Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeJan 22nd 2012
     permalink
    A ja czekam do jutra aby zrobic test ,albo do wtorku,ale sie "filmuje" czy tempka sie utrzyma czy spadnie jutro .Oby byla w gorze :))))
    --
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    wiesz ja sie nie zadreczam broń boże ale nie mialam tak wczesniej znaczy miałam w listopadzie ale spoznial mi sie dlatego ze byłam w ciepłych kraja i zmiana klimatu swoje zrobiła ale potem dostałam w terminie @ 18 grudnia a teraz cisza powinnam miec 16 stycznia i nac a miałam objawy okresu pare dni przed @ raz nawet dokaldnie 2 dni przed @ rwał mnie prawy jajnik promieniowalo mi az na pas.
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    trzymam kciuki lenkaa:) a masz jakies objawy ile ci sie okres spoznia?
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    magdalenia2610 dokładnie w irladnii nie ma tak na zawołanie dlatego narazie wole siebie poobserwowac poczekac i dopiero ewentualnie jezeli @ sie nie pojawi a testy beda na nie isc do lekarza w polsce jest łatwiej ja jak jezdze do polski chodze na kontrole mam tam swojego zaufanego lekarza
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dokladnie jest w Polsce latwiej ,ale mi sie wydaje ze my jestesmy do tego przyzwyczajone,tam kobiety prowadza ciaze jak prowadza ,bo innej metody nieznaja ... :)

Mysle Asiula ze moze zmina klimatu ci przesunala @ ,poczekaj kilka dni ,napewno nic zlego sie niedzieje :)

Dziekuje :) Mi sie niespoznia @,cykl mam 28-30 dni ,jutro mam 29 dc ,wiec moze wyjdzie plusik ,albo i nie ;p
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    A objawy : bola mnie piersi , bardziej prawa mnie kuje ,i takie mam jakby "rwanie " w podbrzuszu i powyzej ,na @ tak niemialam ,a z mala moja bardziej mnie kol jajanik jeden .
    --
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    lenkaa ja ta zmiane klimatu miałam w listopadzie a nie teraz okresu miałam 19 listopada ten opozniony potem 18 grudnia i teraz cisza własnie a powinien byc 16 stycznia jutro rowny tydzien jak juz go nie mam
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    w sumie nie wiem co mam myslec badania wyszły oki hormony w normie w tym cyklu nie ma powodu aby @ mi sie spozniała zero stresów jem normalnie zadnych leków nie brałam powinna byc w terminie i brzuch mnie bolał przed @ juz z wkładkami na gatkach chodzilam bo czułam ze zaraz sie pojawi a tu nic.piersi w sumie pozno zaczeły mnie bolec a dziwne tez bo przewaznie mialam tydzien przed okresem juz napuchniete a teraz dopiero od paru dni sa powiekszone i bola tez kurcze raz mocniej raz mniej ale sa wieksze.ja tu sie niczego nie doszukuje zeby nie bylo heeee strwerdzam tylko fakty:)
    •  
      CommentAuthormaravilha
     permalink
    Witam :) mozna sie przylaczyc?
    staramy sie o malego brzdaca juz ponad 2 lata z marnym skutkiem, mieszkam zagranica - o nieplodnosci mowi sie tutaj po 2latach bezowocnych staran, nie mialam jeszcze zadnych interesujacych badan oprocz hormonow, ktore mialam robione w 14dc :/ ( nie wiedzialam ze trzeba je zrobic w 2gim czy 3cim ) wiec sie nie licza.. cytologi i konoloskopii ( czy jakos tak )
    dopiero teraz zapisuje sie na glebsze badania i strasznie sie boje... jestem mloda, mam 23 lata to chyba jedyny plus w tej calej sytuacji
    Jestem juz zmeczona co miesiecznym krwawieniem, naprawde.. czasami brakuje mi sil na cokolwiek, nie widze juz w niczym nadzieji, moj mezczyzna ma bardzo dobre wyniki nasienia - boje sie ze to cos powaznego
    cykle mi sie skracaja... wygladaja mniej wiecej tak : 23,26,23,26,24,25,27,21.. chyba nie zbyt dobrze to wyglada :(
    -- [url][/url]
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    hmmm rzeczywiscie te cykle masz krotkie nie martw sie na zapas zrób sobie te badania hormonale ja robilam tez i wyszły oki ja sie staram od 7 miechów ale poł roku temu odstawiłam tabletki wiec organizm tez potrzebuje sie zregenerowac.jutro robie test bo okresu nie mam juz 6 dni
    •  
      CommentAuthormaravilha
     permalink
    trzymam kciuki za upragnione 2 kreseczki :)

zrobie wszystko co bedzie potrzebne, wizyta juz niedlugo, w tym cyklu z pewnoscia, hormony zrobie w nastepnym, trzeba dzialac !
    nie bralam nigdy zadnej antykoncepcji, cale zycie seksualne opieralam na NPR.. od jakiegos roku juz nawet sluzu u mnie plodnego nie widac, tzn jest ale juz nie taki jak kiedys.. mysle ze wszystko mi sie w moim organizmie pierdzieli a ja nie mam pojecia dlaczego... nie bralam nigdy zadnych lekow, nawet antybiotykow :/ nie choruje zbytnio, oprocz niskiego cisnienia nic mi nie nie jest, wage mam w normie, staram sie zdrowo odzywiac, nie jem tlusto.. w zasadzie moja dieta w wiekszej mierze sklada sie z owocow morza, ryb, warzyw..nie pije w ogole alkoholu.. sama juz nie wiem :(
    -- [url][/url]
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Od zawsze miałaś krótkie cykle? Krótkie nie muszą być nieprawidłowe.
    --
    •  
      CommentAuthormaravilha
     permalink
    nie zawsze takie mialam, w zasadzie od tych 2 lat jak sie staramy mi sie skrocily, czasem bywaly dluzsze, tzn w normie po 28 ale to nie liczne.. w ciagu tych 2lat moze z 3 cykle mialy taka dlugosc, reszta w wiekszosci wahala sie od 22-26dni

przed staraniami moje cykle mialy prawie zawsze 28dni, nigdy nie byly krotsze niz 27..
    nie mam pojecia co sie stalo
    -- [url][/url]
    •  
      CommentAuthormaravilha
     permalink
    ok, zajze tu jutro
    powodzenia asiulko :)
    dobrej nocy
    -- [url][/url]
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    U mnie to samo, odkąd się staramy tak na maksa zaczęły mi się chrzanić cykle. Wcześniej zawsze 27-28 dni, teraz 24, 27, 28, 32.. I bądź tu mądry, czyżby stres? :)
    --
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    dziekuje ja tez trzymam kciuki za ciebie nie martw sie bedzie dobrze przebadaj sie dokładnie a napewno wszystko sie wyjasni.ja nie licze na te 2 kreski poprostu chce tylko to wyjasni albo tak albo nie.przede wszystkim spokoj bo popasc w paranoje jest łatwo
    •  
      CommentAuthormaravilha
    • CommentTimeJan 23rd 2012
     permalink
    hehehe mozliwe, choc nie sadze bym chodzila zestresowana :P
    -- [url][/url]
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    I jak tam teściki powychodziły?
    •  
      CommentAuthorYvonnka
    • CommentTimeJan 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    Maravilha ja jestem w podobnym wieku i trochę Ci zazdroszczę tych krótkich cykli ja mam odwrotny problem są niemiłosiernie długie ponad 40 dni(mimo to regularne) wydłużyły się jakieś pół roku temu o ok 10 dni. :sad:
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    ja narazie odpusciałam miałam robic dzis ale stwierdzilam ze poczekam nie licze wogole na 2 kreski.dzis tydzien jak nie mam okresu
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Za granicą jak nie znasz języka to będziesz narzekać na opiekę medyczną niestety smutna prawda a usg i w IE i w UK robią 3 w ciąży jedno w każdym trymestrze, a jak położna Cię nie kieruje czy GP to upomnij się o swoje albo zmień lekarza
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    witajcie, podczytuje forum od dawna i dzis sprobuje cos napisac. Nawet zapisalam sobie tutaj jedna probe cyklu;) Mam 29lat, staramy sie z mezem o dzidzie od niecalego roku, narazie bez skutecznie:( przez pierwsze 4 miesiace staran mierzylam temperature i badalam sluz,szyjke. Wyszlo, ze prawdopodobnie owulacje mam 14 dni przed miesiaczke, a cykl mam 26 dniowy. Niestety nie mam zadnych innych sygnalow, ktore pomogly by na 100% okreslic dni plodne, typu bol piersi, podbrzusza, mocny sluz. Bylismy 4 miesiace temu u ginekologa, ten powiedzial na usg ze ze mna wszytsko ok, hormony tez ok, kazal dac sobie czas i postarac sie do stycznia, jak nie to bedziemy szukac dalej. No jest styczen, nasze 'celowane' cos slabo wychodzi. Ja co 26 dni zalapuje coraz wiekszego dola, nie pomaga mi ze kolezanki zachodza w ciaze, a ja z przyklejonym usmiechem im gratuluje, choc ciesze sie ze sie im udalo, bo wiem ze mi sie tez pewnie kiedys uda. Plan na dzis kupic termometr owulacyjny gdyz poprzedni zaginal w akcji i sprawdzic co z moja owu. Dziewczyny pozdrawiam serdeznie, oczekuje madrych teorii, wsparcia sama od siebie tez tego wymagam :) pozdr B
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witaj brylanty :)
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Witam Cię cieplutko
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    Witaj Brylanty. W grupie siła, zobaczysz wszystkim nam się kiedyś uda. U mnie znowu kolezanki już rodza dzieci drugie a ja ciagle zajść nie mogę.
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    Winetka3 :) tak jak obserwuje w koncu sie uda, ale trzeba sie uzbroic w cierpliwosc i czerpac przyjemnosc ze 'staran'. Ja jestem po okresie i od wtorku romantyczne kolacje czas start;)
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Maravilha - żeby Cię pocieszyć - miałam cykle od 21 do 28 dni i się udało :) Skok po prostu "zaliczałam" bardzo wcześnie...
    --
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    Brylanty też jestem tego zdania. Ja czekam na @ albo jej brak ale po wykresie widać że chyba przylezie ta franca.
    •  
      CommentAuthormaravilha
     permalink
    to mnie pocieszylas :) myslalam ze z takimi cyklami ciezko bedzie ciezko :)
    jestem prawie pewna ze u mnie zawodzi sluz, w nastepnym miesiacu bede robic test na wrogosc sluzu i przeciwciala
    tak bardzo bym chciala uniknac tych wszystkich badan, chyba musze przestawic sie z negatywnego myslenia na pozytywne ;) moze pomoze :) pozatym dzis mam dobry humor wiec juz sie wam zalic nie bede :D
    -- [url][/url]
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    nie martw sie bedzie wporządku przede wszystkim pozytywne myslenie porob sobie wszystkie potrzebne badania bo takie domyslanie sie co sie dzieje tez jest nie dobre
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJan 24th 2012
     permalink
    Brylanty, ani bol piersi, ani podbrzusza, ani mocny sluz nie są potrzebne do rozpoznawania płodności. Jeśli zauważasz zmiany jakości śluzu i odczucia, to już wszystko wiesz, aby móc zinterpretować wykres.
    Kup od razu 2 termometry na wszelki wypadek.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Mamek: A dziś zaczynam kolejny cykl starań. @ przyszła jak w zegarku. Tepka spadła o dwie kreski, krwawienie normalne, nie plamienie. No cóż... wyposażyłam męża w witaminę C, żeby sobie po śniadanku łykał, ja dziś kupię wiesiołka i magnez z B6.
    No i do dzieła :) W końcu kiedyś musi się udać, nie?

Też właśnie myślałam o tej wit. i magnezie spróbowac nie zaszkodzi a może coś przyniesie :) powodzenia 3-mam kciuki.
    --
  1.  permalink
    Mamek to faktycznie przyszla na czas.. u mnie poki co cisza ale tez pewnie przyjdzie tyle ze spozniona ;] wiec trzymam kciuki za kolejny cykl staran
  2.  permalink
    Trzymajcie za mnie mocno kciuki:) dzis termin@ ehh.
    •  
      CommentAuthorlivvia
     permalink
    dziewczyny, mam pytanie właśnie zrobiłam sobie test owu i ta druga kreseczka wyszła bardzo jasna, czy to możliwe,że mogę mieć owu? dzisiaj mam 9dc, a ostatnio miałam owu jakoś 15 dc.

olenna trzymaj się, my też od sierpnia o 1 dzidzie się staramy i na razie cisza:( oprócz chwilowych załamek na koniec cyklu jest ok, jak nie tym razem na następnym:)
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Livvia, przeczytaj ulotkę- bardzo jasna kreseczka nie oznacza owulacji ,tylko taka sama jak kontrolna albo ciemniejsza.
    Poza tym jak nie polegałabym na testach owulacyjnych- u mnie przez ostatnie 3 cykle nie było żadnego pozytywnego.
    --
  3.  permalink
    livvia dlugo cie nie bylo :) powiem ci ze tym komentarzem dalas mi troche nadziei bo ja mialam plamienie 17 dnia cyklu wiec moze ja tez owu mialam wczesniej ? ja zadnych testow nigdy nie robilam ;/
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    OK lepiej dwa zeby skorygowac prawdopodobne bledy? kupie tez testy owulacyjne, normalnie caly pakiet ;) i zaczynamy badac owulacje od nowa. Mam te jedna watpliwosc z ktorej wyprowadzil mnie ginekolog bo pewnie ma racje. od polotora roku zmienil mi sie okres: przez pierwsze 3,4 dni jakby go nie bylo a potem strasznie mocny bol brzucha i krawienie i tak przez 3 dni. Moze ja zle licze poczatek cyklu, moze te sladowe ilosci to jeszcze nie jest okres i powinnam liczyc od tych bolesnych dni? Ginekolog powiedzial ze tak czasem bywa i mam liczyc 1 dzien cyklu od lekkiego krwawienia. Czy Wy macie jakies spostrzezenia w tym temacie? pozdrawiam!
    •  
      CommentAuthorlivvia
     permalink
    dzięki dziewczyny, ulotka w domu, sam test do pracy zapakowałam i 2 godziny bez kawy:-), żeby zrobić testa. Trochę się zmartwiłam bo mój m ma badanie 27 i armia musi być około 5 dni na czczo:-)no i jakby mi teraz owu przyszła to kiepsko by było...

pauilna, jak przeglądałam wykresy innych dziewczyn to niektóre miały owu podwójne w jednym cyklu:-) dlatego stwierdziłam, że zacznę wcześniej się testować.

Dziewczyny jak macie gdzieś blisko sieciówkę super pharm, to są przecenione (z 34 zł!!) testy ciążowe po 2.99 zł i testy owu po 8.99 zł (5 pasków)- trochę ich kupiłam. Mam nadzieję, że w tym cyklu zajdę i rozdam Wam moje hurtowo kupione testy ciążowe hihihhi
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Dziewczyny jest wątek dla starających się a ten temat służy do innych rozmów przenieście się tam z łaski swojej
  4.  permalink
    abortaW wiec moze ty napisz nam o swoich objawach hmm :)
    •  
      CommentAuthorlivvia
    • CommentTimeJan 24th 2012 zmieniony
     permalink
    dzięki za konstruktywne uwagi abortaW, jestem tu od trzech cykli, więc nie wszystkie opcje jeszcze rozpracowałam:-)
    Co do zmiany wątku to, w każdym temacie są zawsze małe "odskoczniki" w momentach kiedy dziewczyny akurat tutaj nie piszą o swoich "początkowych objawach ciąży", a jako takich wszystkie doszukujemy się u siebie co miesiąc:-)
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    tak ale test owu to nie objaw ciąży dlatego odsyłam to wątku dla staraczek
  5.  permalink
    Katka 81
    Przez 1 rok starań tak właśnie czyniłam, zero obserwacji, terometr w komodzie pełen luz i oczekiwanie. Dopiero po roku zaczęłam wracac do obserwacji mierzenia temp. i okazało się, że oczywiście mogliśmy nie trafiac ale to na prawdę 2-3 cykle można było wykluczyc.
    Także już sama nie wiem co zrobic żeby wyluzowac???Nie wiem serio...
    Buba 79
    Ja nie zwlekałam z drugim dzieckiem, mieliśmy swoje plany, budowa domu zmiana pracy i dokąłdnie jak mała skończyła 4latka zaczęliśmy się starac... w tym roku we wrześniu będzie miała siedem, płakac mi się chce bo na prawdę po tak długim czasie starań to ja na prawdę zastanawiam się jakim cudem mam jeszcze siłę:sad:
    Ja przy 1 ciąży w 4 dniu fazy lutealnej czułam napięcie ale nie boleśc zupełnie praktycznie mnie nie bolały. Za to w okolicy spodziewanej @ były już na prawdę duże i miałam takie nabrzmiałe sutki.... i dopiero wtedy zaczęłam się zastanawiac, że to jest inaczej niż zawsze....
    Byc może dlatego teraz też czekam na te pierwsze zwiastuny na to chociażby maleńkie napięcie już kilka dni po owulacji...ale nic niestety :sad:
    Jet to wątek pierwszych objawów i bardzo wiele dziewczyn ma objawy na prawdę bardzo wcześnie. Każda z nas jest inna, ma inne objawy i w zupełnie innym czasie. Jedno jest pewne dopiero po dniu sppdziewanej miesiączki a najlepiej to dopiero w 18 dniu fl zaczynac się można cieszyc .... ehhhh
    MIŁEGO DNIA I DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE. Mam nadzieję, że moje modlitwy zostaną wysłuchane i będę mogła już nie długo pochwalic się swoimi bardzo wczesnymi objawami upragnionej ciąży.
  6.  permalink
    Dokładnie w kazdym watku jest jakas odskocznia:) slyszalam ze najlepszym objawem jest brak objawow ? miala tak ktoras ? mnie czasem pobolewa prawy jajnik i nic poza tym piersi kompletnie nic jakies pare dni temu ok 10min bolal mnie brzuch jak na @ ale przeszlo i do tej pory nic ;/
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    Odskocznia odkocznią ale wątek dla staraczek jest do pogadania o wszystkim dziewczyny wystarczy zjechać trochę niżej i znajdziecie tam masę dziewczyn z którymi możecie pogadać o wszystkim
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie, nie błędy. ;-) Aby zapobiec błędom, jest potrzebny podręcznik i pomoc nauczyciela.
    2. termometr jest na wypadek utraty 1., aby ze zostać z ręka w nocniku i w nieświadomości w trakcie cyklu.
    Testy owulacyjne, w odróżnieniu od termometru i podręcznika, są zupełnie niepotrzebne, bo nie powiedzą NIC więcej niż mówią objawy płodności.
    1dc to 1. dzień krwawienia, nie plamienia. Cykl może się kończyć plamieniem, nie zaczynać.
    --
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    robilam dzis test ale niegatywny to juz drugi pierwszy robilam w 32 dniu cyklu (2 dni po terminie @) grugi dzis w 38 dniu cyklu.nic juz z tego nie kumam a @ nie ma nadal.piersi mnie bola jajniki czasami pokłuwają brzuch na okres bardzo zadko mnie boli przy siusianiu wczoraj wieczorem troszke pobolewał. i co tu myslec.cykle mam 30dniowe
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    asiulka: no bardzo to dziwne... to już duże opóźnienie, może warto zrobić bete z krwi
    --
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    mieszkam w irlandii i nie wiem czy tu robia wiesz poczekam pare dni jezeli @ sie nie pojawi to zapisze sie do lekarza na przyszły tydzien bo zaczyna mnie to juz denerwowac a dodac ze jestem zdrowa bo ok 2 miechow temu bylamw polsce robiłam badania na hormony usg wszytsko wporzadku okres ostatni miałam 18 grudnia w styczniu powinnam miec 16go a nie ma go do dzis,nie brałam zadnych lekow zero stresów jem normalnie nie kumam o co chodzi
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.