Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeFeb 18th 2012 zmieniony
     permalink
    Aghatta -mysle ze jak tak sie tempka utrzyma ,to jak ktos napisal ci pod wykresem ze w 11 fl mozesz testowac :)))
    Ja z kolei poczekam i bede testowac w 13 fl :)
    --
    •  
      CommentAuthorYvonnka
    • CommentTimeFeb 18th 2012 zmieniony
     permalink
    Agatta, oczywiście że taki spadek nie wyklucza ciąży. Dla potwierdzenia zerknij na te wykresy:

http://28dni.pl/zebrra/wykresy/2006-10-17
    http://28dni.pl/nikaa/wykresy/2008-01-20
    http://28dni.pl/kaip/wykresy/2007-04-27
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
    • CommentTimeFeb 18th 2012
     permalink
    Wykresiki ,gory i doliny ,a jednak :) (to chyba te co wczoraj widzialm ) :)
    Jeden ,same "-" na testach owulacyjnych a jednak ciaza :))) takie wykresiki potrafia podtrzymac na duchu :)))
    --
    • CommentAuthoraghatta
     permalink
    No dzięki Babeczki, tak jak pisałam dopiero zaczynamy nasze starania i ten czas czekania na rezultat jest dla mnie nieznośny... ech pracuję z małymi dziećmi i cały czas sądziłam, że cierpliwa ze mnie kobita, a widzę, że wcale nie, przynajmniej nie w tej sprawie
    •  
      CommentAuthorYvonnka
     permalink
    Jesteś nauczycielką wychowania przedszkolnego i wczesnoszkolnego?
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    ja pracuję w przedszkolu :) uwielbiam :)
    --
    •  
      CommentAuthorYvonnka
     permalink
    To witam koleżankę "po fachu":):thumbup:
    • CommentAuthoraghatta
     permalink
    tak pracuje z przedszkolakami, tez to bardzo lubię i witam wszystkie nauczycielki :)
    •  
      CommentAuthorkatka_81
     permalink
    witam :)))
    --
    • CommentAuthorbebiko
    • CommentTimeFeb 19th 2012
     permalink
    chcialabym juz byc w ciazy a tu niestety balagan w fazie lutealnej hmm lekkie jednorazowe plamienia od 23dc i nawet nie wiem czy moge je zaliczyc do @ bo do tej pory sie nie pojawia, a najdluzszy cykl jaki mialam to 33dni....
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Cytrynka ja miałam serducha co dwa dni w czasie płodnym i zaszłam...
    --
    • CommentAuthormaglek
     permalink
    wiatm w ten niedzielny poranek
    --
    •  
      CommentAuthorYvonnka
     permalink
    Ciężko mi, dziś planowałam robić test, ale od kilku dni temperatura regularnie spadała więc to już nie ma sensu. Najprawdopodobniej jutro rozpocznę nowy cykl. :confused:
  1.  permalink
    Eveke zastosowaliśmy się do Twojej rady:-) Serducha będą co dwa dni. Dzisiaj czuję lewy jajnik. Pierwszy raz bo zawsze prawy mocno dawał o sobie znać. Ale inaczej być nie może skoro pęcherzyk dominujący jest w lewym:-) Jutro kolejne USG. Ale jestem ciekawa.
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    witam staraczki :)

mam pytanko;
    chodzilam kilka cykli na monitoring, i zaobserwowalam cos dziwnego, na prawym jajniku zawsze ok 11dc pojawia sie duzy pecherzyk,tak ok 18mm mija kilka dni ,a tempka nie skacze,ide do lekarza w okolicy 15 dc a on mowi ,ze mam pecherzyk na lewym 20mm, po tym czasie,w kolejnym dniu mam w koncu skok tempki, zaznacze,ze te 2 razy w cyklu chodzilam do 2 roznych lekarzy, ale sprawdzilam to w 3 cyklach, (do 2 bo do jednego na nfz a drugi prywatnie) powiedzcie mi co sie dzieje z pecherzykiem z prawego jajnika? nie ma skoku i nagle rosnie na lewym, wydaje mi sie ,ze z tego lewego zachodzilam w ciaze,wygladam jakbym przymierzala sie do owulki w 11dc,bo mialam jednodniowy sluz,nagle wszystko sie cofa, dopiero pozniej mam wiecej dni ze sluzem i skok
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    witam :)
    mam pytanko, czy bromek (zaczęłam brać w trakcie cyklu - 18 dniu), może wpłynąc na wygląd wykresu?? bo u mnie jakoś dziwnie to wygląda
    --
    • CommentAuthoraghatta
     permalink
    witajcie, temp podskoczyła :) trzymajcie kciuki...
    • CommentAuthormaglek
     permalink
    trzymam mocno :wink:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    No proszę jak ładnie niedziela się zaczęła
    -aghatta dalej zaciskam :wink:
    - cytrynka również kciuki zaciśnięte
    - Yvonnka jeśli nie spadła poniżej linii podstawowej to ciągle jest szansa ( prawda dziewczyny ?)

A my ospali choć pogoda jak w pierwsze dni wiosny która już chyba w Holandii zagościła na dobre :) słoneczko i jakieś 5 w cieniu :bigsmile:
    A ja jeszcze chyba tylko jutro @ bo baaardzo skąpa w tym cyklu ......:shamed: tylko nie wiem czy to dobra oznaka
    Kupiłam wczoraj witaminki tzn. tak mam multiwitaminę z grupy B i osobno bo nie ma tu razem magnez,wapno, cynk, tylko teraz chyba muszę odłożyć multiwitaminę - tam był wszystkiego po troszkę z każdej grupy, a jedno z drugim może być za dużo - prawda ?:neutral:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    No i najważniejsze mam termometr , tym razem elektroniczny- i 6 testów OW- to będzie mój pierwszy raz z takim sprzętem :bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorYvonnka
     permalink
    Edzia503, właśnie o to chodzi że spadła poniżej linii podstawowej i przed chwilą rozpoczęło się normalne krwawienie. Dlatego zapraszam pod nowy cykl:)Może będzie bardziej owocny od poprzednich:)
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    cytrynko no to trzymam kciuki

bonim wszystko jest możliwe ... pęka pęcherzyk dominujący wiec widocznie tamten sie zatrzymał a inny podrósł...

iris zaraz zajrze do Ciebie, tez biorę bromek
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Witam dziewczyny!
    Dołączam się do trzymających kciuki dla wszystkich kobitek mających O dzisiaj!!!!-dużo owocnego przytulanka:)
    Postanowiłam do was dołączyć bo od niedawna myślimy o naszym pierwszym bobo (ja 33 on 35)-jak widać pierwszej młodości już nie jesteśmy ale i tak będziemy dzielnie się starać-ostatnio miałam zrobione testy hormonalne i wyszło że mój tsh jest dość podwyższony dostałam tabletki i na razie musimy zaczekać od czterech miesięcy monitoruje temperaturę żeby się zapoznać i wiedzieć mniej więcej kiedy mam owulację-dzisiaj zaczął mi się kolejny cykl no5 więc przez ten miesiąc intensywnie wam pokibicuję a swój wykres na razie na papierku-potem dołączę czynnie do waszego grona jak mi się wyniki poprawią
    - będę trzymać kciuki za was wszystkie :)
    pozdrawiam aga
    --
  2.  permalink
    Witamy nową koleżankę:-) Trzymam kciuki gusiadm:-)
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Yvonnka: Edzia503, właśnie o to chodzi że spadła poniżej linii podstawowej i przed chwilą rozpoczęło się normalne krwawienie. Dlatego zapraszam pod nowy cykl:)Może będzie bardziej owocny od poprzednich:)

No to fest przynajmniej jak ja nie testowałaś...?ja wole jak @ przyjdzie niż ta nieszczęsna jedna kreska

Ja czuje że ten cykl będzie nowym doświadczeniem i wiem że jak nie wyjdzie w tym to w następnym nowe możliwości się pojawiły , po pierwsze na ten mam testy OW. większa porcja witamin najprawdopodobniej pojawię się u lek. jeszcze nie wiem czy do gina, się uda w tym cyklu, a następna sprawa znalazłam na stronie hol. gdzie zamawiałam term. tester dla facetów, i kto wie czy nie zamówię go jeszcze tego cyklu 2 dni przesyłka idzie daje linka
    http://www.sensitest.nl/index.php?p=medismart-vruchtbaarheidstest-man-spermatest
    co Wy na to ?:shocked:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    gusiadm: Witam dziewczyny!
    Dołączam się do trzymających kciuki dla wszystkich kobitek mających O dzisiaj!!!!-dużo owocnego przytulanka:)
    Postanowiłam do was dołączyć bo od niedawna myślimy o naszym pierwszym bobo (ja 33 on 35)-jak widać pierwszej młodości już nie jesteśmy ale i tak będziemy dzielnie się starać-ostatnio miałam zrobione testy hormonalne i wyszło że mój tsh jest dość podwyższony dostałam tabletki i na razie musimy zaczekać od czterech miesięcy monitoruje temperaturę żeby się zapoznać i wiedzieć mniej więcej kiedy mam owulację-dzisiaj zaczął mi się kolejny cykl no5 więc przez ten miesiąc intensywnie wam pokibicuję a swój wykres na razie na papierku-potem dołączę czynnie do waszego grona jak mi się wyniki poprawią
    - będę trzymać kciuki za was wszystkie :)
    pozdrawiam aga

Witaj:wink:
    Wracaj szybko to intensywnych starań ale już z dobrymi wynikami a w Efekcie-zdrowiutką fasoleczką. :wink:
    --
    • CommentAuthorpati2884
     permalink
    Witam wieczorna niedziela!
    Ja rowniez dolaczam sie do trzymania kciukow.

Moja Ow juz byla, czuje to jak byk:shocked: teraz czekam jak dlugo potrwa fl.

znalazlam sposob na nienakrecanie sie i nie szukanie objawow... otoz kupilam sobie puzzle 1000 i w wolnych chwilacg ukladam:wink:
    --
    • CommentAuthoraghatta
     permalink
    ooo te puzzle to rewelacyjna myśl, chyba też skorzystam z tego pomysłu :)
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    eveke dzieki za odp, czyli cos mam z pecherzykami bo ciagle z prawego szwankuje,ale dobrze ,ze pozniej ten lewy trybi:bigsmile: dzis robilam test owu. negatyw, czyli historia prawego jajnika sie powtarza :confused: ciekawe czy jest na to medyczne wytlumaczenie :wink:
    •  
      CommentAuthorlivvia
     permalink
    Dziewczyny czy któraś z bardziej doświadczonych może zerknąć na mój wykres, chodzi mi zaznaczenie fl, potrzebuje konsultacji:)
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Livvia-ja juz u ciebie byłam i znasz moją opinię :)
    Pati-ja mam przymusowy miesiąc kibicowania :(- więc dobra rada z puzzlami mam piękną plażę 1500 elementów -miesiąc powinien mi zlecieć co nie?:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoreveke
     permalink
    Livvia ja niestety nie poradzę nic... dla mnie za duzo luk jeśli chodzi o obserwację śluzu, do tego widziałam , ze byłaś/jesteś chora a i to niewiadomo jak u Ciebie wpływa na pomiary...
    --
    • CommentAuthorpati2884
     permalink
    gusiadm mysle,ze spokojnie:smile:.... 1500 puzzli piach i woda. Ja mam Machu Picchu no to dzialamy:cool:
    --
    •  
      CommentAuthormangaa
     permalink
    Haha widzę nowe patenty na zabicie nudy podczas FL :DDD
    --
    •  
      CommentAuthorlivvia
     permalink
    Dzięki gusiadm i eveke:)
    Jak tak dalej pójdzie z tym moim cyklem, to tez będę musiała sprawić sobie puzzle, żeby nie zwariować hihihi
    • CommentAuthorpati2884
    • CommentTimeFeb 20th 2012
     permalink
    dzien dobry
    nie lubie poniedzialkow!... temp mi spadla !!!!!!!!!!!!! przeciez dopiero 18 dc ( ostatnio @ po 20dc) cos czuje, ze bedzie leczenie i to dlugie:confused:
    tak wogole to wszystkim milego dnia
    --
  3.  permalink
    Dzień dobry:-) oj ja też nie lubię poniedziałków ale co zrobić. Mi też tempka spadła tylko, że ja dopiero czekam na owulację i coś się spóźnia. Chociaż może z drugiej strony to dobrze. W piątek pęcherzyk miał dopiero 16 mm a endometrium 7mm więc niech to wszystko sobie ładnie podrośnie:-) Również wszystkim miłego dnia:-)
    --
    • CommentAuthormaglek
     permalink
    witam, a ja od rana atakuję rejestrację aby się na dzisiaj umówić do gina. Usłyszałam termin 1 marzec, gdzie ja akurat jadę na 2 tygodnie na kursy. :devil::devil: doktor przyjmuje od 12 więc później podejście nr 2. Trzymajcie kciuki mocno!!
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    kurcze dziewczyny przesilenie jeszcze Zimowe :confused: niby te walentynki niby zimno trza się rozgrzać, a u Nas dalej cisza......:sad: to co teraz na Dzień Kobiet czekamy, ja u Siebie obstawiam na ten cykl, kusze się o zakup http://www.sensitest.nl/index.php?p=medismart-vruchtbaarheidstest-man-spermatest
    szwedzkiej nowości bo w końcu tak naciskamy na mnie że to moja wina a przyczyna może być nie we mnie .....tylko pytanie jak to ma działać i sprawdzić nie czaje??????:shamed:

Ale mimo wszystko że tak nie lubimy pn, Miłego Dnia :wink: maglek powodzenia z tym terminem szybki i do dobrego lekarza :wink:
    --
    • CommentAuthorgusiadm
     permalink
    Witam dziewczynki !!!
    Ej tam poniedziałek nie jest taki znowu złyyyy- da się przeżyć co nie?!!
    Miłego dnia wam życzę :bigsmile::bigsmile::bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthoriris30
     permalink
    witam w ten poniedziałkowy poranek:) u mnie dziś spadek nastroju, brzuszek na @ boli. Dziewczyny, jak to jest z tym monitoringiem? Jakie są ceny? Czy to lekarz ustala termin monitoringu np na podstawie wykresów? moja Pani dr przyjmuje tylko w pon i środy, zatem u niej moni odpada... robiłyście u swoich lekarzy czy w pracowniach usg?
    --
    • CommentAuthormnbvc
     permalink
    Widzę dziewczyny, że żadna nie miała doczynienia z orgametrilem bo moje pytanie pozostało bez odpowiedzi. Ale to nic. okres był ekstremalnie krótki, bo tylko 2 i pół dnia, a teraz zaczełam nowy cykl z clo. Monitoring w piątek w nowego włoskiego doktora. Pozdrawiam!
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    magdalenka2610: magdalenka2610

Pewnie masz 100% racji tylko w ogóle pomyślałam że na początek to chociaż to, co nie zmienia faktu że najlepiej wybrać się do lab. ja mu od początku starań dogaduje że pewnie ślepakami strzela :shamed: a ten że jakby tak było to byśmy Córcie nie mieli wiec mówię to było prawie 5 lat temu !!!!!!!!!!!!a ten zaś swoje :confused: sama jestem ciekawa czy za mało serduszek( i nie trafionych w OW.) czy za mało witamin, czy moja nadżerka, czy mój M. ?
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    mnbvc: Widzę dziewczyny, że żadna nie miała doczynienia z orgametrilem bo moje pytanie pozostało bez odpowiedzi. Ale to nic. okres był ekstremalnie krótki, bo tylko 2 i pół dnia, a teraz zaczełam nowy cykl z clo. Monitoring w piątek w nowego włoskiego doktora. Pozdrawiam!

Masz rację ja nawet nie wiem co to jest orgametril- wiem tylko że tak jak Ty miałam mega krótki okres bo niby w pt, się zaczął wczoraj już tylko troszkę plamienie a dziś tylko różowy papier,ciekawe gdzie leży przyczyna chyba bez szybkiej interwencji lek. nie obejdzie się .
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
     permalink
    przepraszam nie zauważyłam postu z orgametrilem można go stosować ale tylko w cyklach niestarankowych, natomiast w cyklach w których się staramy i jest suplementacja progesteronowa to tylko duphaston, luteina lub utrogestan
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    [quote=magdalenka2610]edzia :bigsmile: ale Ty nie dogaduj tak swojemu,bo to wrazliwy temat dla mezczyzny:wink: musisz umiec go podejsc inaczej porozmawiac. Zarzucanie mezczyznie ,ze moze miec zle nasienie to tak jak zarzut,ze nie jest 100 procentowym mezczyzna:wink: Dobrze,by bylo zeby sie przebadal ,bo to jest prostrze niz szukanie przyczyn u Ciebie.Moze powiedz mu,ze prawdopodobnie jest wszystko ok z nim,ale chcesz wykluczyc taka ewentualnosc, gdyz na sprawdzenie Ciebie potrzeba wiecej czasu,koszty itp no i lekarzowi bedzie latwiej szukac przyczyn gdy bedzie wiedziec ,ze z Twoim M jest wszystko ok:wink:
    Edzia ,a ile juz sie staracie? Bo moze faktycznie potrzeba troszke czasu. Ja tez mam nadzerke i mialam podczas pierwszej ciazy wiec chyba to nie jest przyczyna, jezli nie masz stanu zapalnego.

Powiem Ci Mój M. jest chyba grubo skórny, sam powiedział że skoro czuję się tak beznadziejna że nawet w ciąże zajść nie mogę to pow, nie we mnie przyczyna tylko w nim zaproponował żebyśmy przetestowali .
    A propos nadżerki -to i przed pierwszą ciążą miałam i w jej trakcie i po ale mam do tego upławy, więc jeśli one są to i być może i stan zapalny też :shamed: , no zobaczymy M. obiecał dużo serduszek wiec w tym cyklu działamy i to na całego, bo obserwacyjny poprawny to 3, a działamy od sierpnia tylko wcześniej myślałam bez zabezp. to pewnie się uda jeśli trafimy w płodnych no ale dalej NIC nawet obserwując się :sad:
    --
    • CommentAuthormaglek
     permalink
    dziewczyny byłam u gina. Najpierw nie chcieli mnie zarejestrować. Musiałam złamać swoją żelazną zasadę- powiedziałam, że jestem córką lekarza i też lekarzem to od razu w rejestracji zanieśli moją kartę do gabinetu. A na wizycie, okazało się, że endometrium i pęcherzyk jaki miałam wogóle się nie zmienił, a minęło 1,5 miesiąca :( Babka zastanawia się czy nie przyspieszyć u mnie diagnostyki niepłodności, bo dziwne że mi się aż tak cykl zatrzymał. Dosłownie zatrzymał, a hormony mam w porządku....
    --
  4.  permalink
    Witam po długiej przerwie:)
    Nie odzywałam się jakiś czas, ale miałam pare spraw do załatwienia. Teraz już jest wszystko OK. Byłam u swojego gin z wynikami badań hormonalnych i nasienia męża. Podejście lekarza z jednej strony bardzo profesjonalne, dokładnie mi wszystko wyjaśnił jak się leczy niepłodność, ich skutki uboczne ( mam na myśli stymulacja i hsg). Pytał się jak długo staramy się z mężem o dziecko i gdy powiedziałam, że dwa lata kazał jeszcze poczekać z pół roku i wtedy zacząć się leczyć. Co ciekawe mam podwyższoną prolaktynę 35,53 a nic mam z tym nie robić ( wg normy powinno być do 25). Z tego co pamiętam to podwyższona prolaktyna ma wpływ na zajście w ciąże, no chyba, że się myle to przerpaszam. Teraz się zastanawiam czy wymusić od lekarza coś na obniżenie prolaktyny czy czekać dalej. Zaznaczam że pół roku temu miałam prl 28 więc jak widać powoli rośnie...
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    [quote=magdalenka2610][/quote]

Tu w Nl nie jest takie proste, tzn, jest jak się zna hol, jak tylko angielski specjalnie chyba robią ci problemy. do tego jeszcze brak czasu pilnuje dzieci i jak by nie ugryźć to i tak dupa a poza tym najpierw lek. rodzinny oce3nia czy jest potrzeba do gina czy nie a prywatnie chyba była bym bankrutem :shamed:
    --
    • CommentAuthordaga282
     permalink
    edzia503: Tu w Nl nie jest takie proste, tzn, jest jak się zna hol, jak tylko angielski specjalnie chyba robią ci problemy. do tego jeszcze brak czasu pilnuje dzieci i jak by nie ugryźć to i tak dupa a poza tym najpierw lek. rodzinny oce3nia czy jest potrzeba do gina czy nie a prywatnie chyba była bym bankrutem
    W jakim Ty języku piszesz? Już któryś raz nie mogę zrozumieć sensu tego co piszesz.
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.