Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

1.  permalink
    niestety są ,,lekarze" i ,,lekarze" i nic na to się nie poradzi. Ja chodzę prywatnie może dlatego jestem inaczej traktowana? nie wiem ale mimo to mam nadzieję że w końcu się uda....
    •  
      CommentAuthorAmazonka
    • CommentTimeJan 26th 2012
     permalink
    Brak owulacji i cyklu w okresie rozrodczym na pewno nie jest normalny.
    --
  2.  permalink
    To uważacie, że brak owulki nie jest sprawą normalną?
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Poza okresem ciąży i karmienia piersią nie jest.
    --
  3.  permalink
    A przed ciążą?Jak np. kobieta sie stara,a sie okazuje,że nie ma owulki ...
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Raz na jakiś czas to może się zdarzyć, ale to nie jest norma.
    --
  4.  permalink
    Dlaczego?Ja miałam cykle bezowulacyjne niestety dosyć długo,bo 3 lata :/
    --
  5.  permalink
    Katka, no to mnie uspokoiłaś :) A już sie bałam .. Wymioty właśnie mi się zaczęły:/ Z domu wyjść nie dam rady, bo wiesz xD sama siedzę w domu,bo mąż w delegacje jeździ .. A muszę leżeć dużo .. Nawet po zakupy nie ma kto mi iść, bo rodzina mieszka w innym mieście :/ To i tak szybko zaszłaś po poronieniu :) U mnie trwało to 1,5 roku ..No i też sie udało :) Akurat z mężem zdecydowaliśmy, że się wstrzymamy z bobaskiem na trochę a tu niespodzianka świąteczna :D:D
    --
  6.  permalink
    Mam pytanie... Otóż nikt jeszcze nie wie prócz męża, że jestem w ciąży :( Boję się reakcji rodziców, zwłaszcza po naszym ostatnim kryzysie :( Może mi coś doradzicie?Przydałoby się im powiedzieć wcześnie, a nie ja się urodzi:P
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kochana, witaj w klubie :) mój Luby jest kierowcą i bywa w domku baaaardzo rzadko :) miesiąc jest poza domem i tydzień w domku - póki co musimy tak wytrzymać jeszcze troszkę :) Dziś wraca :))) My postanowiliśmy w grudniu, że też odstawiamy starania na później (byłam już wykończona tymi nadziejami złudnymi), miałam wziąć tabletki antykoncepcyjne jak miesięczka zawita i tak czekaliśmy na nią... :) I się nie doczekaliśmy :))) hehe :) ale nie powiem, ze się nie cieszymy :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Myślę, że dzidzia Was zbliży. Pomyśl o tym tak, że TEN KTOŚ tam u góry właśnie po to zesłał Wam bąbelka, by Was ratować, bo popełnialiście błędy :) I tak też wytłumaczcie to rodzicom. Powiedz, że teraz macie dla kogo walczyć o ten związek a dla Maluszka warto się postarać :) co nie??? :)
    --
  7.  permalink
    katka, masz rację :) Tylko,że obawiam się, że jak się rodzice dowiedzą to będzie wojna .. :( Moi starzy z jego się nie znoszą :( Jak to mamy w ogóle zorganizować?Wspólne spotkanie, czy moim powiedzieć osobno a jego osobno?
    No to też mieliście niespodziankę ;)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Myślę, że razem... Może to będzie dobry czas na pojednanie...? Powiedzcie, że zaczynacie nowy etap w życiu, ważny etap i macie ogromna nadzieję, że Oni będą Was w tym etapie wspierać :) A Wy sami bardzo sie postaracie, by wszystko było dobrze :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    a ja rowne 4 tyg,jutro zaczynam 5 tc :)

dziewczyny wczoraj robilam bete wynik 24,11
    dzis zrobilam zeby zobaczyc jak przyrasta i o dziwo bardzo przyroslo 143,24
    do tego zrobilam progesteron bo ostatnia ciaze stracilam chyba z braku progest, wynik mam 26,73

mozecie mi cos doradzic co do wynikow? w ostatniej ciazy beta na dobe wzrastala mi 100% a dzis az tyle,

co do ciazy to u lekarza nie bylam,ale piszecie ze po stracie macie ciaze w ryzyku.. wiec ja pewnie tez,dlatego robilam progest, prosze o pomoc w interpret,
  8.  permalink
    katka, Dobry pomysł :) Mój mąż wraca w sobotę, to może w niedzielę urządzimy wspólny obiad i im powiemy :) Ale sie boję!!! Masakra .. :( Zaczyna się nowy etap w naszym życiu :) w Waszym zresztą też :*
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    jejku, z tego co wiem, to po 48 godzinach beta powinna być 2 razy większa, czyli jutro powinna u Ciebie wynosić około 100 :/ beta powinna przyrastać minimum 66% w ciągu 48 godnin. Chyba troszkę za szybko wzrasta :/ Kochana zadzwoń do ginekologa i spytaj.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    :( ale mnie zdolowalas,czemu taka duza beta jest? a moze na blizniaki?
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    dodając: ja miałam betę 252 a po 48h 595 i gin powiedział, że przyrosła prawidłowo...
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    Kochana nie chce się tu wypowiadać, bo być może mylę się. Nie chcę też Cię straszyć, bo nie o to tu chodzi. Zadzwoń do gina jak masz możliwość.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    gina teraz nie ma a nie mam do niego tel,kom. qrcze mam nadzieje ze wszystko ok
    •  
      CommentAuthorAniaBB
    • CommentTimeJan 26th 2012 zmieniony
     permalink
    bonim - gratulacje, przyrost nadspodziewanie wysoki, to dobry znak :)

Te 66% co 48 godzin to pewien standard, ale nie ma powodu do niepokoju. Na początku ciąży przyrost może być szybszy, później pewnie przystopuje troszkę.

Bądź dobrej myśli, poronienie z reguły nie powoduje problemów w kolejnej ciąży i zdecydowana większość kobiet później ma normalne, zdrowe ciąże.

A co do tabletek anty, to jest to sprawdzona metoda, chociaż (jak każda) nie daje gwarancji. To np. powszechnie stosowana procedura do in vitro, organizm lepiej reaguje później na hormony. Z subiektywnego doświadczenia wiem, że z wiekiem cykl przechodzi się inaczej, może efekt jest porównywalny do ciąży... resetuje. Paradoksalnie nie znalazłam rzeczywistych danych, które sugerowały by niepowodzenie ciąż po odstawieniu, ten zalecany czas odczekania przed rozpoczęciem starań nie ma właściwie uzasadnienia i chyba jest tak samo, jak z tymi 6 miesiącami po poronieniu - na wszelki wypadek, na zimne dmuchają, a nie ma racjonalnej przyczyny.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    sesetka u Nas też wrzało ostatnio... i to konkretnie :) Nawet o zrastaniu była mowa w Sylwestra :) Życie płata figle i nie zawsze nieprzyjemne :) Dla Nas był to fajny figielek ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dzieki dziewczyny,napisze w innym temacie ,moze mamy mialy takie przyrosty
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    bonim, poczytaj w necie troszkę o tym jak powinna przyrastać beta :) może rzeczywiście bliźniaki się szykują :)
    --
  9.  permalink
    katka, U nas już starzy wkroczyli do akcji :D hehe .. ja już nawet pozew pisałam :/ Ale jak się ludzie kochają to pokonają wszystkie trudności .. A jak Twój mężczyzna zareagował?Bo mój się popłakał ze szczęścia:P
    --
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    bonim taki przyrost może się zdarzyć w ciąży pojedynczej, więc spokojnie, nie mniej jednak może też oznaczać ciążę mnogą, ale chyba wtedy byłby jeszcze wyższy. Nie panikuj, bo stres teraz jest Ci absolutnie zabroniony :) Jeśli bardzo się niepokoisz, spróbuj dodzwonić się do swojego ginekologa, ale myślę, że on również Ci powie, że taki przyrost może się zdarzyć, nie wykracza on przecież jeszcze poza normy. Musisz troszkę wyluzować, naprawdę, każde nerwy czy silne emocje na pewno Ci nie pomogą. I nie szperaj w necie, bo można oszaleć od tych wszystkich informacji. Będzie dobrze, powodzenia i dużo radości na najbliższych 8 miesięcy Ci życzę :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    marble,troche mnie uspokoilas,nic nie zmienie i nie poradze,gin tez nawet na usg nie zobaczy, musze czekac, a moze blizniaki po clo :)
    •  
      CommentAuthorkarolajnas
     permalink
    Bardzo możliwe :) Bliźniaki to moje największe marzenie :) Naprawdę ciesz się z tego, że jesteś w ciąży i postaraj się myśleć pozytywnie. Dbaj o siebie, odpoczywaj, staraj się sprawiać sobie jak najwięcej przyjemności. Każdy dzidziuś chce mieć szczęśliwą Mamę, więc wszystko w Twoich rękach :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ja tez chcialam blizniaki,nawet raz mi sie snilo ,ze mam :) a teraz relaks,ide do lozeczka bo chora jestem,papa
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    mój też się popłakał :) w ogóle to na początku nie mógł uwierzyć, myślał, że Go wkręcam :))) Ja mojemu mówiłam przez telefon czy skypa (nie pamiętam),bo Go nie było w domku, był w pracy :)
    --
  10.  permalink
    Mój tak samo myślał,że go wkręcam .. No ale jak zobaczył test to uwierzył, a u gina na usg to już miał całkowitą pewność :) Przy lekarzu płakał jak dziecko :) Ja z resztą też .. Ale powiem Ci,że cholernie się boję!! ;( Mój też mało co jest w domu :( Większość ciąży spędzę sama :( Oby przy porodzie był :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    My też boimy się o to, by trafił na poród... ale zobaczymy :) Póki co muszę sobie radzić sama. Ja się czasem troszkę denerwuję, bo jak mnie boli brzusio czy coś, to On mówi: "oszczędzaj się". A jak ja mam się do cholery oszczędzać, jak jestem tu sama i wszystko na mojej głowie? :) Może uda się Nam pójść razem 3-go lutego na usg, zobaczyć serduszko. Jak mi go nie wezwą do roboty wcześniej :(
    --
  11.  permalink
    Wiem co przechodzisz Kochana :( Ja mam tak samo :( Ehh .. Szkoda, że nasi mężczyźni nie mogę pracować na miejscu gdzieś .. Ja mam o tyle dobrze, że mam pieska, więc nie jestem sama :P jest tak kochana,że jak mi źle to przychodzi do mnie i się tuli do mnie :) Najgorsze są wieczory .. :( Ja też idę 3-go lutego na usg!! :D no popatrz jak się złożyło :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ja też mam pieska :) cocker spaniela i też takiego przytulaka :) hehe, to oby do 3-go lutego :)
    --
  12.  permalink
    Ja mam labradora, suczkę ;) To moja córcia :D zastępuje mi męża :) Już się doczekać nie mogę następnego usg!! :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    No to będziemy w kontakcie :) A tym czasem biorę się za odkurzanie, bo za 4h będzie mój Przemcio :) Może wieczorkiem tu zajrzę ;) buziole Kochana, trzymaj się a jak Cię będzie mocno mdliło, to sobie pomyśl, że w Gorzowie jest taka Kaśka, która łączy się z Tobą w "cierpieniach" ;) Odpoczywaj :)))
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    katka_81 jestes z gorzowa wlkp ?
    --
    •  
      CommentAuthortechniczne
     permalink
    dzięki mangaa
  13.  permalink
    Ja leżę sobie i siedzę na necie :) Właśnie mój mężuś napisał mi eska, ze wraca :D jutro będzie!! Jestem z Tobą również :* Ja będę w sobotę :* Buziole:*:*
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    tak moya, z Gorzowa Wlkp. :) z co, Ty również?
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
    • CommentTimeJan 26th 2012 zmieniony
     permalink
    tak, ja tez :) a z ktorej czesci gorzowa? ja mieszkalam ( od kilku lat mieszkam za granica ) przy parku Kopernika, obok bursy.
    --
    •  
      CommentAuthor_MIA_
     permalink
    ale bardzo mi sie teskni, i wracam tak czesto jak moge :) a na necie to zagladam do gorzowa codziennie :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ja mieszkam w takim razie niedaleko :) koło starej Krystyny - obecnie Stokrotki :)
    --
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Bonim - ja mam ciążę bliźniaczą. Nie mogę znaleźć w tej chwili wyników, ale miałam jakoś koło 150, a po 4 dobach prawie 1500. Gratulacje Bonim i Katka :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    kaffka,super wiesci, ja po 24h taki wzrost,mam nadzieje,ze ciaza prawidlowa :)
    a TY ktory jestes tydzien? (moze uda Ci sie znalesc te wyniki):wink:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    28 dc beta 24,11
    29 dc beta 143,24

tak dla przypomnienia, jakbys nie widziala wczesniej :wink:
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Bonim, troszkę się pomyliłam, znalazłam wyniki: a więc u mnie było tak. 34 dzien cyklu ( cykle między ok. 27 a 32 dni ) - beta 280, 71. Po 4 dobach beta - 1496. Jestem w 9 tygodniu :) Trzymam kciuki !
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    bonim, czyżby podwójne szczęście? :)))
    --
  14.  permalink
    Hej kobietki :) jestem zmuszona Was odwiedzic:) ja okresu nadal nie mam..:( co wydluza mi tylko cykl i nic wiecej, ale zamiast brzucha na @ boli mnie nadal prawy jajnik ? czy myslicie ze warto zrobic test z krwi po week jezeli @ nie przyjdzie ?
  15.  permalink
    techniczne ile ci sie juz spoznia? :] robilas testy jaki wynik ?
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.