Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeFeb 15th 2012
     permalink
    ryj_ek: hej dziewczyny. 2 cykl starań okazał się bardzo owocny:) test robiony w 2 dni przed @ pokazał cień cienia, następnego dnia kreska była już bardziej widoczna:) trzymam kciuki za wszystkie staraczki, napewno się wam uda po walentynkowych przytulankach:)

No proszę jakie te Nasze staraczki Zdolne 1-2 cykl i już piękne 40 tyg. Bardzo się Cieszę i Gratulacje !!!!!!!!!!!
    :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    gratuluje nowym mama:bigsmile:
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    ryjek -gratuluje :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ryjek - gratki :)))
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    witam dziewczynki, podczytuje was od mniej wiecej tygodnia i postanowilam sie dolaczyc, w grupie razniej :)
    staramy sie z mezem o dzidzie od 2 lat i nic... jestesmy juz po wszystkich badaniach - z mezem wszystko dobrze a ja mam policystyczne jajniki i wlasnie zaczelam zazywac clo. jestem pelna nadziei ze nam sie w koncu poszczesci, czego tez wam wszystkim z calego serca zycze!!!
    --
    • CommentAuthoraghatta
     permalink
    Hej dziewczyny, jestem tu nowa ... i trochę "samotna", starania o dzidzię dopiero zaczęliśmy, to nasza pierwsza próba :) Dlatego czekam na wasze dobre rady, trzymam za Was kciuki
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Cześć cloe i aghatta :D

Co do dobrych rad : dużo miłosci w okresie płodnym :D:D:D
    --
    • CommentAuthoraghatta
     permalink
    No staramy się... tyle, że mój mąż pracuje na delegacjach, ale w tym miesiącu specjalnie :) przyjechał do domu :) Kiepsko mi idzie interpretowanie wykresu, więc jeżeli mógłby mi ktoś w tym pomóc będę wdzięczna
  1.  permalink
    Dziewczyny, a jakie jest prawdopodobieństwo zajścia w ciąże 2 dni przed owulacją? Jestem zdołowana bo nie kochaliśmy się w dniu owulacji. Myślałam że jak jest skok to już czas niepłodny a nie zwracałam uwagi na śluz który był tak mocno płodny w dzień skoku:(
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Dominika prawdopodobieństwo jest bardzo wysokie.
    W dobrym śluzie plemniory siedzą nawet 4 doby... one juz sobie tam były i czekały na komórkę :D Macie duze szanse na dziewczynke ;)
    --
    •  
      CommentAuthorYvonnka
     permalink
    Dominiko850:)
    Prawdopodobieństwo zajścia w ciążę na krótko przed, w trakcie i po owulacji.

-5 – 0%
    -4 – 11%
    -3 – 15%
    -2 – 20%
    -1 – 26%
    0 (dzień owulacji) – 15%
    +1 – 9%
    +2 – 5%
    +3 – 0%
    •  
      CommentAuthordominika850
    • CommentTimeFeb 15th 2012 zmieniony
     permalink
    Dziewczyny dzięki:) dopiero zaczełam obserwacje, myślałam że jak już jest skok to nie ma szansy na zapłodnienie a śluz jest mniej istotny. Dzisiaj dużo czytałam o NPR i coraz bardziej zaczynam wszystko rozumieć:)
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    a tak w ogóle każdy cykl to tylko niecałe 40% szans :)
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    eveke, dzieki za powitanie :)

aghatta, ja tez dopiero zaczynam z wykresami, ale tu wiele sie mozna nauczyc od bardziej doswiadczonych dziewczynek.
    --
    • CommentAuthoraghatta
     permalink
    tak:) Już przez tą godzinkę się dużo nauczyłam... dzięki eveke za pomoc:)... cudem byłoby to by teraz się nam udało, ale ja wierzę w cuda :)
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    ryjek gratulacje! :D
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
    • CommentTimeFeb 16th 2012
     permalink
    Witam z rana wszystkie staraczki i zycze Wam dzis samych dobrych wiadomosci, obserwacji i symptomow!
    Lece do pracy, potem sie odezwe.
    --
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    LLenka i Eveke dzieki za odpowiedz, troche dam zarobic producentom testow, pobrobuje przez 2 , 3 cykle i zobacze rownolegle z tempka i sluzem co tam u mnie slychac;)
    Dzis tempka mi skoczyla 36,8 wiec cos sie zadzialo, jesli moje teorie sa bledne dopiero sie ucze... Dzis jeszcze postaram sie poprzytulac z mezusiem, mam nadzieje ze po maratonie bedzie mial sile ;)
    Staraczki i ciezarne, milego tlustego czwartku, udanego pączkowania !
    •  
      CommentAuthorbrylanty
     permalink
    hej, udostepnilam swoj wykres (po przerwie), jesli ktoras z Was bylaby chetna czasem zajrzec i pomoc to czekam na dobre slowo :) pozdrawiam
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Witajcie:bigsmile:

Mam do Was pytanie (tylko proszę nie śmiejcie się ) popsuł mi się termometr rtęciowy- tnz, oddzielił mi się na 2 paski rtęci czemu nie wiem strzepywałam podgrzewałam chłodziłam żeby naturalnie wrócił do swojej temp i nic :devil:
    I teraz tak w Nl. jest wycofany z obiegu temr. rtęciowy, a ja elektr, nie potrafię mierzyć - bo zwykły wkładam prawie cały ( tyle żeby wystawał żebym mogła go wyjąć) a elektroniczny jak włożyłam głębiej to się popsuł ( zamókł od śluzu :devil: - przestał pikać i pokazywał głupoty)
    Pytanie moje jest taki czy jak używacie zwykłego term. elektr. to ile go wsadzacie? tyle ile ta metalowa 0.5 cm końcówka i to wystarczy czy głębiej?
    sory za tak bezpośrednie pytanie ale już sama nie wiem jaki kupić a nie che mieć długiej przerwy w pomiarach- dodam ze to mój 3 term. który się zwalił:shamed:
    --
    •  
      CommentAuthorAmazonka
     permalink
    Każdy termometr wkłada się tak głęboko, aby cała końcówka mierząca była otoczona błoną śluzową - stąd bierze się PTC.
    Teraz kup od razu 2 termometry na zapas. Nieszczęścia chodzą parami.
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    NO chyba trafi mnie :devil: zaróżowiło się u mnie !!!!!!!!!!!!!:cry: a miałam po test jechać i jutro z Rana :cry:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ok . Dzięki Amazonka, właśnie na Twoją odp. można zawsze liczyć :wink:
    --
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Witajcie dziewczyny, podczytuję to forum od pewnego czasu i w końcu postanowiłam się odezwać. Mam 34 lata i od 2 lat staram sięo dieicko. Wyniki męza bardzo dobre. Ja w grudniu w końcu zostałam poddana badaniom hormonalnym i okazało się, że mam niski poziom progesteronu, AMH 0,6 i wysokie anty-TPO. Dostałam w pierwszym cyklu clo na stymulację jajników 5-9 dzień, ovitrelle w 12 dniu na pęknięcie, a od 16 dnia luteinę. Nie udało się. Niestety na lewym janiku zrobiła mi się torbiel. Na zlikwidowanie dostałam orgametril 5-25 dzień cyklu. Dzisiaj dostałam okres po odstawieniu orgametrilu (3 dni po zażyciu ostatniej tabletki), ale jest słabszy niż zwykle. I z tym wiąże się moje pytanie - czy jest to normalne? Nie mogę się na razie skontaktować z lekarzem w PL, bo przebywam we Włoszech a jeszcze nie znalazłam lekarza włoskiego.
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Na razie od 15 różowy śluz nic więcej,powinnam skręcać się z bólu..... czekam na @:((((niech to już się skończy i chce mieć term. czuje się jakbym nie miała kontroli- hmmm..... no i nie mam chociaż nad tempką .
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    - cloe78
    - aghatta
    - mnbvc
    Witajcie !!!:bigsmile: Ja niestety nie mam doświadczenia wiec nie pomogę porada :shamed: ale powspierać- służę pomocą .Owocnych serduszek :wink:
    --
    • CommentAuthoraghatta
     permalink
    edzia503 dzięki za miłe powitanie, dziewczyny - rzućcie okiem na mój wykres w wolnej chwili, co o tym myślicie? hmmm mogę sobie robić jakieś nadzieje?
    •  
      CommentAuthorcortinaT
     permalink
    edzia podobno z termometrem rtęciowym jest tak że nawet jeśli nitka rtęci się przerwie to on nadal dokładnie mierzy temperature. Gorzej jesli będziesz miała temperaturę bardzo blisko miejsca przerwania, wtedy możesz niedokładnie odczytać
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Aha , tylko wiesz jak u mnie się zrobiło że podgrzałam go nie naturalnie pod lampą(rtęć doszła do samego końca )i schłodziłam w zamrażalce ale to nic nie dało(rtęć nie zeszła) to co jest bliżej początku- zera nie zmienia się tego podczas mierzenia , czyli chyba już po nim :devil:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Ok kryzys zażegnany zamówiłam na hol. stronie pieniążki już wyszły z konta tylko teraz żeby w te 5- dni @-dostała zamówienie i mogła zacząć Nowy Cykl :neutral:
    Spokojnej Nocki
    --
    •  
      CommentAuthorcloe78
     permalink
    Witaj edzia503 :)))
    --
    • CommentAuthoredzia503
    • CommentTimeFeb 17th 2012
     permalink
    :smile:
    Mam @ teraz cieszy się :bigsmile: nie będę:cry: ostatnia szansa ! nie uznaje bo od początku źle prowadziłam.Wiec,teraz 3 cykl bocian już się szykuj bo moja Córcia czeka i lepiej żeby dobrze i o czasie do Nas trafił , bo jak Mała się :devil:
    No term. w drodze testy też w sb. poszukiwania- magnezu i B6,

LLenkaa - jak tam kiedy testujesz?
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    dziewczyny, my nie mogliśmy zajść w ciążę trochę czasu (10 miesięcy). Mój P jakoś od paru miesięcy bierze selen i cynk - kupiliśmy na wzmocnienie nasienia (zupełnie profilaktycznie), bo słyszeliśmy, że skutkuje i udało się :) Drogie to cholerstwo ale Nam pomogło :)
    --
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    a tu taka ciekawostka ;) :
    "Selen wykorzystujemy do wielu różnych procesów zachodzących w organizmie. Oto kilka najważniejszych zadań selenu: ochronna antyoksydacyjna - selen bierze udział w ochronie komórek DNA, tkanek przed szkodliwymi efektami utleniania spowodowanymi wolnymi rodnikami; wspiera system immunologiczny - pierwiastek ten jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania systemu immunologicznego warunkującego zdrowie organizmu; płodność mężczyzn - selen wpływa na produkcję plemników i spermy".
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam :)
    Edzia testuje dopiero 25-go ,tak w 11 dniu fl :)Wiec jeszcze poczekam ,troche tempka mi dzis spadla ,ale mysle ze to nic takiego ,jeszcze sie moze wiele zdazyc :)))
    a 36.93 to chyba jeszcze w gorze :))
    --
    • CommentAuthormaglek
     permalink
    a mi przyszedł do domu termometr. :) @ dalej brak.... Nie wiem co o tym myśleć. Gbyby nie to że robiłam betę to pomyślałabym, że jestem w ciąży. Dziewczyny od kiedy mam mierzyć temp? Od 1dc czy zacząć od jutra?
    --
    •  
      CommentAuthorP_Madzia
     permalink
    maglek - ja robilam bete i za pierwszym razem tez mi wyszla negatywna. dopiero po tygodniu wyszla 37... a teraz jestem w 18 tyg ciazy :)
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Maglek ,ja mierze tak od 5 dc,po @ :)
    Ale u Ciebie skoro nadal niema @,mozesz mierzyc ,tyko ja bym wykonala bete jeszcze raz za 3 dni :)
    --
    • CommentAuthormaglek
     permalink
    betę robiłam 13 lutrgo i było <0,1, czyli w 28dc. W ciąży wydaje mi się że nie jestem bo nie mam żadnych objawów. Piersi mnie nie bolą i nie mam żadnej przeczulicy na zapachy. Najbardzie mnie dziwi, że po luteinie mam od razu okres a po dupku coś mi się zatrzymało....
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    maglek-ale wcale niemusisz miec objawow ,ja nawet niewiedzialm ,ze nam sie udalo z mala,tylko zaczelam jesc kanapki w pracy z pasztetowa ze szczypiorkiem i ogorkiem kiszonym :d takie sniadanie jadlam chyba z miesiac :D zrobilam test okazalo sie ze jestem w ciazy :)
    Niebolaly mnie piersi ,niewymiotowalam ,raz bolala mnie glowa ,tlumaczylam to przepracowaniem :)
    Wiec np.To ze "kasia " ma wymioty i czuje sie tak czy inaczej ,nieznaczy ze bedzie tak samo,kazda z nas jest inna i kazda ciaza jest inna ...
    --
  2.  permalink
    Dziewczyny zerknijcie proszę na mój wykres. Czy to można już uznać za skok? Wczoraj czyli 15 dnia cyklu pęcherzyk miał 16 mm. Więc jeszcze za mały. A tempka skoczyła troszkę do góry. Co to może oznaczać? Prawy jajnik mam prawdopodonie policystyczny. Tylko że zawsze w okolicach owulacji to prawy daje o sobie znać. Już się pogubiłam z tym wszystkim:/
    --
    • CommentAuthorpati2884
    • CommentTimeFeb 18th 2012
     permalink
    Czesc dziewczyny! Czytam Was juz jakis czas, wiec chcialam sie dolaczyc do zacnego grona. Otoz staramy sie z mezem o drugiego potomka. Nasz syn ma juz 4 lata. 2 lata pozniej poronilam w 7tc. W zwiazku z tym,ze przez caly ten czas mieszkalismy w Anglii( od niedawna znow w Polsce) nie otrzymalam zadnej pomocy ginekologicznej. Teraz umowilam sie do gin, ale termin mam dopiero 21 marca. Niestety polegam tylko na opiniom internautek jesli chodzi o wybor gina. Wybralam tego co chwala najbardziej lecz ma dlugie terminy. Dodam,ze mialam cesarke i podobno po niej mam poczatki endo, chociaz to nie sprawdzone , bo pozniej zaszlam. Od chwili poronienia mialam 30 dniowe cykle ostatnio wyglada to tak 14,30,36,20 wiec jestem rozbita ale coz pomimo tego bedziemy sie starac, moze bocian przyleci
    --
    • CommentAuthorBiedro
     permalink
    hejka, wlasnie koncze swoj drugi cykl i mam bardzo duzy problem z analiza wykresu. Staralam sie podazac za wskazowkami, ktore umieszczona sa na blogu, ale przyznam sie, ze mam duzy z tym problem. Moze ktoras z Was chcialaby mi pomoc i wskazac dobry tor :) z gory dziekuje :)
    ps. martwi mnie dzisiajeszy spadek temp. wczoraj mialam 37,0 a dzsiaj 36,3. Nie wiem czzym jest to uwarunkowane. @ spoznia mi sie juz 3dni. Test zrobilam dzien po terminie spodziewanej @, wyszedl negatywny. Na poczatku cyklu bralam antybiotyk (przez 5dni) czy mogl on spowodowac zaklocenie hormonalne?
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Cytrynko powinnaś chyba wiedzieć, że w met Rotzera przy śluzie płodnym nie możesz jeszcze uznać skoku w tym wypadku :)
    --
  3.  permalink
    Dziękuję eveke:-) Jak zwykle można na Ciebie liczyć. Nie wiedziałam, że tak jest. Jeszcze mało wiem o tej metodzie. Uczę się tylko na 28 dni i pewnie czegoś nie doczytałam. To w takim razie bardzo się cieszę z tego co mi napisałaś. Jest szansa, że z tych wczorajszych 16 mm będzie owulacja. Tylko teraz kiedy serduszkować żeby trafić?
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Witam nowe dziewczyny :))
    Cytrynko kazdy sie uczy ,ja miesiac temu niewiedzialm o co wogole chodzi a teraz juz sobie radze :)
    --
    • CommentAuthoraghatta
     permalink
    witajcie, czy taki spadek temp jak u mnie powinnam odczytywać jako brak możliwości bycia w ciąży? czekam na waszą podpowiedź
    • CommentAuthormaglek
     permalink
    dziewczyny gdzie mogę znaleźć funkcję aby pod wykresem wpisywać jaki termometr i gdzie mierzę?
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    w edycji wykresu chyba :)
    • CommentAuthormaglek
     permalink
    dobra, znalazłam było w zaawansowanych :bigsmile:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.