Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorMrsCreme
    • CommentTimeJan 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    Może to nie tylko o konkretny 9 grudnia chodzi tylko o inne czynniki na których blubis może baaardzo zależeć i określenie z którego stosunku jest ta ciąża jest znacząca... :)

Sorry Teo, ale chyba powiedziałam mocniej to z tym Ty się cackasz :P
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
    • CommentTimeJan 2nd 2012
     permalink
    nie, bez doszukiwania się, naprawdę. zależy mi, żeby to wyjaśnić po prostu. wiem, co Ci przyszło do głowy, mnie też by pewnie przyszło. Dobra, reasumując - nie ma cienia szansy, nie?
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    nie. nie ma nawet małego cienia. i mi też jedno się nasuwa.
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    to rozwieje to co może Wam się nasuwać - nie przespałam się z kimś innym.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    <quote=Mangaa>Myślę, że pęd do wiedzy nt. funkcjonowania swojego organizmu wzrasta wraz z ilością problemów zdrowotnych, z którymi się borykamy. Jeśli ktoś ich nie ma, nie ma problemu z zajściem w ciążę, wszystko jest git i zachodzi w ciążę za pierwszym czy trzecim razem to rozumiem, że u tej osoby po prostu zajmowanie się tym tematem to strata czasu. </quote>

Mangaa, wiele samoobserwatorek zaczyna stosować NPR bez kłopotów ze zdrowiem i z chęci ich uniknięcia w przyszłości. Dla nas zajmowanie się tematem zdrowia prokreacyjnego nie jest stratą czasu.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    a ja rozładuje napięcie:wink:

Zostałam kocią - mamą, mamy Pusie ma ok. 6tyg, wiec jeśli Historia lubi sie powtarzać tooooo...... może nie długo seduszkowanie da owoc :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    jest to po prostu dla mnie bardzo ważne mieć pewność, że to był okres a nie krawawienie z owulacją
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
    • CommentTimeJan 2nd 2012 zmieniony
     permalink
    blubis: to rozwieje to co może Wam się nasuwać - nie przespałam się z kimś innym.

no właśnie dokładnie to się nasuwa.... :cool:

bo nie wiem czemu by Ci miało tak bardzo aż zależeć w innym przypadku :)
    ciesz sie babo, że jesteś w ciąży i nie doszukuj się drugiego dna skoro go nie ma :smile:

nie ma ani najmniejszego cienia cienia

blubis: jest to po prostu dla mnie bardzo ważne mieć pewność, że to był okres a nie krawawienie z owulacją

a mogę spytać czemu to jest tak bardzo ważne ? :)
    z czystej ciekawości pytam, nie żebym była złośliwa :wink:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    cieszę się Teorka, chociaż okres powinnam dostać pojutrze więc to pewnie nic pewnego jeszcze. A po prostu ta kwestia jest dla mnie bardzo wazna
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Teorka - nie wiem, cały czas o tym myślę i racjonalnie nie wiem czemu. Dlatego tu szukam wyjaśnienia, czy 18 dpo mógłby być taki wynik..
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    blubis: Teorka - nie wiem, cały czas o tym myślę i racjonalnie nie wiem czemu.

to chyba już będzie to słynne na 28 dni "ciążowe odmóżdżenie" :smile:
    i żeby nie było - to nie jest obraźliwe określenie :wink:

blubis: Dlatego tu szukam wyjaśnienia, czy 18 dpo mógłby być taki wynik..

absolutnie nie !!!
    :tongue::wink:
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    blubis GRATULACJE ;) ja tez dzis odebralam wyniki bety i mam 30.37;)
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    czyli ten wynik dzisiaj - po 8 minutach kreska coś jednak w sobie miał..
    izabela88 - gratulacje, który dzien fl?
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    13dfl
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    [quote=izabela88][/quote]
    nap.wiadomosc w twoim p profilu
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    odp :)
    •  
      CommentAuthorMadzia_Wu
     permalink
    Blubis zazdroszczę Ci rozterek :D
    Izabelo88 gratki :)!
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeJan 3rd 2012
     permalink
    blubis a można wiedzieć, skoro prowadziłaś wykres, czemu robiłaś bete dzień po owulce tzn po skoku? Czy juz wtedy czepiłaś sie ciaży z tamtego cyklu? (Tylko nie mialabys teraz dwufazowego wykresu)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Tak, już wtedy się czepiłam. Robiłam progesteron by sprawdzić czy była owulacja (wyszedł 1,19) i od razu bete.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Amazonko tak tak, zdaję sobie sprawę, że są takie osoby jak Ty... %))) Czy też inne osoby zajmujące się tematem z wnikliwością, z zamiłowania...
    Jednak nie zmienia to faktu, że większość zaczyna drążyć temat dopiero jak zmierzy się z problemem... I to mi w niczym nie przeszkadza. Rozumiem, że mogą się bardziej interesować np. społecznymi zachowaniami mrówek niż tym kiedy faktycznie u nich wystąpiła owulacja, skoro w ich przypadku to niczego nie zmienia.
    Osobiście uważam obserwację własnego organizmu za coś fajnego i sama jestem tego fanką.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie jestem żadnym wyjątkiem. Są też nauczycielki, które tez kiedyś były początkujące.
    --
  1.  permalink
    A jak tak zapytam troche naiwnie... ale w temacie "starające się o dzidzie.." . Zrobiłam dziś test z niecierpliwości ok 12.00 . Oczywiście wcześniej piłam i wode i kawe i w sumie troche tych płynów sie uzbierało ale... wyszła jedna kreska :( Dziś mija mój 13 dfl . Czy to znaczy ze juz nie mam juz co się łudzić w tym miesiącu...? Wiem, że 100% odpowiedź da mi @ ale zawsze można pogdybać... Jak sądzicie...?
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Zdaję sobie sprawę, że nie urodziły się z wiedzą zapisaną w kodzie genetycznym.
    Zdaję sobie również sprawę, że do wyjątków nie należysz.
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    ciastoMilosci ja mam dzis 14dfl i gdyby nie wynik bety to bym nie wiedziala ze jestem w ciazy :) poniewaz dzis zrobilam test z porannego moczu i wyszedl bladzioch:)
    •  
      CommentAuthorAgatella
     permalink
    Z tego co czytałam, to z jakiegokolwiek moczu test raczej wychodzi dopiero po niepojawieniu się @, w wcześniej zalecają robić z porannego..
    Doskonale rozumiem, że nie mogłaś się powstrzymać :shamed:
    •  
      CommentAuthoreveke
    • CommentTimeJan 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    izabela wiedziałabys bo wyszedl Ci bladzioch...

ciastomilości co do gdybania to ja Ci odpowiem , że mi długo nie wychodziły testy a nawet w dniu @ i po niej wychodziły mi cienie lub mega bladzioszki... dopiero jakos w 18dFL wyszla mi druga krecha a i tak wcale nie taka tlusta... wszystko zależy jak dlugo jajo wędrowalo sobie przez jajowod , a tu może być spory poślizg , bo może byc to dni 5, ale nawet do 12 dni... więc od tego zależy kiedy bylo zagnieźdzenie a co za tym idzie produkcja HCG
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    mi dzisiaj z porannego wyszła mega blada kreska po 5 minutach. ale mąż ja zauważył.. ale jest to cien cienia
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    cień cienia to już pozytyw:DDD hrhr
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    A nawet przy znacznym hcg może wychodzić cień cienia - u mnie przy 300 był nadal cień...
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    zależy jeszcze jaki to cień cienia :) czy bardzo cienisty czy po prostu cień :) hahahahhaha :) zwariować idzie z tymi testami ;]
    --
    • CommentAuthorizabela88
     permalink
    Evke niee:) zle troszke to ujelam bladzioch wyszedl dzis a bete mialam wczoraj a test robilam w sylwka i nie bylam wogole pewna czy to zacieg czy prawie niewidoczna druga krecha:)
  2.  permalink
    ochhh dziewczyny... jak dobrze ze jesteście... :) juz jestem spokojniejsza :)
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    kurcze, znalazłam jakąś tablicę z beta hcg: http://www.betabase.info/showBasicChart.php?type=Single

i wychodzi, ze nawet 18 dni po owulacji może być 9 HCG... ale w moim przypadku to pęcherzyk gotowy do owulacji, niski progesteron po okresie i wykres dwufazowy wykluczają brak dni płodnych w tym cyklu?
    --
    •  
      CommentAuthorgilese
     permalink
    blubis a jakie to ma znaczenie? jesteś w ciąży, umów się do gina i na usg po rozmiarach pęcherzyka lekarz stwierdzi wiek ciąży, jeśli to ma Cię uspokoić to tak zrób

I wyluzuj dziewczyno, z takim podejściem zwariujesz w ciąży, każdy symptom lub jego brak doprowadzi Cię do szaleństwa :-/
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    blubis teraz dokładnie wyjmuję mlotek :Młotek:

Dziewczyno WYLUZUJ i nie wyszukuj cudow na necie, może i sobie może być beta 9 w 18dFL ale Ty, do cholery jasnej, masz test z krwi w 1 dFL i w 11dFL NEGATYWNY!!!!!!!!!!!!! NIE MA CIĄŻY PRZY NEGATYWNEJ BECIE ZROZUM TO BO JUŻ PISZĘ PO RAZ OSTATNI.
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    gilese, lekarz powiedział, że dopiero mam zadzwonić jak będzie beta wyższa.. a ja się teraz denerwuje..
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Blubis, dziewczyny mają rację - wyluzuj, beta Ci wyszła, jesteś w ciąży, nie czytaj, nie stresuj się, najlepiej odetnij od netu, bo oszalejesz!
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    ja różwnież... blubis o co Ci chodzi ? jesteś w ciąży i zamiast się cieszyć to ciągle to samo... jak jakaś mantra...
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    chodzi mi o to, czy możliwe jest jednak, że to ciąża z poprzedniego cyklu. dokładnie wyglądało to tak i o co mi chodzi:

10 grudnia dostałam okres. był normalny i trwał 4 dni. nie mierzyłam temperatury w poprzednim cyklu bo miałam poważne problemy zdrowotne i masę badań ( w tym rentgeny i usg). Na jednym z usg tak na moje oko 3-4 dni po owulacji (29 listopada) powiedział lekarz, że widzi, że było jajeczkowanie (ale to było usg jelita, wiec nie wiem co on widział). Zaczęłam czytać i przeczytałam, że okres łatwo pomylić z krwawieniem śródcyklicznym. Więc 15 grudnia poszłam na badanie progesteronu 0,35, 16 grudnia ginekolog powiedział, że widzi pęcherzyk i że owulacja będzie za ok.5 dni. I że wg niego to pierwsza faza cyklu. 23 grudnia progesteron był 1,19 - a to był dzień skoku temperatury. 29 grudnia progesteron 12,78. Bardzo zależy mi,żeby uspokoić się, że ciąża nie jest z samej końcówki poprzedniego cyklu nawet jeśli tamto było krwawieniem śródcyklicznym. Dlatego załozyłam, że powiedzmy ciąża z np. 9 grudnia bo przeczytałam, że owulacja wtedy podczas krwawienia. Ale 3 tygodnie od 9 grudnia bhcg < 0,1. Dopiero wczoraj wzrosła..
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Nawet jeśli wtedy bylo jakimś cudem jajeczkowanie to nie jest to ciąża sprzed "okresu". Powtarzam, świadczą o tym głownie 2 negatywne bety jeszcze niedawno...

A teraz ja kapituluję i wywieszam bialą chorągiewkę jeśli jeszcze znajdziesz coś na necie i zapytasz "CZY TO MOŻLIWE..."
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Ah i jeszcze jedno z czystej ciekawości, bo zaczynam nie wierzyć , że nic nie przeskrobałaś, skoro obsesyjnie chcesz wykluczyć ciążę z akurat dokładnie TAMTEGO stosununku, bo do cholery co za różnica dla staraczki z którego???
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    blubis czy ty rozumiesz co się do Ciebie pisze ? nie, nie może być to ciąża z poprzedniego cyklu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i ja też już wymiękam bo albo czytać nie umiesz albo...
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    eveke chyba jej chodzi o rtg czy nie zaszkodziłoby dziecku
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    teraz doczytałam, ale to chyba można było napisać 30 postów temu...
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    abortaW: eveke chyba jej chodzi o rtg czy nie zaszkodziłoby dziecku

a ja myślę, że nie o to bo gdyby o to chodziło to czemu nie zada pytania jak człowiek CZY RTG MOŻE ZASZKODZIĆ WCZESNEJ CIĄŻY ? :confused::confused::confused:
    tylko wałkuje temat stosunku z 9-go grudnia i na prawdę to już się nudne robi jak flaki z olejem :confused:

a ja teraz to już bym sobie głowę dała uciąć, że ona 9-go grudnia miała stosunek z czarnoskórym facetem i teraz się boi, żeby się dziecko śniade nie urodziło :devil::devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Eveke no można było ale jak widać nie chciała się wdawać w szczegóły :) ważne że teraz wyjaśniła :) tylko pytanie czy uwierzy w to co piszemy czy dalej będzie snuć teorie spiskowe
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dokladnie można jak czlowiek zapytać o RTG albo zerknąć w necie, wiadomo , że szkodliwe.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    TEORKA: a ja myślę, że nie o to bo gdyby o to chodziło to czemu nie zada pytania jak człowiek CZY RTG MOŻE ZASZKODZIĆ WCZESNEJ CIĄŻY ?
    tylko wałkuje temat stosunku z 9-go grudnia i na prawdę to już się nudne robi jak flaki z olejem

a ja teraz to już bym sobie głowę dała uciąć, że ona 9-go grudnia miała stosunek z czarnoskórym facetem i teraz się boi, żeby się dziecko śniade nie urodziło

Teo wiem, że to wygląda na podejrzane zwłaszcza, że jak na RTG jamy brzusznej można zobaczyć jajeczkowanie, no ale ok nie wnikam ważne że masa osób jej powiedziała, że nie ma szansy a ona się dalej upiera ale Ty jak coś napiszesz to masakra :d ( chodzi o śniade dziecko :D)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Rany boskie, Blubiś, nie jest to możliwe, już jaśniej chyba Ci wytłumaczyć nie można... Uwierzysz jak Ci to lekarz powie? Ja bym na Twoim miejscu od razu umówiła wizytę, bo naprawdę ześwirujesz...
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    aborta ja rozumiem , że nie każdy musi wdawać sie w szczegoły co do zdrowia, ale RTG jest tak obszernym badaniem, znaczy dotyczyc może tak wielu przypadlości, że sama wzmianka o RTG i niczym nam nie mowi a ona wtedy ma konkretne pytanie.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.