Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorAniaBB
    • CommentTimeJan 24th 2012
     permalink
    Warto zrobić betę, niektórym kobietom po prostu nie "wychodzą" testy z moczu, beta to najlepszy wskaźnik.
    Spotkałam i takie, którym sikać wyszedł w 50-60dc, przy ciąży potwierdzonej USG dopiero!

Jeśli beta jest ujemna, to do lekarza, lekarz zdecyduje czy czekać dalej, czy coś trzeba zrobić. Ale cykle mogą być dłuższe, bo owulacja mogła być później, nawet w 20-30 dc, a nawet i później. Faza lutealna też może trwać dłużej, u mnie były na pewno 18dniowe, a nawet chyba i dłuższa się trafiła.
    -- serce przestało bić.
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    wiesz raczej nie przesuneła mi sie owulacja nie sadze wiem ze to trudno okreslić ale niemiałam wogole sluzu plodnego bo albo wogole juz go pozniej nie było albo miałam typowy na niepłodny w tych dniach kiedy mialam owulacje(przynajmniej tak sadze) miałam tylko troche lego płodnego i jakniki kuły. a pare dni przed @ czułam juz ten specyficzny bol na ! nawet 2 dni przed drwał mnie prawy jajnik azpromieniowało mi na pas;/ ale @ nie przyszła piersi tez mnie zaczeły pozno bolec a zawsze miałam tak ze bolały przed @ z tydzien i jak dostałam @ to odrazu jak reką odjął przestawały bolec.
  1.  permalink
    Mnie brzuch na @ nie boli tylko takie jakby napiete bylo.. przestaje widziec nadzieje na fasolke.. mam wrazenie ze zaraz @ przyjdzie..
  2.  permalink
    no i mam bardzo sucho w calym tym cyklu jeden czy dwa dni byly takie ze mialam sluz a tak to susza.. na poczatku ciazy chyba jest duzoo sluzu.. :(
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    ja przy ciąży z synem nie miałam śluzu - czyściutko, w zasadzie przez całą ciąże czułam susze
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJan 24th 2012 zmieniony
     permalink
    To żaden problem zauważyć, że okres płodny był w innym terminie albo że były dodatkowe podejścia do owulacji. Do tego nie jest potrzebny nie wiadomo jak super śluz. Wystarczy zapisać własne zwyczajne rutynowe przeciętne obserwacje.
    --
  3.  permalink
    Kurcze mam mieszane uczucia.. ale chyba trace nadzieje na dzidziusia.. na week mam jechac w gory pojedzic ale chyba nici z wyjazdu bo jak @ przyjdzie to malo higieniczne a jak nie przyjdzie to tym bardziej chyba sie nie powinno..
    •  
      CommentAuthorlivvia
     permalink
    asiulka też bym bete zrobiła, będziesz miała 100% pewności, a nie boli Cię nic tak jak na @?
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Dokladnie z tymi dwoma termometrami racja ,mi padl calkiem niedawno i kiedy mi byl potrzebny tempka rosla ,termometr padl i teraz sama niewiem czy bede miala @ czy nie....
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeJan 24th 2012 zmieniony
     permalink
    Co do testow owulacyjnych rowniez twierdze ze sa niepotrzebne ,ale skoro masz sie lepiej czuc bo zrobilas test ,to je stosuj :)
    --
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    dostałam okres 2 godz temu heee z 8dniowym opoznieniem a test robiłam tez dzis po 10 rano heeee czasami organizm plata nam figle:):bigsmile:
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    OK, dzieki zamawiam termometry na allegro bo u mnie w aptece nie ma:( musze poczekac z mierzeniem. Testy owulacyjne kupilam z ciekawosci, akurat byla jakas promocja, moze czegos sie dowiem nowego. Jak kiedys mierzylam tempke bardzo mi sie podobalo obserwowanie i dostrzeganie powtarzalnosci:)
    •  
      CommentAuthorlivvia
     permalink
    asiulka czyli, że też dopiero w następnym cyklu zachodzisz:-)- na pewno się uda. ja tak miałam dwa cykle temu, tzn, mam wrażenie, że w głowie sobie uroiłam, że może zaszłam i dopiero jak test zrobiłam i wyszedł negatywny, natychmiast dostałam @, same chyba sobie blokujemy nadejście @
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    Czesc dziewczyny, co nowego? nie jestem w stanie przeczytac wszystkiego ;)
  4.  permalink
    A ja nadal czekam na @ :) pewnie tez sobie blokuje.. ale testu jeszcze nie robilam..
    •  
      CommentAuthorakirka
     permalink
    brylanty - nowy cykl liczysz od początku krwawienia. Ja mam przed @ parę dni brązowe plamienia, które zaliczam do poprzedniego cyklu. Dopiero gdy poleci krew i zaczyna się ból brzucha to jest 1dzień nowego cyklu.
    --
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    akirka, no widzisz, ja tez mam ciemne plamienia 2, 3 dni przed i lekki bol brzucha, ktory zaliczalam juz jako poczatek cyklu i miesiaczke. tyle ze jak mierzylam temp wtedy tez mialam lekki spadek czyli mi sie potwierdzalo na okres... no nic spojrze teraz na to troche inaczej, dzieki!!
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Ja tez zamawialm termometr z allegro ,w aptecha niemieli tego co chcialm kupic .
    --
  5.  permalink
    Zaczynam fiksowac :) jakos nie wierze w to ze mogloby mi sie udac ;] to bylby zbyt proste :) boje sie nawet test kupic.. bo jak kupie to zaraz pewnie @ przyjdzie albo jak zrobie eh ;( zaczynam sie martwic.. brzuch przestal bolec.. a bol byl taki delikatny bardziaj to bylo takie napiecie w podbrzuszu.. czy ktoras tak miala? mnie piersi ani nic nie boli.. chce mi sie tylko spac ale to pewnie w nudow :)
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    a wszytsko w swoim czasie nie ma co sie napinać przede wszystkim spokoj.ja od lipca zeszłego roku nie biore tabletek wiec pól roku mi sie organizm oczyszczał jedna odrazu zachodzi po odstawieniu tabletek inna potrzebuje wiecej czasu:)
    •  
      CommentAuthorWinetka3
     permalink
    asiulka szkoda no:(
    Ja tam jestem zwolenniczka testów owu bo przynajmniej wiem kiedy jest owu a tak to tylko domysły. Kurcze ja tez jakoś czuję sie małpowo.
  6.  permalink
    Dziewczyny błagam pomozcie.Czy przez ok 3 dni po teoretycznym zapłodnienu mozna miec suchy zółty sluz.Dodam ze to napewno nie infekcja.Teraz mam straszna susze,nigdy tak nie mialam.W srodku mam lepki przezroczysty sluz a na zewnatrz prawie nic.Chcialam bym miec dzidzie ale jak czytam ze wiekszasc dziewczyn ma duzo sluzu juz na poczatku to sie załamuje.Na test za wczesnie robilam dzisiaj tydzien od owulacji a do okresu zostało mi tydzien z hakiem:(
    • CommentAuthorkasia200kh
     permalink
    Witam

Mam pytanie czy jeśli jako noworodek stwierdzono u mnie dysplazję stawu biodrowego , to może to mieć jakiś wpływ na zajście w ciąże , bądź ewentualny w przyszłości poród ??

Pozdrawiam:smile:
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    winetka3 ja nie sieprzejmuje wszystko w swoim czasie ja wychodze z takiego załozenia:)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Brylanty, skoro już zaczęłaś się uczyć samoobserwacji, to czemu przerwałaś i nie kontynuowałaś? ;-(
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
    • CommentTimeJan 25th 2012
     permalink
    U mnie spadek nastąpił więc czekam, ale w duszy pragnę aby się nie pojawiła, liczę ze jeszcze temp podniesie się
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    Amazonka, tez zaluje teraz. Kilka rzeczy sie zbieglo, po kilku miesiacach samoobserwacji myslalam ze sie udalo i bedzie dzidzia, okres mi sie spoznial 7 dni, niestety falyszywy alaram, wkurzylam sie na caly swiat i stwierdzilam co ma byc to bedzie. Mniej wiecej wiedzialam kiedy mam dni plodne i chcielismy dalej probowac. Minelo znow kilka miesiecy, troche sie uspokoilam, choc sa gorsze dni...musze sie pogodzic ze swoim organizmem i znow zaczac go obserwac, szkoda czasu;)
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Słusznie, szkoda czasu. Żaden zaobserwowany cykl nie jest zmarnowany.
    Jak to @ się spóźniała? Miałaś lutealną dłuższą niż 18 dni?
    --
    • CommentAuthormmaannii
     permalink
    cześć,jestem tu nowa, staramy się z mężem o dzidzię od września 2011r. Zacznę od tego,że mam torbiel czekoladową na jajniku lewym, która póki co jest malutka(nie operacyjna i nie do leczenia hormonalnie), ale chyba jest przyczyną dla której nie możemy zajść w ciążę. Chodzę kilka razy w miesiącu na monitoring, najgorsze jest to, że tam gdzie jest torbiel jajnik "pracuje jak należy" czyli jest dominujący pęcherzyk i pęka jak odpowiednio urośnie, zaś tam gdzie wszyscy mówili, że jajnik jest zdrowy,bo nie ma torbieli to tam pęcherzyk rośnie, ale nie pęka. Czy któraś z Was się spotkała z takim przypadkiem? Dodam jeszcze,że mamy już za sobą badanie nasienia męża i wynik nie najgorszy,ale też nie najlepszy więc mąż bierze tabletki na wzmocnienie. Chcę również udać się na badanie drożności jajowodów i może uda mi się w tym cyklu.
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    Zajrzalam do notatek, trwala 16 dni, a to jak na moj 26dniowy cykl dlugo..cos moglo byc na rzeczy a potem spadek temperatury:( to bylo w czerwcu
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Jaka była Twoja typowa lutealna z ostatnich 12 cykli przed cyklem z 16-dniową? W tym cyklu robiłaś test ciążowy?
    Długość cyklu o niczym nie świadczy, bo cykle o tej samej długości mogą być zupełnie różne: zdrowe i niedomagające.
    --
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    Amazonko, z ost 5 cykli przed ta 16dniowa, fazy lutealne trwaly 10, 12 dni. Robilam wtedy test ciazowy,wyszedl negatywny. Dzieki za zainteresowanie.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Możesz wklepać swoje stare cykle do 28dni? Zaczniesz z już wypełnionymi statystykami.
    --
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    ok, znajde chwile to wklepie i dam znac. pozdrawiam serdecznie!
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    techniczne trzymam kciuki aby się nie pojawiła :)
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
    • CommentTimeJan 26th 2012
     permalink
    U mnie niestety negatywny test, wczoraj spadek temperatury a dzisiaj wzrost ,
    • CommentAuthormalina666
     permalink
    Musimy chyba dziewczyny bardziej wyluzować, bo teraz jak bardzo chcemy zaiść, to może być blokada.:(
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    Zgadzam sie psychika dużo robi, ja ostatnio odpusciłam i zaszłam tylko szczęście trwało krótko po poroniłam,
    • CommentAuthormalina666
     permalink
    Techniczne
    Jeszcze będziesz miała swoją fasolkę :sad:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    wszystkie bedziecie mialy, malina dopiero zaczynasz starania, ja w pierwsza ciaze zaszlam w 1 cyklu, po 8 latach o kolejna staralam sie prawie rok,poronilam,teraz staralam sie 8 mies, 2 cykle mialam na clo i dupku, ten cykl byl z odstawienia i udalo sie, jak widac na kazda przychodzi czas
  7.  permalink
    Lekarz zalecił mi brać tabletki anty i zaraz po ich odstawieniu starać się o dziecko bo są większę szanse a to nie będzie miało wpływu na zdrowie dziecka
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    ??? A to ciekawe ... Nie słyszałam jeszcze o czymś takim. Czy to, aby na pewno jest rozsądne ? Taka zabawa hormonami ?
    --
    •  
      CommentAuthorwiolettala
     permalink
    Tez o tym slyszalam juz nie raz...Swoja droga troche zabawne brac anty zeby zajsc w ciaze :confused:
    •  
      CommentAuthornikoll
     permalink
    Mnie lekarz w anglii tak probowal leczyc na nieplodnosc. Bralam kilka razy tabletki anty, ale mi to nigdy nic nie dalo...
    --
    • CommentAuthorasiulka26
     permalink
    dokladnie dziewczyny wyluzujmy bo oszalec idzie nie ma co sie napinac spokojnie fasolka przyjdzie w swoim czasie.mi tez sie okres spoznil 8 dni juz myslalam ze sie moze udało robiłam 2 testy i nic a okres przyszedł po 8 dniach w 38dniu cyklu a jeszcze test robilam tego dnia rano heee.takze mowie naprawde kobitki spokojnie bo to nic nie da takie zamartwianie sie dosuzkiwanie objaowo po co to wiem ze łatwo powiedziec ale moze warto mysli zają czymś innym a podejrzewam że rezultaty beda szybciej niż sadzicie:)
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    wiecie o co chodzi z tymi tabletkami antykoncepcyjnymi? Kiedy organizm (jajniki) są rozregulowane, to takie 3 miesięczne uśpienie ich tabletkami anty na co najmniej 3 miesiące powoduje ich - że się tak wyrażę - reset. One po 3 miesiącach zaczynają swoją naturalną pracę, tak, jak zostały naturalnie zaprogramowane. Ja miałam problemy z jajnikami, groziła mi niepłodność i tym sposobem jestem w ciąży :)
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Nie u każdego ten reset wychodzi i dopiero powstają nieprawidłowości lub długo się utrzymują.
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    jeśli ma się zaufanego ginekologa, który zna całą historię chorób pacjenta, to wychodzi. Dobry ginekolog wie, co robi. Jak jest do d... i nie traktuje pacjenta jako indywidualną jednostkę, to fakt, może nie wyjść. Pozdrawiam Amazonko :)
    --
  8.  permalink
    Mój obecny ginekolog to wiekowy choć bardzo madry lekarz. Nigdy nie dostawałam od niego leków bo ,, tak wszyscy dają" Zasze miałam robiony dokładny wywiad i badania. Poza tym po każdej ingerencji leków dostaję ,, przerwę" żeby nie zrobic większej szkody niż pożytku. Odczekałam 3 cykle wzięłam jedno opakowanie cilestu odstawiłam i czekam na wyniki...
    •  
      CommentAuthornikoll
     permalink
    Moze jak sie dobrze dopasuje anty to i sie jajniki resetuja-ja po odstawieniu ostatnich anty mialam 77 dniowy cykl i nie uwazam zeby to bylo naturalne... owulacji jak nie mialam tak nie mam. Oczywiscie u mnie tabletki byly podane bez badan hormonalnych.
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.