Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthor_Fragile_
    • CommentTimeJan 27th 2012
     permalink
    O, Doti to samo wkleiłyśmy :D
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ania przykro mi bardzo :(

dzieki dziewczyny, qrcze ale cos nie umiem tam obliczyc ;/ ale jak sprawdzilyscie to ok,dziekuje buzki dla WAS
  1.  permalink
    Cześć dziewczyny. Ostatnia miesiaczke miałam 21grudnia. Wczoraj czyli 36dc moja beta wynosi 10,10 mlU/ml czy nie jest ona za niska?? dodam że brałam dwa lata tabletki anty przestałam brac w kwietniu rok temu wyjechałam do pracy do niemiec wróciłam i w pazdzierniku wziełam 1 opakowanie i skończyłam z tym.. Bardzo się martwię:( czy któraś z was była może w podobnej sytuacji??
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    ironia losu,jedne maja wysoka inne niska :( albo mialas owulke bardzo pozna..
    •  
      CommentAuthor_Fragile_
     permalink
    Czekoladka, ja bym jeszcze raz zrobiła betę np. jutro albo w poniedziałek - jak Bonim napisała zależy kiedy miałaś owulację, data ostatniej miesiączki nic nie mówi.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dokladnie w pn, powtorka bety i wszystko bedzie jasne.
    •  
      CommentAuthorAniaBB
     permalink
    Nie wiesz kiedy miałaś owulację, ciąża może być młoda. Jak wyżej - zrób powtórkę, ważny jest przyrost, a nie wynik jednorazowy.
    A wynik jest wyraźnie ciążowy, więc bądź dobrej myśli.
    -- serce przestało bić.
    •  
      CommentAuthorkatka_81
    • CommentTimeJan 27th 2012 zmieniony
     permalink
    bonim: Ja na usg byłam w 38dc a cykle miałam 28 dniowe. Było już widać co nieco a opis usg brzmiał: widoczny pęcherzyk ciążowy z pojedynczym płodem. Oczywiście serducha jeszcze nie było. dopiero 3 lutego idę na serduszko:)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    katka ,a owulke mialas w polowie cyklu? czyli pewnie bede miala tak samo,w przyszlym tyg. pecherzyk bedzie widoczny,a serducho za kolejny tydz.
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    serduszkowaliśmy się w 13 dniu cyklu, wcześniej nie, więc pewnie 14-15dc była owulka
    --
  2.  permalink
    gdy tylko zrobie wstawie wyniki na forum może się przyda dla innych przyszłych mamusiek które się zamartwiaja niskimi wynikami bhcg

ja wierzę że mój bąbelek będzie już w poniedziałek z idealnym wynikiem :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    czekoladka069: trzymam kciuki, powodzenia :)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    katka to jestem troszke za Toba, ale dobrze jest sie wymieniac doswiadczeniami

tego Ci zycze czekoladko :)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    katka ,a kiedy odczulas jakies pierwsze objawy?
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    senna byłam jakoś od 4 stycznia, a tak od 7 zaczynały pobolewać mnie piersi. Nudności na dobre zaczęły się z tydzień temu, nawet chyba nie cały tydzień. A tak na początku prawie nic :)
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
    • CommentTimeJan 28th 2012
     permalink
    dziewczyny, pomóżcie!
    biorę luteinę od grudnia( od 16 dnia cyklu do 25, po dwie tabletki dziennie). dostałam ją żeby wyregulowac cykle po odstawieniu anty. wspomnę, że staramy się z chłopakiem o dzidzi. Po pierwszym cyklu wszystko było super! odstawiłam luteine i cztery dni później dostałam @. w tym cyklu( poczatek 29.12) podczas przyjmowania luteiny, w drugiej połowie cyklu dostałam brunatnych plamień. trwały one do około 2 dni przed terminem planowanej miesiączki. Teraz jestem w 31 dniu cyklu. Od ponad tygodnia, a nawet dwóch - od wystapienia plamień- czuję kłucia w podbrzuszu, zmęczenie, rozdrażnienie, napięcie w piersiach, odżucenie od pewnym potraw np. moich ukochanych słodyczy. Troszkę się ucieszyłam z tych plamień, bo zasugerowałam się ze mogą to być plamienia implantacyjne. Okresu nie mam....ale w pochwie znow pojawiła się brunatna wydzielina. Zrobiłam dzis test- negatywny.. Sama juz nic nie wiem... A uczucie jak na okres miałam! teraz minęło wszystko..ale @ nie ma.. Co mi jest..?:(:(:( a tak bardzo chcę fasolkę:(:(:(
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    dodam, że mierzę temp od tego cyklu. niestety bardzo skakał. 35,8 36,1 35,9 36,2 i tak cały czas. zaprzestałam mierzenie( w jamie ustnej). Kilka dni przed @ zaczełam mierzyc znowu, ty razem w pochwie. 37,00 37,2 37,3 37,0 i tak urzymuje się do dziś( mimo, że juz 6 dni temu skończyłam brać luteinę!)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    mamusia,nie bralam luteiny wiec nie wiem,dziwne ,ze nie masz okresu a test wychodzi neg, moze idz na bete
    •  
      CommentAuthorYvonnka
     permalink
    Jeśli okres spóźnia się 2 dni to jeszcze o niczym nie świadczy, poczekaj jeszcze trochę. Czasem jak bardzo pragniemy być w ciąży i tak bardzo chcemy żeby tego okresu nie było, to dzieje się tak że go rzeczywiście nie ma (na pare dni), a potem rozczarowanie. Oczywiście życzę jak najlepiej, póki co czekaj cierpliwie. Moja rada: nie zmieniaj miejsca pomiaru w czasie trwania cyklu.
    •  
      CommentAuthorcytrynka251
    • CommentTimeJan 28th 2012 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny chyba znowu się nakręcam ale to jest silniejsze odemnie:/Mniej więcej od owulacji bolą mnie piersi, najgorzej jest rano bo śpię zawsze na brzuchu. Od owulacji też codziennie boli mnie głowa. Dzisiaj musiałam wziąść apap chociaż chciałam wytrzymać bez tabletki. Do tego jestem strasznie osłabiona, normalnie nogi mi się uginają. Rano nic nie mogę jeść a wieczorem mam jakieś dziwne zachcianki. Schudłam troszkę mimo tego wieczornego "obżarstwa":-) Temperatura coraz wyższa a i mam mdłości. Nie wiem co jest grane, może to wpływ duphastonu? Chociaż mam nadzieję, że wkońcu się udało. Korci mnie żeby, zrobić test ale to dopiero 23 dzień cyklu. Jak myślicie jest szansa, że się udało? Pozdrawiam starające się i trzymam kciuki:-)
    --
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    Ja po duphastanie źle się czułam, miałam mdłości. Później do czwartego miesiąca wymiotowałam po kilkanaście razy dziennie. Odrzucał mnie nawet podmuch świeżego powietrza przez okno. To było okropne. Jeść mogłam tylko korzenne ciasteczka w kształcie serduszek. Prawie nic nie przyswajałam. Koszmarem były zapachy gotowanego obiadu przez moją mamę. Byłam tak słaba, że tylko leżałam. Lekarz mówił, że jeszcze trochę i będzie musiał mnie wziąć pod kroplówkę. Z ciążą było wszystko w porządku. Synuś rósł bardzo ładnie i to mi dodawało sił. Dopiero w piątym miesiącu wrócił mi apetyt i trochę nadrabiałam.
    Niestety od 30 tygodnia i tak wylądowałam w szpitalu, dostałam gestozy. Najbardziej niebezpieczne było u mnie wysokie ciśnienie, którego nie dało się niczym zbić (mój max: 200/140) dodam, że na co dzień jestem niskociśnieniowcem ok. 110/70 i w czasie ciąży nie wypiłam ani filiżanki kawki. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Urodziłam 5 tyg przed terminem, synuś zdrowy z wagą 2,820 kg.
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    cytrynka251- u mnie chyba problem, również leży w nakręcaniu się:(, ale nie potrafię tego opanować... Powiem Ci, że przy luteinie też miałam w tym cyklu mdłości...ale nie wiem czy to na pewno przez nią...czytałam, że duphaston też takie może wywoływać..ale na necie wszystko może być napisane.
    bonim- w takim razie poczekam do poniedziałku i pójdę na bete. chyba, że pojawi sie @, czego bym nie chciała...
    Przyznam się wam, że już od ponad tygodniu buszuję po necie w poszukiwaniu objawów, teraz znowu przyczyny plamień. I łudzę się, że może test jeszcze nie wykazał ciąży..

Muszę dodać, że przeczytałam prawie cały temat i chcę pogratulować niektórym z WAS wytrwałości, bo to mnie bardzo podbudowało! I z całego serduszka gratuluję mamusiom!
    •  
      CommentAuthorbuba79
     permalink
    cytrynka: powiem Ci, że ja w tamtym miesiącu też czułam podobne objawy, a może miałam ich nawet jeszcze więcej. Osłabienie, mdłości, ciągła senność, ból piersi, ciężkość podbrzusza, pobolewanie jajników, okres mi się spóźniał i .... niestety w ciąży nie jestem. Oczywiście nie mogłam wytrzymać wtedy z robieniem testu, który oczywiście potwierdził brak ciąży.
    Ja na Twoim miejscu zrobiłabym ten test najwcześniej jutro rano, chociaż wiadomo że najlepiej jest czekać przynajmniej do dnia spodziewanej @. Życzę dwóch kresek
    --
  3.  permalink
    buba o senności zapomniałam napisać. Bym tylko spała. Oczy mi się same zamykają i kłuje mnie prawy jajnik. Więc całkiem podobnie do Ciebie:-)
    Ja się nakręcam tymi objawami ale jak przychodzi okres to się jeszcze nie załamuje. Czekam na następny cykl i staram się myśleć pozytywnie. Póki co okres oczekiwania na dwie kreseczki bardzo mi odpowiada. Może wydawać się to dziwne ale jakoś tak mam:-)Staramy się o dzidziusia od sierpnia z małą przerwą na operację kręgosłupa mojego męża. Myślę, że nadejdzie wkońcu ten czas, że wszystkim nam się uda. Trzeba być dobrej myśli:-)
    --
    •  
      CommentAuthorlivvia
     permalink
    Mamusia jeśli chodzi o różnicę w pomiarach to mogę potwierdzić, że należy mierzyć w jednym miejscu. Ja w czasie @ mierzyalam w ustach-ze względów estetycznych i skakala mi okropnie, dopiero pomiary waginalne wychodzą w miarę stabilne...
    Cytrynko widzę, że staramy się podobnie i myślimy podobnie- grunt to pozytywne myślenie i przyjemność z samych starań i tego fajnego okresu w życiu:)
    •  
      CommentAuthormarcycha1988
     permalink
    Czy w 28dc przy cyklach 28 dniowych, test ciążowy z moczu może być wiarygodny? Dodam że wyszedł niestety negatywny. Czy powtórzyć za jakieś 3 dni jak @ nie zawita. Z góry dziękuję za odpowiedz.
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Pomiar oralny może być stabilny, jeśli mierzysz w 1 miejscu głęboko pod językiem.
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
    • CommentTimeJan 29th 2012
     permalink
    i dupa...:(
    dostałam w nocy okres...32dc.
    zastanawia mnie to bo przecież po luteinie lekarz powiedział, że maja być regularne i to pomoże mi zajść w ciążę... To dopiero drugi cykl na lutce ale.... ::(:(
    trudno..witam nowy cykl... Muszę sobie obiecać, że nie będę się nakręcać i mierzę temp od początku do końca.
    To już mój kolejny cykl...:(... 8 ...:(:(
  4.  permalink
    dzisiaj @ sie nie pojawiła i 2 test potwierdził wynik sprzed 2 dni :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    i jaki mialas wynik? :)
  5.  permalink
    duży wyraźny plusik
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    to super witaj w gronie :bigsmile: gratuluje
  6.  permalink
    już ostatnio "rozmawiałyśmy", że my w tym samym terminie :-)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    no tak,ale sorki tyle nas tu pisze,ze czlowiek sie gubi kto co i jak :wink:
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    fajnie Twoj suwaczek kontrastuje z moim :bigsmile:
  7.  permalink
    :-) ja właśnie dlatego zapamiętałam przez tą zbieżnośćdat :-)
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    mozesz mi przypomniec kiedy mialas ost,mies?
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    mamusia a ile dni po owulacji zaczelas brac lutke? Ilu dniowa mialas faze lutealna? Regularne nie oznacza co cykl np co 28 dni
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    3 dni różnicy :bigsmile: ,ale fajnie, bedziemy mogly zielic sie info na bierzaco:wink:
  8.  permalink
    wymiana informacjami bardzo przydatna - a może jest ktoś jeszcze z podobnym terminem :-)??
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    no ciekawe :)

kiedy wybierasz sie do lekarza?
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Tak was tylko podczytuje tylko mam za małe doświadczenie żeby coś Wam doradzać
    Ale miałam dziś piękny sen…Ne wiem czy to było w pl czy tu, leżałam na łóżku nagle dr. (przesympatyczny) mówi dasz rade przyj i jeden potem drug, zabolało i poczułam ciepło mokro- leżał na brzuszku - zdrowy,śliczny,czarno włosy chłopczyk dziwną minkę zrobił, a ja wstałam zaczęłam się ubierać małego też ,posprzątałam, zaczęłam dzwonić informować rodzinkę .To było tak nie samowite tak nie realne bałam się tylko o oczy bo nie zrobili cesarki. Ile ja bym dała za taką rzeczywistość.
    W senniku pisało że to powodzenie w wielu aspektach.:):wink:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ok a teraz najważniejsze pytanie bo widze, co coś nam nie wychodzi i jeśli chce Wziąć się za siebie zaczynam od badań zleca je lekarz ,le tu lepiej powiem i przygotuje się na wywiad.Więc kiedy mam udać się do lab, i o jaki badania poprosić na początek.
    Dzięki za każdą odp.:smile:
    --
    •  
      CommentAuthormamusia22
     permalink
    abortaW jestem jeszcze zielona w tym temacie. Wydawało mi się, że jeżeli zaczęłam mierzyć temp to wszystko będzie jasne i klarowne. Niestety nie, ponieważ temp skakała, jak już wcześniej napisałam od 10 dc- raz 35,8 na drugi dzien 36,1 pozniej znowu 35,8 gdzies tam zaraz 36,2 i tak cały czas. Nie miałam żadnego skoku temp.. NIC! :( . Mierzyłam w jamie ustnej i stwierdziłam, że coś jest może nie tak. Przy lutce temp wysoka 37,00 to min i tak aż do @ czyli do dziś. Biorę luteinę od 16 dc do 25 (2x).
    Kupuję testy owulacyjne i zacznę w tym cyklu je robić...
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    mamusia a masz potwierdzoną owulację ? Jeśli nie to np 16 dc może być za wcześnie na jej branie ( a ona blokuje owulację)
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Mam jutro wolne M. też i moglibyśmy zaliczyć lek,bo znając życie trza będzie mieć skierowanie do lab. nawet jeśli nie, o jakie badania mogę prosić na zdiagnozowanie braku do tej pory ciąży, i ogólnie kontrolne w jakiej kondycji jest moje ciało
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
     permalink
    edzia503: w jakiej kondycji jest moje ciało

Na to możesz zrobic morfologię, może jakieś pierwiastki, poziom glukozy, badanie ogolne moczu

edzia503: o jakie badania mogę prosić na zdiagnozowanie braku do tej pory ciąży,

Tutaj jest problem dużo bardziej złożony, na pewno można sprawdzić poziom hormonów, ale to musi byc w odpowiednim dniu cyklu, możesz zrobić wymaz z pochwy.
    I ewentualnie wyslać jeszcze męża na badania nasienia.

Mnie tylko to przychodzi do głowy
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Dzięki za tylko ale jak dla mnie aż dobrych przydatnych info:)
    --
    •  
      CommentAuthorWinetka3
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    A nam sie znowu nie udało w tym cyklu. No nic zaczynamy następny i do skutku.
    •  
      CommentAuthorGosia1986
    • CommentTimeJan 30th 2012
     permalink
    U mnie niestety też "-" :( Test robiony w 14 dfl, więc raczej wiarygodny.
    @ na razie nie widać
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.