Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorsolaris
    • CommentTimeSep 27th 2006
     permalink
    oczekujaca1 czt moglabys wpisac w tabelke przyszych mam jeszcze jedna pominieta fasolke na 28dniach?
    madziaK zaszla przed blue jeszcze tylko juz sie nie udziela na forum wiec tu podaje jej stronke http://www.28dni.pl/charts/show/14
    --
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    no a nie mówiłam, że my to wyczuwamy w sieci na odległość :jumping::jumping::jumping:

IWA gratulacje!!!! życzę wytrwałości i cierpliwości do jutrzejszej niespodzianki bo ja bym chyba nie wytrzymała; jak to pewnie przyjemnie przytulić się do M ze świadomością, że jest was już troje...

udanych 9 miesięcy :swingin::swingin::swingin::swingin::swingin::swingin:
    -- zesram się, ale się nie dam!!!!
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    a tak zmieniając temat - gin przepisała mi dziś duphaston i mam brać od 16dc do 25dc; nie miałam jeszcze ovu, test wczorajszy jej nie zapowiada a wytropić ją chce i stąd pytanie: czy ten lek ma wpływ na temperaturę??? czy mam ją zapisywać jako zakłóconą???
  1.  permalink
    giga ja myślę że nie ma wpływu, brałam ten lek trochę dawno ale nie miałam jakichś dziwnych wykresów bo bym pamiętała, myślę że będzie ok :)
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    wpisuj tempke normalnie , a duphaston służy na podtrzymanie ewentualnej ciaży , zapobiega przedwczesnym plamieniom .
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthorgiga25
     permalink
    dzięki kobitki, bez was czułabym się zagubiona; a tak swoją drogą trza mieć sklerozę, żeby się gina o to nie spytać; no, ale już wiem - dzięki bardzo
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    ostatnia @ - to 23.08.2006r.
    --
  2.  permalink
    Iwa Twój termin to 30 maja :bigsmile:
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    a mnie wychodzi że 3 czerwca! :bigsmile:
    --
  3.  permalink
    30 V sprawdziłam w dwóch książkach ;) a mam ich dużo bo ja już zakręcona na temat ciąży jestem i dużo czytam i zbieram książki
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    ok tak wpiszę - na razie:wink:
    --
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    solaris niestety nie moge wejśc na tą stronę podaj dane to wpiszę....:bigsmile:
    -- Prosimy o glosy na Hipp nr 7809
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    a i jeszcze jedno kochane:
    jestem 5 w tym miesiącu - to zawsze była moja szczęśliwa liczba, a tak poza tym to zrobiłam dziś swój 5 test ciążowy w życiu! Nieźle - no nie!!:bigsmile::wink:
    --
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    moja liczba szcześliwa to 7 , ale wszystkie 7 juz za mna :cry:
    -- gg 6155390
  4.  permalink
    no i poród też będzie Iwa na piątkę :) krótko, bólu mało i ze szczęśliwym rozwiązaniem :clap:
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    a zauważyłyście ze już mamy 7 ciężarnych na WIKI28 a jutro testuje AniaM....i jak patrze na jej wykres....to wiadomo że bedzie +
  5.  permalink
    ale pięcioraczków to już Ci nie życzę :wink:
  6.  permalink
    ale Ania już dostała dziś @, wypowiadała się w którymś temacie :(
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    jak jutro testuje AniaM , to moze blasku ty zatestujesz też jutro , albo pojutrze?
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    nie to nie ta Ania...AniaM testuje jutro z samego rana...świeze wiadomości mam...:bigsmile:
  7.  permalink
    no to dobrze :bigsmile: trochę mi ulżyło
    •  
      CommentAuthormonawmona
     permalink
    tak własnie patrzyłam na wykresik AniM , tempki wysoko :wink:
    -- gg 6155390
    •  
      CommentAuthormaja28
     permalink
    tak więc dziewczyny każda która zatestowała....wychodza same ++++ o i żeby tak było zawsze....:bigsmile:
  8.  permalink
    monia ja mam ostateczny termin miesiączki na piątek, tak czy tak do testowania wychodzi sobota :bigsmile: jeszcze poczekajmy
    •  
      CommentAuthorjem
     permalink
    hehe, IWA jesteś już w piątym miesiącu ? :bigsmile:
    • CommentAuthorjustys
     permalink
    młoda żonko i IWA - SERDECZNE GRATULACJE!!!Cieszę sie razem z wami:bigsmile:
    • CommentAuthorAsia77
     permalink
    czesc kobity,nie bylo mnie caly dzionek na forum teraz weszlam czytam, czytam,czytam i własnym oczom nie wierze :shocked: MLODA ZONKO, IWA moje gratulacje, ale z Was szcześciary :bigsmile::thumbup:
    Jutro mam kolejne usg i mam nadzieje ze jutro pecherzyk osiagnie konkretne "gabaryty":swingin::swingin:
    Jeszcze raz dziewczyny szczesliwych 9 m-cy
    •  
      CommentAuthorPaulaC
    • CommentTimeSep 27th 2006 zmieniony
     permalink
    Iwa zajrzyj na stronkę

http://www.noworodek.pl/index.php?sm=3

Tam wpisz datę ostatniej miesiączki i kalkulator obliczy Ci termin porodu.

To był dzień pełen wrażeń. :bigsmile:
    Zobaczymy czy jutrzejszy też taki będzie.
    • CommentAuthorAsia77
     permalink
    czesc kobitki :smile: dzis sie pierwsza z Wami przywitam :bigsmile: niestety zajrze tu dopiero poźnym wieczorem :cry: ale mam nadzieję, że przeczytam o następnych II krechach na ciążowym :bigsmile: Popołudniu będę wiedziała jak moje pęcherzyki :bigsmile::bigsmile: Życzę wszystkim udanego dnia i samych dobrych wiadomości :peace:
  9.  permalink
    Witaj Asiu . Koniecznie musisz nas poinformowac o pecherzykach .Mam nadzijeje ze juz pekly.
    --
    •  
      CommentAuthoragna29
     permalink
    Witam z rana !!! Czekamy chyba szisiaj z niecierpliwością na AnieM ....hop...hop.... Aniu!!!!!!:bigsmile:
  10.  permalink
    Agna AniM niestety nie powiodlo sie zoabczyla tylko jedna kreske.
    --
    •  
      CommentAuthorngL
     permalink
    Ale nie poddajemy się i będziemy dzielnie kibicować AniM aż do skutku ;)
  11.  permalink
    ngL dokadlnie :wink:
    --
    •  
      CommentAuthoragna29
     permalink
    zerknęłam własnie na wykresi Ani- smutno -ale kibicujemy jej dalej narazie @ nie ma .....:confused:
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    IWA gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :crazy::crazy::crazy::crazy::crazy: dopiero weszłam na forum a tu takie wiadomości :clap::clap::clap::clap: dobra passa trwa :thumbup:
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    witam dziewczyny!
    AniaM, wiem co znaczy zobaczyć 1 kreseczkę na teście. Nie martw się, będzie dobrze, wkońcu na pewno się uda!

U mnie strasznie dużo pracy, a mi się nic nie chce!
    --
    •  
      CommentAuthormyszorka
    • CommentTimeSep 28th 2006
     permalink
    czesc dziewczyny pzrykro mi z powodu AniM ale czy pamietacie jakie ja mialam przejscia- 2 razy test negatywny, cykl strasznie długi a tydzien temu dwie kreski i beta hcg jeszcze na dodatek było ok, więć czasami tym testom nie warto aż tak ufac do końca jeżeli pokazują tylko jedną kreske a tym bardziej jak sie komus @ spóźnia, więc wierzę że kolejna jakaś zaciążaona sie ujawni wkrótce
    --
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    dziewczyny podpowiedzcie mi teraz jakie badania powinnam zrobić zanom pójdę do lekarza i kiedy powinnam pójść na wizytę,żeby nie było za wcześnie!???:bigsmile:
    --
    •  
      CommentAuthorPaulaC
     permalink
    AniuM następnym razem się uda! Jesteśmy z Tobą!
    Dopóki nie ma @ jest nadzieja. Znam sporo kobiet, który test nie od razu pokazał II, a były w ciąży.
  12.  permalink
    no wlasnie dziewczyny powinnam jakies badania zrobic przed pojsciem do gina?
    i wogule ktory to moze być tydz?jestem ciekawa bo do gina to raczej juz w ok 7 tyg
    u mnie ok ale jestem tak strasznie senna
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    młoda_żonka ja też jestem bardziej zmęczona, a wieczorem to już wogóle się do niczegonie nadaję! :bigsmile::wink:
    --
  13.  permalink
    a i troszke mi sie kreci w głowie
    •  
      CommentAuthorngL
    • CommentTimeSep 28th 2006 zmieniony
     permalink
    Drogie SZCZĘŚLIWIE ZACIĄŻONE ;)

Oto >> tabelka << zawierająca wszelkie informacje dotyczące konieczności wykonania badań w odpowiednich tygodniach ciąży. W tabelce szczególnie fajne jest to, że cyferką 3 (przy plusie) oznaczone są badania, które należy wykonać obowiązkowo w przypadku, kiedy nie były wykonane przed ciążą.
    •  
      CommentAuthorPaulaC
     permalink
    Mloda zonko gin da Ci skierowania na morfologię, mocz, zrobi cytologię, jeśli nie masz to badanie grupy krwi, Hbs i WR.
    Jeśli chodzisz prywatnie to badania możesz zrobić wcześniej, a jeśli państwowo to poczekaj aż gin da Ci skierowanie.
    Tygodnie ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki czyli jesteś w 6 tygodniu, a faktycznie licząc od owu na początku 5 tygodnia.
    Dokładnie wiek ciąży pokarze USG.
    •  
      CommentAuthorIWA
     permalink
    no dobrze - wielkie dzięki tylko tygodnie liczone od ostatniej @ czy od prawdopodobnego poczęcia! :shamed::wink:
    --
    •  
      CommentAuthorngL
     permalink
    Wydaje mi się, że chodzi o liczenie od ostatniej @ (najpowszechniejszy sposób liczenia). Czyli teoretycznie najwcześniej gdy możesz się dowiedzieć. Ale jak napisałam - wydaje mi się ;)
    •  
      CommentAuthorMagg
     permalink
    Choroba jasna ! W zeszłym tygodniu nie zaglądałam przez trzy dni- trzy zaciążyły w tym tygodniu przez dwa dni i są dwie fasolki! Może ja tu zajrzę za miesiąc co? :crazy:

a tak na poważnie IWA, Młoda zonko ogromne , ogromne gratulacje życzę Wam spokojnej ciąży pełnej wrażeń , pierwszyruch to jest po prostu cudowne niedooposania! :thumbup:

Mogę poprosic o troche fluidków bo te BABY już wszystko zabrały! :jumping::jumping::jumping::jumping::jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorelli
     permalink
    popieram Magg - fluidków nigdy za dużo.......
    --
    •  
      CommentAuthorMagg
    • CommentTimeSep 28th 2006 zmieniony
     permalink
    skarbel co tu dzisiaj tak cicho? potem znowu pójdę do pracy i znowu ze dwie strony mnie ominą! :cry:
    --
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.