussy: U mnie jest taki sam jak u Ciebie .. Nigdy nie mam przezroczystego. Zawsze jest biały, kremowy i wodnisty .. Czyli jak miałam ból owulacyjny to mogły to być dni płodne?
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ashanti,staraliśmy się 4 cykle :wink:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Ashanti_88: Pracuje jako kierowca i w miesiącu może z 3 razy się przytulamy :(

Ja w zaciążonym cyklu współżyłam 1 lub 2 razy w okresie płodnym, już nie pamiętam. Wiec musisz uszczelić w okres płodny i zajdziesz w ciążę.
    --
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Hussy: To tylko gripex więc może nie będzie tak źle :) Zresztą przestaje się już martwić, Nowy cykl, nowe nadzieje! :))!!
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    esteban: 17 - 19 września miałam te bóle i wtedy się przytulaliśmy .. Teraz już ich nie mam.

HarleyQuinn: No to pocieszyłaś mnie, że hej ;) 3 -4 razy w miesiącu się tylko przytulamy.. To jest stanowczo za mało ;(
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorHussy
    • CommentTimeSep 21st 2011 zmieniony
     permalink
    Ashanti,a próbowałaś Oeparol ? Podobno bardzo dobrze działa na poprawę jakości śluzu. Ja brałam akurat w cyklu ,w którym się udało.
    --
    Podobnie jak Sara. W udanym cyklu kochaliśmy się baaardzo rzadko. Był też cykl,w którym dzień w dzień i nic. Także to nie zależy od ilości:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Hussy: No to bardzo mało jak na inne dziewczyny, które długo się starają .. 3maj kciuki żeby ten cykl dla mnie też był szczęśliwy :)

sara32: Tak, tylko kiedy niby je mam jak śluzu płodnego w ogóle nie mam :(
    -- , , ,
  1.  permalink
    Ashanti, nie liczy się ilość, tylko trzeba pi razy drzwi trafić w dni płodne :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Hussy: Nie, pierwsze słyszę o tym .. Mi polecano olejek z wiesiołka czy jakoś tak, ale lekarz stwierdził, że mi to nie jest potrzebne ..
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ashanti,poczytaj o tym śluzie może nie będziesz się tak martwiła
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Hussy: Dziękuję :):* Już lookam na tą stronkę :) A wracając do tego bólu .. Mogłam mieć wtedy dni płodne?
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    w BAZIE WIEDZY znajdziesz najbardziej wyczerpujace i fachowe info odnosnie sluzu
    temat dosc ciekawie i wydaje mi sie wyczerpujaco jest omowiony na naszym forum w temacie OBSERWACJA SLUZU w tym temacie spokojnie mozesz tez zadac kazde nurtujace cie pytanie

jakbys szukala czegos odnosnie szyjki macicy zerknij TUTAJ
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Mogłaś,aczkolwiek ciężko powiedzieć.Musiałabyś iść w tych dniach na monitoring to wtedy było by co nieco jasne :wink: Na tej stronie,którą Ci podałam masz tzw. Bazę wiedzy i tam możesz poczytać co nieco. Oczywiście tu na 28dni. też masz bardzo dużo informacji,które warto poczytać.
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Hussy: Czytałam tą stronkę i z tego wynika,że u mnie jest śluz nieprzenikalny cały czas :( :/

Cytat : "Niekiedy śluz okresu płodności może być bardziej wodnisty i spływa jak woda. Objaw ten spowodowany jest wysokim poziomem estrogenów. " - U mnie tak jest słowo w słowo ..

Ale jeśli miałam te bóle to raczej były to dni płodne? Wtedy się przytulaliśmy ..
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Może nie,że nieprzenikalny ale niektóre kobiety mają ciężko z tym śluzem,bo ciężko go określić. Wtedy każde odczucie jest ważne np. czy czujesz naoliwienie w pochwie,czy jest sucho itp. Wychwycisz to po pewnym czasie
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    bole moga miec rozne pochodzenie, wiele kobiet w ogole nie odczuwa bolu owulacyjnego
    jedyna pewnosc ze mialas owulacje daje monitoring
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ja miałam właśnie taki typowo wodnisty chodz nie zawsze był przezroczysty. Bardzo często był wodnisty,ale mleczny
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Hussy: Pewne jest to,że nie mam w ogóle śluzu przezroczystego .. Zawsze jst białawy, metny i wodnisty ..

MrsHyde: Myślałam,że to będzie ból owulacyjny bo przy tym miałam bardzo lekkie plamienie ..
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    czy za plamienie okoloowulacyjne uznajesz to z 9dc? jak dlugie do tej pory mialas cykle?
    jak dla mnie to do zaastanawiania sie czy jestes po owu i czy mialas juz okres plodny jest stanowczo za malo danych na wykresie; pomijam ze nie mierzysz temperatury, ale z obserwacja sluzu i szyjki tez troche zawalilas
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Mrs Hyde : Tak z 9 dc. Cykle mam dość nietypowe wg mnie :/ Co 29-32 dni .. Nie wpisałam wszystkich danych, bo nie jestem na necie w odmu tylko u rodziców, a ten zeszyt co prowadzę mam w domu :( Śluz obserwuję cały czas .. Mam w domu zeszyt, w którym piszę jaki jest, jak wyglada itp .. Nie mierzę tylko temperatury :/ Poza tym nie miałam śluzu prezroczystego - nigdy go nie mam ..
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ashanti, cykle 29-32 dni są jak najbardziej normalne. Nawet jak zapisujesz u siebie w zeszycie to bardzo dobrze. A z tą temperaturą napisałam Ci,że możesz zaczynać nawet od jutra. I tak jak napisałam możesz zainwestować w Oeparol - wiesiołek w kapsułkach może wtedy jakość Twojego śluzu się poprawi. Warto dodać,że najlepiej jest w tym czasie pić dużo wody.
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    uzupelnij wykres danymi ktore masz w zeszycie, bedzie bardziej czytelnie. jesli cykle masz ok 30dni to raczej dziwne wydawalyby mi sie plamienia okoloowulacyjne z 9dc, moze to bylo np po sexie? jak dlugie masz miesiaczki?
    dlugosc 29-32dni jest jak najbardziej w normie, nie rozumiem czemu uwazasz je za nietypowe
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Hussy: Czyli mam normlane cykle?? Matko z córką, a ja tak przeżywałam ;( Znajoma mnie nastraszyła, że są nieregularne :/ Wredna małpa!! Uff .. To dobrze :)
    Jutro zacznę mierzyć temperaturę :). A ile to mniej więcej kosztuje?
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    nieregularne by byly gdyby jeden cykl trwal 22 dni a drugi 50

mierzenie temperatury nic nie kosztuje, tyle co termometr np microlife
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    MrsHyde: To jutro uzupełnie :) Te bóle były 2 dni przed sexem i w dniu sexu się kochaliśmy .. I po tym jeszcze przez 2 dni były bóle i potem cisza .. Mam 4-5 dniowe @. Kumpela mnie nastraszyła, że ona ma 34 dniowe i, że ma nieregularne no to ja niby,że mam podobne do niej to mam takie same .. Masakra jakaś, że dałam się nastraszyć ..
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Ashanti_88: i w dniu sexu się kochaliśmy

:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    agael77: Mogłabyś jaśniej? :)
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Co to za "dzień sexu"? :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Agael77: Sorrki, zagalopowałam się w pisaniu :P chodziło mi o to,że w ten dzień gd się kochaliśmy przed uprawianiem sexu też miałam te bóle ..

Wybacz,pomyłka mała :P
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    :peace:
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Agael77: Jak dodałaś suwaczek? Bo ja próbuję i ni hu hu :angry:
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    agael77: Co to za "dzień sexu"?

Czepianie się.Każdemu się może zdarzyć pomyłka
    --
    Ashanti,na górze po prawej masz Ustawienia forum i tam już wszystko będziesz wiedziała. Musisz wkleić link z adresem do suwaka. Ja linkowałam w formie BBCode.
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Hussy: Nie ma o czym mówić z tą pomyłką :P czasem mi się to zdarza ;)
    Dziękuję za wytłumaczenie :*
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Hussy: Czepianie się.Każdemu się może zdarzyć pomyłka

Każdemu może się zdarzyć pomyłka, ale chyba nie każdy jest tak drażliwy, jak Ty. Zabawne, że sama zainteresowana nie ma żalu, a Ty się obruszasz.
    Taki OT, więc już kończę...:peace:
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Dziołszki nie kłóćcie się :( Zakończmy ten temat i będzie ok :* Lepiej mi doradźcie co mam robić by zaciążyć :P ale mi sie zrymowało :D
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Obserwować się i kochać się z mężem :)!
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    agael77: Każdemu może się zdarzyć pomyłka, ale chyba nie każdy jest tak drażliwy, jak Ty. Zabawne, że sama zainteresowana nie ma żalu, a Ty się obruszasz.
    Taki OT, więc już kończę...

Mhm, Spoko :boogie:
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Hussy: A jak dodałaś 2 suwaczek?:)

Socha20: A bez męża można?Bo kurcze on jest teraz u Niemców :P będzie w piątek bądź w sobotę :) A tak serio to chyba postawię na "LUZ" :surprised:
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    hahahaha :) bez męża to troche nie wypada szaleć:bigsmile: Wytrzymaj do piątku :devil:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ashanti, musisz po prostu oddzielić spacją jeden link od drugiego i w to samo miejsce wkleić drugi link do drugiego suwaka :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Socha20: Tylko,że kurcze on nie zawsze ma ochotę na tegeś śmegeś :( :D bo jak wraca po pracy to jest padnięty .. Może masz jakiś sposób żeby zrobić mężczyźnie ochotę? Ja próbuję wszystkiego i nic :cry:

Ja jestem niewyrzyta sexualnie :D
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Ashanti_88: bo jak wraca po pracy to jest padnięty

Mój codziennie pracuje po 11-12 godzin i jak wraca to też robię mu obiad i jakaś kolacja , umyje się i idzie spać. Także czasem to nawet go nie męczę,chociaż zawsze mam taką ochotę.. :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    U mnie na szczęście wygląda to tak że mój M sam się do mnie przymila a mi tylko pozostaje odwzajemnić jego zaloty :D
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Hussy: Dzięki za pomoc w suwaczkach :* Mój Mąż pracuje w TM i wraca do Polski zawsze nocą i jak już jest w domu to śpi na stojąco .. A ja mam taką ochotę wtedy na niego ,że klękajcie narody :D:D

Socha20: Jak ja Ci zazdroszczę .. :shamed::shamed:

Myślę co by tu zrobić żeby miał ochotę jak wróci z pracy :D:D
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    Hussy: Mój codziennie pracuje po 11-12 godzin i jak wraca to też robię mu obiad i jakaś kolacja , umyje się i idzie spać.

Mój to samo, z jednym wyjątkiem - po tych 11 godzinach i wstawaniu o 5 - jeszcze mu się chce bzykać - a mi libido spadło masakkrycznie :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Kochane nie dobijajcie mnie tym ;( Mój to mało kiedy ma ochotę .. Zawsze ja wyciąam pierwsza "ręke" .. :)
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorNatalaa
     permalink
    A próbowalaś jakąś seksi bieliznę np.?
    Na mojego to działa :cool:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Talinka, ja też jestem czasem aż zdziwiona,że mimo iż tyle czasu pracuje i to fizycznie to potem sam inicjuje zbliżenia,i jeszcze ma taką ochotę i siłę :bigsmile:
    Talinka: a mi libido spadło masakkrycznie

Mi właśnie odwrotnie. Mogłabym kochać się codziennie po kilka razy :shamed::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Oj tak,bielizna robi cuda, to prawda..
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.