IWA ni czekaj bez sensu napewno ci wykarze wieczorem po tylu dniach ty masz już dłuższą fazę lutealną niż ja miałam więc nie daj się i rób tescik pamiętaj że my tu wszystkie siedzimy jak na szpilkach a dla reszty jeszcze troszeczke ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
młoda żonko a ja się jednak pozwolę powiedzieć "a nie mówiłyśmy?" - mu tu jesteśmy specjalistki, każda na swój sposób i fasolkę wyczuwamy w sieci jak tylko zaczyna kiełkować
gratuluję i życzę spokojnych 9 miesięcy
IWA, twoją fasolkę też już czuć więc jak z tym testem?????????
Dziewczyny!!!!! STRASZNE DZIĘKI ZA DOPING Nie macie pojęcia jakie to ważne! To na tyle wstępów!!!! A teraz najważniejsze, jedna z najpiękniejszych chwil w moim życiu! Otóż mam zaszczyt obwieścić, że za 9 miesięcy jak Bóg da - Iwonka - wasza koleżanka zostanie MAMUSIĄ, a jej ukochany mąż TATUSIEM!!!! Nie wiem co powiedzieć, co zrobić .....!!! Taka jestem szczęśliwa! To mało powiedziane - prze szczęśliwa! Dziewczyny ratunku, bo zwarjuję! Boże , będę mamusią! Słyszycie jak to brzmi! Dzięki, dzięki i jeszcze raz dzięki dziewczyny! A to coś dla was:
No dobrze: teraz nie wiem jak, ale muszę się uspokoić, ba za chwilkę będzie mój mąż, a ja chcę zrobić mu niespodziankę, kupić jutro jakiś prezencik i wręczyć mu z zaskoczenia! Więc nie wiem jak, ale muszę poczekać i wytrzymać do jutra!
O kurcze zaraz padnę - takie dwie wiadomości jednego dnia !!!!
IWA gratuluję z całego, całego serca ! Kochana duuuuużo ,dużżżo zdrówka i dla ciebie i dla maleństwa !!! Boże to normalnie wielkie szczęście !!!Tak się cieszę - jejku wasze ciąże dają nam tyyyle nadziei....,że i nasz czas nastanie !!!!!
Kurcze coraz więcej zaciążonych !!!!! To wszystko zasługa też "28dni" dzięki kurcze temu programowi możemy sobie pomagać analizować cykle- uczyć się poznawać siebie !!!!!!!
IWA gratulujem z całego serduszka :)) tesh zabieram pare fluidkow :) moze mi przyniosą szczescie :)) a co ja mowie mi :P nam niech przyniosa szczescie :P:)
mona ja tesh :P ciesze sie bardzo ze wam sie udało ale jednoczescie robi mi sie smutno ze to nie ja :P i te dni jeszcze ardziej mi sie ciągną :P ale mimo wszytsko z całego serduszka wam gratuluje :)
tak, tak, pamiętam, no może jeszcze u mnie jest ta nadzieja ale taka tycia, malutka @ powinna u mnie przyjść od dziś do soboty, to ciekawe kiedy się pofatyguje hi hi a może mi jednak niespodziankę zrobi i nie wpadnie z wizytą :)
Iwa, gratulacje! Wszystko dobre, co się dobrze kończy, jak np. starania z sukcesem, które już są odnotowane w przyszłych mamusiach. Oblicz w przybliżeniu datę porodu. Gdy poznasz ją u lekarza, poprawimy ją.
IWA dziewczyno GRATULACJE to wpaniała wiadomość nie powiem że wiedziałam bo doskonale cie rozumiem ale się cieszę ten 2007 rok będzie owocny nie będzie miejsca na porodówkach kfiatuszku zaraz zajrze na twój wykres i troszke poczaruje a wogule to sorka że tak późno się odzywam ale spałam kilka godzin bo srasznie jestem zaziewana ej a nie macie ochoty na pizze bo ja cyba sama bym dużą zjadła
IWA wielkie gratulacje, jeszcze raz dla młodej zonki, dziewczyny musimy dbac o siebie i nasze malenstwa, ja dzis mialam ochote na mleko z tubki trzymajcie sie cieplutko
jeszcze raz dziękuję wszystkim z całego serca! chyba już troszeczkę się uspokoiłam i mąż narazie nic nie poznał, chciał tylko obejrzeć dziś wykresik także jeszcze nie zaznaczyłam plusika na wykresiku! zrobię to jutro mąż zaczyna coraz bardziej podejrzewać, no ale już jutro dostanie prezęcik, chyba zwolnię się wcześniej z pracy i coś przygotuję! Strasznie się cieszę dziewczyny, życzę wam wszystkim aby już niedługo spotkało was to szczęście!
Iwa fachowo to może tylko lekarz obliczyć, ja mam w książce taki kalendarz do obliczania porodu, jest to tzw. reguła Naegellego: od pierwszego dnia ostatniej miesiączki odejmij 3 m-ce, a później dodaj 7 dni