Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeJan 14th 2012
     permalink
    gratuluję :clap:
    --
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Gratulacje :)
    --
  1.  permalink
    Dziękuję wam bardzo!!:* Jestem taka happy!!!! :D:D jednak w Święta dzieją się cuda :)
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Gratuluję
  2.  permalink
    Powiem Ci, że sama nie wiem co pomogło :) Po prostu odstawiłam termometr,obserwację .. Olałam to brzydko mówiąc no i się udało :)

Wiedziałam kiedy mam dni płodne, owulkę no i jest bobasek:D
    --
  3.  permalink
    A jeszcze brałam lek na owulkę, bo miałam cykle bezowulacyjne:/ No i potem olałam obserwacje, bo stwierdziałam, że nigdy nie zajdę, a tu niespodzianka w 25 grudzień było ... :D i się udało!!

Wyjść z szoku nie mogę :)
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    gratulacje Sasetka!
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Sasetka gratuluje :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Dziewuszki. Staraliśmy się z moim P. o dzidzię od marca 2011r. Już straciłam nadzieję i nagle... są dwie kreseczki na teście ciążowym :) to 5 tydzień :) Jestem przeszczęśliwa :) Życzę powodzenia wszystkim starającym się :)
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Katka, gratulacje. :smile:
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    dziękuję :) cieszę się bardzo z tym, że mam plamienia od tygodnia (brązowe, skąpe) - biorę duphaston. Mam nadzieję, że będzie dobrze... Robiłam betę 09.01. - 252 a 11.01. - 595, więc przyrost prawidłowy. Oby tak dalej... Ja już pokochałam to maleństwo :( nie wyobrażam sobie najgorszego scenariusza... :( Czy jest szansa, że będzie dobrze, jak mam plamienia?
    --
    •  
      CommentAuthorWinetka3
    • CommentTimeJan 15th 2012
     permalink
    Dziewczyny wielkie gratki. Ja też czekam na dwie kreseczki, mam nadzieję ze tym razem je zobaczę. Bo też olałam mierzenie i sprawdzanie.
    •  
      CommentAuthorlivvia
    • CommentTimeJan 16th 2012
     permalink
    dziewczyny wielkie gratulacje!!!, mam nadzieję, że i dla nas ten rok będzie udany!!!!

Kasia200kh, może powinnaś się zastanowić czy Twój partner tego dziecka naprawdę chce? U mnie była też taka sytuacja, mój m idzie za tydzień na badanie i bez dyskusji, nawet chyba sam to zaproponował, chcemy oboje bardzo dziecka i tego typu kwestie nie są absolutnie tematem. Ego czy męskość nie mają tu nic wspólnego, albo chcemy razem mieć dziecko i robimy razem wszystko w tym kierunku albo nie.....

U mnie dzisiaj tempka w dół, więc w następnym cyklu zachodzę w ciążę:-))!!!
  4.  permalink
    Witam!Chyba jednak sie udało!!!Plusik wyszedł jeszzce blady ale widać gołym okiem z daleka 10 nie wyszła ale 25 za to pokazała mi piekny +
    Betę zrobiłam rano więc jutro ok12 wyniki!!!jeszcze póki co nie ciesze się bo raz miałam taki przypadek,że kreski dwie były,ale bardzo blade(trzeba było sie przyglądać dość wnikliwie) i to na 3 testach było chyba to biochemiczna była.Dlatego beta bedzie moją odpowiedzia czy to ciąża na 100%
    -- ,
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ale fajnie:)) Jak nam obrodziło w ciężaróweczki:)))
    Sasetka, Katka, Lenka - wielkie gratulacje!!!! :DDDDDDDDDDDDDDDD

Dajecie nam nadzieję na to, że i nam się w końcu uda hrhr:D
    --
  5.  permalink
    Pewnie,że sie uda:)prędzej niż Wam się zdaje;)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    Leneczka, trzymam kciuki :) I pomału zaczynam gratulować.
    --
  6.  permalink
    HUSSY a Ty jeszcze tutaj??Nic się nie dzieje??żądnych bóli?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Który to Twój cykl starań?
    --
  7.  permalink
    4 tu na 28dni a od kwietnia sie staram
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHussy
     permalink
    leneczka8484: HUSSY a Ty jeszcze tutaj??Nic się nie dzieje??żądnych bóli?

Na jutro mam termin :)) A dziś tylko ciągnie mi brzuch w dół. Takie dziwne uczucie mam w dole brzucha :)
    --
  8.  permalink
    No to może coś na dniach się zacznie dziać:)No niech wychodzi ta Twoja kruszynka juz bo jestem ciekawa jak wygląda to Twoje maleństwo;)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    Leneczka trzymam kciuki i dawaj szybko nam znac.
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Jejku dziewczyny jak się worek z brzuchatkami rozwiązał :) Gratulacje dla Was Kochane spokojnych 9-cudownych msc

Ja nie wiem co mam myśleć, nie powiem stres był od jakiegoś tyg. ale już jest ok. zawsze to przyspieszało i intensyfikowało @, a teraz już 3 dzień czekam i nic, testa robiłam ale co negatyw, nie wiem jaką czułość ma.Pisze tylko że tydz. po spodziewanej @ daje 99% skuteczności, to jedna z tańszych opcji testów,czy kupić droższe są lepsze, może jakaś dziewczyna wie jak to jest w Holandii.????
    --
    •  
      CommentAuthorkotek84
     permalink
    Dziewczyny, jutro pobieram krew na prolaktynę po metoklopramidzie, to będzie mój 9 dzień cyklu. Lekarz mi powiedział, że mogę w pierwszej fazie cyklu, ale wyczytałam gdzieś że w fazie lutealnej powinno się robić?? Myślicie że to obojętne???
    •  
      CommentAuthorlivvia
     permalink
    Leneczka, po cichu już gratuluje. U mnie już przyszla @, nowy poczatek,więc w tym cyklu zachodze!:)
    • CommentAuthorkasia200kh
     permalink
    Witam

Mam pytanie czy któraś z was tak miała , mianowicie kiedy mam silny ból i kłucie w jajniku ( w zeszłym miesiącu tak miałam , ból sprawia siadanie i wstawanie ) nie mogę się serduszkować z narzeczonym bo to jeszcze bardziej potęguje ból i kłucie i jest zero przyjemności , tylko potworny ból ??
    •  
      CommentAuthorHaim
    • CommentTimeJan 16th 2012 zmieniony
     permalink
    kasia200kh ja tak miałam.

Dwa razy gdy miałam przeziębione jajniki(zapalenie przydatków) :confused:
    Czy boli Cię również przy siusianiu ??
    U mnie był to ból niesamowity, zero serduszkowania, kłopoty z siusianiem.
    Ból promieniował do krzyża.

Dziewczyny, mam na imię Asia i mam do Was ogromną prośbę, czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres ?
    Wprawdzie "dałam ciała", gdyż nie mierzyłam tempki od początku, ale w pierwszej fazie mogła być temp. nawet poniżej 36st, u mnie to normalka.
    Jutro idę do gina, zeby mnie zbadał i sprawdził czy wszystko ok, bo martwię się, że to nie ciąża a coś złego dzieje się w organizmie.
    Dodatkowo choruję na niedoczynność tarczycy, po tabletkach poziom TSH spadł mi poniżej normy i teraz okazuje się, że mam nadczynność.
    Przypuszczam, że brak @ może być też spowodowany zbyt dużą dawką hormonów.
    Co o tym myślicie ???
    Proszę o rady i pozdrawiam cieplutko wszystkie starające się i te zafasolkowane :bigsmile:
    --
    • CommentAuthorkasia200kh
     permalink
    Haim

Nie boli mnie przy siusianiu , ból i kłucie w jajniku odczuwam najczęściej w 11 lub 12 dc. więc sądzę że jest to ból owulacyjny .
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Ja mam ból owulacyjny silny ale trwa on zwykle pół dnia i rwie jak w pierwszym dniu @. Ból nasila się przy załatwianiu. Miałam również plamienie owulacyjne.
    --
    •  
      CommentAuthormanilla
     permalink
    do kotek84
    ja też mam zrobić prolaktynę po metoklopramidzie w 1 fazie cyklu, a konkretniej do 6 dnia cyklu, takie mam zalecenie lekarza. Tak, że czekam teraz na @ i pójdę myślę w 4 dc.

P.S. Badanie najlepiej robić rano, między godziną 8 a 12, po przespanej nocy i na czczo. Dzień wcześniej nie należy współżyć, jeść obfitej kolacji, ani zbytnio się wysilać (ćwiczyć)
    •  
      CommentAuthorakirka
    • CommentTimeJan 16th 2012 zmieniony
     permalink
    kasia200kh: ból i kłucie w jajniku odczuwam najczęściej w 11 lub 12 dc. więc sądzę że jest to ból owulacyjny .

ja odczuwam co miesiąc ból owulacyjny na tyle, że muszę brać tabletki przeciwbólowe. Jest to silny ból z lewej lub prawej strony podbrzusza, promieniuje w bok. Trwa parę godzin, czasami cały dzień. Boli bardziej właśnie w czasie siadania albo jazdy samochodem na dziurawej drodze;)
    Myślę, że u Ciebie to to samo, zaobserwuj czy pojawia się zawsze z jednej strony. A żeby serduszkować bez bólu weź tabletkę, u mnie nie ma innej możliwości.
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    manilla: po przespanej nocy

ale nie zaraz po śnie, bo sen podnosi poziom prolaktyny.
    Ja robiłam w sobotę, teoretycznie w fazie lutealnej.
    Prolaktyna na czczo 32.83 (4,79-23,3)
    Prolaktyna po 1 h 264,8
    Prolaktyna po 2 h 155,5
    --
    •  
      CommentAuthormanilla
    • CommentTimeJan 17th 2012
     permalink
    o to dobrze wiedzieć :) trzeba będzie wstać trochę wcześniej
    •  
      CommentAuthorleneczka8484
    • CommentTimeJan 17th 2012 zmieniony
     permalink
    Ha:)Udało mi się:)odebrałam wyniki bety i 37,18!!!
    10 lutego na wizytę założyć karte ciąży:)i mam skierowanie na badania:)
    A ja wszystkim starającym się kobietkom życze z całego serduszka zielonego ogonka na wykresie:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    Leneczka a ile jestes dni po @?
  9.  permalink
    Właśnie jestem przed dniem spodziewanej @ 2 dni:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    Leneczka to jeszcze wstrzymam się z gratulacjami ale badźmy dobrej myśli. Beta ładnie wyszła
  10.  permalink
    Ja tam wiem,że bedzie dobrze:)
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam :)
    Ale slicznie sie rok rozpoczal :))
    Gratuluje dziewczyny i zycze spokojnych 9 -miesiecy :)

A mi termometr padl w okresie gdzie byl mi bardzo potrzebny ,tempka byla w gorze ,a teraz niewiem czy spadla czy wzrosla...szkoda tym bradziej ze to moj pierwszy wykres i czegos bym sie nauczyla :)
    No nic czekam wlasnie na nowy zamowiony na allegro :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    kasia200kh: ja miewam takie bóle owulacyjne... kiedyś aż poleciałam do gina, tak spanikowałam. Ból mi sprawiało siadanie, wstawanie a w łóżku w nocy, to z boku na bok ciężko się było przekręcić... trwał on ze 2 dni ale przez noc o takim mocnym nasileniu, później ból był coraz lżejszy. A o kochaniu, to nawet mowy nie było, okropny ból :/ pozdrawiam - Kasia :)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Kurcze nie wiem co myśleć, kupiłam jakieś niby lepsze testy nie wytrzymałam zrobiłam jakąś godzinę temu i ............ wyszedł tzn.druga krecha kontrolna ok, ta pierwsza zaróżowiła się w miejscu drugiej kreski jest biały pasek , za wcześnie? 3 dzień bez okresu żadnych dolegliwości @ a tym bardziej ciążowych. Nawet niewiem czy tu w Holandii robią betę?
    --
    •  
      CommentAuthorYPolly
     permalink
    Edzia, jak masz watpliwosci to kup sobie elektroniczny test w aptece Clearblue, kosztuje pare euro a nie musisz sie doszukiwac cienia w cieniu. Wedlug producenta 99% skutecznosci, jesli zostanie wykonany w dniu spodziewanej miesiaczki.
    --
    • CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeJan 18th 2012
     permalink
    Ooo..... a to dobrze wiedzieć takie kroki jutro tzn. dziś poczynię.
    Tymczasem po walce zz wykładziną w łazience czas na sennnnnnn..... aż do 7:00 wiec Dobranoc mam nadzieje że to co myślę się potwierdzi, bo przecież od pół roku @ jak w zegarku przychodziła a teraz właściwie 4 dzień..
    od czw. wracam z tempką będzie rtęciowy w akcji wiec dowiem się co i jak :]]]]]
    --
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    Edzia tak te elektroniczne sa najlepsze bo sama miałam i pokazuja od razu co i jak. Trzymam kciuki
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    KURNA JAK COŚ TRZEBA NIE MA JAK SIĘ Z DOMU RUSZYĆ, ZRESZTĄ II KRESECZKI NIE UCIEKNĄ :]]] CO NIE ZMIENIA FAKTU STRESIK JEST PLUS PRZYJAZD MAMUSI JUŻ ZA PAREGODZIN JĄ UŚCISKAM
    DZIĘKI ZA KCIUKASY :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorAgaMama
     permalink
    Edzia plusika życzę :)
    -- Hubert 24.07.2009, Bruno 13.05.2013 i Igor w drodze :D
    • CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeJan 19th 2012
     permalink
    Dzięki,ale nie wiem czy to jest to może za wcześnie na zwątpienia, ale mierzyłam dziś całkiem prawidłowo temp. 36.6 raczej nie ciążowa może trzeba jeszcze poczekać....
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJan 19th 2012
     permalink
    LLenkaa, najlepiej kupić od razu 2 na wszelki wypadek.
    --
    • CommentAuthormarcelka1105
    • CommentTimeJan 19th 2012 zmieniony
     permalink
    moje usg
    dziewczyny, co sądzicie na temat tej białej plamki???
    Mi lekarz nie powiedział czy to ciąża, czy nie, kazał czekać na @. Dzisiaj powinnam dostać, ale ta plamka nie daje mi spokoju :P
    dzisiaj jest mój 39 d.c., jest mi niedobrze, bolą mnie jajniki i w ogóle
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.