Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorKlNGA
    • CommentTimeSep 22nd 2011
     permalink
    gratulacje TRES!!!!!!!!!!!!!!
    :clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:
    --
    • CommentAuthorsara32
     permalink
    Gratulacje TRES!!! :clap::cheer::clap::cheer:
    --
    •  
      CommentAuthoriborkowska
     permalink
    impega: można bez kąpieli ale trzymajcie długo nogi w górze, oprzyjcie je o ścianę, w tedy nasienie wpłynie dokładnie tam gdzie powinno - co Wam zależy NOGI DO GÓRY!

U mnie pomogło - trzymałam nogi w górze tylko w 1 cyklu i w tym właśnie zaciążyłam. To czysta natura - popatrzcie na lwy :tongue: Samice po kopulacji kładą się na grzbiecie :devil:
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Ja podnosiłam przez 3 cykle i nic :bigsmile: W tym już nie podnosze :devil:
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeSep 22nd 2011 zmieniony
     permalink
    iborkowska: U mnie pomogło - trzymałam nogi w górze tylko w 1 cyklu i w tym właśnie zaciążyłam. To czysta natura - popatrzcie na lwy :tongue: Samice po kopulacji kładą się na grzbiecie :devil:

u mnie trzymanie nóg w górze tylko przeszkadzało bo wtedy nasienie wyciekało 3 razy szybciej :tongue:
    mam bardzo silne tyłozgięcie i u mnie radę dawało tylko leżenie na brzuchu z poduszką pod biodrami
    także tegoooo
    najpierw trzeba znać swoją budowę żeby wiedzieć co pomaga a co szkodzi :smile:

TRES gratuluję.
    --
    •  
      CommentAuthorniunia32
     permalink
    Tres, Gratuluję!!! :bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_Isia_
     permalink
    Ja dwa dni temu w 13 dniu fl zrobiłam test i negatywny. Okresu nadal nie ma ale nie zrobię testu póki nie przekroczę 16 dnia fl. Ale też zastanawiam się nad zawieszeniem starań na kilka miesięcy. Nie wiem tylko czy antykoncepcja hormonalna nie utrudni mi później starań. Co wiecie na ten temat dziewczyny?
    Gratki dla Tres :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    28dni służy do zawieszania starań. Czemu chcesz sobie cokolwiek utrudniać?
    --
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    _Isia_: Odradzam Ci brania środków anty, sama nigdy ich nie stosowałam ale mam koleżanki (2) które przez tabletki miały problem z zajściem w ciąże i problemy hormonalne. Obserwuj się. poco się faszerować ? :cool:
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Tres również moje gratulację:clap: teraz trzymaj za nas :whorship:

A odnośnie monitoringu, on nie powiedział, że go nie zrobi (czyli jest możliwe na NFZ) tylko się do tego nie garnie (może mu się nie chce, może ma inne przekonania). Na początku lipca kazał mi jeszcze ze 2 cykle poobserwować i później powiedział, że mam wybrać dni w których warto go zrobić (popatrzył na moje wykresy).
    Odnośnie pracy ja nie mam problemu bo chodzę do pracy na 9, 10, 12 i czasem mam 1 zmianę, a lekarz codziennie od 7 do 13 jest i zazwyczaj nawiedzam go na godzinę 7 to jestem pierwsza.
    --
  1.  permalink
    TRES - ogromne gratulacje!! :cheer::clap::cheer::clap:
    •  
      CommentAuthorTres
     permalink
    Dzięki dziewczyny. M. kazał mi wyłączyć komputer, bo wpadłam w szał czytania wszystkiego o początkach ciąży. A jeszcze się tak nie powinnam nakręcać i na wyrost zamartwiać:wink:
    Trzymam za Was wszystkie kciuki:thumbup:
    --
  2.  permalink
    Tres ... super nowina :bigsmile: strasznie Ci gratuluję i życzę dużo dobrego :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
    • CommentTimeSep 23rd 2011
     permalink
    TRES, GRATULACJE!!!!!!!!!!! :clap::clap::clap::clap:
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Moje gratulację Tres
    •  
      CommentAuthorkitek1981
     permalink
    Tres super wieści :bigsmile: GRATULUJĘ i życzę wszystkiego najlepszego:flowers:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Gratulacje Tres :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorkaty222
     permalink
    Dołączam do gratulacji :)
    -- mama dwóch łobuziaków :)
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Piękny brzusio
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Ale śliczny brzusio :smile:
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    tres..gratulacje..i dziękujemy za fluidki..odbieram..ale mój mężulek znów chory i z serduszkowania nici :( ale ten los jest przeciwko nam..jak nie ja chora to on i nawet nie ma kiedy zrobić badań żołnierzy- bo jak minęło 3 mies. od antybiotyku u niego, to teraz znów zaczyna nową serię( tym razem na coś innego niż wszystko :()
    --
    • CommentAuthormetka22
     permalink
    witajcie, chcialabym sie do Was przylaczyc... Mam na imię Marta i staram sie ponad 2 lata o dzidzie...
    moim utrudnieniem jest PCOS a owulki mam dopiero od kwietnia... chcialabym nauczyc sie badac siebie i nie opierac sie tylko na usg :) mam nadzieje ze pomozecie i bedziecie trzymac kciuki bo mam na dzis termin okresu ale jeszcze cisza.. ;p
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Witam metka22. Załóż wykresik i zaczynaj obserwacje od dzisiaj :) A jeśli potrzebujesz jakiejś pomocy to w miare moich sił chętnie pomoge. Zapraszam do mnie pod wykres lub na priv :)
    • CommentAuthormetka22
     permalink
    wlasnie chcialabym tylko jeszcze nie wiem jak , moze do tego dojde zaraz :confused:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    Termometr mój jest w drodze z allegro i też planuje się obserwować od przyszłego cyklu, na razie jestem w 19dc, i czekam na @, niestety nie na jej brak bo coś mój mąż leniwy jest ostatnio:shocked::sad:
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    arkada a nie masz zwykłego rtęciowego? :) szkoda marnować tego cyklu :) od nowego zaczniesz nowym termometrem.
    •  
      CommentAuthorarkada
    • CommentTimeSep 23rd 2011 zmieniony
     permalink
    mam elektroniczny ale źle wskazuje (chyba jest zepsuty - chiński), czekam na dostawę:) poza tym w tym cyklu jestem bez stymulacji i wspomagaczy, poza tym mąż jest bardzo leniwy i wtedy kiedy wydawało mi się że mam dni płodne leżeliśmy koło siebie, tylko jako dwójka przyjaciół, zero sexu:cool::wink:
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    rozumiem to powodzenia w nowym cyklu i dużo :heart::bigsmile:
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    oj ja bardzo chętnie garnę się do serduszek!!! Powiedzcie mi moje kochane czy są jakieś leki na podwyższenie libido, bo mojego męża libido graniczy z zerem:confused:
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Ja nie mam na ten temat pojęcia. Nie wystarczy mu seksowna żona w łóżku :bigsmile:?
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    No właśnie chyba nie wystarczy, dodam ze nie wyglądam jak panienka? w załączonym avatarze:cool:

gejem nie jest, kochanki też nie ma:shocked:
  3.  permalink
    A hormony miał badane? To też może na libido wpływać...
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Skomplikowane, szkoda że nie możemy sobie same poradzic i zrobic dzidziusia . Mój M ostatnio szaleje i ciągle mu się chce :devil: :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    Nie miał badanych hormonów, ale będzie je robione miał w najbliższym czasie i oprócz tego badanie nasienia. Hmm może w tym tkwi problem:devil:
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    arkada jak długo się już staracie?
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    od ślubu czyli od 2 lat bez zabezpieczenia ( w tym okresie czasu miałam @ co kilka miesięcy, nigdy nie celowałam w ewentualne dni płodne, nigdy ich nie liczyłam i nie myślałam żeby zajsc w ciążę, raczej spontan był zawsze, czyli sex średnio co tydz.) aż pewnego sierpniowego dnia tego roku pomyślałam że coś jest nie tak skoro nie zachodze w ciążę, dlatego wybrałam się do gin, przepisała ovitrelle bo stwierdziła dominujacy pęcherzyk, efekt zerowy, teraz ten cykl mam bez stymulacji bo byłam przeziębiona więc nie poszłam do gin, test negatywny, czekam na następną @ aby się leczyc, oto moja historia:)
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Jesteś bardzo wytrwała gdy tylko zaczniesz prowadzic wykres będe Ci kibicować i trzymać mocno kciuki :wink:
    •  
      CommentAuthorarkada
     permalink
    czy wytrwała? powiem że mnie już nic nie zdziwi:shocked:, :wink:, czekam na dostawę i mam nadzieję ze nie zwariuje o tego mierzenia temp. im dłużej tu jestem tym bardziej popadam w ,,łapo-wiedzę dla lepszej orientacji i w paranoję jednocześnie:bigsmile::bigsmile::bigsmile:

Socha dzięki! życzę wszem i wobec samych pozytywów:)
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja przez to wszystko co się stało i dzieje czuję się kobietą gorszej "jakości":sad:
    --
  4.  permalink
    basia_87: Ja przez to wszystko co się stało i dzieje czuję się kobietą gorszej "jakości"

dlaczego?
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Po 14 miesiącach, stracić ciąże...mój mąż tak się cieszył...
    --
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    Basiu głowa do góry :grouphug: Już niedługo zobaczysz pięknego + i będziesz szczęśliwą mamusią :) to tylko kwestia czasu i wytrwałości. Dasz radę :wink:
  5.  permalink
    basia_87: Po 14 miesiącach, stracić ciąże...mój mąż tak się cieszył...

Cholera ja chyba nie w temacie, przepraszam:(
    Rowniez stracilam ciaze.Pare dni temu mialam laparoskopie i wycieli caly prawy jajowod z ciaza:( 7-8 tydzien:(
    Musimy byc silne,na niektore rzeczy nie mamy wplywu.Strasznie Ci wspolczuje i rozumiem.
    --
    •  
      CommentAuthorTamara74
     permalink
    Basia - przecież nie usunęłaś ciąży tylko straciłaś! Przecież nie od Ciebie to zależało.
    Czyli uważasz, że my wszystkie, które nie mamy dzieci jesteśmy kobietami gorszej jakości?
    Kurczę, 10 lat się starałam o dziecko i ani razu tak nie pomyślałam.
    A potem się dziwimy, że w przypadku dłuższych starań rodzina i znajomi mają do nas jakieś głupie uwagi. No mają, skoro same na to pozwalamy takie coś mówiąc.
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    U mnie już minęło 1,5 miesiąca od zabiegu i jest ok, ale czasami ta sprawa wypływa...
    Kurczę, ale to nie miejsce na takie sprawy...
    Idę męża podrażnić :tooth:...w końcu temat odpowiedni do miejsca:jumping:
    --
  6.  permalink
    basia_87: U mnie już minęło 1,5 miesiąca od zabiegu i jest ok, ale czasami ta sprawa wypływa...Kurczę, ale to nie miejsce na takie sprawy...

To nie raz jeszcze wroci.Trzeba to wszystko przezyc....
    Idz pomarudz mu troche ja zaraz ide poprzeszkadzac mojemu co tak bedzie ogladal tv niech przytula hehe;)
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Tamara tak nie uważam, ale po prostu czasem myślę, że może gdzieś zawiniłam...i nigdy bym tak nie pomyślała w stosunku do innej kobiety.
    --
  7.  permalink
    basia_87: Tamara tak nie uważam, ale po prostu czasem myślę, że może gdzieś zawiniłam...i nigdy bym tak nie pomyślała w stosunku do innej kobiety.

Ja jedyne czym moglam zawinic ciaza ektopowa to zlekcewazyc jakies infekcje drog rodnych, ktore przechodzilam bo to moglo byc przyczyna zwezenia w ktoryms miejscu jajowodu i jestem tego calkowicie swiadoma.Jednak nie odczuwalam niczego i pewnie dlatego nie sprawdzilam.Przeciez gdybym miala latac co tydzien do ginekologa to przyszloby sie zwariowac.Tlumacze sobie to tak,ze nie mialam na to wplywu ani ja ani nawet lekarze.Nie wiem czy ciaza zyla czy nie bo beta rosla,ale zbyt malo.Jednak w Twoim przypadku moglo byc tak ze zarodek nie rozwijal sie prawidlowo lub obumarl i czasami organizm odrzuca sam takie ciaze.Naprawde lepiej sobie to wytlumaczyc w racjonalny sposob innego wyjscia nie ma.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Ja skorzystałam z solarium oczywiście nie wiedząc o ciąży i tak sobie myślę po cholero mi ono było...
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.