oczekujaca1 czt moglabys wpisac w tabelke przyszych mam jeszcze jedna pominieta fasolke na 28dniach? madziaK zaszla przed blue jeszcze tylko juz sie nie udziela na forum wiec tu podaje jej stronke http://www.28dni.pl/charts/show/14
no a nie mówiłam, że my to wyczuwamy w sieci na odległość
IWA gratulacje!!!! życzę wytrwałości i cierpliwości do jutrzejszej niespodzianki bo ja bym chyba nie wytrzymała; jak to pewnie przyjemnie przytulić się do M ze świadomością, że jest was już troje...
a tak zmieniając temat - gin przepisała mi dziś duphaston i mam brać od 16dc do 25dc; nie miałam jeszcze ovu, test wczorajszy jej nie zapowiada a wytropić ją chce i stąd pytanie: czy ten lek ma wpływ na temperaturę??? czy mam ją zapisywać jako zakłóconą???
a i jeszcze jedno kochane: jestem 5 w tym miesiącu - to zawsze była moja szczęśliwa liczba, a tak poza tym to zrobiłam dziś swój 5 test ciążowy w życiu! Nieźle - no nie!!
czesc kobity,nie bylo mnie caly dzionek na forum teraz weszlam czytam, czytam,czytam i własnym oczom nie wierze MLODA ZONKO, IWA moje gratulacje, ale z Was szcześciary Jutro mam kolejne usg i mam nadzieje ze jutro pecherzyk osiagnie konkretne "gabaryty" Jeszcze raz dziewczyny szczesliwych 9 m-cy
czesc kobitki dzis sie pierwsza z Wami przywitam niestety zajrze tu dopiero poźnym wieczorem ale mam nadzieję, że przeczytam o następnych II krechach na ciążowym Popołudniu będę wiedziała jak moje pęcherzyki Życzę wszystkim udanego dnia i samych dobrych wiadomości
czesc dziewczyny pzrykro mi z powodu AniM ale czy pamietacie jakie ja mialam przejscia- 2 razy test negatywny, cykl strasznie długi a tydzien temu dwie kreski i beta hcg jeszcze na dodatek było ok, więć czasami tym testom nie warto aż tak ufac do końca jeżeli pokazują tylko jedną kreske a tym bardziej jak sie komus @ spóźnia, więc wierzę że kolejna jakaś zaciążaona sie ujawni wkrótce
no wlasnie dziewczyny powinnam jakies badania zrobic przed pojsciem do gina? i wogule ktory to moze być tydz?jestem ciekawa bo do gina to raczej juz w ok 7 tyg u mnie ok ale jestem tak strasznie senna
Oto >> tabelka << zawierająca wszelkie informacje dotyczące konieczności wykonania badań w odpowiednich tygodniach ciąży. W tabelce szczególnie fajne jest to, że cyferką 3 (przy plusie) oznaczone są badania, które należy wykonać obowiązkowo w przypadku, kiedy nie były wykonane przed ciążą.
Mloda zonko gin da Ci skierowania na morfologię, mocz, zrobi cytologię, jeśli nie masz to badanie grupy krwi, Hbs i WR. Jeśli chodzisz prywatnie to badania możesz zrobić wcześniej, a jeśli państwowo to poczekaj aż gin da Ci skierowanie. Tygodnie ciąży liczy się od pierwszego dnia ostatniej miesiączki czyli jesteś w 6 tygodniu, a faktycznie licząc od owu na początku 5 tygodnia. Dokładnie wiek ciąży pokarze USG.
Wydaje mi się, że chodzi o liczenie od ostatniej @ (najpowszechniejszy sposób liczenia). Czyli teoretycznie najwcześniej gdy możesz się dowiedzieć. Ale jak napisałam - wydaje mi się ;)
Choroba jasna ! W zeszłym tygodniu nie zaglądałam przez trzy dni- trzy zaciążyły w tym tygodniu przez dwa dni i są dwie fasolki! Może ja tu zajrzę za miesiąc co?
a tak na poważnie IWA, Młoda zonko ogromne , ogromne gratulacje życzę Wam spokojnej ciąży pełnej wrażeń , pierwszyruch to jest po prostu cudowne niedooposania!
Mogę poprosic o troche fluidków bo te BABY już wszystko zabrały!