Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorkisia21
    • CommentTimeJan 12th 2012
     permalink
    no własnie wieszv tez tak myśle ze wtedy najwiarygodniejszy jest tako niewiadomo czy wyjdzie masz racje jeśli jestem to nic mi nie ucieknie poczekam do misiączki dzieki za podpowiedz wiesz tak jak jesdna pisała ze dwa dni po stosunku juz zrobiła test i pozytywnie wyszedół niechce mi sie w to wierzyc zeby było poztywnie i wiarygone po 2 dniach dziekuje jeszcze raz i poczekam do miesiaczki;):wink:
    •  
      CommentAuthormeaya
     permalink
    HCG pojawia się dopiero po zagnieżdżeniu komórki jajowej w macicy ok 7 dnia po owulacji, a wykrywalne stęzenie jeszcze później. No może wyszedł jej test 2 dni po stosunku - ale na pewno nie był to ten stosunek w którym doszło do zapłodnienia :)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkisia21
     permalink
    no wiesz tez ni sie tak wydaje ale lepiej poczekam nic mi nie ucieknie jak mam byc to bede a jesli nie to dalej staram sie bo wiesz dopiero 2 cykl po HSG za miesiąć jade do lekarza ale powiedział bo teraz byłam ze wszystko w pożądku i ze mam dwa pęcherzyki pękły własnie dwa dni temu i my w te dni serduszkowali tagze okres mam miec ko ło 24 ,25 stycznia to jak nie dostane do zrobić kiedu 36 najlepiej jak sądzisz bo lekarz mi kazał przycjechac jakbym nie dostała to 31 jest sens robic ten test czy poczekac do usg????:wink:
    •  
      CommentAuthorkisia21
     permalink
    tam 26 pomyłka
  1.  permalink
    Dziewczyny.., jak myślicie.. czy to normalne i co oznacza śluz o cechach płodnych tuż po @. Dziś jest czwartek, w poniedziałek byłam na usg i ginekolog powiedziała że nie widać jeszcze zadnego pecherzyka. Cykle mam normalnie 35dni więc skąd ten śluz..?
    -- [url=http://www.suwaczki.com/][img]
    •  
      CommentAuthormeaya
     permalink
    kisia zrób w dniu spodziewanej miesiączki. jak nie dostaniesz miesiączki to i tak pewnie nie doczekasz do umówionego usg, bo ciekawość cię zje :)
    -- ,
  2.  permalink
    Dziewczyny,
    odzywałam się na forum jakiś czas temu w sprawie CLO itd.
    Byłam wczoraj u ginekologa i stwierdził, że widać płyn poowulacyjny ( w zatoce douglasa), ale nie jest w stanie stwierdzić, czy jestem w ciąży, choć wydawało mu się, że widział maniuni pęcherzyk. Stosunek miałam w okolicy owulacji i brałam CLO, więc wszystko możliwe.
    Dał mi duphaston na podtrzymanie ew. ciąży.
    Ja mam ciągły ból w podbrzuszu od jakiegoś tygodnia, odbija mi się od paru dni i mnie "muli" - mdli, pare dni po przypuszczalnym zapłodnieniu chodziłam jak na rzęsach, spałam po południu...
    Nie mam zachcianek, typowych porannych mdłości, wielkiej senności.
    Nie chcę się nakręcać na ciążę, ale tak bardzo bym chciała i te wszystkie "objawy".
    Czy któraś z was miała taką sytuację, ze nie było widać kropki a była w ciąży?
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Beta spadła z poniedziałku z 64 na 7,9 dziś. Co robić?
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Niestety, czekać. O ile dobrze kojarzę, masz już wyznaczony termin wizyty. Jeśli do jej czasu nie rozpocznie się krwawienie, na pewno lekarz podejmie decyzję.
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    blubis chyba czekac na @ spadajaca beta na takich wartosciach niestety oznacza ze ciaza obumarła i sie nie rozwija - ale poniewaz miałas wizje ciazy pozamacicznej to to chyba najlepsze wyjscie z sytuacji
    niemniej przykro mi bardzo
    -- mama piątki :)
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    no i dokładnie jak fiufiu napisała - spokojnie czekaj do wizyty
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    marcelka a ile jestem po tej owulacji? bo sa rozne sytuacje wczesnej ciazy nie widac na usg bardzo wczesne to i na testach sikanych nie wychodza wiec wszystko jest mozliwe :)
  3.  permalink
    Dokładnie 20 dni po owu... w sumie powinien juz być okres na dniach... a ni ma :)
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    czyli u mnie to nie pozamaciczna?
    --
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    blubis nikt Ci tego na pewno nie powie moze była ale zarodek obumarł nie wiadomo bo jedynym niezaprzeczalnym faktem był płyn w zatoce który mógł (ale ni musiał) sugerowac pozamaciczna - jesli tak było to dobrze,ze ciaza nie rozwineła sie dalej
    •  
      CommentAuthorasiunia899
     permalink
    wracam do kategorii starającej się:) Witam
    --
  4.  permalink
    Dziewczyny, żadna z Was tak nie miała???
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Marcelka, o czym Ty piszesz? Nie widzę wykresu. 20 dni po owulacji i brak cyklu to ciąża.
    --
  5.  permalink
    Ale lekarz nie powiedział mi na 100%, że to ciąża, w sumie moje cykle były różne, ale zazwyczaj 30 dniowe :)
    ciągle mnie boli i boli to podbrzusze, ciągnie mnie tak, jakby ktoś mi tam włożył pięść i rozpychał... Poza tym ciągle mam uczucie mdłości i odbija mi się... czy to są obiektywne objawy ciąży???
    A lekarz mi nie wytłumaczył, o co chodzi z tym płynem... a wykresu nie robiłam, bo nie zdążyłam wykupić abonamentu.
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Wykres można robić na kartce papieru ołówkiem :smile:.
    Czyli nic nie wiadomo. Na becie byłaś?
    --
  6.  permalink
    Nie, kazał mi czekać tydzień, brać duphka, i zrobić test za tydzień... Jak nie bedzie okresu do tej pory to jestem w ciaży... Sama nie wiem co myśleć
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    blubis a masz krwawienie? ja mialam poronienie samoistne.
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Dziewczyny ,mam szczyt sluzu plodnego i test owulacyjny pokazal II bardzo tłuste :) w tym cyklu jestem bez wspomagaczy,1 cykl po odstawieniu clo,bez monitoringu,jak myslicie ile moze byc pecherzykow i jaka szansa ze zajde?
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    tzn,jaka jest szansa na zajscie z odstawienia clo? udalo sie ktorejs? :)
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    no wlasnie nie mam krwawienia i nie wiem co robic
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    blubis,sluchaj ja mialam bete 12,152

Normy beta-HCG
    tydzień ciąży mlU/ml

5-6 --------- 850 - 20,800
    6-7 ------- 4,000 - 100,200
    7-12 ---- 11,500 - 289,000

ciaza zatrzymala sie na 6tyg, chodzilam do 8 tyg,beta oczywiscie ciagle rosla do puki nie odstawilam duphastonu i nie zaczelam krwawic, czekalam na samoistne poronienie bo balam sie skrobanki, w 8 tyg,dostalam skurczy intensywnych i częstych i zaczelo sie poronienie, pozniej moja beta byla spadajaca ,po tyg, juz tylko 178, musialam kontrolowac bete,bo jakby nie spadla to by to oznaczalo cos zlego,ze macica sie sama nie wyczyscila, ale wszystko wyszlo ok,pozniej na usg bylo czysto
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ale do lekarza tez moze idz. u mnie bylo o tyle lepiej widac ze mialam pecherzyc ciazowy juz spory,wiec po poronieniu juz go w macicy nie bylo,ładnie sie oczyscilam
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    bylam u lekarza, nie ma sladu po ciazy wiec nie musze miec lyzczkowania. mam czekac na krwawienie. troche tego nie rozumiem jak mozna poronic bez krwawienia?
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Blubis,moja znajoma miała podobną sytuację. Robiła test ciążowy-pozytywny. Dwa dni pózniej kolejny - pozytywny,ale kreska już nieco bledsza. Dwa dni potem dostała normalnego krwawienia.Okres spózniał się jej ponad tydzień. Powiedziała,że były jakieś skrzepy,ale zazwyczaj miała. Więc też taka "dziwna" sytuacja :(
    Może powinnaś iść do innego lekarza jak masz wątpliwości?
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    to ordynator lekarza, wiec watpliwosci nie mam prawa miec.
    mam czekac na krwawienoe - 10 do 20 dni. Ciaza obumrala przy zaplodneiniu, nie ma nic w macicy wiec nie trzeba oczyszczac.
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Rozumiem. Przykro mi :(
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    :( Troche mnie martwi ten brak krwawienia, ale chyba wie co mowi.. To najlepszy specjalista.
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Blubis, musisz odczekać, Twój organizm musi zrozumieć, że ciąży nie ma i trzeba złuszczyć endometrium, dopóki beta w górze, mózg myśli, że ciąża jest.

Bonim, gwoli ścisłości, szczyt śluzu określa się retrospektywnie, dopiero jutro będziesz mogła powiedzieć, że był dziś, jeśli jutrzejszy nie będzie miał cech płodnych.
    --
    •  
      CommentAuthorblubis
     permalink
    Fiufiu, dziękuję - jak zawsze - za odp. Nie rozumiem tylko jak to możliwe, że doszło do poronienia, zarodek obumarł, nic nie ma w macicy ani poza a nie było krwawienia..
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Mogło być tak, że pęcherzyk był zbyt mały, pusty albo faktycznie gdzieś w jajowodzie. To się nazywa ciąża biochemiczna.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeJan 13th 2012
     permalink
    blubis mozliwe mozliwe, ja mialam pecherzyk ciazowy w macicy 7mm ciaza przez tydz,stala w miejscu,pecherzyk nie rosl, 2 tyg czekalam na poronienie,i dopiero dostalam krwawienia,i dopiero wtedy beta zaczeła mi spadac, u ciebie jest bardzo wczesna ciaza,nic sie nie martw jestes pod kontrola lekarza,czekaj na krwawienie
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    fiufiu no tak ,masz racje,sluzu mialam mnustwo, II mocne krechy na tescie, dzis sluzu mam malusio i staje sie bialy lepki,ale jeszcze troche rozciagliwy,temki nie badalam, pozniej zrobie test owulacyjny,ciekawe co wyjdzie
  7.  permalink
    Mam wyniki:)
    Progesteron 21,80 norma dla fl 1,2-15,9 ng/ml
    ciąża:I trymestr 2,8-147,3 ng/ml
    Prolaktyna 11,67 ng/ml norma 5,18-26,53
    FT3 3,97 pg/ml norma 2,0-4,4
    FT4 1,320 ng/dl norma 0,93-1,71
    czt wszystko ok?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorkolonialka
     permalink
    Hej dziewczyny możecie polecić jakieś suplementy diety lub zioła dla mężczyzny.
    Moja znajoma stara się z mężem o drugie dziecko, ona miała robione badania, nawet udrożnienie jajowodów i nadal nic, więc upatrują przyczyny w mężu. Ma stresującą pracę, spędza po kilka godzin w samochodzie, non stop na telefonie i laptopie.
    -- [url
    • CommentAuthorkasia200kh
     permalink
    Witam
    Proszę was o radę jak namówić narzeczonego aby poddał się badaniom , próbowałam namówić go w każdy sposób , tłumaczyłam na czym polega badanie jak jest ważne dla mnie , prośbą , groźbą , płaczem , szantażem że odejdę od niego i nic on dalej twierdzi że nie widzi takiej potrzeby aby robić badania bo on na pewno może , cytuję jego słowa " co ma być to będzie " a napomnę że współżyjemy ze sobą od 5 lat nie stosując żadnych metod antykoncepcyjnych . Mam już dość ciągłego rozczarowania gdy przychodzi @. Błagam pomocy

:sad:
     permalink
    korda
    próbowałam go namówić aby poszedł ze mną do lekarza , chciałam aby lekarz ( facet ) wytłumaczył mu jak facet facetowi jakie są powody że nie mogę zajść w ciąże , ale on nic, jest dosłownie niereformowalny i uparty jak osioł . Normalnie jak bym biła głową w mur.
     permalink
    korda
    wizytę u lekarza mam za tydzień i dostanę skierowanie na badania , wcześniej się nie badałam bo lekarz( teraz zmieniłam ) do którego chodziłam twierdził że mam jeszcze czas i on nie widzi potrzeby wysyłania mnie na badania , a po za tym pierwszą rzeczą jaką chciał ode mnie ( zanim mnie wysłał by na badania ) to były wyniki badań narzeczonego i tu się pojawia wspomniany wcześniej problem .
    Po drugie nie miałam wcześniej jakiegoś większego parcia na to aby mieć dziecko też wychodziłam z założenia że co ma być to będzie , ale jakoś tak po ostatnich urodzinach stwierdziłam że czas ucieka a ja nie robię się coraz młodsza tylko wręcz przeciwnie , w tym roku obchodzę 30 urodziny i że chcę mieć już dziecko i jak to twierdzi mój narzeczony on też chce.
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    kasia, a musicie oddać na miejscu czy możecie dowieść??
    Mój też się bał, może nie samego badania, a wyniku. Dwa razy oddawał w domu, a raz musiał w laborze. Generalnie nie miałam z nim większych problemów bo sam chce mieć dziecko.
    --
    •  
      CommentAuthorFiufiu
     permalink
    Kasiu, na jakiej podstawie Twój narzeczony twierdzi, że on na pewno może? Ma dzieci z wcześniejszych związków?

Na siłę niczego nie uzyskasz. Jeśli jesteś nieszczęśliwa, czujesz brak wsparcia z jego strony i ignorancję dla Twoich potrzeb,to może powinniście zacząć od przedyskutowania sensu istnienia takiego związku. Jedno powinno być dla drugiego całym światem i nie ma przebacz. Męska duma jest czasem koszmarna, ale nasza kobieca przebiegłość od stuleci daje sobie z nią radę. Wiadomo, my rządzim światem, a nami kobiety. :wink:

Facetom często się wydaje, ze jeszcze jest mnóstwo czasu na dziecko, bo oni faktycznie z punktu widzenia biologii mają czasu pod dostatkiem. Możesz go postraszyć statystykami wystepowania chorób u dzieci z późnych ciąż :tongue:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeJan 13th 2012 zmieniony
     permalink
    Niektórzy faceci pod przykrywką rzekomej męskości robią pod górkę z badaniami... Nie kumam tego, mój mąż nawet się nie skrzywił jak gadaliśmy o jego badaniach.
    A ja uważam że właśnie bardzo męskie jest zmierzyć się z tym i dać wsparcie swojej kobiecie.
    Zresztą to jest wzięcie na klatę problemu, a nie omijanie go jak picza.
    Kasiu, nie obraź się, ale naprawdę musisz to przemyśleć jak FiuFiu napisała...
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    A tak swoją drogą nie rozumiem dlaczego lekarz nie chce najpierw przebadać ciebie. Może twojemu chłopakowi byłoby łatwiej, gdyby wiedział, że ty już przez to przeszłaś.
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
    • CommentTimeJan 13th 2012 zmieniony
     permalink
    To akurat nie jest dziwne... Bo łatwiej diagnozuje się i leczy facetów niż kobiety.
    http://www.medigo.pl/a,i,1603,najczestsze_przyczyny_nieplodnosci
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Wśród moich znajomych dwóch facetów poddało się badaniom, ale dopiero wtedy, gdy wiedzieli, że problem nie leży po stronie ich partnerek.
    --
    •  
      CommentAuthorWinetka3
    • CommentTimeJan 14th 2012
     permalink
    Ja uważam że to zależy od faceta. Znam dużo takich co to bez problemu się zgodzili z badac bo chcieli mieć dziecko ze swoją partnerką i to jako pierwsi się z badali. Bardzo dużo jest teraz par co to nie mogą mieć dzieci właśnie przez złe nasienie u mężczyzny. Im szybciej się facet z bada tym lepiej.
  8.  permalink
    Chciałam się pochwalić moją ciążą!! :) Udało się, wkońcu - po tylu staraniach ..Robiłam test wczoraj rano, wyszedł pozytywnie :D:D

W poniedziałek idę z mężem do Gina:*
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.