Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    basia_87: Ja skorzystałam z solarium oczywiście nie wiedząc o ciąży i tak sobie myślę po cholero mi ono było...

Watpie zbey solarium zaszkodzilo ile kobiet nie wie ze jest w ciazy i zyja jakby jej nie bylo i rozwija sie prawidlowo.Musisz wyluzowac im bardziej bedziesz myslala co bylo przyczyna tym wiekszy strach cie bedzie ogarnial...
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeSep 23rd 2011 zmieniony
     permalink
    Dobra dajmy już spokój temu tematowi bo może się komuś nie spodobać, że tu o tym piszemy.
    Mój ma chęci ogromne, ale ciężko mi go wybudzić...
    --
    •  
      CommentAuthorarkada
    • CommentTimeSep 23rd 2011 zmieniony
     permalink
    Basia bardzo Ci współczuję, wierzę że to niewyobrażalna trauma, która wraca jak bumerang, też przeżywam takie nawroty choc dotyczą innej sfery życia;( to niczyja wina, niestety nikt nie zagwarantował nam że będziemy życ sprawiedliwie, jesteś bardzo młoda i uda Ci się powtórnie zostać mamusią:) :bigsmile:

Uszy go góry!
    •  
      CommentAuthortechniczne
    • CommentTimeSep 24th 2011
     permalink
    Basiu nie myśl tak że jesteś gorszej jakości, ja w wieku 18 lat wpadłam z moim ale nie byliśmy jeszcze małzeństwem, tak straciłam dziecko - tylko że przez wypadek samochodowy . Nasza niunia mogła mieć już 7 lat , cieżko mi do tej pory - zapewne nie zapomnisz tego do końca życia ale tak już bywa w naszym świecie. naprawdę współczuję dziewczyną czy kobietą które przezywają stratę dziecka, ale musimu dalej żyć. ja tak myślę ze czemu teraz nie mogę zajść - jak jest wszystko w porządku ze mną i z mężem .
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Witam Was dziewczyny, ja jestem przeziębiona ( gardło drapie, nos zatkany ) a muszę wyleczyć się do piątku gdzie mam dwa egzaminy oraz wyjeżdzamy z przyjaciółmi do Karpacza , chyba sobie kupię dzisiaj winko i na wieczór przed spanie zrobimy z mężem grzańca mojej przyjaciółce to pomogło , chyba dzisiaj będzie ładna pogoda. Mój ukochany pojechał do pracy . A mnie czeka sprzątanie domu oraz pomaganie babci . A na wyjeździe będe miała dni płodne więc będziemy działać. Miłego dnia Wam życzę
    •  
      CommentAuthoresteban
     permalink
    No to witaj w gornie chorowitek :) Będzie kolejny szalony wykres do odgadnięcia...
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
    • CommentTimeSep 25th 2011
     permalink
    Hej dziewczynki :)
    My z mężem się przytulaliśmy w piątek jak wrócił i wczoraj :bigsmile::bigsmile: Po stosunku nogi trzymałam wgórze przez 25 minut ( podobno to pomaga ) :) Zażywam kwas foliowy, siemię lniane i mierzę tempkę :)
    A u was jak?
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeSep 25th 2011 zmieniony
     permalink
    Hmm u mnie...czas pokaże, na przytulanie nie mam co narzekać...może nawet za dużo:tooth:
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    U mnie zawsze po @ od razu przytulanka , nawet to na wykresach możecie sprawdzić, a ten cykl jeszcze nic nie było - jakoś nie mamy ochoty , dziwię się tylko że mój mąż tyle wytrzymał :-) hehe. Za niedługo dni płodne się zaczynają u mnie . Wczoraj spotkałam koleżanka jest w ciąży , rozmawiałyśmy czy ona planowała ciążę np mierzenie temp itp... powiedziała że nie , raz kochali się bez zabezpieczeń i nawet nie liczyła kiedy dni płodne i jest w ciąży, wiecie co myśle sobie tak , że obserwuję siebie już dłuży czas badania ok moje i męża więc to blokada psychiczna , będzie mi brakowało was, ale już postanowiłam na 100 % że nie ma sensu jak dla mnie obserwacji, co będzie to będzie. Jestem ostatni cykl z Wami - może za pół roku pojawię się z wiadomościa że nie przyszła do mnie ta @ . Szkoda mi nerwów i stresów, obliczania itd...
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    czesc dziewczyny.. mnie przykorciło i zrobilam test.. no i wiem,że tempki za niaskie i w ogóle za wcześnie..ale zrobiłam no i JEDNA WIELKA KRECHA :cry: i przykro się trochę zrobiło.. nawet cienia po 20 min ;p
    Z mojego wykresu wynika, że chyba pęcherzyk w ogóle nie pękł..:sad: . A mnie od wczoraj mega boli jajnik..
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    martooś: To może jeszcze nie pękł?
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    Dziołszki brać się do pracy :) Latka lecą a tu nie słychać o żadnej nowej Fasolce ;(
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    Ah..nie wiem Ashanti...teoretycznie 30 stego powinnam dostac @..wiec wątpie.. ale mierze do konca tempki to się zobaczy
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    martooś: A może coś Cie zaskoczy? :) Różne rzeczy się dzieją w Naszym ciele :) Głowa do góry :)
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Trzymam kciuki aby nie pojawiła się @
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    Dziękuje..jak nie wyjdzie, to pojde do gina w przyszlym cyklu, jakos ok 16 dnia cyklu na usg.. niech zobaczy czy jest pęcherzyk..a po skoku pójdę jeszcze raz żeby zobaczył czy pękł..
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    martooś: 3maj kciuki mocno żeby wyszło!! :) Tak jak pisałam wcześniej, może Cie coś zaskoczy :) Życzę Ci zafasolkowania :*:)
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    Dziękuje..:) jednak wieksze prawdopodobienstwo jest ze @ sie pojawi..wszystko sie okaze w przeciagu tygodnia
    •  
      CommentAuthorAshanti_88
     permalink
    martooś: Nie ma za co ;] Nie myśl o @, tylko o tym, że się udało .. Pozytywne myślenie inaczej kopniak w tyłek ode mnie :P:updown::updown:
    -- , , ,
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    hmm..wlasnie zrobilam LH test i wyszedl prawie pozytywnie..Bol jajnika+ten test=? na wszelki wypadek trzba sie poserduszkowac ;p Mam tylko problem..bo od jakiegos czasu mojemu mezowi sie mniej chce ;/ moze to ta presja? nie wiem :neutral:
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Martooś, może za bardzo "męczysz" męża :tooth: I właśnie pod wpływem presji ,a nie przyjemności po prostu traci się chęci :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    jak zobaczysz na nasz wykres to zobaczysz ze to nie problem ;p :confused:
    Chyba troche za duzo rzeczy na glowe nam spadło.. kredyt, wydatki na nowe mieszkanie, nowa praca..
  2.  permalink
    Cześć dziewczynki :) Już dawno tu nie pisałam ... w tym miesiącu całkowicie wyluzowałam :) nie wchodziłam na żadne strony nie myślałam nie czytałam o staraniach ani o żadnych objawach i za 2 tygodnie zobaczymy co z tego wyjdzie :) 3 mam za was kciukasy :*
    •  
      CommentAuthorlapa
    • CommentTimeSep 26th 2011
     permalink
    my za ciebie też :cool:
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Daj znać jakie rezultaty, no u mnie to definitywnie ostatni cykl starań
  3.  permalink
    A dziś idę z mężem jak wróci z pracy pobiegać bo już mam dosyć uważania na siebie z nadzieją że może się udało ....
  4.  permalink
    techniczne a czemu rezygnujesz ze starań ???
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Ponieważ myślę aby zajść w ciążę i to nie wychodzi nam, nawet gin mi powiedziała aby odpuściła , chodzi o nastawienie, nie chcę już patrzec kiedy mam dni płodne i jak w zegarku kochać się, przecież o to w związku nie chodzi, ważne aby był sex z miłości a nie z przymusu kiedy to owulacja itd... więc daję sobie spokój, dużo dziewczyn które znam tak zrobiły i zaszły w ciąże , witaminy będe dalej zazywać, ale nie chce już tego stresu
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    21Olcia1990 bardzo dobrze zrobiłaś że odpoczęłaś od tego wszystkiego i podeszłaś na spokojnie, mi jak się w tym cyklu nie uda to też obieram tą metodę :)
    •  
      CommentAuthorSocha20
     permalink
    To jak wszystkie tak po tym cyklu zrobimy sobie wakacje od myślenia o owulacji itd. to forum starających się opustoszeje hah! :devil::bigsmile:
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    ale za to forum o dwupakach zaistnieje , coś za coś :-)
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    no może tak źle z tym forum dla staraczek nie będzie:-) ja tu będę zaglądać bo mnie obserwacja i brak rezultatów w postaci ciąży aż tak bardzo nie stresuje :wink:
    --
    • CommentAuthoradda78
     permalink
    też będę tu zaglądać..pzdr wszystkie
    --
    •  
      CommentAuthorarkada
    • CommentTimeSep 26th 2011 zmieniony
     permalink
    kobiety a mnie drażni jeden fakt, jestem w 21dc. i miałam dziś rano bardzo skąpe plamienie, ok. kropla krwi, teraz zero, wcześniejszy cykl liczył 23dni.:shocked: nie obserwuje się chociaż dostałam już termometr (dwa po przecinku) ale boje się że jak zacznę temp. mierzyć to wpadnę w paranoję, jednocześnie mierząc wiem więcej o sobie, to chyba błędne koło.

Ale wiem też że łatwiej zajść w ciążę nie myśląc o niej:shocked:
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    Hmm tylko jak tu o niej nie myśleć, jak tak bardzo się jej pragnie...i tyle kobitek w koło w ciąży...
    --
    •  
      CommentAuthormonika1046
     permalink
    Dokładnie...
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie obserwujesz się i na co liczysz? Na spokój wynikający z nieświadomości?
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
    • CommentTimeSep 27th 2011
     permalink
    Własnie tyle kobiet w ciąży, widzę u siebie w miejscowości, moja szwagierka rodzi w październiku, druga sąsiadka w ciąży
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Borowiny. Właściwości. Leczenie borowinami.

Jak podaje Wikipedia, borowina jest to nieodwodniony torf leczniczy, odznaczający się wysokim stopniem rozkładu roślinności bagiennej, stosowany w formie kąpieli leczniczych w chorobach gośćcowych, kobiecych i naczyń krwionośnych.

Samo określenie borowina jest używane od dawna i odnosiło się właśnie do torfów wydobywanych w lasach (borach stąd borowina). Ich specyficzny skład obfitujący w substancje mineralne i roślinne znalazł zastosowanie przyrodolecznicze już na początku XIX wieku. Pozytywne efekty potwierdzone latami praktyki powodują, że stosowana jest szeroko do dziś w lecznictwie sanatoryjnym i nie tylko. Głównie stosuje się kąpiele borowinowe, okłady z borowin i specjalne "zawijania" ale również stosuje się ją wewnętrznie jako roztwór do picia lub też w postaci wlewów doodbytnicznych.

Podstawowe działanie borowiny na organizm przy stosowaniu zewnętrznym to działanie rozgrzewając, powodujące wydzielanie potu przez organizm i przyspieszenie metabolizmu. Działanie borowiny pozytywnie wpływa na skórę i mięśnie powodując lepsze ukrwienie i rozluźnienie, potwierdzone jest również działanie przeciwzapalne i bakteriostatyczne. Borowina poprawia też poziom hormonów w organizmie, m.in. estradiolu i progesteronu co jest wykorzystywane w leczeniu chorób kobiecych oraz jako przygotowanie do zabiegów zapłodnienia in vitro.

Borowina znalazła szerokie zastosowanie w lecznictwie sanatoryjnym. Zaleca się ją m.in. w chorobach takich jak:

choroby zwyrodnieniowe kręgosłupa i stawów,
    choroby pourazowe narządów ruchu,
    choroby reumatyczne,
    nerwobóle,
    choroby ginekologiczne,
    choroby zapalne wątroby i nieżyty żołądka.

Przeciwwskazaniem do zabiegów z użyciem borowiny są m.in.

ostre stany zapalne,
    niewydolność krążeniowa i oddechowa łącznie z miażdżycą i zakrzepami,
    niedokrwistość,
    cukrzyca.

Leczenie borowinami jest dość skuteczne i powszechnie wykorzystywane podczas zabiegów rehabilitacyjnych, często w sanatoriach i innych ośrodkach uzdrowiskowych. M.in. stosują ja ośrodki w takich uzdrowiskach jak: Augustów, Busko-Zdrój, Ciechocinek, Duszniki-Zdrój, Goczałkowice-Zdrój, Horyniec-Zdrój, Inowrocław, Iwonicz-Zdrój, Krynica-Zdrój, Kołobrzeg, Konstancin, Lądek-Zdrój, Połczyn-Zdrój, Polanica-Zdrój, Polańczyk, Rymanów-Zdrój, Świeradów-Zdrój, Świnoujście, Ustka, Wapienne, Wieniec-Zdrój.

Jeśli chcemy spróbować samodzielnej terapii borowinowej, można bez problemu zakupić preparaty borowinowe lub torfowe w wielu aptekach i sklepach zielarskich.
    •  
      CommentAuthormartooś
     permalink
    Dziewczyny.. myślicie że mój ostatni wykres to bezowulacyjny jest?
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Witajcie Kochane dzisiaj odebrałam część wyników oto one:
    testosteron 1,33 ng/ml norma 0,09-1,30
    prolaktyna 20,86 ng/ml norma 5,18-26,53
    progesteron 0,60 ng/ml norma faza folikularna < 0,1-0,3
    faza lutealna 1,2-15,9
    menopauza <0,1-0,2
    badania robiłam w 24 dniu cyklu, nie wiem o co chodzi z tym progesteronem, proszę o pomoc:confused:
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    A obserwujesz się? Było już teoretycznie po owulacji? Jeżeli tak to trochę niski ten wynik.
    --
    •  
      CommentAuthoresteban
    • CommentTimeSep 27th 2011 zmieniony
     permalink
    magic1984 4dc to raczej faza lutealna (chyba, że masz bardzo długie cykle) a ty masz podaną normę do folikularnej.
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Mierzę temp sporadycznie w tym cyklu bo ginka powiedziała, że nie ma pęcherzyka wiec nie wiem czy wiedziałam czy jest sens zaczynać. Zresztą sam już zgłupiałam bo temperatura jest ciągle na poziomie 36,5-36,6 wcale nie rośnie ani nie spada.:confused:
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Esteban tak mam/miałam bardzo długie cykle w granicach 36 dni. Po Castaganusie branym na własną rękę okres się nie pojawił, dopiero po luteinie dostałam miesiączki. Nie wiem jak będzie w tym cyklu bo dziś jest 28 dzień i jak na razie nic.
    --
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    magic1984, a masz podaną normę prg dla owulacji? bo zazwyczaj podają normy dla wszystkich faz cyklu...
    --
    •  
      CommentAuthormagic1984
     permalink
    Lapa mam tylko to, plus normy dla ciąży, ale to mnie nie dotyczy.
    --
    • CommentAuthorczarna201
     permalink
    witajcie ja tez planuje ciąże od pół roku byłam raz w ciąży ale poroniłam am nadzieje z się wkońcu uda brałam CLO ale narazie przestałam bo mam wysoką prolaktyne a ta sa chormony tak mi lekarz muwił dopowiada za to przesadka muwgowa ale wszystko z mam ok ile miej więcej takie zmiejszenie prolaktyny trwa mam nanią lei czy moge się teraz starać o dzidziusia czy mam poczekać????doradzcie mi coś...
    •  
      CommentAuthorlapa
     permalink
    a pytałaś w labolatorium co oznacza twój wynik? ja jak mam wątpliwości to zawsze pytam laborantek, zwłaszcza jeśli wynik nie pasuje do żadnej z norm...
    --
    • CommentAuthorczarna201
     permalink
    przepraszam za błędy
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.