basia_87: Ja skorzystałam z solarium oczywiście nie wiedząc o ciąży i tak sobie myślę po cholero mi ono było...
Watpie zbey solarium zaszkodzilo ile kobiet nie wie ze jest w ciazy i zyja jakby jej nie bylo i rozwija sie prawidlowo.Musisz wyluzowac im bardziej bedziesz myslala co bylo przyczyna tym wiekszy strach cie bedzie ogarnial...
Basia bardzo Ci współczuję, wierzę że to niewyobrażalna trauma, która wraca jak bumerang, też przeżywam takie nawroty choc dotyczą innej sfery życia;( to niczyja wina, niestety nikt nie zagwarantował nam że będziemy życ sprawiedliwie, jesteś bardzo młoda i uda Ci się powtórnie zostać mamusią:)
Basiu nie myśl tak że jesteś gorszej jakości, ja w wieku 18 lat wpadłam z moim ale nie byliśmy jeszcze małzeństwem, tak straciłam dziecko - tylko że przez wypadek samochodowy . Nasza niunia mogła mieć już 7 lat , cieżko mi do tej pory - zapewne nie zapomnisz tego do końca życia ale tak już bywa w naszym świecie. naprawdę współczuję dziewczyną czy kobietą które przezywają stratę dziecka, ale musimu dalej żyć. ja tak myślę ze czemu teraz nie mogę zajść - jak jest wszystko w porządku ze mną i z mężem .
Witam Was dziewczyny, ja jestem przeziębiona ( gardło drapie, nos zatkany ) a muszę wyleczyć się do piątku gdzie mam dwa egzaminy oraz wyjeżdzamy z przyjaciółmi do Karpacza , chyba sobie kupię dzisiaj winko i na wieczór przed spanie zrobimy z mężem grzańca mojej przyjaciółce to pomogło , chyba dzisiaj będzie ładna pogoda. Mój ukochany pojechał do pracy . A mnie czeka sprzątanie domu oraz pomaganie babci . A na wyjeździe będe miała dni płodne więc będziemy działać. Miłego dnia Wam życzę
Hej dziewczynki :) My z mężem się przytulaliśmy w piątek jak wrócił i wczoraj Po stosunku nogi trzymałam wgórze przez 25 minut ( podobno to pomaga ) :) Zażywam kwas foliowy, siemię lniane i mierzę tempkę :) A u was jak?
U mnie zawsze po @ od razu przytulanka , nawet to na wykresach możecie sprawdzić, a ten cykl jeszcze nic nie było - jakoś nie mamy ochoty , dziwię się tylko że mój mąż tyle wytrzymał :-) hehe. Za niedługo dni płodne się zaczynają u mnie . Wczoraj spotkałam koleżanka jest w ciąży , rozmawiałyśmy czy ona planowała ciążę np mierzenie temp itp... powiedziała że nie , raz kochali się bez zabezpieczeń i nawet nie liczyła kiedy dni płodne i jest w ciąży, wiecie co myśle sobie tak , że obserwuję siebie już dłuży czas badania ok moje i męża więc to blokada psychiczna , będzie mi brakowało was, ale już postanowiłam na 100 % że nie ma sensu jak dla mnie obserwacji, co będzie to będzie. Jestem ostatni cykl z Wami - może za pół roku pojawię się z wiadomościa że nie przyszła do mnie ta @ . Szkoda mi nerwów i stresów, obliczania itd...
czesc dziewczyny.. mnie przykorciło i zrobilam test.. no i wiem,że tempki za niaskie i w ogóle za wcześnie..ale zrobiłam no i JEDNA WIELKA KRECHA i przykro się trochę zrobiło.. nawet cienia po 20 min ;p Z mojego wykresu wynika, że chyba pęcherzyk w ogóle nie pękł.. . A mnie od wczoraj mega boli jajnik..
Dziękuje..jak nie wyjdzie, to pojde do gina w przyszlym cyklu, jakos ok 16 dnia cyklu na usg.. niech zobaczy czy jest pęcherzyk..a po skoku pójdę jeszcze raz żeby zobaczył czy pękł..
hmm..wlasnie zrobilam LH test i wyszedl prawie pozytywnie..Bol jajnika+ten test=? na wszelki wypadek trzba sie poserduszkowac ;p Mam tylko problem..bo od jakiegos czasu mojemu mezowi sie mniej chce ;/ moze to ta presja? nie wiem
jak zobaczysz na nasz wykres to zobaczysz ze to nie problem ;p Chyba troche za duzo rzeczy na glowe nam spadło.. kredyt, wydatki na nowe mieszkanie, nowa praca..
Cześć dziewczynki :) Już dawno tu nie pisałam ... w tym miesiącu całkowicie wyluzowałam :) nie wchodziłam na żadne strony nie myślałam nie czytałam o staraniach ani o żadnych objawach i za 2 tygodnie zobaczymy co z tego wyjdzie :) 3 mam za was kciukasy :*
Ponieważ myślę aby zajść w ciążę i to nie wychodzi nam, nawet gin mi powiedziała aby odpuściła , chodzi o nastawienie, nie chcę już patrzec kiedy mam dni płodne i jak w zegarku kochać się, przecież o to w związku nie chodzi, ważne aby był sex z miłości a nie z przymusu kiedy to owulacja itd... więc daję sobie spokój, dużo dziewczyn które znam tak zrobiły i zaszły w ciąże , witaminy będe dalej zazywać, ale nie chce już tego stresu
21Olcia1990 bardzo dobrze zrobiłaś że odpoczęłaś od tego wszystkiego i podeszłaś na spokojnie, mi jak się w tym cyklu nie uda to też obieram tą metodę :)
no może tak źle z tym forum dla staraczek nie będzie:-) ja tu będę zaglądać bo mnie obserwacja i brak rezultatów w postaci ciąży aż tak bardzo nie stresuje
kobiety a mnie drażni jeden fakt, jestem w 21dc. i miałam dziś rano bardzo skąpe plamienie, ok. kropla krwi, teraz zero, wcześniejszy cykl liczył 23dni. nie obserwuje się chociaż dostałam już termometr (dwa po przecinku) ale boje się że jak zacznę temp. mierzyć to wpadnę w paranoję, jednocześnie mierząc wiem więcej o sobie, to chyba błędne koło.
Ale wiem też że łatwiej zajść w ciążę nie myśląc o niej
Jak podaje Wikipedia, borowina jest to nieodwodniony torf leczniczy, odznaczający się wysokim stopniem rozkładu roślinności bagiennej, stosowany w formie kąpieli leczniczych w chorobach gośćcowych, kobiecych i naczyń krwionośnych.
Samo określenie borowina jest używane od dawna i odnosiło się właśnie do torfów wydobywanych w lasach (borach stąd borowina). Ich specyficzny skład obfitujący w substancje mineralne i roślinne znalazł zastosowanie przyrodolecznicze już na początku XIX wieku. Pozytywne efekty potwierdzone latami praktyki powodują, że stosowana jest szeroko do dziś w lecznictwie sanatoryjnym i nie tylko. Głównie stosuje się kąpiele borowinowe, okłady z borowin i specjalne "zawijania" ale również stosuje się ją wewnętrznie jako roztwór do picia lub też w postaci wlewów doodbytnicznych.
Podstawowe działanie borowiny na organizm przy stosowaniu zewnętrznym to działanie rozgrzewając, powodujące wydzielanie potu przez organizm i przyspieszenie metabolizmu. Działanie borowiny pozytywnie wpływa na skórę i mięśnie powodując lepsze ukrwienie i rozluźnienie, potwierdzone jest również działanie przeciwzapalne i bakteriostatyczne. Borowina poprawia też poziom hormonów w organizmie, m.in. estradiolu i progesteronu co jest wykorzystywane w leczeniu chorób kobiecych oraz jako przygotowanie do zabiegów zapłodnienia in vitro.
Borowina znalazła szerokie zastosowanie w lecznictwie sanatoryjnym. Zaleca się ją m.in. w chorobach takich jak:
choroby zwyrodnieniowe kręgosłupa i stawów, choroby pourazowe narządów ruchu, choroby reumatyczne, nerwobóle, choroby ginekologiczne, choroby zapalne wątroby i nieżyty żołądka.
Przeciwwskazaniem do zabiegów z użyciem borowiny są m.in.
ostre stany zapalne, niewydolność krążeniowa i oddechowa łącznie z miażdżycą i zakrzepami, niedokrwistość, cukrzyca.
Leczenie borowinami jest dość skuteczne i powszechnie wykorzystywane podczas zabiegów rehabilitacyjnych, często w sanatoriach i innych ośrodkach uzdrowiskowych. M.in. stosują ja ośrodki w takich uzdrowiskach jak: Augustów, Busko-Zdrój, Ciechocinek, Duszniki-Zdrój, Goczałkowice-Zdrój, Horyniec-Zdrój, Inowrocław, Iwonicz-Zdrój, Krynica-Zdrój, Kołobrzeg, Konstancin, Lądek-Zdrój, Połczyn-Zdrój, Polanica-Zdrój, Polańczyk, Rymanów-Zdrój, Świeradów-Zdrój, Świnoujście, Ustka, Wapienne, Wieniec-Zdrój.
Jeśli chcemy spróbować samodzielnej terapii borowinowej, można bez problemu zakupić preparaty borowinowe lub torfowe w wielu aptekach i sklepach zielarskich.
Witajcie Kochane dzisiaj odebrałam część wyników oto one: testosteron 1,33 ng/ml norma 0,09-1,30 prolaktyna 20,86 ng/ml norma 5,18-26,53 progesteron 0,60 ng/ml norma faza folikularna < 0,1-0,3 faza lutealna 1,2-15,9 menopauza <0,1-0,2 badania robiłam w 24 dniu cyklu, nie wiem o co chodzi z tym progesteronem, proszę o pomoc
Mierzę temp sporadycznie w tym cyklu bo ginka powiedziała, że nie ma pęcherzyka wiec nie wiem czy wiedziałam czy jest sens zaczynać. Zresztą sam już zgłupiałam bo temperatura jest ciągle na poziomie 36,5-36,6 wcale nie rośnie ani nie spada.
Esteban tak mam/miałam bardzo długie cykle w granicach 36 dni. Po Castaganusie branym na własną rękę okres się nie pojawił, dopiero po luteinie dostałam miesiączki. Nie wiem jak będzie w tym cyklu bo dziś jest 28 dzień i jak na razie nic.
witajcie ja tez planuje ciąże od pół roku byłam raz w ciąży ale poroniłam am nadzieje z się wkońcu uda brałam CLO ale narazie przestałam bo mam wysoką prolaktyne a ta sa chormony tak mi lekarz muwił dopowiada za to przesadka muwgowa ale wszystko z mam ok ile miej więcej takie zmiejszenie prolaktyny trwa mam nanią lei czy moge się teraz starać o dzidziusia czy mam poczekać????doradzcie mi coś...
a pytałaś w labolatorium co oznacza twój wynik? ja jak mam wątpliwości to zawsze pytam laborantek, zwłaszcza jeśli wynik nie pasuje do żadnej z norm...