Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorbonim
    • CommentTimeJan 27th 2012
     permalink
    kafffka to tez mialas spory przyrost,a ja po jednej dobie myslisz ze dobry? bylas juz na usg? wiesz cos wiecej o swojej ciazy?

katka, cieszylabym sie z blizniaczkow,wazne zeby ciaza zdrowo przebiegla, jak mozesz to napisz mi czy bylas u lekarza,nie wiem kiedy mam sie wybrac,kiedy cos zobacze

paulinka to dziwnie u Ciebie,ciekawe co to sie dzieje
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    Paulina ja zrobiłabym betę na twoim miejscu. Nie chcę cię nakręcać, ale moja przyjaciółka miała trzy negatywne testy -ostatni 10 dni po terminie @, a beta potwierdziła ciążę.
    --
  1.  permalink
    ja poczekam cierpliwie do poniedziałku :) jezeli @ sie nie pojawi to bede zmuszona isc na bete i tak czy siak do gina tez :] ale nie mam nadziei co bedzie to bedzie :)
  2.  permalink
    no a moze te testy jakies felerne robilam dwa te same bobo test w zoltym opakowaniu i one wykrywaja ciaze od 25 czegos tam :]
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Paulina, niebieskie Bobotesty wykrywają od 10ml. Ale i tak beta najwięcej powie... U mnie testy wykazały ciążę dopiero jak beta powyżej 300 była...
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    a u mnie jak beta byla 24,11 to juz mialam blada kreske,a dzien wczesniej cien cienia, roznie to z tymi testami jest

dziewczyny, a jak wstawic suwaczek? musze miec oplacone konto?
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    Paulina: ja bym na Twoim miejscu zrobiła bete po weekendzie jeśli nie przyjdzie @
    Ja natomiast mam 6 dc. Wczoraj obudził mnie o 6 rano ostry ból lewego jajnika, miałam wrażenie, że mi pęknie. Promieniował ten ból na plecy i na lewą nogę. Z bólu aż chciało mi się wymiotować. Trzymało mnie tak 2 godziny. Przeszło po dwóch nospach i ibupromie max. Nigdy tak nie miałam. Generalnie źle się czuję podczas @ ale już w 5 dniu powinno być ok. Nie wiem co o tym myśleć, gina mam w przyszłym tygodniu. Niby na usg w poprzednim cyklu owulację miałam w prawym jajniku, więc nie wiem co się działo wczoraj w tym lewym
    Martwię się, że znowu jakieś nowe przeciwności wychodzą nam na drogę, które utrudniają zajście w ciąże:(
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    buba,to moze taka wczesna owulka? a mialas stymulowane cykle?
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonim, w górnym prawym rogu masz "ustawienia forum" i tam w sygnaturce wstawiasz suwaczek :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dziekuje,wlasnie sie udało :)
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    Nie miałam stymulowanych cykli, prowadziłam monitoring usg owulacji. Do tej pory wychodziło, że jajeczkowanie mam ok. 16-17 dnia dopiero, a cykle mam 28-30 dni
    --
  3.  permalink
    Tak zrobie jezeli @ sie nie pokaze ide na krew.. tylko hmm troszke mi glupio ale co mam w tym lab. powiedziec ze przyszlam na test z krwi ? jak to po fachowemu powiedziec bo chyba nie beta heh :) a test robilam plytkowy i bym w zoltym opak. i wykrywa od 25 :] czytalam na opakowaniu.. a prosilam pania w aptece zeby dala mi ten najczulszy czyli wlasnie od 10 to sa chyba strumieniowe.. Najbardziej dziwi mnie fakt ze zawsze przed @ boli mnie brzuch i piersi a teraz zupelnie nic mi nie jest tylko ten jajnik.. :( chciałabym ta @ bo na fasolke juz nie licze ale ta niepewnosc, ze moze mi cos dolega jest straszna.. :(
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    qrcze to nie wiem,ale czasem zdarza sie owulka zaraz po @
    •  
      CommentAuthorlivvia
     permalink
    bonim Twój suwaczek-wykres czy jak zwał, pod komentarzami pokazuje, że twoje dziecko ma 4 tygodnie, czy nie powinien brzmieć- jestem w ciąży od 4 tygodni:-)
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Mi sie jakoś z suwaczkiem nie powodzi...
    Bonim - byłam u lekarza w sumie 3 razy. Pierwszy raz 38 ddzień cyklu - nic nie było widać. Potem kolejno byłam po 5 dniach i i tu dwa pęcherzyki ciążowe, i kolejno po 2 tygodniach - tu już bicie dwóch serduszek. Teraz mam kolejną wizytę dopiero na 20 lutego. Co do przyrostu bety, nie znam się na tych sprawach.
    --
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    Byłoby kiepsko jeśli to owulacja była bo ja jeszcze krwawiłam i nic nie przytulałam się z mężem :( zobaczymy co w przyszłym tyg zobaczy gin. Szkoda, że na wszystko trzeba czekam: albo na @, albo na uwulkę, albo na odpowiedni czas na testowanie. Ja staram się prawie pół roku o dziecko i coraz mniej mam cierpliwości i coraz mniej entuzjazmu. Mam już 6 letniego syna i bardzo pragnę rodzeństwa dla niego.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    liwia,jak tworzylam suwaczek to bylo napisane przewidywany termin porodu, sprawdzilam w kalkulatorach , wpisalam ostatni dzien mies, i termin porodu wyszedl, pozniej weszlam w suwaczki ciazowe,wpisalam przewidywalny termin porodu i wyszed taki suwak, dzis 4 tydz i 1 dzien ciazy
    •  
      CommentAuthorlivvia
     permalink
    paulinko, sama nie wiem co bym powiedziała, chyba, że chciałabym zrobić test ciążowy z krwi (?) i jak nie pojawi się do poniedziałku to idź koniecznie, a do tej pory zapomnij o temacie, nie analizuj niczego co Twoje ciało i głową będą próbowały manipulować, zajmij się czymś, może zakupy?;)

Kafffka szkoda, że nie masz wykresu byśmy sobie popatrzyły jak to się bliźniaki robi;) dużo zdrówka i spokoju:)
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Wykresu nie prowadziłam, ciąża nie planowana ;). Ale powiem tak, spotkałam tu tylko jeszcze jedną 38 latkę, a tyle właśnie mam lat, ponoć z wiekiem wzrastają szansę na bliźniaki ;)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    kaffka czyli w 43dc tylko pecherzyki bylo widac, a duze czy tylko kropeczki? czyli ja do lekarza jeszcze nie ide, chociaz zalezy kiedy w ktorym dniu cyklu mialas owulke, a napisz prosze czy cykle mialas stymulowane i stad blizniaczki? :)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    buba ja mam 9 letniego syna i 8 mies. staran po ostatnim poronieniu,w sumie 2 lata staran
    •  
      CommentAuthorlivvia
     permalink
    bonim, dziewczyny mają swoje ze stron babyboom i pokazują : jestem w ciąży a Twój: moje dziecko- jakby już wyklute:-) ale fakt, że się nie znam, ale jakbym nie wiedziała, że jesteś w ciąży to patrząc na komentarze pomyślałabym, że już 4 tygodnie po porodzie jesteś:-) ale ja tak tylko:)
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    paulina90100: Tak zrobie jezeli @ sie nie pokaze ide na krew.. tylko hmm troszke mi glupio ale co mam w tym lab. powiedziec ze przyszlam na test z krwi ? jak to po fachowemu powiedziec bo chyba nie beta heh :)

badanie beta hcg
    --
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Bonim, nawet nigdy w życiu hormonów nie brałam, gdzie tu mówić o stymulacji. Bliźniaków w rodzinie żadnych. Najprawdopodobniej to z powodu wieku i mojej puszystości. Czytałam, że to sprzyja ciążom mnogim. Nie ma co iść za szybo do lekarza, to fakt, mi nawet nie podali luteiny na początku ani nie załozyli karty. Dopiero jak było bicie serduszek lekarz włączył zapobiegawczo luteinę. Cykle mialam regularne, w przedziale 27 do 32 dni.
    --
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    bonim - to jesteś bardzo dzielna, cieszę się, że Ci się teraz udało, trzymam kciuki za prawidłowy rozwój Twojej fasolki.
    A skąd u Ciebie takie problemy, przy pierwszym synu też miałaś trudności z zajściem w ciąże?
    --
    • CommentAuthorKafffka74
     permalink
    Bonim - moja córcia wczoraj skonczyła 10 lat :)
    --
  4.  permalink
    dziekuje za podopowiedzi :) no i teraz czekamy na @ :) jak tylko bede cos wiedziala to dam znac :)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    livia teraz zmienilam, juz jest chyba lepiej :) dzieki za uwage

kaffka gratuluje blizniakow, mnie troszke oslabia ten duzy przyrost bety, mam nadzieje ,ze ciaza jest zdrowa

buba dzieki :) a z pierwszym dzieckiem nie bylo problemu,zaszlam w 1 cyklu ,a teraz, to juz 3 ciaza,poprzednia zakonczona w 8tyg, poronienie samoistne,ciaza zatrzymala sie na 6 tyg, po 8 cyklach upragnione II :)
  5.  permalink
    mam pytanie do Was, w którym tyg. najlepiej pójść do lekarza na pierwszą ciążową wizytę?
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    kapelusznick, tez sie zastanawiam kiedy isc na pierwsza wizyte, a ktory TY masz tydzien ciazy? kiedy ost,mies.?

daria, dzis 27 a @ masz dostac ok 30-31, mnie osobiscie test wyszedl 2 dni przed @ ,ale byl to cien cienia, 1 dzien przed juz blada kreska i beta pozytywna, jak masz zapas testow to mozesz zrobic,a jak nie to czekaj,nawet jak jestes w ciazy moze test nie wykazac,niektore dziewczyny tak maja ,ze dopiero po @ test wychodzi
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    bonim: kapelusznick, tez sie zastanawiam kiedy isc na pierwsza wizyte, a ktory TY masz tydzien ciazy? kiedy ost,mies.?

ja bylam w 5tyg, ale nie wiele widzialam.'
    polecam isc w7tyg jesli nie bylo wczesniej problemow w innych ciazach
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    no wlasnie 8 mies,temu poronilam,ale teraz puki co nie mam plamien,brzuch mnie nie boli, i tez myslalam zeby isc w ok 7 tyg,zeby juz zobaczyc serduszko,a czy wytrzymam tyle to nie wiem,moze wczesniej pojde zobaczyc czy jest jeden czy 2 pecherzyki, i oczywiscie wszystko zalezy od tego jak sie bede czula, ta rosnaca beta mnie zastanawia
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    jasne zze mozesz pojsc wczesniej ;] najlepiej zadzwon do gin, i zapytaj.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    za tydzien w czwartek skoncze 5 tydz,zaczne 6, a w 6 chyba dopiero widac pecherzyk? chyba ,ze beta tak bedzie sie troila,ze wczesniej zobacze
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    ja ww5tyg widzialam plamke ;]w sumie
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    no chyba tak to najpierw jest, mala kropeczka :) a badalas bete?
    •  
      CommentAuthornataliaa_
     permalink
    bonim: no chyba tak to najpierw jest, mala kropeczka :) a badalas bete?

tak,ale nie pamietam wynikow ;]
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    jeszcze zobacze kiedy sie wybiore :) oby nic zlego sie nie dzialo
  6.  permalink
    bonim. ja to ostatnią @ miałam 26 grudnia cykle 34 dni, czyli powiedziałabym, że poczęliśmy :-) ze 2 tyg temu. Poszperałam po forum i myślę, że poczekam do konca lutego
    --
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Daria - możesz zrobić test z krwi, w okolicy @ powinien już wyjść.
    Trzymam kciuki.

Bonim - ja na Twoim miejscu na pewno zrobiłabym progesteron, ale przy Twoim przyroście powinien być elegancki.
    I poszłabym do lekarza wcześniej, na wszelki wypadek. Tak pod koniec 5 tygodnia może... zależy od wyników w sumie. Jak bym miała wtedy ładne, to poszłabym w 7 tc, tak planowałam, ale przez niski progesteron poszłam od razu.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    progesteron w 29dc - 26,73 nie wiem czy to dobry jest

kapelusznik, ja mam cykle 29dni a ost,miesiaczke mialam 29 grudnia, tak wiec chwile po Tobie :) a podk koniec lutego to pozno, tzn.jak dla mnie :) ja bym tyle nie wytrzymala :wink:
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Dobry, nie powinien spaść poniżej 15, o ile wynik jest w tej samej jednostce, co ja miałam...
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    nie wiem jaka jednostka bo dzwonilam po wynik, nie mam go w domu.
    a TY jestes w ciazy ?
  7.  permalink
    bonim, o jak fajnie ze jestes w tym samym czasie - no ja nie wiem czy tyle wytrzymam :-)) ale jeszcze 3 tyg poczekam
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ja napewno nie wytrzymam, jeszcze martwi mnie ta beta,

znalazlam na forum; ''W prawidłowej ciąży poziom HCG wzrasta przynajmniej o 66 % w ciągu 48 godzin i o 114 % w ciągu 72 godzin. ''

a u mnie ile procent; 28dc 24,11
    29dc 143,24
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    sorry ,ze truje ,ale sie boje:bigsmile:
  8.  permalink
    hmm a jak tak mocmno wzrasta to chyba nie jest źle, skoro "przynajmniej o 66%" tzn, że może o więcej ???
    --
    •  
      CommentAuthordoti_p
     permalink
    tu http://www.babymed.com/tools/hcg-calculator masz super kalkulator i wszystko ładnie na wykresiku pokazuje.
    •  
      CommentAuthorAniaBB
    • CommentTimeJan 27th 2012 zmieniony
     permalink
    O prawie 500%. Ale w tak wczesnej ciąży nie musi to wcale oznaczać ciąży bliźniaczej - nie myśl o bliźniakach. Co by nie mówić - jest wysoki!
    Tak, może być o więcej, tam określono "przynajmniej".
    Byłam, ale u mnie przyrost był bardzo mały - ok. 15%.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Bonim, tutaj sobie oblicz:

Beta kalkulator

Mi wyszło, że normalny przyrost :)
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.