Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeJan 2nd 2012
     permalink
    No nie wszyscy, ale można poszukać na nich namiarów w necie i przejść się a na pewno są dobrzy w tym co robią
  1.  permalink
    Dziewczyny odebrałam dziś wyniki: progesteron 15,12ng/ml i testosteron 35,94ng/dl. Wyniki robiłam w 22 dniu cyklu. Prolaktynę mam 15,03ng/pl, estradiol 57,68 pg/ml (robione w 8 dc)
    Jak myślicie, wszystko ok żeby zajść w ciążę?Będę wdzięczna za pomoc:)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    cytrynka podaj normy to po pierwsze a po drugie czy 22 dc to było 7-8 dni po owulacji ?
  2.  permalink
    Estradiol :
    -faza pęcherzykowa 12,5-166
    -f.owul 85,8- 498
    -f.lutealna 43,8-211

progesteron:
    -f.pęcherzykowa 0,2-1,5
    -f.owul 0,8- 3,0
    -f.lutealna 1,7-27

testosteron
    6-82

Progesteron badałam około 7,8 dni po owulacji. Dokładnie trudno mi określić kiedy była owulacja.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeJan 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    estradiol bada się 2-3 dc i powtarza się 7-8 dpo, w 8 dc można zbadac o ile badało się w 2-3 dc i ma on nam powiedzieć jaki jest wzrost pęcherzyków, progesteron jeśli był 7-8 dpo to ładny a testosteron też ok, ale testosteron bada się 2-3 dc
    •  
      CommentAuthorcytrynka251
     permalink
    dziękuję :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    to byl moj pierwszy cykl staran - dziś 11 dfl - bhcg - 19,7..... czy to dobrze?
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Blubis, gratulcje ! 19,7 oznacza ciążę :)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    czy to dobry wynik na 11 dni po owulacji?
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    jakie masz wpisane normy laboratorium na wyniku ?
    powinnaś się kierować normami laboratorium, w którym robiłaś badanie
    różne laboratoria różnie liczą
    --
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    Blubis powinnaś miec tam normę tak jak Gosia mówi. Ale na moje oko to jest dobrze
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Tydz. po ost. miesiaczce:
    3 5,8-71,2
    4 9,5-750
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    blubis wynik dobry ale należałoby go powtórzyć 48,72 lub 96 h po poprzednim badaniu ze dwa razy by zobaczyć jak przyrasta i czy przyrost jest prawidłowy, a Twój wynik klasyfikuje Cię miedzy 3 a 4 tc
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Na to wyglada ze ok 3 tydzien ciazy :) gratuluje ,moze owulka byla wczesniej :)
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    beta mieści się w normach które podałaś (3 tydzien : 5,8 - 71,2 )
    powtórz badanie za 2 dni i niczym się nie przejmuj
    jeśli będzie rosło to znaczy, że wszystko ok :)
    trzymam kciuki :)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    owulacje mialam przewidzianą na usg na środę 28.12.
    Dziś mam 24 dc, ostatnie cykle byly 25 dniowe. LLenkaa - co masz na mysli piszac, ze owulka była wczesniej? Mozliwe jest, ze to ciaza ze stounku 3 tygodnie temu??
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    owulacja 28.12 była tylko przewidziana czy potwierdzona USG ?
    jeśli nie było to potwierdzone to wydaje mi się że mogła być kilka dni wcześniej
    masz teraz 24 dc, czyli jesteś w 3,5 tygodniowej ciąży

blubis , dziewczyno ! jesteś w ciąży ! ciesz się zamiast zamartwiać nie wiadomo czym ! :)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    oj pomylilam sie, faktycznie

16 grudnia byłam na usg, żeby sprawdzić czy jestem przed owulacją czy po. Lekarz przewidział owulację za 5 dni, czyli 21 grudnia. 23 badałam progesteron i był 1,19 więc wygląda mi to, że owulacja 22 (najnizsza temp, szczyt śluzu). Czy to wynik dobryy? CZy jest jakiekolwiek prawdopodobienstwo, ze to ciaza sprzed powiedzmy 25 dni ze stosunku??
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Eveke a czy ja prosze o pomoc? Teraz to naprawdę przyczepiłaś się mnie nie wiadomo po co i na co. Tylko dlatego ze nie chce tej książki? Zastanów sie troszeczkę.

Chyba sobie bierzesz wszystko za bardzo do siebie, nie przesadzaj nie jestes pępuszkiem świata :) to forum dyskusyjne i ja dyskutuje, wyrażam swoją opinię , ale nie narzucam Ci mojego zdania, masz wolny wybor i robisz sobie co chcesz. Odnioslam sie do Twojego wpisu "na szczescie mam przyjaciołki , ktore się znają" czyli Ty wiedzy nie posiadasz i liczysz na wiedze innych... to jest wlasnie TWÓJ WYBÓR.
    Tyle w tym temacie.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    blubis zrób bete tak byś miala 2, 3 lub 4 doby odstępu ważniejszy teraz będzie prawidlowy przyrost, bo wynik jak najbardziej wskazuje na wczesną ciążę.... ja robiłam bete w 15 dniu FL i mialam niską.. 24,45 a przyrosla bardzo prawidłowo
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    blubis ja na Twoim wykresie widzę tylko 2 serduszka : w 8 i 11 dc , czyli tuż przed owulacją. Ciąża jest na pewno z któregoś z nich.
    Nie za bardzo rozumiem do czego zmierzasz i w czym szukasz problemu ?
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Blubis dla mnie dziwny ten Twoj gin jasnowidz "przewidzial" owu za 5 dni.. bez komentarza, przy monitoringu to sie chodzi później co 2 dni i sprawdza czy pęcherzyk pękl. Ale Ty masz bete pozytywną wiec pekł. JESTEŚ w ciąży! powtorz wynik jak prawidlowo przyrasta to jest ok i tyle.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    blubis -dokladnie jezeli owulka niebyla potwierdzona usg,mogla sie przesunac,z wynku stresu itp.

I czasmi tak bywa ze mogla byc jak domiewasz z trzy tygodnie wczesniej,na to wskazuje beta .
    Niezamartwiaj sie kobieto tylko sie ciesz :) a za jakies 3 dni powtorz bete ,jak radza dziewczyny i trzymam kciuki za przyrost bety :)

I niestersuj sie kiedy zaszlas ,chyba najwazniejsze ze jestes w ciazy ,prawda???
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    LLenka mnie się wydaje, że laboratorium liczy tygodnie od ostatniej miesiączki a nie od dnia owulacji
    Jeśli owulacje miałaby 3 tygodnie temu to by oznaczało, że była ona w 3 dc co jest raczej niemożliwe
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    A mi sie wydaje ze nie ,ze patrza jak wysokie jest stezenie hcg w krwi :)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Lenka normy są dla tygodni liczonych od OM a nie od zapłodnienia
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Gosia ja widze ze ty chyba jeszcze niewierzysz w ta ciaze ????
    Moze zrob tes ciazowy zwykly ,chociaz niewiem czy Ci pokaze tak wczesna ciaze ,ale moze jak zobaczysz dwie kreski to uwiezysz,ale ja bym uwierzyla po wyniku bety :)))
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Niewiem jak licza ,poniewaz z mala nierobilam bety ,malutka "zrobilam " w drogim cyklu i zwykly test wytraczyl ,potem wizyta u lekarza:)

Ale i tak beta wskazuje na wczesna ciaze ok 3 tygodni :)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    tak trzy tygodnie ale liczone od ostatniej miesiączki od zagnieżdżenia to będzie z jakiś tydzień z kawałkiem :)
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    LLenka, ale ja nie jestem w ciąży niestety. Rozmawiamy tu o Blubis.
    Staram się wytłumaczyć, że 3 tydzień ciąży to nie 3 tydzień po owulacji tylko 3 tydzień licząc od 1 dnia ostatniej miesiączki.
    Blubis jest w 3 - 3,5 tygodnia ciąży i z wykresu wynika, że owulacja była około 10- 11 dni temu.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    [quote=blubis][/quote]
    Najgorsze jest jak sobie wkręcisz,(że coś niedobrego sie dzieje każda z Nas jest inna) zaczynasz czytać,obserwować posty innych dziewczyn.....porównywać...... musisz spokojnie cierpliwie czekać obserwować, ale myśle że takie cichutkie Gratulacje Wam się należą :]]]
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi. Po prostu b. zależy mi na wykluczeniu, że ciąża jest ze stosunku z poprzedniego cyklu, nawet 1-2 dni przed okresem. Czy gin mógł się pomylić i widzieć pęcherzyk, który miał pęknąć a tak naprawdę np. właśnie pękł? Rozumiem, że taka beta i wynik negatywny bety w ubiegły piątek świadczą o tym, że to ciąża z tego cyklu?
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Gosiu przepraszam ,z rozpedu napisalam :)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    LLenkaa jednak Ciebie pomęcze - bo nie daje mi spokoju to co napisałaś, że owulacja mogła być 3 tygodnie wcześniej. Czy jest to możliwe patrząc na mój wykres?>
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    blubis nie ma możliwości, żeby to była ciąża z poprzedniego cyklu patrząc na wynik bety, gdyby tak było miałabyś już ponad 10 tysięcy betę
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ja wymiękam nie daje rady, rozwaliło mnie dałam ogł, na pilnowanie dzieci, i mamy jutro pierwszą pociechę do opieki 11msc- brzdąc, a a głos straciłam, chyba poszło mi na oskrzele albo płuca, jak kaszle boli mnie klatka piersiowa i z tyłu na wysokości łopatek, nie wiem co to oznacza, wzięłam jedną tabl, Dalcin C miałam to przepisane na stan zapalny jamy ustnej ale innego leku nie mam.Do znachora nie pójdę bo pewnie powie lody i ice tea. Zadzwoniłam do Pani od Małego pow. że jak nie mam gorączki i sama czuję że dam rade to mam sie nie przejmować...... hmmm dziwne ......'
    Z tego wszystkiego śluz wskazuje na płodny- zamiast serduszkować a ja śpię w salonie:cry: nie wiem kara .... nie potrafimy dogadać sie z M. co do metod wychowawczych i ciągle spory O Mała a ona ma przewagę i to wykorzystuje .
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    aborta, a jeśli to było krwawienie śródcykliczne a nie okres i powiedzmy, owulacja wystąpiła ostatniego dnia krwawienia czyli 15 grudnia? To czy jest możliwe, że teraz dopiero beta to pokazała?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    blubis dalej to nei jest możliwe tym bardziej, że lekarz widział pęcherzyk gotowy do pęknięcia za chwilę a w ciąży by go nie było
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    ok, dziękuję. to był nowy lekarz i dlatego tak sprawdzam, ale chyba widział co widzi? :-)
    To mój pierwszy cykl starań i dalej nie wierzę, że sie udało
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    blubis co Ty kombinujesz jak koń pod gorę :) beta jest tak niska , że nie ma opcji , że to z poprzedniego cyklu, NIE MA.
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    czyli jeśli stosunek poprzedni był powiedzmy 25 dni temu to nie ma ŻADNEJ opcji, że to z tego?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Napiszę drukowanymi literami NIE MA TAKIEJ OPCJI NIE PRZY TAKIM WYNIKU !!!!!
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    ciąże masz z sexu z 20 grudnia! miałaś poźniej 2 bety negatywne i teraz masz niską. NIE MA INNEJ OPCJI, a jak jeszcze raz zapytasz to jakimś mlotem Ci to zacznę wbijać :) beta rośnie dobowo, gdybyś zaszla 25 dni temu to wynik byś już miała hohohooh
    W tym cyklu sex jest tylko tak jak zaznaczyłaś pod wykresem?
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    tak, tylko tak jak zaznaczyłam pod wykresem.
    wkręciłam sobie krwawienie śródcykliczne z owulacją i nie mogę się tego pozbyć.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    blubis powtarzam w takim wypadku miałabyć conajmniej 10 000 betę więc nie jest to fizycznie mozliwe więc przestań sobie wkręcać głupoty
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    abortaW, no 10 000 to chyba nie, bo gdyby stosunek był powiedzmy 9 grudnia (dzien przed okresem) - plemniki z żywotnością 7 dni - owulacja powiedzmy 15 grudnia czyli dzisiał byłby 18 dzień po owulacji.. Jest to możliwe?
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    skoro 2 testy z krwi wykazały Ci wcześniej że nie jesteś w ciąży a ten ostatni dopiero wykazał to znaczy że ciąża jest z tego cyklu! poza tym tak jak napisała eveke beta jest zbyt niska na poprzedni cykl.
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    Jezusie Kochany Blubis !!
    co Ty się tak tego stosunku z 9-go grudnia uczepiłaś ? :devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Teorka, nie uczepiłam...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    no jak nie ? :smile:
    15 razy już zapytałaś, czy możliwe jest aby ta ciąża była z poprzedniego cyklu
    ze współżycia dzień przed miesiączką...
    i wszystkie Ci piszą, że niemożliwe a Ty dalej swoje :cool:

mi się jedno na myśl nasuwa ale nawet nie napiszę co bo nie chcę nikogo obrażać :wink:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.