Socha20: Myślicie że przyjmowanie leków może zakłócić owulacje?
Jak ja brałam silne antybiotyki przez dwa miesiące (jeden na nerki,drugi na krążenie) to zauważyłam okropne pogorszenie jakości śluzu,no i jakieś infekcje miałam.Ale czy ma to coś związek z owulacją-nie wiem .
Socha20 : U mnie może też będzie 4 cykl szczęśliwy , kto wie ;)
Hussy: U mnie jest taki sam jak u Ciebie .. Nigdy nie mam przezroczystego. Zawsze jest biały, kremowy i wodnisty .. Czyli jak miałam ból owulacyjny to mogły to być dni płodne?
Ashanti,a próbowałaś Oeparol ? Podobno bardzo dobrze działa na poprawę jakości śluzu. Ja brałam akurat w cyklu ,w którym się udało. -- Podobnie jak Sara. W udanym cyklu kochaliśmy się baaardzo rzadko. Był też cykl,w którym dzień w dzień i nic. Także to nie zależy od ilości
w BAZIE WIEDZY znajdziesz najbardziej wyczerpujace i fachowe info odnosnie sluzu temat dosc ciekawie i wydaje mi sie wyczerpujaco jest omowiony na naszym forum w temacie OBSERWACJA SLUZU w tym temacie spokojnie mozesz tez zadac kazde nurtujace cie pytanie
jakbys szukala czegos odnosnie szyjki macicy zerknij TUTAJ
Mogłaś,aczkolwiek ciężko powiedzieć.Musiałabyś iść w tych dniach na monitoring to wtedy było by co nieco jasne Na tej stronie,którą Ci podałam masz tzw. Bazę wiedzy i tam możesz poczytać co nieco. Oczywiście tu na 28dni. też masz bardzo dużo informacji,które warto poczytać.
Hussy: Czytałam tą stronkę i z tego wynika,że u mnie jest śluz nieprzenikalny cały czas :( :/
Cytat : "Niekiedy śluz okresu płodności może być bardziej wodnisty i spływa jak woda. Objaw ten spowodowany jest wysokim poziomem estrogenów. " - U mnie tak jest słowo w słowo ..
Ale jeśli miałam te bóle to raczej były to dni płodne? Wtedy się przytulaliśmy ..
Może nie,że nieprzenikalny ale niektóre kobiety mają ciężko z tym śluzem,bo ciężko go określić. Wtedy każde odczucie jest ważne np. czy czujesz naoliwienie w pochwie,czy jest sucho itp. Wychwycisz to po pewnym czasie
czy za plamienie okoloowulacyjne uznajesz to z 9dc? jak dlugie do tej pory mialas cykle? jak dla mnie to do zaastanawiania sie czy jestes po owu i czy mialas juz okres plodny jest stanowczo za malo danych na wykresie; pomijam ze nie mierzysz temperatury, ale z obserwacja sluzu i szyjki tez troche zawalilas
Mrs Hyde : Tak z 9 dc. Cykle mam dość nietypowe wg mnie :/ Co 29-32 dni .. Nie wpisałam wszystkich danych, bo nie jestem na necie w odmu tylko u rodziców, a ten zeszyt co prowadzę mam w domu :( Śluz obserwuję cały czas .. Mam w domu zeszyt, w którym piszę jaki jest, jak wyglada itp .. Nie mierzę tylko temperatury :/ Poza tym nie miałam śluzu prezroczystego - nigdy go nie mam ..
Ashanti, cykle 29-32 dni są jak najbardziej normalne. Nawet jak zapisujesz u siebie w zeszycie to bardzo dobrze. A z tą temperaturą napisałam Ci,że możesz zaczynać nawet od jutra. I tak jak napisałam możesz zainwestować w Oeparol - wiesiołek w kapsułkach może wtedy jakość Twojego śluzu się poprawi. Warto dodać,że najlepiej jest w tym czasie pić dużo wody.
uzupelnij wykres danymi ktore masz w zeszycie, bedzie bardziej czytelnie. jesli cykle masz ok 30dni to raczej dziwne wydawalyby mi sie plamienia okoloowulacyjne z 9dc, moze to bylo np po sexie? jak dlugie masz miesiaczki? dlugosc 29-32dni jest jak najbardziej w normie, nie rozumiem czemu uwazasz je za nietypowe
Hussy: Czyli mam normlane cykle?? Matko z córką, a ja tak przeżywałam ;( Znajoma mnie nastraszyła, że są nieregularne :/ Wredna małpa!! Uff .. To dobrze :) Jutro zacznę mierzyć temperaturę :). A ile to mniej więcej kosztuje?
MrsHyde: To jutro uzupełnie :) Te bóle były 2 dni przed sexem i w dniu sexu się kochaliśmy .. I po tym jeszcze przez 2 dni były bóle i potem cisza .. Mam 4-5 dniowe @. Kumpela mnie nastraszyła, że ona ma 34 dniowe i, że ma nieregularne no to ja niby,że mam podobne do niej to mam takie same .. Masakra jakaś, że dałam się nastraszyć ..
Czepianie się.Każdemu się może zdarzyć pomyłka -- Ashanti,na górze po prawej masz Ustawienia forum i tam już wszystko będziesz wiedziała. Musisz wkleić link z adresem do suwaka. Ja linkowałam w formie BBCode.
Hussy: Czepianie się.Każdemu się może zdarzyć pomyłka
Każdemu może się zdarzyć pomyłka, ale chyba nie każdy jest tak drażliwy, jak Ty. Zabawne, że sama zainteresowana nie ma żalu, a Ty się obruszasz. Taki OT, więc już kończę...
agael77: Każdemu może się zdarzyć pomyłka, ale chyba nie każdy jest tak drażliwy, jak Ty. Zabawne, że sama zainteresowana nie ma żalu, a Ty się obruszasz. Taki OT, więc już kończę...
Socha20: Tylko,że kurcze on nie zawsze ma ochotę na tegeś śmegeś :( :D bo jak wraca po pracy to jest padnięty .. Może masz jakiś sposób żeby zrobić mężczyźnie ochotę? Ja próbuję wszystkiego i nic
Ashanti_88: bo jak wraca po pracy to jest padnięty
Mój codziennie pracuje po 11-12 godzin i jak wraca to też robię mu obiad i jakaś kolacja , umyje się i idzie spać. Także czasem to nawet go nie męczę,chociaż zawsze mam taką ochotę..
Hussy: Dzięki za pomoc w suwaczkach :* Mój Mąż pracuje w TM i wraca do Polski zawsze nocą i jak już jest w domu to śpi na stojąco .. A ja mam taką ochotę wtedy na niego ,że klękajcie narody :D:D
Socha20: Jak ja Ci zazdroszczę ..
Myślę co by tu zrobić żeby miał ochotę jak wróci z pracy :D:D
Talinka, ja też jestem czasem aż zdziwiona,że mimo iż tyle czasu pracuje i to fizycznie to potem sam inicjuje zbliżenia,i jeszcze ma taką ochotę i siłę
Talinka: a mi libido spadło masakkrycznie
Mi właśnie odwrotnie. Mogłabym kochać się codziennie po kilka razy