Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorWinetka3
    • CommentTimeJan 4th 2012
     permalink
    Gosia piszesz że Ci ta prolaktyna bez leków spadła? kurcze bo ja mam identyczna ale biorę bromergon i tak sie zastanwaim że może tez nie potrzebnie. A co do pęcherzyka to ja w 18dc miałam 17mm i też mam długie cykle.
    •  
      CommentAuthorGosia1986
     permalink
    Winetka, tak na prawdę to nie wiem czy w tym cyklu prl spadła czy w tamtym wynik wyszedł sztucznie podwyższony przez to, że się denerwowałam. Powtórzę badanie w następnym cyklu to wtedy będzie to już bardziej miarodajne.
    Jak długie są Twoje cykle ? Ja mam takie około 40 dni, a raz zdarzył się nawet taki co miał 50 :/
    Twój 17 mm pęcherzyk w 18 dc to już pewnie prawie gotowy był do pęknięcia, a mój w tym samym dc ma zaledwie 5 mm :(
    Moja lekarka mówi, że przy tym poziomie prolaktyny szkoda mnie faszerować jakimiś lekami i zastanawiam się teraz nad olejkiem z wiesiołka. Jedna z moich przyjaciółek podpowiedziała mi, że po nim cykle jej się skróciły z 40 do 29 dni. W sumie to preparat ziołowy więc chyba nie zaszkodzi jak będę brać na własną rękę ? wiem, ze bierze się go tylko do owulacji.
    --
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    Gosia ja mam cykle tak od 33 do 36 i wtedy jak miałam 17mm to gin kazał serduszkować na drugi dzien i na trzeci ale jak widac i to nie pomogło. Ja biorę bromergon na prolaktynę i jak skoncze opakowanie to mam znowu się przebadać. Dla mnie na takie moje cykle to kazał brać castagnus.
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    przestały mnie boleć piersi.. czasami coś mnie zakłuje na dole, ale piersi już nie bolą... jutro powinnam powtórzyć betę. może jechać dzisiaj?
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    i jeszcze jedno pyt: od poniedziałku tj. 10 - 11 dfl biore luteine 2x2.. czy jesli bym miala poronic i mialby przyjsc okres to czy on przyjdzie przy luteinie?
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    blubis -niemysl o poronieniu !!!! idz zrobic bete moze dzis i bedziesz spokojniejsza :)
    --
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Blubiś, nie schizuj, piersi nie muszą boleć przez cały czas... Musisz trochę wyluzować, bo Ty do porodu to będziesz jednym wielkim kłębkiem nerwów...
    --
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    Blubis a dlaczego tak panikujesz? Poroniłaś już kiedyś?
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Nie..
    --
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    Blubis to nie denerwuj się tak bo to jeszcze bardziej zaszkodzi dzidzi. Ciesz się ze swojego stanu bo to naprawdę szczęśliwy okres dla kobiety.
    •  
      CommentAuthormeaya
     permalink
    taka oznaka że przestały mnie boleć piersi - naprawdę nic nie oznacza. mnie wogóle nie bolały. Nawet nie zdawałam sobie sprawy że mogą boleć :)więcej optymizmu
    -- ,
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Blubiś, spokój i tylko spokój :) Idź sobie na betkę jeszcze raz jak ma Ciebie to zrelaksować. Wypij melisę (działa), usiądź, zrelaksuj się i się ciesz! Jak Winetka napisała - to naprawdę cudowny okres :)
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Dziś znowu cień kreski, mało widoczna.. dzisiaj lub jutro powinnam dostać okres..nie umiem się zrelaksować, wpadam w jakąś depresje, czytam tylko różne fora i coraz bardziej się stresuje. Przeczytałam, że ktoś zaszedł w ciążę mając po owulacji progesteron 1...a przecież to niemożliwe..
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Jesteś pewna, że w tej relacji nie było błędu?
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Amazonko, oczywiście, ze nie jestem pewna, ale z reguły wierzę w to, co czytam, że ktoś pisze,że tak było. Ale to chyba nie jest możliwe...czy się mylę?
    --
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    Blubis powiem Ci tak. Często są blade kreseczki na teście przed okresem a potem w dniu okresu kobiety dostają @ i to się nazywa samoistne poronienie. Ale jak Ty robiłaś betę i Ci wyszła to powinnaś iśc jeszcze raz i jak bedzie wzrost to nie masz co się bać.
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    Zerknęłam na Twój wykresik i masz piękną tempkę. Myslę ze jest wszystko dobrze.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJan 4th 2012 zmieniony
     permalink
    Blubiś, powiem Ci to, co powiedział mi mój lekarz po tym jak zaszłam - proszę odstawić net, nie czytać o ciążach, o poronieniach (to akurat miałam za sobą), wyjść na spacer i jak najmniej czytać - chyba że romanse ;))

A pocieszę Cię, że u mnie bledziochy wychodziły na testach chyba do 6tc, potem dopiero się mocniejsze zrobiły - a beta była już naprawdę duża...
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    a co sądzicie o progesteronie po owulacji = 1, czy jest to możliwe, by wtedy w ogóle była owulacja? to tak z ciekawości, przeglądając fora
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    kobitki ile zyja plemniki w macicy?
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    blubis: a co sądzicie o progesteronie po owulacji = 1, czy jest to możliwe, by wtedy w ogóle była owulacja? to tak z ciekawości, przeglądając fora

ten z pierwszego dnia fazy lutealnej NIE MA ŻADNEGO ZNACZENIA i ogole nie wiem po cholerę go badałaś wtedy :/

żeby stwierdzić, że była owulacja [oczywiście nie na 100 % bo 100 % pewność daje tylko cykl zakończony ciążą] JEDYNY WAŻNY poziom progesteronu to ten zbadany 7-8 dni po owulacji....
    u Ciebie wyniósł on 12,78 co oznacza, że do owulacji doszło
    pozytywna beta z 11 dnia FL pokazała, że doszło do niej NA PEWNO
    NA 100 %

i błagam Cię nie zaczynaj znowu :confused:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    nie zaczynam :( dobra, chodzi mi o krwawienie sródcykliczne - wiem, ze zamęczam i tu i pod swoim profilem ale staram się zrozumieć. Jeśli u mnie wyniósł 12,78 7-8 dpo, a 14 cd 1 z kawałkiem to wczesniej nie mogło być owulacji?
    --
    •  
      CommentAuthorMrsHyde
     permalink
    plemniki w macicy powiadasz... ciekawe ciekawe
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    tak wcześniej nie mogło być i na Boga blubis wyluzuj bo do rozwiązania zamkną Cię w zakładzie zamkniętym bo oszalejesz
  1.  permalink
    W ustroju kobiety plemnik, w sprzyjających warunkach, może przeżyć nawet do 72 godzin.
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    aj chodzi mi ile po serduszkowaniu zyja cos chce przeanalizowac
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    :(
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    blubis: nie zaczynam :( dobra, chodzi mi o krwawienie sródcykliczne - wiem, ze zamęczam i tu i pod swoim profilem ale staram się zrozumieć. Jeśli u mnie wyniósł 12,78 7-8 dpo, a 14 cd 1 z kawałkiem to wczesniej nie mogło być owulacji?

zaczynasz właśnie :confused::confused::confused:
    i dalej nie jesteś przekonana o tym, że NIE MOGŁO DOJŚĆ DO ZAPŁODNIENIA podczas stosunku, który odbył się 9-go grudnia...
    więc co to niby jest jak nie zaczynanie ?:neutral::neutral::neutral:
    --
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    czyli chyba nikłe szanse bo 26 rano bylo serduszkowanie 27 mialam podany pregnyl o 13 i pozniej mojego M juz nie bylo bo musiał wyjechac pozniej serduszkowanie było 30 wiec chyba ten cykl naprawde mam stracony ...
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    dobra, zaczynam masz racje.
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    a powiedz mi jedno - skoro Ci milion srylion osób napisało, że TO NIEMOŻLIWE to czego Ty jeszcze oczekujesz zadając po raz pińcetny to samo pytanie ?
    skoro i tak nikomu nie wierzysz [obawiam się, że nawet lekarzowi nie uda się Ciebie przekonać :neutral:] i cały czas uważasz, że mogło wtedy dojść do zapłodnienia...
    pytam z ciekawości bo na prawdę chciałabym zrozumieć Twój tok myślenia....
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    nie wiem, może wytłumaczenia racjonalnego, ze to nie było krwawienie śródcykliczne z owulacją tylko normalny okres. tak, wmawiam sobie ciaze sprzed tamtego krwawienia, nic nie umiem na to poradzic i sobie z tym nie radze
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    To przestań o tym myśleć i pogódź się z faktami wmówiłaś sobie absurd, który nie ma pokrycia z rzeczywistością zaakceptuj, że Twoje domniemania są wyssane z palca i nie mają odzwierciedlenia w faktach
    •  
      CommentAuthormeaya
     permalink
    dziewczyno wyluzuj, jeżeli jesteś w ciąży - to spokój ci się przyda jak najbardziej, jeżeli nie - to też wkrótce się o tym dowiesz. Po co się zastanawiać co by było gdyby. i Roztrząsać wszystko. Wyjdz na długi spacer, poczytaj fajną książkę, zajmij się innymi rzeczami, może jakieś hobby. A propos progesteronu ja zrobiłam badania w 9 tyg ciaży i wyszedł <5, powtarzałam kilkakrotnie, ciągle z tym samym rezultatem. Ciąża przebiegała prawidłowo i odtąd mój gin zakazał mi robić progesteron :) Jest to zagadka nierozwiązana do dzisiaj - co takiego wpływało na mój progesteron, że dawał taki wynik.
    -- ,
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    blubis: tak, wmawiam sobie ciaze sprzed tamtego krwawienia, nic nie umiem na to poradzic i sobie z tym nie radze

to jak Ty chcesz dalej tą ciążę przechodzić ? :confused::confused:
    pójdziesz na I USG , lekarz powie, że pęcherzyk ma tyle i tyle a TY zaczniesz rozkminiać, że na pewno za mało, albo że za dużo i na pewno jest coś nie tak...
    potem będą pomiary kości nosowej, przezierności karkowej itp
    też będziesz nie dowierzać
    potem pojawią się ruchy [tu dopiero można zwariować, czy nie za mało albo nie za dużo, a czemu dzisiaj się rusza mniej niż wczoraj itp]

nawet jak już urodzisz i Ci dziecko na brzuchu położą to się będziesz pytać, czy to na pewno Twoje :tongue::cool:

nie da się tak żyć, na prawdę..
    skoro Ty z takiej pierdoły robisz problem rangi państwowej i nie ma sposobu żadnego, żeby Ci przetłumaczyć to ja nawet nie chcę wiedzieć co się będzie działo potem......:shocked:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    malutka2105, w sprzyjających warunkach najlepsze plemniki mogą przeżyć do 7 dni. Dowodem są poczęcia.
    --
    •  
      CommentAuthormeaya
     permalink
    do Teorka : oj ale uśmiałam na wspomnienie o liczeniu ruchów dziecka, i te wątpliwości czy aby nie za mało się rusza :))) no nie dałam dziecku pospać hehe
    -- ,
    •  
      CommentAuthoriwoas30
     permalink
    to moze jakąś malutka nadzieje moge miec hmmm ale nowa recepta juz wypisana wie sie kompletnie nie nakrecam
    --
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    Blubis dziewczyny mają rację. 9 miesięcy to dużo i jak masz tak z chizować to nie wpłynie to dobrze na dziecko.
  2.  permalink
    Amazonka nie zaprzeczam. Gdzieś kiedyś czytałam że około 72 godzin. Ale nie mówię że nie dłużej.
  3.  permalink
    iwoas nie martw się na zapas. Może jakiś rambo dotrze na czas :)
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    Wytłumaczenie racjonalne: gdyby do zapłodnienia doszło a Ty byś miała krwawienie śródcykliczne ,nie miałabyś teraz tak niskiej bety ;)
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    atamala to nie działa blubis znalazła gdzieś w necie, że ktoś miał betę 9 w któymś tam dniu po owulacji i to do niej pasuje ;)
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    ło matko a tu znowu wkoło macieju...
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Nie zaglądałam tu wieki, ale w końcu to zrobiłam i wiem, że traciłam czas pod wykresem blubis, dziękuję za otwarcie mi oczu. Blubis, wiem, że to niemożliwe, ale nadal życzę Ci spokojnej ciąży i nadal pozostaję przy swoich radach. Sama zdecyduj, jak chcesz dalej żyć.
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    3-5 dni przeżywają średnie plemniki.
    --
    • CommentAuthoratamala
     permalink
    Ojej ile ta dziewczyna/kobieta ma lat,że takie herezje wypisuje hehehe masakra:bigsmile: Każda z nas oczywiście ma prawo mieć swoje problemy i niepokoje ale bez przesady :devil:
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    ok, rozumiem przepraszam.
    ps. mam 29 lat
    --
    •  
      CommentAuthorTEORKA
     permalink
    blubis: ok, rozumiem przepraszam.

nie przepraszaj tylko się weź dziewczyno OTRZĄŚNIJ i zacznij się cieszyć z tego życia, które właśnie się w Tobie pięknie rozwija !!!!!!!
    I NA PEWNO NIE ROBI TEGO OD 9-GO GRUDNIA !!! :tongue::tongue::tongue::tongue::devil:
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Blubis, a jakie to ma znaczenie z ktorego stosunku? No chyba, ze wchodzi w gre dwoch tatusiow? :wink: Nie rozumiem tez stresu, bo robilas badania krwi i wychodzily ujemne, wiec na 100% jest to z tego cyklu. A wiek ciazy potwierdzisz juz wkrotce na badaniu usg. Tylko spokoj moze nas uratowac :cool:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.