Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPaulaC
    • CommentTimeSep 24th 2006
     permalink
    Witam w niedzielę!

Agna a ja myślę, że wczoraj miałaś szczyt objawu śluzu, a teraz rozpoczeło się wysychanie. To zupełnie normalne, owulka jest często w dniu szczytu, a szczyt jest przed skokiem tempki. Wszystko jest prawidłowo!
    Staraliście się idealnie na synka :wink: Trzymam kciuki!

Mloda zonko ja też czekam na wynik testu, a dokładniej na II :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorleminka
    • CommentTimeSep 24th 2006 zmieniony
     permalink
    Zawsze jest tak, że raz jest ciężko, a raz łatwo. Jednym wychodzi za pierwszym razem, a innym po 5-8 latach walki.
    Ale zawsze najważniejsze jest to, że w końcu się udaje! A przeciez to jest najważniejsze!

Trzeba więc kobitki wierzyć! A czasami nawet wierzyć w cuda!

Ja starałam się ponad 5 lat. Dwie ciąże (w które zaszłam bo wielkich bojach ) straciłam z nieznanych przyczyn. Wszyscy lekarze w końcu jednogłośnie stwierdzili, że po prostu mój organizm 'nie toleruje' ciązy, po prostu ją zabija... :sad: (wszystkie badania wychodziły ok. także genetyczne i immunologia. U lekarzy byłam chyba z dziesięciu, w różnych klinikach). Usłyszalam w końcu - przykro mi, z pani problemami z płodnościa + nieznane przyczyny obumierania ciąż na pewno się nie uda. Nawet nie ma Pani co startować do inVitro :confused: Szkoda Pani pieniędzy bo ciąża i tak obumrze :sad:

I mimo tych wszystkich smutnych opinii, które usłyszałam jestem kolejny raz w ciąży :crazy: I to już sama końcówka. Więc nie dość, że zaszłam w ciążę to jeszcze szcześliwie (jak na razie) donosiłam ją prawie do końca (bo to juz 9 m-cy :cool:)

Tak więc powtarzam - wiara czyni cuda! I tak musicie myślęć :grouphug: Nie czas się liczy, ale efekt! :thumbup:
  1.  permalink
    no to PaulaC zyczę tego synka z całego serduszka (ja też chciałabym synynia ale tak naprawde to mi obojętnie)
    •  
      CommentAuthorPaulaC
     permalink
    Mloda zonko ja już mam jednego synusia, drugiego też byłoby super mieć.
    A czekam na Twój wynik testu ciążowego i na Twoje II :bigsmile:
    O synusiu pisałam też do Agny, że się starali w sam raz na chłopca. :wink:
    O sobie nie wspominałam bo ja dopiero po owu i jeszcze mi przyjdzie poczekać trochę.
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    o jejq ile sie namnorzyło tych komentarzy :) po pierwsze młoda_zonko tez czekam na wynik twojego testu i mocno trzymam kciuki :) a po drugie to zagladajcie tez czasem na moj wykres co??? oczywiscie jeszcze nie teraz bo to dopiero moj 5 dc i narazie tam nic nie ma ale tak pozniej i informujcie mnie co i jak bo ja sie dopiero wdrazam w to :)) i tez chce miec synka :))):bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorzuza
     permalink
    kfiatuszek ja tez w grudniu "robię " chłopca , bo mamy już córeczkę, trzymam kciuki i celuj w owulację :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    nie dzieki nie zapeszam :P i ja trzymam kciuki :P a co do celowania to hmmm zebym to ja wiedziała jak:Pale mam jeszcze pare dni do blizszego przyjzenia sie waszym wykresomco nie ??:bigsmile::tongue:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    mała mi, podaj swoje dane do tabeli dla starających się:
    - Nick forum,
    - Nick 28dni,
    - Imię,
    - Wiek,
    - Nr cyklu starań,
    - Datę kolejnej @,
    - Miasto.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Notes, czemu nie pracować, skoro się dobrze czujesz? U mnie w wydawnictwie koleżanka pracowała do 8 miesiąca. Poszła na zwolnienie lekarskie dopiero kilkadziesiąt dni przed rozwiązaniem. 2 dni po moim ślubie urodziła dużą dziewczynkę (oboje rodzice są wysocy).
    BTW: daty szczęśliwego testu są w tabeli dla starających się - gdyby się ktoś pytał.
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    Witam dziewczyny, dopadłam kompa dopiero teraz, cały dzień byłam poza domem! :swingin:
    U mnie bez zmian, strasznie bolą mnie nabrzmiałe i wrażliwe piersi, tylko dzisiaj bardziej sutki, w ciągu dnia pobolewał mnie brzuszek jak na @! Może jutro przyjdzie! :cry: Tempka dalej na tym samym poziomie!

p.s. A, i jeszce dzisiaj mam bardziej wyczylony węch, wszystkie zapachy mi przeszkadzały, ale przed i w trakcie @ też tak czasami miałam - chyba...!:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    hej dziewczyny - a ja niedawno wróciłam z imprezki :) robilismy imieniny MM u jego dziadków , ale było super :) kociołek , grill , whisky , wódka , ja oczywiscie prowadziłam samochód , musiałam dowieść MM do domku :wink:
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    Iwa badz dobrej mysli :) czyz to nie jest najwazniejsze ??:)
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    IWA - jakby @ miała przyjsc to tempka powinna spaść , a u Ciebie cały czas wysoko ponad II linie ( sprawdzałam wykresik :wink:) na dzisiaj miałaś termin @ , kiedy testujesz? Trzymam kciuki , mocno.
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthoragna29
     permalink
    Oj kochane były staranka jeszcze dzisiaj w południe były staranka....ale tak jak pisze PaulaC mam nadzieję ,że dobrze interpretujesz mój wykresuk :neutral:
    To prawda wczoraj test pokazał ,ze mam owu ... był śluz -a dzisiaj test pokazał znowu słabiuską kreskę testową i niemiałam na zewnątrz śluzu... Mam nadzieję ,ze masz rację i twoje przewidywania się sprawdzą --- mi jest wszystko jedno9 syn czy córka) aby było zdrowe i silne !- będzie tak samo kochane !

Ale nie nastawiam się -boję się rozczarowań! A tempka dzisaj wyższa była.... czyli tak jakby po owulacji... no zobaczymy- były staranka.. teraz czekam ;-) tylko już teraz stawia wielkie STOP:trompet: dla wszystkich objawów rzekomej ciązy... zawsze coś am sobie wymyślam... a to coś ściska w podbrzuszu , a to piersi większe i ,że bardziej bolą (chociaż do tej pory bolały mnie tak samo- a wmawiałam ,że bardziej!)... itd..... itp :updown:
    •  
      CommentAuthoragna29
     permalink
    Dobra kochaniutkie pędzę do męzusia - oj starał on się dzisiaj starał :twosome:

Idę go uściskać i busiaka na dobranoć dać-ale jestem padnięta ....

Dobranoć kochaniutkie !!!!

Młoda żonko trzymam kciuki i Iwciu za ciebie też!
    :heartbounce:
    •  
      CommentAuthorkfiatuszek
     permalink
    ahhh jak ci dobze agna :) idziesz sobie do mezusia a ja musze czekac na mojego do rana :( ale to nic bo przeciez rano tez sie mozna starac co nie ???;):smile:
    --
    • CommentAuthorAsia77
     permalink
    czesc kobitki, trzymajcie jesli mozecie za mnie kciuki dzis mam kolejne usg pecherzykow i okaze sie czy jest owu czy nie ma. strasznie sie boje. milego dzionka zycze
    •  
      CommentAuthorIWA
    • CommentTimeSep 24th 2006 zmieniony
     permalink
    Asia77 jesteśmy z tobą - powodzenia i daj znać popołudniu jak tam ...! :bigsmile:
    U mnie tempka skoczyła o 2,5 kreski, bolą mnie piersi, ale nie jakoś strasznie - nie wiem co jest grane, @ jak nie było tak nie ma! Boję się myśleć że to może być TO ...! :bigsmile: Nie chcę rozczarowania! Poczekam jeszcze troszkę - chyba! A może test zrobię na dzień chłopaka - to chyba w sobotę - 30.09.???:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorPaulaC
    • CommentTimeSep 25th 2006
     permalink
    Asiu trzymam kciuki mocno, mocno. Bądź dobrej myśli. Życzę Ci by pęcherzyk urósł i szykował się do pęknięcia.

Iwa wykresik masz piękny. Wiesz, że jesteśmy z Tobą prawda?

Agna to co napisałam wynika z mojej wiedzy o npr i z moich własnych obserwacji. Po owulce śluzu przestaje być dużo, zmienia się w niepłodny a w końcu zanika. Nic się nie martw kochana. Kciukasy zaciskam, żeby to był strzał w 10-tkę.

Mona super, że się grill udał. Wiesz, że mi zrobiłaś smaka?
    Zjadłam bym opiekany chleb i szaszłyki z kurczaka, mmmmm :smile:
  2.  permalink
    witajcie dziewcznki
    jak tam poniedziałek?
    u mnie nadal nie ma @ a temka 37 :neutral: dzisiaj też rano nie udało mi się zrobić testu bo spalismy u teściów
    może jutro?samam nie wiem boje się rozczarowania
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    notes - GRATULACJE. dopiero teraz przeczytałam, ale superowa wiadomość :crazy::crazy::crazy:
    --
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    mloda żonka, nie trzymaj nas dłużej w niepewności
    --
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    notes GRATULUJĘ WSZYSTKIEGO NAJJJJJ :bigsmile:
    :clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap::clap:
    -- Prosimy o glosy na Hipp nr 7809
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    cieszę się że już trzy fasolki z naszego topiku....:bigsmile: ale czekam niecierpliwie na fasolke u kogoś kto stara się od roku w górę......:bigsmile:
    -- Prosimy o glosy na Hipp nr 7809
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    a ja tak sobie myslę że wszystkie się doczekamy tylko trzeba być cierpliwym, a wiem z własnego doświadczenia że to strasznie trudne:cry:
    --
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    zawsze jednak jak sieslyszy takie superowe wiadomości o kolejnych wiadomościch lżej sie robi na serduszku - bo w końcu sie komus udaje:heartbounce:
    --
    •  
      CommentAuthoragna29
     permalink
    Witam

Iwa- super tempka niech rośnie !!!!!!!

Ja juz mam zanik prawie śluzu jest tylko lepki- więc mam nadzieję ,ze starałam się w czas i w porę- i wstrzeliłam się w jajeczko :confused:

Asiu czekamy na wieści jak tam po usg!

Młoda żonko czekam na wyniki testu..... oby był strzał !!!!!!!!

:clap:
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Cześc Kobietki! Gratuluję Wam silnych nerwów ja przy waszych objawach juz dawno bym robiła test :winkkiss: !
    Oczekująca ja też czekam na taką fasolkę to by było bardzo budujące! :heartbounce:
    Jutro wybieram się na usg jajeczek zobaczymy czy rosną ! I za tydzień insema....
    --
  3.  permalink
    wiecie co dziwczyny ja też czekam ale naprawde sie boję :sad: boję sie rozczarowania bo już tyle razy się nastawiałam
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Lepiej wiedzieć niż trwać w niepewności.
    --
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    popieram amazonke, rób teścik
    --
  4.  permalink
    tak ale lepiej chyba rano niż teraz więc może jutro
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    OK, w każdym razie niepewność dobija. Też tak macie?
    --
    •  
      CommentAuthoragna29
     permalink
    SKARBEL... JA WŁĄSNIE JAK KTÓREJŚ SIĘ TU U NAS UDAŁO TO MI DAJĘ OGROMNĄ NADZIEJĘ ,ZE I NA NAS PRZYJDZIE CZAS !!!!!!:kissing::kissing:
  5.  permalink
    tak jak któreś się udaje to rzeczywiście budzi nadzieję że nie jest tak źle i po kolei każda zajdzie
    diewczynki jak chcecie to obejrzyjciemój wykresik bo juz mam i udistępniłam dla wszystkich
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    No to ja znowu do pracy! :swingin:
    --
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    a ja pracuje juz od 7.30 masakra żeby w poniedziałek tak wcześnie zaczynać
    --
    •  
      CommentAuthoragna29
     permalink
    ja od 8 :neutral:
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    zgadzam się z tobą skarbel taka godzina to barbarzyństwo! :wink:
    młoda_żonka ja też boję się kolejnego rozczarowania, tempka mi skoczyła, @ jak nie było tak nie ma, piersi bolą - troszkę, już mniej! Ale test zrobię chyba dopiero za parę dni! Boję się ...:cry::cry::cry:
    --
    •  
      CommentAuthoragna29
     permalink
    IWA KOCHANA ... ROZCZAROWANIE JEST STRASZNE MIAŁAM DWA RAZY TĄ PRZYJEMNOŚĆ:cry:
    aLE MĘCZĘ SIE BARDZIEJ JAK NIE MAM @ I KAŻDY NAJMNIEJSZY OBJAW ZARZUCAM NA TO ,ŻE TO MOŻE FASOLKA.....- I DLA MNIE TO JEST BARDZIEJ STRESUJĄCE- A JAK ZROBIŁAM TEST ZA KAZDYM RAZEM I WYSZEDŁ NEGATYWNY TO ROZCZAROWANIE OWSZEM- ALE JAKOŚ DOCHODZIŁAM DO SIEBIE I CIERPLIWIE CZEKAŁAM NA @..... TAKIE ŻYCIE- WOLĘ NAJSZCZERSZĄ PRAWDĘ NIŻ NIEPEWNOŚĆ..... BO JAK TA NIEPEWNOŚĆ CIĄGNIE SIĘ DŁUŻEJ TO ROZCZAROWANIE JEST DUUUUUŻO GORSZE I MOCNIEJSZE....:sad:
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    ale czy test zrobiony np. jutro rano będzie prawidłowo, czy na pewno wykryje ciążę!???:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    IWA, Młoda _żonko - podziwiam Was , u mnie niestety tempka zaczyna powoli spadać i sugeruje nadchodząca @ . Ja już przestaje sie łudzić :cry:. A jeszcze wczoraj wieczorem myślałam sobie , jak w sobote zrobie test i dam piękny spóżniony prezent imieninowy MM . Ufff strasznie mi dzisiaj przykro , czuje sie fatalnie , nic mi sie nie chce . W domu porzadek aż sie prosi , a ja siedze przed kompem i ruszyc mi sie nie chce . No i wyżaliłam sie ......
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    Patrzyłam na Twój wykresik IWA - piękny . Myśle że test juz powinien wykazać ciążę . Powodzenia.
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthormonawmona
    • CommentTimeSep 25th 2006 zmieniony
     permalink
    babyphat - dziekuje za komentarz . Pd Twoim wykresikiem też wkleiłam kilka słów . MM jak na razie nie ma takich odczuc , ale może dlatego , ze na razie to działaliśmy jeszcze spontanicznie . Ale kto wie , jak to bedzie w nowym cyklu .
    Tak sobie myśle , że może to i lepiej że to jeszcze nie teraz , ponieważ pod koniec pażdziernika wybieram się do mojej rodzinki , zeby byc z nimi przy grobie taty ( tata zmarł 13 marca tego roku ) a to jednak odległosć ( 600 km) i kto wie , czy przy początkowej ciaży lekarz pozwoliłby mi na wyjazd . Mama z siostra już sie nie moga doczekać na mój przyjazd , więc przynajmniej jak nie ciąża , to kilka wspaniałych dni spedzonych z najbliższą rodzinką .Tata mnie nauczył że : Nie ma tego złego , coby na dobre nie wyszło i staram sie tak myśleć .Chociaż czasami to strasznie niepowodzenia bolą .
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    a wyobrażacie sobie jakie bedzie nasz szczęście jak w końcu po takim wyczekiwaniu zobaczymy II kreseczki. bo to jest oczywiste że wszystkie je w końcu zobaczymy :wink:
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    mam nadzieje że w końcu zobaczymy . Sprawiedliwość musi w koncu być .
    A teraz z innej beczki : Dziewczyny na wykresie pokazuje mi o 0,5 stopnia wiecej niz wpisałam , linia prosta powinna byc na 36,90 a dzisiejsza tempka na 36,85 Wy też tak macie? Wejdźcie moze na mój wykresik , czy Wy też tak to widzicie ?
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    Mona bardzo mi przykro, że straciłaś tatę, a najbliższa rodzina tak daleko. Rzadko zdarza mi się, że nie bardzo wiem co odpowiedzieć, ale to chyba ta chwila. Ale gdybyś była obok wiedziałabym co zrobić:hugging:
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Była rozmowa na ten temat: http://forum.28dni.pl/discussion/9/zaokraglanie-wartoci-temperatur-na-wykresie/ Tu jest wyjaśnienie.
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    dziekuje babyphat :hugging:
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorbabyphat
     permalink
    Moje kochane, lecę zrobić się na bóstwo, bo mój ukochany zabiera mnie na wycieczkę.
    7 lat z nim mieszkam, a nadal potrafi mnie zaskoczyć. Chyba ze mnie szczęściara:bigsmile:
    Wam życzę cudownego popołudnia i wszystkiego co najlepsze, jak zawsze.
    Wpadnę później.
    P.S. Skarbel ja ci odpiszę później :shamed:nie zdążę teraz.Przepraszam
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.