Zarejestruj się

Aby dyskutować we wszystkich kategoriach, wymagana jest rejestracja.

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

•  
      CommentAuthorgoska22
    • CommentTimeFeb 22nd 2012
     permalink
    Tak, Biedronko, BARDZO chcę zacząć starania, tylko mąż uwierzył w ten zakaz i nie chce niczego innego słuchać, ja czuję, że już jest ok, cykl też jest w miarę normalny, wczoraj był szczyt, ale mój mąż już spał a jego nie da się niczym dobudzić, ma tak twardy sen....

Chyba poczekam do następnego cyklu... :confused:
    --
  1.  permalink
    ja zdecydowałam i nie czekam czuje sie fizycznie dobrze i psychicznie rowniez co mnie bardzo zaskoczyło. Gosia jeszcze nic straconego:bigsmile::bigsmile:
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    tak biedronka licze od pierwszego dnia poronienia
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    biedronka,tylko ja nie moge odp.na wiadomosci,nie mam oplaconego konta.

dziewczyny w rekach Boga nasze fasolinki,czy teraz czy pozniej
  2.  permalink
    ja tez nie mam opłaconego konta. Czyli u mnie jednak 19 dzien cyklu takze za 5 dni test. Nie wiem czego sie spodziewac z jednej strony juz bym chciała widziec 2kreski z drugiej nie:confused: ach co bedzie to bedzie jednak bonim mozemy zobaczymy te 2 kreski jak nie teraz to pozniej
    -- ,
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    dokladnie,ale to czekanie jest najgorsze :neutral: a jaczekam na owulke i dzisiaj:heartbounce::heartbounce:
  3.  permalink
    mnie tez to czekanie dobija...
    -- ,
    • CommentAuthorpati2884
    • CommentTimeFeb 22nd 2012 zmieniony
     permalink
    dziewczyny poczytajcie sobie to polecam

http://npr.pl/index.php/content/view/207/44/

ja mam dzisiaj 20dc i mam wrazenie,ze jutro dostane @:neutral: mam duuzo sluzu, bialego , troche wodnisty troche lepki( nie wiem jak sie mam do niego odniesc)
    do tego piersi nabrzmiale i ziimno. W zeszlym cyklu mialam @ po 20 dniach zobaczymy jak sie sprawa rozwinie ehh
    --
    • CommentAuthorpati2884
    • CommentTimeFeb 23rd 2012
     permalink
    Hej! @ narazie brak , bola sutki i piersi cale czekam dalej
    --
  4.  permalink
    goska22: Bonim gin w szpitalu powiedział, że poroniłam samoistnie, i że oczyściłabym się sama, ale że zrobi mi zabieg żeby wszystko było w porządku. Po zabiegu zrobił mi usg dopochwowe (przed zabiegiem oczywiście też) i dał mi dwa czopki rozkurczowe: jeden domaciczny, a drugi odbytowy. Dodam, że zabieg był bez znieczulenia, myślałam, że tak robią, ale kuzynki miały znieczulenie...

Bardzo,zle ,ze nie poinformowano Cie o Twoich prawach.Jezeli poronilas i zastosowano zabieg lyzeczkowania powinien on odbyc sie pod znieczuleniem ogolnym.
    Polecam ta strone mi po poronieniu bardzo pomogla.
    www.poronienie.pl
    --
    • CommentAuthormaglek
     permalink
    Cobraczek nie łyżeczkuje się pod znieczuleniem ogólnym tylko miejscowym. I daje się więcej głupiego jasia aby zasnąć i nic nie pamiętać. Ale nie jest to znieczulenie ogólne!
    --
    •  
      CommentAuthorbari_87
    • CommentTimeFeb 23rd 2012 zmieniony
     permalink
    Jest to krótkie znieczulenie dożylne- narkoza. Ja głupiego jasia na pewno nie dostałam.
    A znieczulenie miejscowe też było by dziwne dostać w żyłę łokciową. Także może różnie to jest w zależności od polityki szpitala.

P.s wątek odnośnie poronień już jest :wink:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    A ja napisze tak , czy poroniłyście czy staracie się parę msc/ lat b. Was podziwiam za siłę i dalszą mobilizacje, i modle się oto codziennie żeby każda z Was miała to możliwość zostać MAMĄ- zdrowego Bąbelka.

A teraz co dół przeszedł( tylko patrzeć aż zacznie się odpowiedni śluz/działamy ) słoneczko świeci 7 stopni mykam do mycia,dziewczyny w Wózek i chyba z 4/h nas nie będzie dziś sklepy są nasze , najwyżej zrobię kanapki na drogę :D

A przy okazji czy jest jakaś różnica w paskach OW. polskich/ holenderskich ? działanie to samo tylko chodzi mi o użycie( na ulotce pisze najlepiej rano wykonać, do naczynia zanurzyć wyjąć i odczytać wynik) I-kreska - bak OW
    II - druga blada zbliża się OW II - mocne jest OW czy w Polskich testach też tak jest ?
    Pierwszy raz takowe cuda techniki stosuję stąd moje pytanie :shamed:

Pozdrawiam Was kochane oczekujące na @ tym razem jej nie zobaczycie przez całe 9 msc
    a u Których @ - już jest może przyszła ostatni raz się przywitać i zmiata na 9 msc :bigsmile:
    musimy w to wierzyć i uda się ja to czuję uda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:wink:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    pati2884: ja mam dzisiaj 20dc i mam wrazenie,ze jutro dostane @:neutral: mam duuzo sluzu, bialego , troche wodnisty troche lepki( nie wiem jak sie mam do niego odniesc)
    do tego piersi nabrzmiale i ziimno. W zeszlym cyklu mialam @ po 20 dniach zobaczymy jak sie sprawa rozwinie ehh

Najczęściej przeczucia NAsze nie kłamią ale może te objawy nie są właśnie na @ tylko na ..... czego b. Ci życze :bigsmile:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    Bonim , Biedronka ja to teraz nie moge doczekać się OW. nie mówąc o tym że każdego porannego mierzenia temp. też.A jak już oczekuję @ to jest dopiero ...... skąd my czerpiemy tą siłę .....:wink:
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Edzia dokladnie tak jak napisalas 2 gube krechy =owulka :)
    Ale pamietaj ze niezawsze za wiarygodne ,wiec sie nienastawiaj 100% na test owu ...
    U nas tez 7 stopni ,slonko swieci ,ale strsznie wieje ...Wiec ja sie wacham czy z mala isc na spacer ,narazie siedze w pizamie i nic nierobie :D
    --
    • CommentAuthorpati2884
     permalink
    Edzia dzieki, mam nadzieje, ze masz racje. Tobie rowniez zycze, zeby tym razem sie udalo. Z takim wyposazeniem na pewno Masz wieksze szanse

Swoja droga dzisiaj zaobserwowalam u siebie jakies zyly na ppiersiach i sutkach tez, szkoda tylko,ze we wczesniejszych cyklach tego nie obsewowalam:confused:
    --
    • CommentAuthoredzia503
     permalink
    pati2884: Swoja droga dzisiaj zaobserwowalam u siebie jakies zyly na ppiersiach i sutkach tez, szkoda tylko,ze we wczesniejszych cyklach tego nie obsewowalam:confused:

Widocznie ich tam mogło nie być to też pewna oznaka....:wink:
    Ja niestety mam dość duuuuże i piersi i brodawki i bardzo widoczne żyły, ja zaobserwowałam od ostatniego cyklu wrażliwe sutki i ból pod pachami przed @ w prawej promieniujący do piesi a od dziś w lewej ból pod pachą promieniuje aż do piersi( może to węzły chłonne )? tylko po kiego mnie tak boli ?coś się z tym robi ?
    --
    • CommentAuthorpati2884
     permalink
    Yeah!!!:swingin: mam moj microlife termometr:jumping:
    --
    •  
      CommentAuthorbonim
     permalink
    edzia,ja mam 17dc i test owulacyjny pozytyw :) teraz pozostanie niecierpliwe czekanie na efekt :wink:
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    bonim -przeczytalm wczesniej ze test pozytywny ,dopiero potem doczytalm ze owulacyjny :d moze ta moja pomyla dobrze wrozy ,juz Ci gratulowalam :)) ;p
    --
  5.  permalink
    bonim to super, strasznie sie ciesze z twojej owulki:bigsmile::bigsmile: no i zeby starania były owocne:bigsmile: a ja jak na razie czekam na@ lub jej brak, ciekawe kiedy bedzie ale z tego co wyliczyłam to mysle ze za 9 dni powinna byc, takze za 4 dni robie test ciazowy moze za wczesnie ale nie wytrzymam do @
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    biedronka ja testuje w sobote i rowniez czekam na dwie kreseczki albo na @ :)
    JUz robilam test w 8fl ,ale za wczesnie na sikanca i wyszedl "-"
    Ale na sobote ma mega hiper czuly :D 99% ,zobaczymy ,moze bozia da mi te dwie kreseczki :)))
    --
  6.  permalink
    LLenka oby były te II upragnione kreseczki a kiedy spodziewasz sie @ ?
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    oby oby :))) tobie rowniez zycze 2 kreseczek :)
    25-go spodziewam sie @ -dlatego z samego rana robie test :)
    --
  7.  permalink
    no to jestes cierpliwa, ja bym tyle nie wytrzymała:confused: takze bede testowac 4 dni przed@ ale jestem przygotowana na wynik negatywny
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Skoro jesteś przygotowana na negatywny wynik 4 dni przed miesiączką, to po co testujesz?
    --
    •  
      CommentAuthorGrazien
     permalink
    wczoraj robiłam test 26dc jedna kreska :sad: i właśnie dostałam @ ale takich skurczy jeszcze nie miałam zwijam się z bólu
    znowu porażka...
    --
    •  
      CommentAuthorbiedronka28
     permalink
    sushi tak testuje wczesniej bo chce wiedziec, a napisałam ze jestem bardziej przygotowana na wynik negatywny niz pozytywny a ze ciekawosc mnie zrera to robie wczesniej test. Chyba moge sie dzielic tym co czuje i mysle... chyba po to sa te fora....
    -- ,
  8.  permalink
    Grazien przykro mi bardzo:sad: jeszcze ci sie uda zobaczysz:bigsmile: ja niestety tez mam okropne@ i najchetniej nie ruszałabym sie z łozka
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    Możesz się dzielić.
    Ale testując 4 dni przed spodziewana miesiączką, nadal NIC nie będziesz wiedzieć.
    --
    • CommentAuthorpati2884
     permalink
    Ja zrobilam analize i zatestuje w niedziele to bedzie moj 24dc i 10fl lub wiecej. Z tempka nic nie wyanalizawalam bo sie nie przygotowalam ze sprzetem na czas.
    Wg obserwacji szyjki to mialam najbardziej otwarta w 10- 12 dc.
    Teraz cyce mam fioletowe z zyl.- to nie jest zludzenie. Takze dolaczam sie do testowania niedzielnego
    --
  9.  permalink
    tak sushi zdaje sobie z tego sprawe ze 4dni przed spodziewana @ to za wczesnie, jak nie wyjdzie to nastepny zrobie w dzien spodziewanej @
    -- ,
    •  
      CommentAuthorsushka
     permalink
    A nie lepiej wstrzymać się do tego drugiego testu?
    Wg mnie testowanie wcześniej to niepotrzebne nerwy i wyrzucanie kasy w błoto.
    Ten pierwszy będzie i tak mało wiarygodny, więc mija się to z celem.
    --
  10.  permalink
    pati trzymam kciuki:thumbup::thumbup:
    -- ,
  11.  permalink
    tez bym chciała poczekac do @ ale niestety moja ciekawosc tutaj wygrywa:confused: a co do wyrzucania kasy to testy sa bardzo tanie kupuje dwa testy za 2E w UK
    -- ,
    • CommentAuthorpati2884
     permalink
    biedronka28 a ja za Ciebie:thumbup::thumbup:

sushi jesli chodzi o mnie, to dopiero zaczynam i jestem na etapie okreslenia dlugosci fl., mam nieregularne. Opierajac sie ostatnim miesiacem tyle dni mi starcza, bo mialam @ po 20dc
    --
    •  
      CommentAuthorPeppermill
     permalink
    biedronka, ja bym testowała. Nie należę do osób cierpliwych i pewnie nie wytrzymałabym do dnia @. Poza tym mi w tej ciąży wyszedł pozytyw 5 dni przed @.
    --
  12.  permalink
    dzieki pati. Oby nam sie udało zawsze jest jakas iskierka nadziei...
    -- ,
    •  
      CommentAuthormooniia
     permalink
    ja nie testuje przed @ bo z doswiadczenia wiem,ze u mnie testy wychodza dopiero przy dosc wysokiej becie wiec czekam do 14-15 dnia fl, ale jak ktos chce to czemu nie :) kasa tu akurat nie jest zbyt wielka :)
    trzymam kciuki :)
    ja teraz robie testy owu, pierwszy raz w zyciu, bo tak to monitoruje to na usg. Wiem kiedy mam owulacje i wiem,ze teraz te testy wyjda negatywne, ale z ciekawosci czekam na moment wzrostu LH i pojawienia sie cienia kreski na tescie :)
    -- mama piątki :)
  13.  permalink
    monia trzymamy kciuki, a testy owulacyjne to super sprawa...
    -- ,
  14.  permalink
    biedronka chyba wiem ,o ktore testy po 2e Ci chodzi :wink: uwazaj na nie. Kiedys zrobilam i wyszedl pozytywny, napalilam sie . Zrobilam pozniej ponownie pozytywny, 3 negatywny :confused: i w koncu zglupialam i dalam mojemu M tak dla sprawdzenia i wyszlo mojemu M ,ze jest w ciazy, 2 grube krechy:confused: Ale sie wnerwilam i caly dzien klnelam ,ze sobie z kobiet zarty robia:confused: Dlatego od tamtej pory wole isc do apteki i kupic test za 12e i byc pewna wyniku.
    --
  15.  permalink
    pierwszym razem gdy byłam w ciazy tez na nich testowałam, ale jak mi pokazało ze jestem w ciazy to kupiłam testy z clear blue i rowniez wynik był ten sam. Moze akurat na dobry trafiłam albo to zwykły przypadek
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    biedronka28: no to jestes cierpliwa, ja bym tyle nie wytrzymała

Nie taka cierpliwa juz testowalam 8fl :D
    A teraz ma palmienie ,wiec chyba
    @ sie zaczyna ...
    --
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    Biedronka ,ja rowniez uwazam ze clearblu sa idelane :))) reszta do kitu :D
    sushi-mysle ze kazdy robi co chce ,to ze testy wczesniej niewyjda wiadomo,ale niecerpilowosc jest czsmi slilniejsza ,mysle ze skoro kasy komus niezal na testy to niech sobie testuje do woli...ja tez ma dwa za soba i co z tego poszly do smieci i mam to gdzies....
    --
    •  
      CommentAuthormimik
     permalink
    hej dziewczyny ja testuję w dzień spodziewanej @ czyli w środę jeszcze 5 dni przede mną:)masakra. ja zamówiłam testy o czułości 10mlU/ml ACON:)
    --
  16.  permalink
    lenka moze to jeszcze nie@ poczekaj jeszcze, a ja zawsze robie test zwykły a potem dopiero clear blue i sa fajne bo wykrywaja mniej wiecej w ktorym tygodniu jestes u mnie pierwszym razem sie sprawdziło
    -- ,
    •  
      CommentAuthorHappy_mum
     permalink
    biedronko -tylko ja mam ten strumieniwy clearblue a nie elektroniczny :))te elektroniczne pokazuja tydzien ewentualnej ciazy :))
    Czekam jak jutro nic sie niebedzie dzialo to zrobie test .Narazie cisza ,wiec moze implantacja zarodka ,albo @ sie zbliza malymi kroczkami.
    --
    • CommentAuthorpati2884
    • CommentTimeFeb 24th 2012
     permalink
    LLenkaa trzymam kciuki za dobre wiesci, oby to nie @:wink:

szkoda,ze w polsce nie ma clearblue, ja tez je uzywalam bedac w Anglii, sa najlepsze. Tu widzialam na stronie doz.pl ale niedostepne sa:confused:

Jesli chodzi o mnie temp mam dobra i mam przeczucie na 88%, ze to jest to :shocked: tak jak wiedzialam ostatnio, ale jeszcze poczekam:cool:
    --
    •  
      CommentAuthorPuzzle
    • CommentTimeFeb 24th 2012
     permalink
    pati clearblue zarówno strumieniowych jak i elektronicznych czy owulacyjnych masz pełno na allegro i w superpharm widziałam
Chcesz dodać komentarz? Zarejestruj się lub zaloguj.
Nie chcesz rejestrować konta? Dyskutuj w kategoriach Pytanie / Odpowiedź i Dział dla początkujących.