Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeJan 3rd 2012
     permalink
    eveke ja to wiem, no ale nic nie poradzisz możemy jej tylko wbijać do głowy lub omijać jej posty
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a ja czuję, że nawet jak jej lekarz powie że niemożliwe to ona i tak jeszcze srylion razy zapyta :confused::confused::confused:
    jak nie tu to gdzie indziej...
    i nawet sobie nie próbuję wyobrażać jak będzie dalej ta ciążą przebiegać... :shocked:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    aborta ona pisala , że lekarz widzial jajeczkowanie na usg nie na rtg, ale jeśli to nie bylo dopochwowe to jakoś średnio , a raczej w to nie wierze.
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Teorka - padłam po przeczytaniu o śniadym dziecku ;))) Faktycznie tak to trochę wygląda ;)))
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    hehehe no Wy się śmiejecie ale kurde ona się tak zachowuje właśnie :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    a dlatego czarnoskóry bo po porodzie by się wydało hehe :devil::devil::devil:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    No chyba każdy ma takie odczucia.

Dziewczyny ja spadam, proszę o kciuki bo mam małe plamienie i jadę na wizytę na 17stą :(
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    eveke: aborta ona pisala , że lekarz widzial jajeczkowanie na usg nie na rtg, ale jeśli to nie bylo dopochwowe to jakoś średnio , a raczej w to nie wierze.

A no fakt usg jelita więc wątpię bo takie robi się przez powłoki brzuszne, dzięki za sprostowannie :)

TEORKA: a ja czuję, że nawet jak jej lekarz powie że niemożliwe to ona i tak jeszcze srylion razy zapyta
    jak nie tu to gdzie indziej...
    i nawet sobie nie próbuję wyobrażać jak będzie dalej ta ciążą przebiegać...

Też mi się tak wydaje, a nam nie pozostanie nic innego jak albo nie czytać albo w koło macieju powtarzać to samo
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    No dziwnie, że nie napisała od razu "robiłam rtg i stąd te obawy" ale Teorka trochę pojechałaś...%))))
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    TEORKA: hehehe no Wy się śmiejecie ale kurde ona się tak zachowuje właśnie
    a dlatego czarnoskóry bo po porodzie by się wydało hehe

Nawet mój M. wczoraj powiedział, że to zachowanie typowe jak dla kobiety która zdradziła i on podejrzewał azjatę :D

eveke: Dziewczyny ja spadam, proszę o kciuki bo mam małe plamienie i jadę na wizytę na 17stą :(

Kciuki masz zapewnione :)
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Swoją drogą, w takich przypadkach to chyba tylko ignor :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    eveke: roszę o kciuki bo mam małe plamienie i jadę na wizytę na 17st

Będą Eveke!
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Evelka ZACISKAM !:D
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dzięki :* bo trzęsę tyłkiem z nerwów...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Teorka dobra jestes :D
    A mi sie tak samo skojazylo :D tyle ze nie czarnoskure ... :d

blubis-niedraz tematu ,tylko jak pisalm wyzej ciesz sie kobieto ,jak ja zajde w ciaze to bede do gory skakac i najmniej bedzie mnie interesowalo czy to 1 czy 2 cykl....chyba najwazniejsze ze w tej ciazy jestes ,a tak niepotrzebnie sie nakrecasz i denerwujesz ,a po co Ci to w tym stanie ,chyba niepotrzebne co ???? :)))
    Odpoczywaj ,niestresuj sie i ciesz sie ,ze sie udalo :)
    --
    • CommentAuthorŁezunia
     permalink
    eveke trzymam kciuki a pamiętasz ten weekend :P co też nie byłaś pewna czy jesteś czy nie jesteś i te Twoje testy :D ja jestem na bieżąco z Twoja historią :D
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    nie na rtg tylko na usg rektalnym, miałam problemy z podejrzeniem raka jelita i milion badań. A tak, fakt, ostatnia szansa mogłaby być 9 grudnia ale nie ma to nic wspólnego z "czarnoskórym". Dlatego tu pytam bo prawie nikt u mnie w rodzinie nie wie o tamtych badaniach a nie mam kogo zapytać. I generalnie gdyby było to 10-14 śródcykliczne to cały czas ten cholerny 9 grudnia byłby tym cyklem.
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    eveke-trzymam kciuki mocno :)))
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    BLUBIS ale skoro dostałaś tyle razy odpowiedź, że to niemożliwe to czemu tego nie przyjmiesz do wiadomości tylko dalej pytasz o to samo ?
    co musiało by tu zostać napisane, żebyś w końcu uwierzyła ? :P
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    TEORKa, bo ciągle ktoś pisze, że to z poprzedniego cyklu a przy śródcyklicznym cykl chyba trwa nadal. Ok, przyznaję przez ostatni cykl miałam naprawdę masę stresów i nie wiem czy nie wystąpiła później owulacja czy coś. Niby wszystko się zgadza - ten progesteron chyba najbardziej mnie przekonuje i to,że gin widział pęcherzyk a jednak się stresuję. Postaram się wiecej nie zawracać głowy.
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    blubis poza lenką która jak sama napisała nie zna się na betahcg nikt poza tobą jeszcze nie bierze tego pod uwagę ze względu na POZIOM BETA HCG W TWOJEJ KRWII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I PRZYJMIJ ŻESZ TO WRESZCIE DO WIADOMOŚCI JEST TO CIĄŻA Z TEGO CYKLU I PRZYSIĘGAM ŻE JAK JESZCZE RAZ O TO ZAPYTASZ TO NIE RĘCZĘ ZA SIEBIE ANI ZA SWOJE SŁOWA. PISZĘ DRUKOWANYMI BO MOŻE ŁATWIEJ CI BĘDZIE TO PRZECZYTASZ I DOTRZE WRESZCIE DO TWOJEGO MÓZGU ŻE TO CO MÓWI 10 DZIEWCZYN TUTAJ JEST PRAWDĄ JESTEŚ W CIĄŻY I NIE NIE JEST TO CIĄŻA Z POPRZEDNIEGO CYKLU.
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja Cie nierozumiem,jak pisza dziwczyny zapewniaja cie ze beta jest wysoka i ze sie udalo ...
    A Ty drazysz czy to 9-ty ??? No fuck co za roznica ?????9,15,20 ????? Przeciez jestes w ciazy i co chcesz zaznaczyc w kaledazy date poczecie czy co ?????
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Dziekuje.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Tak przede wszystkim jeśli pecherzyk był w jajniku to nie bylo ciąży w macicy, jet to po prostu biologicznie chyba niemozliwe.

Dziękuję za kciuki, krzątam sie jeszcze , bo wychodze o 16.30.

Łezunia pamietam i nigdy nie zapomnę to był stres, z resztą u mnie nie może być nudno i normalnie... tydzień temu raz miałam ciut krwi i przeszło , ale teraz mam od wczoraj a dziś jakby wiecej wiec lecę do gina.
    --
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    Chyba sobie bierzesz wszystko za bardzo do siebie, nie przesadzaj nie jestes pępuszkiem świata :) to forum dyskusyjne i ja dyskutuje, wyrażam swoją opinię , ale nie narzucam Ci mojego zdania, masz wolny wybor i robisz sobie co chcesz. Odnioslam sie do Twojego wpisu "na szczescie mam przyjaciołki , ktore się znają" czyli Ty wiedzy nie posiadasz i liczysz na wiedze innych... to jest wlasnie TWÓJ WYBÓR.
    Tyle w tym temacie.

Nigdy się nie uważam za pępek świata ale może ty tak. Widzę ze trzeba Cie omijać szrokim łukiem, szczególnie w twoim stanie. Również koncze w tym temacie.
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    blubis: [/quote][quote=blubis]

Blubis nie zawracasz głowy forum jest po to by się pytac i wspierac nawzajem. Głowa do góry i się ciesz kobieto!!
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Ło matko , widać niektorym wrażliwym nie wolno nic zasugerować , bo inaczej foch ...
    --
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    Nie wiem gdzie tu widzisz focha:shocked:
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Omijanie szerokim łukiem to jest FOCH. Bo jest jeszcze coś takiego jak konstruktywna dyskusja, ale widocznie nie z każdym się da ;)
    --
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    No widać ze hormony w ciąży dają o sobie znac.
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    Pozostało wiec sie omijać szerokim łukiem żeby nie było niepotrzebnych dyskusji.
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Bez przesady , ja od początku nie bardzo rozumiem w czym masz do mnie problem, napisalam co myślę apropo tego co Ty napisałaś i tyle... w końcu to forum dyskusyjne czyż nie? a może hormony ciążowe mi przeszkadzają i się mylę, tu sie nie dyskutuje tylko przyjmuje jedynie słuszną czyjąś rację? poźniej to już zaczęlaś z lekka najeżdzać na mnie...
    --
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    A mi sie wydawało że to ty od początku zaczęłaś najeżdżać na mnie. Ale ok jeśli Cie uraziłam to przepraszam.
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Zabawne jest to, że wszelkie niewygodne odpowiedzi zrzucane są na karb hormonów (w przypadku kobiet w ciąży) lub zmęczenia pieluchami (w przypadku mam).
    --
    •  
      CommentAuthorMadzia_Wu
     permalink
    Przyszła @ :( wiedziałam, że przyjdzie. Staramy się dalej :)
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    Sushi albo PMS
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    Winetka i eveke dajcie spokój, bo teraz to już tylko walka o to, która będzie miała ostatnie zdanie, a nie żadna dyskusja..

Eveke trzymam kciuki za wizytę i mam nadzieję, że będzie dobrze.
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Eveke trzymam kciuki za dobre wieści :)

Wróciłam właśnie z monitoringu. Mało nie dostałam zawału bo na początku mi ginka powiedziała, że nic nie widzi :/ ale sprawdziła dokładniej i znalazła kilka malusieńkich pęcherzyków, a największy z nich ma ledwo co 5 mm. Dodam, że to mój 19 dc, czyli owulacja będzie znowu w okolicach 25 - 26 dc, a cały cykl potrwa znowu 39 - 40 dni. Za co mnie pokarało takimi długimi cyklami ? :((( Za tydzień kolejny monitoring i modlę się żeby pęcherzyk miał wtedy chociaż te 18 mm.
    Nie wiecie co może powodować, że pęcherzyki zaczynają rosnąć tak późno ? Z tego wszystkiego, aż zapomniałam babki zapytać :/
    W piątek powtórzyłam badania prolaktyny i wyszło 19,65 ng/ml, czyli w normie. W poprzednim cyklu było ponad 30 ng/ml , więc różnica jest znacząca - bez leków, więc albo przestałam się stresować albo poprzedni wynik był zakłócony.
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Winetka nie miałam nic złego na myśli ;)

Co do wieści

Więc gin oczywiście pokręcił glową na krwawienie, bo wiadomo, że to nie jest dobrze. Od razu wezwał mnie na fotel
    A tam... usg i wszystko ok, nie widać nic niepokojącego, maluch pięknie sobie urósł przez te 1,5 tyg. widać już zarodek , ktory ma 2 mm , a calośc jakoś ponad 4mm ale dokładnie nie zapamiętalam.
    I... WIDZIAŁAM BIJĄCE SERDUSZKO

Póki co dostałam większą dawkę dupka i nakaz oszczedzania sie ile się da, witaminę K na to krwawienie i no spe.
    Nie wiem czy wstawiać zdjecie...
    --
    •  
      CommentAuthor_mag_
     permalink
    Gosia1986: W piątek powtórzyłam badania prolaktyny i wyszło 19,65 ng/ml, czyli w normie. W poprzednim cyklu było ponad 30 ng/ml , więc różnica jest znacząca - bez leków, więc albo przestałam się stresować albo poprzedni wynik był zakłócony.

Ja przy wyniku 16 na czczo miałam już mleko w jednej piersi i dostałam bromka- norma dla starających to do 10-ciu. Późny wzrost pęcherzyków może być przez prolaktynę, może być przez wysoki testosteron- Powinnaś zrobić sobie badania hormonów- tak na oko nie da się odpowiedzieć. Powinnaś powtórzyć FSH w 3dc, zrobić również w tym samym czasie LH i estradiol (e2). Stosunek fsh i LH duzo juz ci powie :D wysokie tez masz tsh- norma dla starających się to 1 do 1,5.
    --
  1.  permalink
    Będzie dobrze eveke;) Trzymam za Was kciuki;)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    cytrynka dziękuję

Gosia zbadaj tą prl ja też miałam problem z długimi cyklami.. w 10dc miałam pecherzyki około 10mm, ale chyba nic z tego nie było, podejrzewam, że do owulek nie dochodziło...
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    mag_dre , dzięki za rady. W nowym cyklu będę powtarzać pozostałe badania.
    Jeśli chodzi o poziom prolaktyny to chyba zależy to od organizmu. Gdyby nie wynik badania to nie wiedziałabym nawet, że mam podwyższoną bo nie miałam żadnych dolegliwości poza lekką wrażliwością piersi przy poziomie 31,04 ng/ml.
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
    • CommentTimeJan 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    eveke, już badałam. Teraz mam wynik 19,65 ng/ml
    W tym cyklu mam monitoring, więc zobaczymy czy jest owulacja, czy problem tkwi gdzie indziej
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    eveke: Nie wiem czy wstawiać zdjecie...

Eveke, dawaj, pewnie!
    --
    •  
      CommentAuthorGosia1986
    • CommentTimeJan 3rd 2012 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tym zastrzykiem na pęknięcie pęcherzyka ? Czy on działa we wszystkich przypadkach, nawet w tych gdzie poziom prl jest wyższy ? Czy można o to poprosić lekarza ? i ile taka "przyjemność" może kosztować w prywatnym gabinecie ?
    Ech ... chyba znowu się nakręcam :confused:

Eveke, cieszę się że wszystko z Twoją kruszynką w porządku :)
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    the fragile dałam na przyszłych mamusiach to juz moze nie bede wklejać wszedzie
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Już widziałam :))) Małe cudeńko!
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Eveke - teraz już będzie dobrze ja plamiłam do 4 msc, pamietam jaki to stres, i po każdym ladąwałam gin.. Jeszcze Raz Gratuluje , ślicznej Fasoleczki ;]

Ja chciała bym, żeby był ok, a u nas wojna domowa :[ niby powinnam pogodzić nas w nocy ale czy to nie będzie tylko po to żeby poserduszkować???:wink: jakieś ludzkie uczucia we mnie sie odezwały :shamed: a z drugiej strony śluz taki idealny na 2 cm. rozciąga się :shamed:
    --
  2.  permalink
    Witam. To znoawu ja i znowu moje problemy...;/ Doradzcie mi prosze co mam robic i jaki moze byc powod mojej dziwnej sytuacji. Poprzedni cykl byl nieudany totalna klapa z faza lutealna,ktora trwala 12dni jak zwykle. Nastepnie dostalam @ raczej cos co ma ja przypominac:confused: pod wieczor 12dfazy lutelaln bylo plamienie ,kolejnego dnia troche wieksze krwawienie i dzisiaj juz nic doslownie nic, sucho. Czyli @ mialam tylko 1 dzien i nawet tampon nie byl potrzebny :confused: Zmienilam mojego dotychczasowego lekarza konowala na normalnego,ale dopiero na poczatku przyszlego cyklu jestem umowiona na wszelkie badania hormonalne, w tym cyklu 14 stycznia umowilam sie z nowa gin na monitoring cyklu wiec wyjdzie czy w ogole dochodzi do owulacji....
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJan 4th 2012
     permalink
    12-dniowa lutealna jest normalna i zdrowa.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.