A jeszcze brałam lek na owulkę, bo miałam cykle bezowulacyjne:/ No i potem olałam obserwacje, bo stwierdziałam, że nigdy nie zajdę, a tu niespodzianka w 25 grudzień było ... :D i się udało!!
Dziewuszki. Staraliśmy się z moim P. o dzidzię od marca 2011r. Już straciłam nadzieję i nagle... są dwie kreseczki na teście ciążowym :) to 5 tydzień :) Jestem przeszczęśliwa :) Życzę powodzenia wszystkim starającym się :)
dziękuję :) cieszę się bardzo z tym, że mam plamienia od tygodnia (brązowe, skąpe) - biorę duphaston. Mam nadzieję, że będzie dobrze... Robiłam betę 09.01. - 252 a 11.01. - 595, więc przyrost prawidłowy. Oby tak dalej... Ja już pokochałam to maleństwo :( nie wyobrażam sobie najgorszego scenariusza... :( Czy jest szansa, że będzie dobrze, jak mam plamienia?
dziewczyny wielkie gratulacje!!!, mam nadzieję, że i dla nas ten rok będzie udany!!!!
Kasia200kh, może powinnaś się zastanowić czy Twój partner tego dziecka naprawdę chce? U mnie była też taka sytuacja, mój m idzie za tydzień na badanie i bez dyskusji, nawet chyba sam to zaproponował, chcemy oboje bardzo dziecka i tego typu kwestie nie są absolutnie tematem. Ego czy męskość nie mają tu nic wspólnego, albo chcemy razem mieć dziecko i robimy razem wszystko w tym kierunku albo nie.....
U mnie dzisiaj tempka w dół, więc w następnym cyklu zachodzę w ciążę:-))!!!
Witam!Chyba jednak sie udało!!!Plusik wyszedł jeszzce blady ale widać gołym okiem z daleka 10 nie wyszła ale 25 za to pokazała mi piekny + Betę zrobiłam rano więc jutro ok12 wyniki!!!jeszcze póki co nie ciesze się bo raz miałam taki przypadek,że kreski dwie były,ale bardzo blade(trzeba było sie przyglądać dość wnikliwie) i to na 3 testach było chyba to biochemiczna była.Dlatego beta bedzie moją odpowiedzia czy to ciąża na 100%
Jejku dziewczyny jak się worek z brzuchatkami rozwiązał :) Gratulacje dla Was Kochane spokojnych 9-cudownych msc
Ja nie wiem co mam myśleć, nie powiem stres był od jakiegoś tyg. ale już jest ok. zawsze to przyspieszało i intensyfikowało @, a teraz już 3 dzień czekam i nic, testa robiłam ale co negatyw, nie wiem jaką czułość ma.Pisze tylko że tydz. po spodziewanej @ daje 99% skuteczności, to jedna z tańszych opcji testów,czy kupić droższe są lepsze, może jakaś dziewczyna wie jak to jest w Holandii.????
Dziewczyny, jutro pobieram krew na prolaktynę po metoklopramidzie, to będzie mój 9 dzień cyklu. Lekarz mi powiedział, że mogę w pierwszej fazie cyklu, ale wyczytałam gdzieś że w fazie lutealnej powinno się robić?? Myślicie że to obojętne???
Mam pytanie czy któraś z was tak miała , mianowicie kiedy mam silny ból i kłucie w jajniku ( w zeszłym miesiącu tak miałam , ból sprawia siadanie i wstawanie ) nie mogę się serduszkować z narzeczonym bo to jeszcze bardziej potęguje ból i kłucie i jest zero przyjemności , tylko potworny ból ??
Dwa razy gdy miałam przeziębione jajniki(zapalenie przydatków) Czy boli Cię również przy siusianiu ?? U mnie był to ból niesamowity, zero serduszkowania, kłopoty z siusianiem. Ból promieniował do krzyża.
Dziewczyny, mam na imię Asia i mam do Was ogromną prośbę, czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres ? Wprawdzie "dałam ciała", gdyż nie mierzyłam tempki od początku, ale w pierwszej fazie mogła być temp. nawet poniżej 36st, u mnie to normalka. Jutro idę do gina, zeby mnie zbadał i sprawdził czy wszystko ok, bo martwię się, że to nie ciąża a coś złego dzieje się w organizmie. Dodatkowo choruję na niedoczynność tarczycy, po tabletkach poziom TSH spadł mi poniżej normy i teraz okazuje się, że mam nadczynność. Przypuszczam, że brak @ może być też spowodowany zbyt dużą dawką hormonów. Co o tym myślicie ??? Proszę o rady i pozdrawiam cieplutko wszystkie starające się i te zafasolkowane
Ja mam ból owulacyjny silny ale trwa on zwykle pół dnia i rwie jak w pierwszym dniu @. Ból nasila się przy załatwianiu. Miałam również plamienie owulacyjne.
do kotek84 ja też mam zrobić prolaktynę po metoklopramidzie w 1 fazie cyklu, a konkretniej do 6 dnia cyklu, takie mam zalecenie lekarza. Tak, że czekam teraz na @ i pójdę myślę w 4 dc.
P.S. Badanie najlepiej robić rano, między godziną 8 a 12, po przespanej nocy i na czczo. Dzień wcześniej nie należy współżyć, jeść obfitej kolacji, ani zbytnio się wysilać (ćwiczyć)
kasia200kh: ból i kłucie w jajniku odczuwam najczęściej w 11 lub 12 dc. więc sądzę że jest to ból owulacyjny .
ja odczuwam co miesiąc ból owulacyjny na tyle, że muszę brać tabletki przeciwbólowe. Jest to silny ból z lewej lub prawej strony podbrzusza, promieniuje w bok. Trwa parę godzin, czasami cały dzień. Boli bardziej właśnie w czasie siadania albo jazdy samochodem na dziurawej drodze;) Myślę, że u Ciebie to to samo, zaobserwuj czy pojawia się zawsze z jednej strony. A żeby serduszkować bez bólu weź tabletkę, u mnie nie ma innej możliwości.
ale nie zaraz po śnie, bo sen podnosi poziom prolaktyny. Ja robiłam w sobotę, teoretycznie w fazie lutealnej. Prolaktyna na czczo 32.83 (4,79-23,3) Prolaktyna po 1 h 264,8 Prolaktyna po 2 h 155,5
Ha:)Udało mi się:)odebrałam wyniki bety i 37,18!!! 10 lutego na wizytę założyć karte ciąży:)i mam skierowanie na badania:) A ja wszystkim starającym się kobietkom życze z całego serduszka zielonego ogonka na wykresie:)
Witam :) Ale slicznie sie rok rozpoczal :)) Gratuluje dziewczyny i zycze spokojnych 9 -miesiecy :)
A mi termometr padl w okresie gdzie byl mi bardzo potrzebny ,tempka byla w gorze ,a teraz niewiem czy spadla czy wzrosla...szkoda tym bradziej ze to moj pierwszy wykres i czegos bym sie nauczyla :) No nic czekam wlasnie na nowy zamowiony na allegro :)
kasia200kh: ja miewam takie bóle owulacyjne... kiedyś aż poleciałam do gina, tak spanikowałam. Ból mi sprawiało siadanie, wstawanie a w łóżku w nocy, to z boku na bok ciężko się było przekręcić... trwał on ze 2 dni ale przez noc o takim mocnym nasileniu, później ból był coraz lżejszy. A o kochaniu, to nawet mowy nie było, okropny ból :/ pozdrawiam - Kasia :)
Kurcze nie wiem co myśleć, kupiłam jakieś niby lepsze testy nie wytrzymałam zrobiłam jakąś godzinę temu i ............ wyszedł tzn.druga krecha kontrolna ok, ta pierwsza zaróżowiła się w miejscu drugiej kreski jest biały pasek , za wcześnie? 3 dzień bez okresu żadnych dolegliwości @ a tym bardziej ciążowych. Nawet niewiem czy tu w Holandii robią betę?
Edzia, jak masz watpliwosci to kup sobie elektroniczny test w aptece Clearblue, kosztuje pare euro a nie musisz sie doszukiwac cienia w cieniu. Wedlug producenta 99% skutecznosci, jesli zostanie wykonany w dniu spodziewanej miesiaczki.
Ooo..... a to dobrze wiedzieć takie kroki jutro tzn. dziś poczynię. Tymczasem po walce zz wykładziną w łazience czas na sennnnnnn..... aż do 7:00 wiec Dobranoc mam nadzieje że to co myślę się potwierdzi, bo przecież od pół roku @ jak w zegarku przychodziła a teraz właściwie 4 dzień.. od czw. wracam z tempką będzie rtęciowy w akcji wiec dowiem się co i jak :]]]]]
KURNA JAK COŚ TRZEBA NIE MA JAK SIĘ Z DOMU RUSZYĆ, ZRESZTĄ II KRESECZKI NIE UCIEKNĄ :]]] CO NIE ZMIENIA FAKTU STRESIK JEST PLUS PRZYJAZD MAMUSI JUŻ ZA PAREGODZIN JĄ UŚCISKAM DZIĘKI ZA KCIUKASY
Dzięki,ale nie wiem czy to jest to może za wcześnie na zwątpienia, ale mierzyłam dziś całkiem prawidłowo temp. 36.6 raczej nie ciążowa może trzeba jeszcze poczekać....
dziewczyny, co sądzicie na temat tej białej plamki??? Mi lekarz nie powiedział czy to ciąża, czy nie, kazał czekać na @. Dzisiaj powinnam dostać, ale ta plamka nie daje mi spokoju :P dzisiaj jest mój 39 d.c., jest mi niedobrze, bolą mnie jajniki i w ogóle